• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstanbul'a yerleşeceğim ama ilçe konusunda kafam karışık

Kizin isi besiktas da kiza uskudar da ev tavsiye ediyorsunuz :27:

650 bine Avrupa yakasinda cok nezih bir semtte ev alamazsin konu sahibi.. anadolu yakasinda alsan bile her sabah araba ya da metrobus cilesinden telef olursun.. once is yerine yakin bir yerde ev kirala almayi sonra dusun.. toplu tasima tam bir rezalet, anlatilanlara inanma gel bin kendin gor :)

beşiktaşta yaşıyorum. eğer maddi imkanınız yeterse beşiktaştan ev bakın. üsküdardan ulaşım yakın rahatça gidip gelirsiniz üsküdarda olabilir.
maddi durumunuza göre değişir açıkçası.. beşiktaşta çok güzel siteler var ama trilyon ediyor.

Benim eşimin iş yeri eve 15 dakika çevre yolundan. Trafik saatlerinde eve gelmesi 1-1,5 saat tutuyor. İstanbul trafiği böyle bir şey. Akşam 7 de çıkıp 8.30 da eve gelebiliyor. Onun yerine her akşam 8.30 a kadar spora gidiyor, 9 da eve geliyor. Trafik dağılınca yine 15 dakikada evde. Metrobüs ulaşım da çok kalabalık, sıkıntı. Eskisi gibi belli bir saatte de değil, öğlen 12 de deli bir trafik olabiliyor. Beşiktaş'a yakın yerlerden bakmanızı öneririm. Evim çok merkezi bir yerde, ona rağmen genelde 1 saati he gözden çıkarırım bir yere çıkmak için.

Merhaba hanımlar,

Bu benim ilk konum, uzun süredir İstanbul'da ev bakıyorum, iş sebebi ile İstanbul'a taşınmamız gerekiyor fakat ilçe konusun da çok kararsızım. Kira da oturmayı düşünmüyoruz o yüzden ev alacağız. Özellikle İstanbul'da yaşayanlar bir fikir verebilirse çok iyi olur. Böyle insanların birbirine karşı saygılı olduğu, olayların az olduğu, sakin bir yer arıyoruz. (Kimse yanlış anlamasın bu kısmı lütfen, bazen küçük şeylerden kavga çıktığını görüyorum forum da) Yardımcı olursanız çok sevinirim çünkü gelip oraya araştıracak çok vaktimiz yok ve orada sorup danışabileceğimiz insan sayısı da kısıtlı.

Edit; İş yeri Beşiktaş'ta.
+ ulaşım için araba var.

Çalışma saatleri esnek.
Yani bir bütçe belirtmeyince çok hava da kalıyor. İmkan varsa Arnavutköy'de, Sarıyer sırtlarında bir ev alın. Buralara da ay Istanbul diye burun kıvıran varsa pess yanii...sahil şeridinden geze geze işinize ulaşırsınız her sabah.

Bu arada şu yazdığınız kısmı anlamadım. Forumdakiler kavga ediyor diyorsunuz sanırım. Herkes İstanbullu değil bu forumda, ayrıca kimsenin komşunun kapısını çalıp fikir çatışmasına gireceğini sanmam. :)

Son düzenleme:
Ben cerrahpasada dogdum orada buyudum. Evlendim suan cekmekoydeyin ama cerrahpasayi hicbiryere degismem. Neden dersen birkere heryere ulasim icin arac var ve semte cok yakin. Tramvay olsun metre olsun otobus dolmus vs. Belki beylikduzundeki siteler gibi şık binalar yok ama sehrin merkezi ve gayetde sakin bir semttir. Findikzade kocamustafapasa cerrahpasa haseki gibi semtler. Buarada eve ayirdigin butcede onemli tabiki

Cevaplayan arkadaşların hepsine çok teşekkür ederim. Araba var evet ve isimden dolayı geç kalma sıkıntım olmayacak her gün sabah 9 da iş yerinde olmam gerekmiyor yani o yüzden ama yazdığınız ilçelere bakarken iş yerime olan yakınlığı da göz önüne alacağım. Çok teşekkür ederim, hepinizin görüşünü dikkate alıyorum :) Gerçekten çok yabancıyız İstanbula daha önce büyük bir şehir de yaşamışlıgım var ama İstanbul gözümü korkutmuyor değil.

ulaşım sorun olmaz diyorsunuz da uzaktan anlatması güzel. beylikdüzünde otursanız beşiktaşa gelebilmek için en erken 7 de en erken o da 7de yolda olmalısınız o yol trafik çekilir mi? sizin yerinizde olsam üsküdar da vapura yakın bir yerde oturur işe de vapurla gider gelirdim öyle arabayla o kadar yol trafik çekilmez

Kesinlikle Ulusta yaşayın..işe gidiş geliş açısından da sıkıntı yaşamazsınız pek fazla. İşiniz avrupa yakasındayken,üsküdar vs gibi anadolu yakasındaki ilçelerde ev tutmak pek mantıklı değil çünkü köprü trafiği çekilecek gibi birşey değil tam bir çile.Orada 4-5 saat araba ilerlemeden 4-5saat beklenildiği bile oluyor.İş saati,iş çıkış saati farketmiyor o köprü her daim kalabalık.Kalabalık olmadığı zamanlar çok azınlıktadır.

Kizin isi besiktas da kiza uskudar da ev tavsiye ediyorsunuz :KK53:

650 bine Avrupa yakasinda cok nezih bir semtte ev alamazsin konu sahibi.. anadolu yakasinda alsan bile her sabah araba ya da metrobus cilesinden telef olursun.. once is yerine yakin bir yerde ev kirala almayi sonra dusun.. toplu tasima tam bir rezalet, anlatilanlara inanma gel bin kendin gor :)
Benim bi kere metrobüse binerkem babetim fırladı :KK53: o izdihamda
Babeti alsam arkadam ittirenler beni ezecek, almadım
Koştum yer kaptım ilk binen talihlilerdendim o gün
Babeti de eşim verdi giydim :KK53: o ayakta kalmıştı..
Öyle işte, bu bi de ilk durak. Diğer duraklardan binenlerde olunca, tostun çıkıyo

Kizin isi besiktas da kiza uskudar da ev tavsiye ediyorsunuz :KK53:

Mantıklı olduğu için tavsiye ediliyor zaten:) Üsküdar Beşiktaş arası motor ile 7 dakika.Aynı kıtada oturup Beşiktaş-Yıldız yokusunu 1:30 saate trafikte çile çekmektense Üsküdar daha mantıklı bir rota:)

Benim bi kere metrobüse binerkem babetim fırladı :KK53: o izdihamda
Babeti alsam arkadam ittirenler beni ezecek, almadım
Koştum yer kaptım ilk binen tahlilerdendim o gün
Babeti de eşim verdi giydim :KK53: o ayakta kalmıştı..
Öyle işte, bu bi de ilk durak. Diğer duraklardan binenlerde olunca, tostun çıkıyo
kusura bakma, guldum halini düşününce.

Çok teşekkür ederim. Üsküdar'ı araştıracağım. Bağcılar'ı biliyorum :) Ümraniye nasıl bir yer, bir arkadaş bize orayı önerdi Beylikdüzü ile birlikte
İş yeri beşiktaş ise illede anadolu yakası olsun derim. Avrupa yakası boğazdan tut silivri ye kadar aynı curcuna. Ya kalabalık yada olaylı. Anadolu yakası avrupaya nispeten havası daha temiz. Daha sakin. Avrupa yakasında en olmadı bahçelievler var benim tavsiye edebileceğim. İş yeri beşiktaş ta olan birinin beylikdüzü nde oturması çok zor gerçekten. Insan yolda yaşlanıyor.

Back
X