• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstanbul'a yerleşeceğim ama ilçe konusunda kafam karışık

Çok teşekkür ederim. Üsküdar'ı araştıracağım. Bağcılar'ı biliyorum :) Ümraniye nasıl bir yer, bir arkadaş bize orayı önerdi Beylikdüzü ile birlikte
Ümraniye çarşı kısmıysa çok trafik vardır. Üsküdarda otopark sorunu çıldırtır. Kartal maltepe güzeldir ama günlük çok uzun zamanlarınızı trafikte geçirirsiniz. Çekmeköye bi bakın isterseniz. Havası temizdir ulaşımı rahattır.

Işiniz beşiktaştaysa üsküdar tarafı da çok iyi olur vapur/motorla 5 dk sürüyor. En azından trafik olma ihtimali yok.

Bende senin gibi sakin nezih yerleri severim. İlk olarak önerebileceğim Maltepe Aydınevler, Mavievler, Küçükyalı buralar hem yeni yapılanmış olduğu için binaları yeni sakin mahalleler, sahilide çok yakın ve güzeldir, hem orta yerde ister karşıya gitmek istediğinde ister pendik tarafına iki tarafada çok yakın ve ulaşım çok kolay metro vb şeylere de çok yakın. Acıbadem de nezihtir ama pahalı bir sempttir. Avrupa yakasında arkadaşların söylediği gibi beylikdüzü felan büyük çekmece iyidir ama oralar istanbulun taa bir ucu rahat gidip gelinemez karşıya geçmek istediğinizde zor olur.

ben ev almak için limitinizi soracağım ona göre yorum yapabilirim ,umarım ev fiyatlarından az çok haberiniz vardır özellikle İstanul da

Bende senin gibi sakin nezih yerleri severim. İlk olarak önerebileceğim Maltepe Aydınevler, Mavievler, Küçükyalı buralar hem yeni yapılanmış olduğu için binaları yeni sakin mahalleler, sahilide çok yakın ve güzeldir, hem orta yerde ister karşıya gitmek istediğinde ister pendik tarafına iki tarafada çok yakın ve ulaşım çok kolay metro vb şeylere de çok yakın. Acıbadem de nezihtir ama pahalı bir sempttir. Avrupa yakasında arkadaşların söylediği gibi beylikdüzü felan büyük çekmece iyidir ama oralar istanbulun taa bir ucu rahat gidip gelinemez karşıya geçmek istediğinizde zor olur.

Teşekkür ederim söylediğiniz yerlere bakacağım

Isyeriniz besiktastaysa besiktas zaten istanbulun en nezih ilcelerinden biri, yildiz, etiler, ulus vs tam sessiz sakin yerler tabi maddi imkanlarınız elveriyorsa. Eger o kadar cikamam ama yine cok uzak olmasin derseniz zekeriyakoy, kemerburgaz avrupa yakasinda, kosuyolu, altunizade anadolu yakasinda hem sessiz sakin nezih, hem de besiktasa kolay ulasabileceginiz semtler.
Eger umraniye falan dusunuyorsaniz, nezih kismini atalim, sessiz sakin yer bulursunuz, Şile otoyoluna yakin olursaniz karsiya ulasiminiz nispeten kolay olur ama daha ic kisimlarda 1 yilda kanser olursunuz (umraniyede oturuyorum) bazen sabah ve aksam is saatlerinde alemdag caddesinde 10 km yi 1 saatte aldigimiz oluyor.
Ve dedigim gibi diger semtlere gore uygun fiyatli site ici guzel bir ev alabilirsiniz ancak sitenin disina ciktiginiz anda nezih kriterinden ne kadar uzak oldugunuzu yasayarak gorursunuz.

İstanbul'da trafik en büyük sorundur
İşyerine yakın yerleri tercih etmende fayda var
Beşiktaş civarı biraz tuzludur ama oralarında mahalle mahalle fiyatı düşen yerler vardır
Yoksa başka yerde daha sakin daha uygun bi ev alırsın ama saatlerin yollarda ölür

Isyeriniz besiktastaysa besiktas zaten istanbulun en nezih ilcelerinden biri, yildiz, etiler, ulus vs tam sessiz sakin yerler tabi maddi imkanlarınız elveriyorsa. Eger o kadar cikamam ama yine cok uzak olmasin derseniz zekeriyakoy, kemerburgaz avrupa yakasinda, kosuyolu, altunizade anadolu yakasinda hem sessiz sakin nezih, hem de besiktasa kolay ulasabileceginiz semtler.
Eger umraniye falan dusunuyorsaniz, nezih kismini atalim, sessiz sakin yer bulursunuz, Şile otoyoluna yakin olursaniz karsiya ulasiminiz nispeten kolay olur ama daha ic kisimlarda 1 yilda kanser olursunuz (umraniyede oturuyorum) bazen sabah ve aksam is saatlerinde alemdag caddesinde 10 km yi 1 saatte aldigimiz oluyor.
Ve dedigim gibi diger semtlere gore uygun fiyatli site ici guzel bir ev alabilirsiniz ancak sitenin disina ciktiginiz anda nezih kriterinden ne kadar uzak oldugunuzu yasayarak gorursunuz.
kosuyolundan ulaşım sıkıntısı olur mu?

Şimdi birçok öneri şuraya taşın sakin ve ev fiyatı Beşiktaş'a oranla daha uygun diyecekler
Ulaşım içinde metrobüs var efendim, ondan sonracıma metro bile yapıldı. Trafik çekmezsin denecek
Hiç öyle olmuyo
Metronun kapısında bekliyo herkes, daha içerdekiler inmeden hücuuuum yer kapmaca başlıyo
Metrobüs ondan daha beter, tek ayak üstünde durmayı öğreniyorsun içeriye izdihamdan sıyrılıp girmeyi başardıysan şayet
Ben bunları bizzat yaşamış, yaşıyo olan biriyim
Yıllardır gittim geldim sanki yine giderdim de şimdi bebeğime vakit ayıramayınca jetonum düşüyo iyice
Günde 1,5-2 + 1,5-2 saat yol çekiyorum ve şu an bu sebeplerle iş değiştirmeyi düşünüyorum

öncelikle saat sorununuz olmasa bile bir süre sonra o trafik insanı çileden çıkartıyor.650 bin liraya da m. köy şişli buralarda ev bulmanız biraz zor .bahçelievler yayla ,zeytinburnu tercüman sitesi yakınları eyüp belirli yerlerinde, bulabilirsiniz,karşı tarafı bilmiyorum arkadaşlar öneride bulunmuş zaten

Sariyeri dusunebilirsiniz yesillik deniz ic ice. Cok rahatlikla hangi saatte olursa olsun disarda dolasabilirsiniz. Ancak zemin sağlamlığı ve konumu nedeniyle ev fiyatlarininda yuksek oldugunu belirtmeliyim.

yol parasi verecegine biraz fazla ver isyerine yakın ol. buyuksehirlerde evleri ne kadar luks olursa olsun işe uzak oturmak bana cok sacma geliyor. yapisiz bir ev dahi alsan ilerde istedigin gibi yaptirirsin içini.

kosuyolundan ulaşım sıkıntısı olur mu?

Kosuyolunun ulasimi genel olarak cok sorunlu değil. Ancak ben besiktasta calisip karsida oturacak olsam altunizade barbaros mahallesini tercih ederdim. Hem cok nezih sessiz sakin hem bogazici koprusune cok yakin, capitol civarında butcenize uygun evler bulabilirsiniz. Bir inceleyin hem haritada hem emlak sitelerinde.

Beylikdüzü yaşanacak güzel bir yer bizde buradayız her bölgesi değil tabi ki onun dışında Beşiktaş ilçesinde işiniz kesinlikle bir ucu yani her gün her gün o kadar yol çekilmez ki hiç gerek yok bütçenizde güzel bence o taraflarda bakın çok olaylı olduğunu sanmam en azından daha merkezi yerler kafa dinlemeyi düşünmezdim sanırım İstanbul'da o kadar trafikte çile çekeceksem:KK53:

Çok teşekkür ederim. Üsküdar'ı araştıracağım. Bağcılar'ı biliyorum :) Ümraniye nasıl bir yer, bir arkadaş bize orayı önerdi Beylikdüzü ile birlikte
Cok uzak yerler onerilmis aracinizda olsa toplu tasimada kullansaniz eziyet olur size hele kopru trafiğini yasayarak kendinize eziyet etmeniz akil kari degil gibi.

benim oğlum levent'te,gelinim ortaköy'de çalışıyor.bütçemiz yetseydi,leventten almayı çok isterdim.çünkü çok nezih bir yer.siz bir araştırın,beşiktaşa da çok yakın.
İstanbul da ilçe değil de ,semt çok önemli.mesela beşiktaşın,fulya,yıldız gibi semtleri çok iyiyken,çarşı içi çok kalabalık ve evler çok eski.Ortaköy,şişli mecidiyeköy'de keza öyle.semt semt değişiyor.
bütçeniz iyiymiş.bence beylikdüzü,Büyükçekmece çok uzak otaraflara hiç gitmeyin derim.karşı da yani Anadolu yakasında olabilir ama köprü trafiği bazen çekilmez oluyor.
ben fatihte oturuyorum.ulaşım heryere süper.beşiktaşa otobüsle yarım saatte gidiyorum.ama yaşanabilir yerler az,semt bazında.fındıkzade,kıztaşı ,çapa henüz işgale uğramamış yerleri.

yol beni çok zorlamaz derseniz.ben Bakırköy'ün bazı semtlerini araştırmanızı öneririrm.yeşilköy,Yeşilyurt,florya,yaşamak ve çocuk yetiştirmek için ideal yerler.

Merhaba hanımlar,

Bu benim ilk konum, uzun süredir İstanbul'da ev bakıyorum, iş sebebi ile İstanbul'a taşınmamız gerekiyor fakat ilçe konusun da çok kararsızım. Kira da oturmayı düşünmüyoruz o yüzden ev alacağız. Özellikle İstanbul'da yaşayanlar bir fikir verebilirse çok iyi olur. Böyle insanların birbirine karşı saygılı olduğu, olayların az olduğu, sakin bir yer arıyoruz. (Kimse yanlış anlamasın bu kısmı lütfen, bazen küçük şeylerden kavga çıktığını görüyorum forum da) Yardımcı olursanız çok sevinirim çünkü gelip oraya araştıracak çok vaktimiz yok ve orada sorup danışabileceğimiz insan sayısı da kısıtlı.

Edit; İş yeri Beşiktaş'ta.
+ ulaşım için araba var.

Çalışma saatleri esnek.

Ümraniye ve bağcılar aşırı alakasız semtler.İş Beşiktaşta ise Ümraniyeden 3 saate falan gidersiniz ize.Bağcıları söylemiyorum bile dönüş trafiği de cabası.Anadolu yakası Avrupaya göre daha sakin.Üsküdar Acıbadem Minübüs caddesi,Bağdat caddesi size uyan yerler.

Back
X