• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstanbul'a yerleşeceğim ama ilçe konusunda kafam karışık

Gerçek anlamda nezih istiyorsanız moda kalamış kızıltoprak fenerbahçe öneririm.
Ama cuma ctesi pazar trafik 24 saat aktif

Cevaplayan arkadaşların hepsine çok teşekkür ederim. Araba var evet ve isimden dolayı geç kalma sıkıntım olmayacak her gün sabah 9 da iş yerinde olmam gerekmiyor yani o yüzden ama yazdığınız ilçelere bakarken iş yerime olan yakınlığı da göz önüne alacağım. Çok teşekkür ederim, hepinizin görüşünü dikkate alıyorum :) Gerçekten çok yabancıyız İstanbula daha önce büyük bir şehir de yaşamışlıgım var ama İstanbul gözümü korkutmuyor değil.

Benim de geç kalma sıkıntım yok, işyerinden de erken çıkıyorum, kendi arabamla gidiyorum. Ama işe mutlaka gitmek zorundayım. Yolda geçirdiğim zaman cidden strese giriyorum. Trafik berbat, en ufak bir kazada kilometrelerce kuyruk oluşuyor. Azıcık yağmur yağsın kağnı hızında gidiliyor. Artık dayanamadığım için işyerime yakın ev bakıyorum.

Üsküdar derim. Nezih, toplu ulaşıma yakın (vapur ve marmaray), haftasonu gezebileceğiniz güzel bir bölgede. Ayrıca Anadolu yakası daima Avrupa yakasından sakindir. Bir vapurla beşiktaşa ulaşırsınız. Arabayla köprüye de çok yakındır.

Çok teşekkür ederim. Üsküdar'ı araştıracağım. Bağcılar'ı biliyorum :) Ümraniye nasıl bir yer, bir arkadaş bize orayı önerdi Beylikdüzü ile birlikte
beşiktaş tarafları nasıl bilemiyorum ama beylikdüzü ve avcıların sahil kısımları sakin ve nezihtir.
yalnız beylikdüzü gibi yerlerden bakacaksanız işiniz o zaman uzak oluyor istanbul trafiğinde çok rahat 2 -3 saatte işe gidebilirsiniz ve bu bir süre sonra katliam gibi oluyor,vallahi insanın ruhunu bozuyor,stresini artırıyor. o yüzden işe yakın olabilir ama çalışma saatlerim esnek demişsiniz saatleri uydurursanız rahat gidebilirsiniz.
bence 1-2 hafta kafanızda belirlediğiniz semtleri gözlemleyin her yönden.

650 bin mi okudum orada ben?

Ulaşım sorunu da yok dediniz.

Eee Allah bereket versin zenginsiniz, para çoğu sorunu çözer hepsini olmasa da :)

Buyurun bütün İstanbul sizin. :D

Sarıyer, Ataşehir, Göztepe diyorum ve gidiyorum..

Kosuyolunun ulasimi genel olarak cok sorunlu değil. Ancak ben besiktasta calisip karsida oturacak olsam altunizade barbaros mahallesini tercih ederdim. Hem cok nezih sessiz sakin hem bogazici koprusune cok yakin, capitol civarında butcenize uygun evler bulabilirsiniz. Bir inceleyin hem haritada hem emlak sitelerinde.

Çok teşekkür ederim bakacağım Barbaros mahallesine.

Beylikdüzü yaşanacak güzel bir yer bizde buradayız her bölgesi değil tabi ki onun dışında Beşiktaş ilçesinde işiniz kesinlikle bir ucu yani her gün her gün o kadar yol çekilmez ki hiç gerek yok bütçenizde güzel bence o taraflarda bakın çok olaylı olduğunu sanmam en azından daha merkezi yerler kafa dinlemeyi düşünmezdim sanırım İstanbul'da o kadar trafikte çile çekeceksem:KK53:

Anladığım kadarı ile ya Anadolu yakınlarında boğaza yakın bir yer en uygunu, yada Beşiktaş çevresi. Baktım haritadan Beylikdüzü baya uzak kalıyormuş.

benim oğlum levent'te,gelinim ortaköy'de çalışıyor.bütçemiz yetseydi,leventten almayı çok isterdim.çünkü çok nezih bir yer.siz bir araştırın,beşiktaşa da çok yakın.
İstanbul da ilçe değil de ,semt çok önemli.mesela beşiktaşın,fulya,yıldız gibi semtleri çok iyiyken,çarşı içi çok kalabalık ve evler çok eski.Ortaköy,şişli mecidiyeköy'de keza öyle.semt semt değişiyor.
bütçeniz iyiymiş.bence beylikdüzü,Büyükçekmece çok uzak otaraflara hiç gitmeyin derim.karşı da yani Anadolu yakasında olabilir ama köprü trafiği bazen çekilmez oluyor.
ben fatihte oturuyorum.ulaşım heryere süper.beşiktaşa otobüsle yarım saatte gidiyorum.ama yaşanabilir yerler az,semt bazında.fındıkzade,kıztaşı ,çapa henüz işgale uğramamış yerleri.

yol beni çok zorlamaz derseniz.ben Bakırköy'ün bazı semtlerini araştırmanızı öneririrm.yeşilköy,Yeşilyurt,florya,yaşamak ve çocuk yetiştirmek için ideal yerler.

Yol açısından açıkçası gözüm korktu burada okuduklarımdan sonra :) Teşekkür ederim.

Kizin isi besiktas da kiza uskudar da ev tavsiye ediyorsunuz :KK53:

650 bine Avrupa yakasinda cok nezih bir semtte ev alamazsin konu sahibi.. anadolu yakasinda alsan bile her sabah araba ya da metrobus cilesinden telef olursun.. once is yerine yakin bir yerde ev kirala almayi sonra dusun.. toplu tasima tam bir rezalet, anlatilanlara inanma gel bin kendin gor :)

Daha önce 4 defa geldim, nasıl bir eziyet olduğunu o kısa süre içerisinde görmüştüm ama araba ile de bu kadar çok sıkıntı olacağını düşünmemiştim :D Boşuna kira vermek istemiyorum ve kalıcı olacağı için üstüne biraz daha ekleme yaparız gerekirse artık yapacak bir şey yok.

Bu arada şu yazdığınız kısmı anlamadım. Forumdakiler kavga ediyor diyorsunuz sanırım. Herkes İstanbullu değil bu forumda, ayrıca kimsenin komşunun kapısını çalıp fikir çatışmasına gireceğini sanmam. :)

Evet bazen küçük şeylerden kavga çıktığını gördüğüm için yanlış anlaşılmak istenmedim :)

Biz üsküdar dayız. Burhaniye (eski emniyet mahallesi) 'deyiz. Bizim mahalle gerçekten çok sakin, istanbulun keşmekeşinden uzak hiç olay çıkmaz bir şey olmaz tek gürültü çocuk gürültüsü oluyor :). Samimi bir mahalle tavsiye edebilirim.

Beşiktaştaysa üsküdardan vapurla geçebilir eğer iskeleye yakınsa tabi. Araba ile karşıya geçmeyi tavsiye etmemç Eşim ok meydanına arabayı evde bırakıp metrobüsle gidiyor sabah beter bir trafik oluyor. Metrobüsle zincirli kuyuya gidip aktarma ile de beşiktaşa gidebilir. Ama Burhaniye metrobüsten uzak durun ulaşmak zor. Ama altunizade metrobüs bize yakın onu tercih ediyoruz.

Teşekkür ederim, burada okuduklarımdan yola çıkarsam en iyi seçenek Üsküdar gibi duruyor. Ev fiyatları nasıl peki biliyormusunuz az çok? Emlakçılara gitmeden önce aşşağı yukarı bir fikir sahibi olmak iyi olur benim için.

Bütün cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim, fikirlerinizi not aldım. Üsküdar çevresin de yaşayanlar ev fiyatları hakkında bir fikir verebilir mi bana? :) Hepinize teşekkürler hanımlar

Çok teşekkür ederim. Üsküdar'ı araştıracağım. Bağcılar'ı biliyorum :) Ümraniye nasıl bir yer, bir arkadaş bize orayı önerdi Beylikdüzü ile birlikte
Ümraniye de tantavi bölgesi iyidir gayet elit söylediğiniz gibi de sakin. Diğer kısımları pek hoş değil. Üsküdar cengelkoy beylerbeyi bu kısımlardan ulaşım da kolay Beşiktaşa vapurla motorla geçersiniz

Bütün cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim, fikirlerinizi not aldım. Üsküdar çevresin de yaşayanlar ev fiyatları hakkında bir fikir verebilir mi bana? :) Hepinize teşekkürler hanımlar

Besiktasin nezih bolgelerinde ya da uskudarin benim onerdigim altunizade civarinda 600 bine ev bulmaniz zor, giris kat falan belki. Biraz da kredi cekerek alabilirsiniz. Sahibinden den ilanlara bir goz atin.

Ortaköy, Arnavutköy, Bebek, Hisar tarafı, Cihangir... Tabii fiyatlar uçuktur, Beylikdüzü, Bağcılar ın vs... En az 3, 4 katı olur.

Merhaba hanımlar,

Bu benim ilk konum, uzun süredir İstanbul'da ev bakıyorum, iş sebebi ile İstanbul'a taşınmamız gerekiyor fakat ilçe konusun da çok kararsızım. Kira da oturmayı düşünmüyoruz o yüzden ev alacağız. Özellikle İstanbul'da yaşayanlar bir fikir verebilirse çok iyi olur. Böyle insanların birbirine karşı saygılı olduğu, olayların az olduğu, sakin bir yer arıyoruz. (Kimse yanlış anlamasın bu kısmı lütfen, bazen küçük şeylerden kavga çıktığını görüyorum forum da) Yardımcı olursanız çok sevinirim çünkü gelip oraya araştıracak çok vaktimiz yok ve orada sorup danışabileceğimiz insan sayısı da kısıtlı.

Edit; İş yeri Beşiktaş'ta.
+ ulaşım için araba var.

Çalışma saatleri esnek.
Şişli guzel hem de yakın ama ev fiyatları utopiktir diye tahmin ediyorum. Kagithane falan olabilir ama semti iyi bilmek lazim işte.

Maddi durumunuzu bilmiyorum ama beylikdüzü falan hariç bir çok insan için ev almak bir ütopya.
Ama onun dışında, ben hep kocamustafapaşa, cerrahpaşa gibi yerlerde yaşamak istemişimdir. Sakin, güzel bir mahalle hayatı merkezi olmasına ramen.
Bizim beyoğlu'na da sakın gelmeyin derim :KK43:
beyoglumu iyyyy berbat orasi yanlis anlamayin

İşin nerede olduğu da önemli, maddi durum da çok önemli. Mesela nezih yer dediniz, ilk aklıma Yeşilköy geldi, ama oradan ev almak bana hayalötesi geliyor, hatta kiralamak bile.

İş durumunuz nasıl olacak mesela, Büyükçekmecede oturabilirsiniz biraz daha sakın, ama iş Ataşehirdeyse ordan oraya gitmek ölüm.
yesilkoyde normal dairemiz var kirada 6 bin dollar kira aliyorum.

Bence önce kirada oturun etrafı tanıyın öyle ev alın. Çünkü ölçütleriniz kriterleriniz değişebilir. Şimdi biz ne kadar desekte sizin rahat edebileceğiniz ölçüleri bilemeyebiliriz. Sakin yer Beykoz var motorlarla Beşiktaşa geçebilirsiniz. Ama dediğim gibi bence işyerinize yakın bir yerde önce kirada oturun bi fikriniz olsun arayacağınız ev için. Ulaşım vs hersey sonra dert olur.

Back
X