- 19 Mayıs 2013
- 415
- 63
-
- Konu Sahibi twettygirl
Seninle burda polemige giremiycem...Yazdıklarımın hepsinin de arkasındayım kusura bakma bizim paramız yoktu,o yüzden alnımızın akıyla devlet ünvsinde okuduk....Özel ünvde de okudugum için de dedigin gibi iş bulamıyorum...Başlıktan da anlaşıldığı üzere konumuzun adı 'İşssizlik ' yani seninle ilgisi,alakası olmayan bir durum o yüzden çekilebilirsin arkadaşım ...Allah daha çok kazanç versin hani görgüsüz gibi kendi maaşını,eşinin maaşını yazmışsın yaÖzel üniversiteleri resmen aşağlamışın yerin dibine sokmuşun. Ben kaç sunuma girdim, kaç tane ödev hazırladım mezun olmak için haberin var mı? Kaç kere sabahlara kadar çalıştım. Insanların emeğini bu kadar küçümsemeyin. Ayrıca o beğenmediğiniz özel üni mezunları devlet mezunlarına göre daha kolay iş buluyor üniversitenin sağladığı imkanlar sayesinde.
Seninle burda polemige giremiycem...Yazdıklarımın hepsinin de arkasındayım kusura bakma bizim paramız yoktu,o yüzden alnımızın akıyla devlet ünvsinde okuduk....Özel ünvde de okudugum için de dedigin gibi iş bulamıyorum...Başlıktan da anlaşıldığı üzere konumuzun adı 'İşssizlik ' yani seninle ilgisi,alakası olmayan bir durum o yüzden çekilebilirsin arkadaşım ...Allah daha çok kazanç versin hani görgüsüz gibi kendi maaşını,eşinin maaşını yazmışsın ya
Sende haklısın sana bir şey söyleyim mi Siyasal ile aynı kampüste olmam bile yetiyor okudugum okula benim de puanım özel ünv'de de Tıp'a tutuyordu ama ben tercihimi İletişimden yana kullandım ..... (Bu arada Sayısal Bölümden Sözel Tercih Yapılmıyor ) hani yorum yapacaksan biraz daha dikkatli yap bil istedimCanım sen ne kadar özel üni mezunlarını hor gör, patronun muhtemelen özel üniversiteli olacak. Sadece işsiz olup özel üniversiteye gidenleri gor görmene güldüm. Bende istesem devlet üniversiteinde iletişim rahatlıkla okuyabilirdim ama Türkiyenin sayılı üniversitelerin birinde mühendislik okumayı tercih ettim ve mezun olmadan 2 tane iş teklifi aldım.
İnşallah canımŞansın bol olsun ama iki ayda umutsuzluğa kapılma derim
Sende haklısın sana bir şey söyleyim mi Siyasal ile aynı kampüste olmam bile yetiyor okudugum okula benim de puanım özel ünv'de de Tıp'a tutuyordu ama ben tercihimi İletişimden yana kullandım ..... (Bu arada Sayısal Bölümden Sözel Tercih Yapılmıyor ) hani yorum yapacaksan biraz daha dikkatli yap bil istedim
Ben aranıza girmek istemem ama insana göre değişen bir şey siz konu sahibine özel üniversitelileri hor görüyorsunuz diyorsunuz ama kendiniz patronunuz özel üniversiteli olacak diyerek aynı şeyi yapıyorsunuz. Hem özel devlet fark etmez. Özel var özel var.. Ha bir de bursla özel üniversitede okuyanlar var. Bu kadar genelleştirmeyelim :)Canım sen ne kadar özel üni mezunlarını hor gör, patronun muhtemelen özel üniversiteli olacak. Sadece işsiz olup özel üniversiteye gidenleri gor görmene güldüm. Bende istesem devlet üniversiteinde iletişim rahatlıkla okuyabilirdim ama Türkiyenin sayılı üniversitelerin birinde mühendislik okumayı tercih ettim ve mezun olmadan 2 tane iş teklifi aldım.
Sen de haklısın ben gerizekalıyım o kadar fen sorusu çözemem Balinalar da uçuyor zatenSanırım sen baya eski girişlisin, artık sayısal sözel farkı yok, bütün sınavlara girip puanın kırılmadan istediğin bölümü tercih edebiliyorsun. Yani sözelci olup pekala tıp kazanbilirsin o kadar fen sorusu çözebilirsen ::)
Ben aranıza girmek istemem ama insana göre değişen bir şey siz konu sahibine özel üniversitelileri hor görüyorsunuz diyorsunuz ama kendiniz patronunuz özel üniversiteli olacak diyerek aynı şeyi yapıyorsunuz. Hem özel devlet fark etmez. Özel var özel var.. Ha bir de bursla özel üniversitede okuyanlar var. Bu kadar genelleştirmeyelim :)
Arkadaş gövde gösterisi yapıyor canım ,biz işssiz ya bizim üzerimizden egosunu tatmin ediyorBen aranıza girmek istemem ama insana göre değişen bir şey siz konu sahibine özel üniversitelileri hor görüyorsunuz diyorsunuz ama kendiniz patronunuz özel üniversiteli olacak diyerek aynı şeyi yapıyorsunuz. Hem özel devlet fark etmez. Özel var özel var.. Ha bir de bursla özel üniversitede okuyanlar var. Bu kadar genelleştirmeyelim :)
Ankaradayım canım buyur gel ben yüzüne de söylerimBen hiç devlet üniversitelerini aşağlayan özel üniversiteli görmedim ama artık dayanamıyacağım. Devamlı bize laf ediliyor her ortamda internette, gerçek hayatta yüzüme söyleyebilene denk gelmedim.
Seninle burda polemige giremiycem...Yazdıklarımın hepsinin de arkasındayım kusura bakma bizim paramız yoktu,o yüzden alnımızın akıyla devlet ünvsinde okuduk....Özel ünvde de okudugum için de dedigin gibi iş bulamıyorum...Başlıktan da anlaşıldığı üzere konumuzun adı 'İşssizlik ' yani seninle ilgisi,alakası olmayan bir durum o yüzden çekilebilirsin arkadaşım ...Allah daha çok kazanç versin hani görgüsüz gibi kendi maaşını,eşinin maaşını yazmışsın ya
Eğer konuyu çok çok iyi okumuş olsaydınız tek derdimizin özel üniversteler olmadıgını da anlamış olma ihtimaliniz oldugunu da düşünüyorum.Kesinlikle tartismak icin sormuyorum ancak Turkiye' de en yuksek puanli bolumlerin ozel universitelerin % 100 burslu, ustun basari burslu bolumleri oldugunu biliyor muydunuz?
Tabii ki her semte acilan degil, sayili ozel universitelerden bahsediyorum. Ben hepsini kast etmemistim demeyin o zaman ben de size derim ki her devlet universitesi de ayni derecede mi iyi? Ki cogunun imkani ozel universiteler kadar iyi degil.
Ayni zamanda o % 100 basari burslu ogrencilerin Turkiye derecesi yapmis ogrenciler oldugunu ve universitenin laptop, kalacak yer (ucretsiz) sagladigini ve her ay asgari ucretten fazla geri donumsuz burs aldiklarini biliyor muydunuz?
Ayni zamanda Turkiye' de temel bilim ve bazi muhendisliklerin arastirma imkani olarak devlet universitelerinin ozel universitelere kiyasla hic destek gormedigini ve bu sebeple ogrenciye bir sey katmadigini soylesem size?
Ben ilk 2000deydim universite giris sinavinda ve ustun basari bursu ile bana en iyi imkanlari saglayan ozel universitede okudum. Turkiye' nin sayili universitelerindendir ve cogu devlet universitesi benim universitemin yanina yaklasamaz. Su an ayni universitede doktora egitimim devam ediyor ve arastirma gorevlisi olarak akademik kadrosuna katildim. Egitim konusunu bir yana birakiyorum, sadece universite ismini soyleyince insanlarin bakis acisini degistiren pirlanta gibi ogrenciler yetistiriyoruz. Kendi bolumum adina diyebilirim ki burssuzu bile herhangi bir devlet universitesinin taban puanindan cok cok yuksek.
Lutfen kininizi bir noktaya kusmayin. Is bulamamak sizin kisisel probleminiz, ozel universite mezunlari is bulamamanizi saglamiyor.
Gülücük bize de dua etİŞ DEMEYİN BANA NEKADAR AĞLADIM BİLEMEZSİNİZ. Bİ İŞİM VARDI HASTALANDIM. BIRAKMAK ZORUNDA KALDIM. SONRASI HASTA KÖŞELERİ. İYİLEŞTİM SONRA GENE İŞ YOK. GEÇİÇÇ İŞLERDE. AMA O SÜREÇTE BAŞIMI SECDEDEN KALDIRMADIM. OKADAR AĞLADIM. HACET NAMAZI KILDIM DEVAMLI. SONRA RABBİM Bİ KAPI AÇTI. VE RABBİME ŞÜKÜRLER OLSUN İŞİM VAR.
Eğer konuyu çok çok iyi okumuş olsaydınız tek derdimizin özel üniversteler olmadıgını da anlamış olma ihtimaliniz oldugunu da düşünüyorum.
İnsanız hepimiz de düşünüyoruz herkesin kendi fikri sonuçta demokratik bir ülkede yaşıyoruz değil mi o da benim fikrimKonuyu gayet iyi okudum ancak ozel universitede okuyanlari universite mezunu saymiyorum diyerek ortaya cok ciddi bir sav atan ve yaptiginiz genelleme ile tum ozel universite mezunlarina cevap hakki dogmasini saglayan sizsiniz.
Konunuza gelirsem ben hic is aramadim, is teklifi aldim ve onu degerlendirdim. O sebeple ne yapmaniz gerektigi hakkinda bir fikrim yok.
İnsanız hepimiz de düşünüyoruz herkesin kendi fikri sonuçta demokratik bir ülkede yaşıyoruz değil mi o da benim fikrim
Para verip bir yerde okumaktansa kendime bir iş yeri açıp kendi işimin patronu olurum...Özel ünv okuyup da işsiz olan çoğu arkadaşımız gibi değil miBen de size fikrinizin dogru olmadigini kanitlayan tezler sundum ama galiba anlamak istemiyorsunuz. :)
Konuyla alakali olarak siz universite mezunu olarak gormuyorsunuz ama neyse ki isim yapmis sirketler sizin gibi dusunmuyor da Turkiye' deki parmakla gosterilen ogrencilerin sayili ozel universitelerden ciktigini biliyorlar ve coguna mezuniyet olma asamasinda is teklifi gidiyor.
Bence özel üniversiteleri aşağlamadan önce git bir iş bul önce, bende özel üni mezunuyum, kamuda mühendisim. Gelirim 4000'e yakın. Eşimde özel üni mezunu, pilot, geliri 18-20 arası.