- 26 Ocak 2015
- 648
- 935
-
- Konu Sahibi twettygirl
İşsizlik yüksek ol
Hala puana takılmışınız. ÖSS de aldığın puan hiç bir şeydir. Gerçek hayatta karşılığı 0'dır. İletişim bölümü mesela, fiziğin iyise güzel bir iş bulursun istersen ÖSS'den barajı zar zor geç önemli değil. Prezentabl olmanın en önemli olduğu sektörlerden biridir. Benim kuzenim afedersiniz 2. deneyişinde geçmişti barajı, bu arkadaş gibi iletişim mezunu. Ama kızda inanilmaz bir fizik var ve ikna kabiliyeti var, şu an Borusan'da satış danışmanı ve primlerle beraber çok çok iyi paralar kazanıyor.
Insanlar ÖSS de inanilmaz puanlar yapıyor, mezun olduktan sonra komik maaşalr teklif edilince haliyle üzülüyor. O puanların gerçek hayatta karşılığı 0. Tıp gibi bölümler istisna.
Sen de haklısın be gülüm hayat işte naparsın kedi ciger meselesi
O da benim ukalalıgım kendime öz güvenim diyelim olur mu sen de mühendissin galiba ama anlama kıtlıgı yaşıyorsun bir tane cümle çıkartırmısın arkadaşım mühendislere nerde laf atmışım bilmek istiyorum ama sonra kaçma olur muBen devlette okudum bu arada laf sokmaya calisma yaniiletisim okumussun gelmis burda kendini muhendislerle bir tutuyosun ilginc yaaa
Ya muhendis degilim ben ne yazikki ordan da vuramadinO da benim ukalalıgım kendime öz güvenim diyelim olur mu sen de mühendissin galiba ama anlama kıtlıgı yaşıyorsun bir tane cümle çıkartırmısın arkadaşım mühendislere nerde laf atmışım bilmek istiyorum ama sonra kaçma olur mu
Ben senin ciddi olduğunu hiç ama hiç inanmıyorum.Kuzenin hangi Borusan'da çalışıyor söylermisin? Neden biliyomusun benim kuzenim Borusan'da çalışıyor Borusan bir kere işe alırken Mühendislik Bölümü Mezunu alıyor oldu mu canım yazacaksan da gerçek olsun yorumların.Hadi hayatında başarılar sana
Çok saol iyi dileklerin için bi mukabele bana yazdıgın tatlı kelimelerle sana cvp veriyorum..Hiç asgari ücretle çalışmadım bilemiycem daha yeni öğrendim ama olsun ben senin gibi kibirli olmadıgım için çalışırım konumu iyi okusaydın maaş sıkıntım olmadıgını da anlardın ama sen de haklısın sizin beynin çalışma saati şimdi değildi dimiiiYa muhendis degilim ben ne yazikki ordan da vuramadinmuhendislerle ayni maasi beklemen falan cok utopik cok tatli anlatma kitligi sozun cok talihsiz ya sana iletisim fakultesinde iletisememeyi mi ogrettiler laf soyleyemeyince seviyeni dusur sana da bu yakisir ben seviyene inmem burdan ekmek cikmaz bu kafayla asgari ucretle bile is bulamassin sahsen ben yanimda senin gibi insani iliskileri gayri insani birini calistirmam
Bölmedin canım rahat ol :)tartışmanızı bölmek istemem ama mezun olunca Borusan'da çalıştım bir süre, özel üni mezunuyum(iibf). Sizin bahsettiğiniz genellikle iş makinesinde vs. oluyor. Kariyer.net'te bolca ilan var borusanın sadece mühendislik şartı yok.
Öss'de aldığın puanın hayatta karşılığı maalesef ki sıfır olamıyor. O puana göre bölümünü seçiyorsun, o puana göre okulunu seçiyorsun kısaca o puana göre hayatına yön veriyorsun. Aslında o alınan puan = senin gelecekteki hayatın. Keşke böyle olmasa insanların kaderi bir iki saatlik sınava bağlı olmasa ama ne yazık ki sistem böyle.
Ayrıca biraz gerçekçi olmak lazım. Sen şimdi üniversite mezunu bir bireysin ve her üniversiteden alınan diplomanın eşit değerde olduğunu iddia edebiliyor musun cidden? Ya da senin gözünde öss'de zorla barajı geçmiş bir öğrenciyle, derece yapmış bir öğrenci aynı kefede mi? Yapmayalım lütfen burası Türkiye. Hani işverenlerin mezun olunan okul umrunda değil diyorsun ya peki ben neden bir ilana baktığımda Odtü, İtü, Boğaziçi mezunu önceliklidir yazılarını görebiliyorum yeri geldiğinde. Ben bu 3 okuldan da mezun değilim ama bu 3 okulun eğitimlerinin de benim okulumdan iyi olduğunu biliyorum. Şimdi gelip burada kendimi ve okulumu yüceltmek için Odtü'yü karalasam komik duruma düşerim di mi? O yüzden senin verdiğin cevapta bana komik geliyor kusura bakma.
Son olarak hani okul önemli değil, işveren senin ne katacağına bakar diyorsun ya. O aşamaya gelebilmek için yıllar geçirmiş olmak gerekiyor. Sallıyorum 10 yıllık tecrüben var, harika eğitimler almışsın, çok önemli pozisyonlarda çalışmışsın, anadilin gibi ingilizce konuşuyorsun. Bu durumda artık niteliklerin okulunun önüne geçmiştir, yani mezun olduğun okulun önemi sonlarda almıştır yerini. Ama yeni mezun ya da çok az tecrübesi olan bir birey için iş hayatının başında bal gibi de okulu, eğitimi ve sahip olduğu yabancı dil bilgisi önemlidir.
Konuya cok uygunsun gercekten issizsin yaa benim en azindan beynim var canisi gelmis burda kac yil once girdigi oss sonucunu falan anlatiyo cok tatli yaÇok saol iyi dileklerin için bi mukabele bana yazdıgın tatlı kelimelerle sana cvp veriyorum..Hiç asgari ücretle çalışmadım bilemiycem daha yeni öğrendim ama olsun ben senin gibi kibirli olmadıgım için çalışırım konumu iyi okusaydın maaş sıkıntım olmadıgını da anlardın ama sen de haklısın sizin beynin çalışma saati şimdi değildi dimiii
Naparsın ewde çok canım sıkıldı gidip kk bayanlarını eğlendiriyim dedim,iyi eğlendin mi hanım kızKonuya cok uygunsun gercekten issizsin yaa benim en azindan beynim var canisi gelmis burda kac yil once girdigi oss sonucunu falan anlatiyo cok tatli ya
Umarım iş hayatında çok daha güzel yerlerde olursun scarlet...konu işsizlikten okul kavgasına dönmüş.
İsmini bilmediğim son dönem açılan sayısız devlet üniversitesiyle ODTÜ , Boğaziçi bir mi? Komik puanlarla giriliyor.
Ya da özelden kastınız uyduruk Nişantaşı üniversitesi gibi okullarsa haklısınız.
Ama Bilkent, Koç ve Sabancı gibi okulların mezunları ODTÜ ve Boğaziçi mezunuyla aynı şartlarda mezun olur iş yaşamında da sıkıntı çekmez. McKinsey gibi devasa bir şirket Bilkent ve ODTÜ mezunlarını kapmak için yarışa girer mezuniyet zamanı diğer şirketlerle.
imza: Anadolu lisesi çıkışlı, Bilkent Lisanslı, ODTÜ yüksek lisanslı Scarlet. ÖSS'de matematikten patlamıştım kafam sayısala basmıyor diye gerizekalı değilim , şuan burda bahsi geçen rakamların epey üzerinde çalışıyorum.
Umarım iş hayatında çok daha güzel yerlerde olursun scarlet...
Ama benim burda anlamadıgım nokta Sözelci olduğum için gerizekalı oldum neden sözel seçtiğimi anlattım ...İnsanların hayalleri,idealleri olmalı benim lisedeki tek idealim de psikolojik danışmanlıktı olmadı,iletişim okudum...
Ben burda kimseyle kavga yarışına ya da polemige girmedim ama yaşım,sözelciliğim vb diğer unsurlara kadar konu bu noktalara geldi...
Şunu çok çok iyi anladım ben hazır cvp birisiyim herkes öyledir ama ben susup sineye çekmem ancak dinimizde bile yer alan hoşgörü insanlarda kalmamış
Yine de beni dinleyen,anlayan arkadaşlarıma çok teşekkür ederim
İşte insanın idealleri gerçekleşemiyormuş maelesef ki ....Ben de psikolojik danışmanlık çok istemiştim ama okuyamadım...Şu andan sonra okumak da ciddi anlamda beni çok yordu.Ales bir yandan Kpss bir yandan hayatım sınavlarla geçti ve bende bundan dolayı çok yoruldum.Ben sözeli çok seviyorum.Mesela benim ilk tercihim de ODTÜ Tarih vardı olmadı 2.tercihime kaldım.Turizm en sevdigim meslek 1 yıl Swiss Hotel'de Halkla İlişkiler Müdür Yardımcılıgı yaptım.Kariyer.netten Mariot için başvuru yaptım ancak geri dönüş olmadı.İngilizcem çok iyi,yurt dışında öğrendim ben ama keşke ikinci bir dilim daha olsaydıBen seni anlıyorum arkadaşım. Ben de deli gibi sözel kafası vardı lisede, Anadolu Lisesi diye sınıf açılmadı kaldım TM'ye. Sonra üniversite zamanı matematiğin yüzüne bakmadım , sözel derecesi yaptım ama TMci olduğum için sözel ağırlıklı bir bölüm yazdım. Ha benim puanım Ankara dışındaki devlet okullarına yetebilirdi yada Hacettepe Sosyoloji vs. tutuyordu ama gittim Bilkent'i seçtim imkanları ve mezuniyet sonrası etiketinden dolayı. Öyle burada yazıldığı gibi para vererek geçmedim aksine ailemin ödediği para baskısıyla it gibi çalıştım günlerce gecelerce proje,sunum Allah ne verdiyse. Yata yata anca Turizm'de okunur bizim okulda. Özellikle mühendislik bölümü devletle başabaştır ki mezunlarımız kolaylıkla yurtdışında burs kaparlar.
Sonuç olarak kimse kimsenin bölümüne okuluna laf etmesin, Türkiye'de malesef idealler değil gerçekler konuşur. Benim hayalim de Tarih ve Arkeolojiyle iç içe lisans ve yüksek lisans yapmaktı ama geleceğin işsizi olmamak adına seçmedim. Okusaydım bu beni gerizekalı yapmazdı. Özel okuduğum için küçümsyenler şuan benden iyi yerde değiller. Demem o ki ne sözelcilik ne sayısalcılık , ne devlet ne de özel okul(istisna okullar) insanları zeki yada gerizekalı diye etiketlemenize sebep vermesin.
Senin adına üzüldüm, emek verip içine sincek bir işin olmamış arkadaşım. İngilizcen varsa büyük otellerin(JW Marriott gibi) Guest Relations kısmına başvurabilirsin.
İşte insanın idealleri gerçekleşemiyormuş maelesef ki ....Ben de psikolojik danışmanlık çok istemiştim ama okuyamadım...Şu andan sonra okumak da ciddi anlamda beni çok yordu.Ales bir yandan Kpss bir yandan hayatım sınavlarla geçti ve bende bundan dolayı çok yoruldum.Ben sözeli çok seviyorum.Mesela benim ilk tercihim de ODTÜ Tarih vardı olmadı 2.tercihime kaldım.Turizm en sevdigim meslek 1 yıl Swiss Hotel'de Halkla İlişkiler Müdür Yardımcılıgı yaptım.Kariyer.netten Mariot için başvuru yaptım ancak geri dönüş olmadı.İngilizcem çok iyi,yurt dışında öğrendim ben ama keşke ikinci bir dilim daha olsaydı
Çok teşekkür ederim Scarlet bana yardımların içinBekle ilan kapanış tarihi yazıyordur o tarihleri takip et aranabilirsin. Ayrıca merkez bankası da kpss ile sekreter alımı yapar sadece iletişim ve dil mezunlarını. Asgari 65 isterler puan olarak, maaşsa 3000 liradan fazladır.
Rica ederim, umarım gönlüne göre bir iş bulursun. Tüm işsizler için dileğim bu yöndeÇok teşekkür ederim Scarlet bana yardımların için