İşssizlik

Ben marmara hukuk mezunuyum. Is basvurularimin hicbirine donus yapilmadi. Yapan yerlerde en fazla 1700tl maas önerdi. Ne kadar komik degil mi? Essek gibi calistiriyorlar o adliye senin bu adliye benim. Kendileri senin uzerinden binlerce lira para kazaniyor sana zirnik koklatmiyorlar. Ben de inat ettim kendiyerimi acincaya kadar calismicam diye. Ama simdi bebek geldi mecbur calismam lazim. O yuzden kara kara dusunuyorum. Allah yardimcimiz olsun. Iyi isler nasip etsin..
Ben de Marmara İletişimi çok istemiştim.Yeni mezun için sana yine de iyi rakam teklif etmişler canım.Adliyeyi koşturmayı geçtim icralık kişileri bile telefonla aratıyorlar diye duymuştum ben ne kadar doğru bilemem ...Büyük şirketlerin hukuk danışmanlarına filan başvuru yap canım

Kızlar Merhaba;
Sizlerden benim için çok önemli bir konu hakkında yardımlarınızı rica ediyorum.Lütfen iyi,kötü yorumlarınızı esirgemeyin benden....
Benim konum iş ile ilgili.Güzel bir işim olmasını istiyorum.Maaşımı zamanında alabilecegim,güvenilir bir ortamda çalışabilecegim,giriş-çıkış saatlerimin belli olduğu bir işimin olmasını istiyorum.2007 yılından beri çalışıyorum.2 aydır evdeyim.Evde vakit geçirmek güzel ama benim aylık ödemem gereken bir kredim var.Onu ödemek zorundayım,mecbur çalışmak zorundayım.2 aydır bütün iş ilanlarını sitesine üye oldum,bana uygun olan her ilana da başvurumu yaptım.Ama YOOOK,İŞ YOOOK!....
Türkiye'nin sayılı ünvlerinden İletişim Mezunuyum.
İngilizcem var.
Kpss denedim 80 aldım ama olmadı.
Başka neler yapabilirim kızlar?Sizler ne iş yapıyorsunuz,ne kadar alıyorsunuz?Ben size bunları sormak istedim.
kariyer nete cv bıraktınmı peki benim arkadaşlarımdan bi kaçı bu şekilde düzgün iş buldular

Onlar da super ingilizce istiyorlar. Ingilizcem o kadar iyi degil. Bi firsat bulup ilerletemedim. Bence bitirdigin bölumun cok onemi yok. En onemlisi dil. Simdiki aklim olsaydi en az 3 dil ogrenirdim. O zaman is aramazdim onlar beni arardi :)

Ben marmara hukuk mezunuyum. Is basvurularimin hicbirine donus yapilmadi. Yapan yerlerde en fazla 1700tl maas önerdi. Ne kadar komik degil mi? Essek gibi calistiriyorlar o adliye senin bu adliye benim. Kendileri senin uzerinden binlerce lira para kazaniyor sana zirnik koklatmiyorlar. Ben de inat ettim kendiyerimi acincaya kadar calismicam diye. Ama simdi bebek geldi mecbur calismam lazim. O yuzden kara kara dusunuyorum. Allah yardimcimiz olsun. Iyi isler nasip etsin..
Büyük hukuk bürolarına özellikle icra takibi ile uğraşan binlerce dosyası olan bürolara başvuru yap (banka takipleri özellikle). Sana önerilen paranın 2 katı kadar maaşı alıyordum yıllar önce hemde İzmir de. Neden İzmir diye belirttim çünkü İstanbul'da çalışan arkadaşlarım normalde diğer şehirlerde çalışanlardan daha yüksek alıyorlardı. Müracaat etmiştim hemen başla dendi gittim. Yaklaşık 4 sene önce öylesine bakayım dedim 1-2 büro gördüm yine bilindik büyük hukuk bürolarından. İcra departmanında sorumlu avukat arıyorlardı mesela. Birini yakalarsan kurum avukatı gibi çalışırsın.

bende iş ararken tüm iş sitelerine cv yolluyordum ,hayatta gazete ilanıyla iş aramam arasamda gidip görüşmem derdim.büyük konuşmamak gerekmiş bişey beni şuanki iş yerime itti yani gazete ilanıyla geldim ve iş yerimi çok seviyorum ,birde gazete ilanlarına bak istersen.

O kadar moralinizi bozmayın.ben de ünv bittikten sonra bir yıl hayallerimin işini aradım. En son call center lara başvururken büyük şirketlerden biri beni aradı ve asgari ücretin 2 katından fazla parayla yetiştirmek üzere işe aldılar. Kariyer.net te cv mi görüp aramışlardı.

Şimdi de devlet memuruyum.kpss ile atandım. Demem o ki moral bozmayın. Olacağı varsa oluyor.

80 al kpss ile atamanı yapmasın devlet.yazıkk :KK43: ... sizin bölümden mezun birçok arkadaşım işsiz. kimi de kasiyerlik yapıyor kimi güvenlik.. Allah yardımcınız olsun. Allahtan umut kesilmez. bulundugunuz şehir büyükşehir mi belediyelere başvurun mutlaka bir ihtiyaç kadrosu vardır.. bnm bi arkadaşım belediyeye başvurdu danışma olarak mülakatta adamlara açık ve net benim torpilim falan yok, benim arkamda bir tek Allah var. hakkımla iş arıyorum dedi. kızı hemen o hafta işe çağırdılar.

Canım mühendisler için en kötü 2500tl'den işe başlıyor falan demişsin, aynı ülkede mi yaşıyoruz diye şüphe etmedim değil doğrusu. Bende mühendislik fakültesinden mezunum okulum da sayılı üniversiteler arasında. Sadece kendi bölümüm için yazmıyorum bunları çünkü hemen hemen her mühendislik bölümünden arkadaşlarım oldu. Eğer kendi çabanla torpilsiz olarak yeni mezun bir şekilde iş bulmuşsan çoğu firmanın teklif ettiği ücret bin lira falan. Bahanesi de sen yeni mezunsun biz seni yetiştiricez, işi öğreticez. Yani yetiştirmek üzere mühendis adı altında asgari ücret teklif ediyorlar neredeyse.

Tabi şöyle köklü büyük firmaları dahil etmiyorum bunlara. Onlar genelde hakkını veriyorlar. Ancak oralara girmek de sağlam torpil istiyor ilk etapta. Ama diğer küçük ve orta ölçekli işletmelerde çalışıyorsan adam seni sömürebildiği kadar sömürmeye çalışıyor. Hani neredeyse diplomalı köle arıyorlar aynen o misal.

Belki bu yazdığıma kızacaklar olur ama bence herkes üniversite okumamalı. Kontenjanlar böyle deli gibi artmaya devam ettikçe, barajı anca geçebilen insan bile 4 yıllık bölümlerden mezun oldukça teklif edilecek ücretler bunun üzerine çıkmaz. Çevremde okumayan insan yok resmen. Misal lisede sınıfımızda bir çocuk vardı atıyorum 10 ders varsa 9'u zayıf gelirdi de, babası zengin diye müdür ondan para falan alır bir şekilde geçirirdi onu derslerden. O çocuk bile mühendis olmuş, babası bastırmış parayı özelde okutmuş.

Demem o ki, artık herkes diplomalı. Dışarıda da milyonlarca işsiz insan var, üstelik bunların çoğu üniversite mezunu. Adam biliyor ki o teklif ettiği 1000 lirayı sen kabul etmesen illa kabul edecek başkalarını bulacak. Şu kontenjanlara falan bir düzenleme gelmediği ya da maaşlarla ilgili yasal bir düzenleme yapılmadığı sürece okuyan insanlar haklarını hiç bir zaman doğru düzgün alamayacak.
O büyük, kurumsal diye tabir ettiğimiz şirketlerden yabancı ortaklı olan bir tanesi tarafından iş görüşmesine çağrılmıştım. Teklif ettikleri maaş 1250 tl idi. :KK51:

2 ay olmuş hemen umutsuzluğa kapılma iş bulmak maalesef o kadar kolay olmuyor, biraz da önceki iş tecrübelerin etkiliyor olabilir iş bulmanı. Eğer geri dönüş azsa son 2 aydır benim tavsiyem CVnizi bir kez daha gözden geçirin allayın pullayın. Hangi alanda iş arıyorsunuz?

2 ay olmuş hemen umutsuzluğa kapılma iş bulmak maalesef o kadar kolay olmuyor, biraz da önceki iş tecrübelerin etkiliyor olabilir iş bulmanı. Eğer geri dönüş azsa son 2 aydır benim tavsiyem CVnizi bir kez daha gözden geçirin allayın pullayın. Hangi alanda iş arıyorsunuz?[/QU
7 yıllık bir iş tecrübem var canım artık dediğim gibi her alanda başvuru yapıyorum

Büyük hukuk bürolarına özellikle icra takibi ile uğraşan binlerce dosyası olan bürolara başvuru yap (banka takipleri özellikle). Sana önerilen paranın 2 katı kadar maaşı alıyordum yıllar önce hemde İzmir de. Neden İzmir diye belirttim çünkü İstanbul'da çalışan arkadaşlarım normalde diğer şehirlerde çalışanlardan daha yüksek alıyorlardı. Müracaat etmiştim hemen başla dendi gittim. Yaklaşık 4 sene önce öylesine bakayım dedim 1-2 büro gördüm yine bilindik büyük hukuk bürolarından. İcra departmanında sorumlu avukat arıyorlardı mesela. Birini yakalarsan kurum avukatı gibi çalışırsın.
Aslinda amacim cok fazla para kazanmak degil. Huzurlu bir is ortami. Icra isleri ile ugrasacak sabrim yok benim. Hem bebegimle zaman gecirmek hem de is hayatinda olmak cok zor. Dedigin isi yaparsam cocugumla ilgilenemem. Tabi herkes istedigi gibi is bulamiyor. Oyuzden beklemedeyim.
Gecen sene bir sirkete girdim. 2 ay zor dayandim. Adamlar dolandirici. Ayrilirken maasimi bile vermediler. Bir de 5 sene cocuk yapmayacakmisim. Yatak odasina bile karisiyor herif. Muhasebede calisan kiz 500tl avans almis. Isten husumetli ayrilinca avans makbuzunu 5000 yapip icraya koydular birde savciliga hirsizlik vs. Suc duyurusunda bulundular. Bu davayi da bana verdiler. Vicdanim musade etmedi ayrildim. Ayrildimtan sonra o kizin cevap dilekcesini de ben yazim. Ama kiz da nankor ciktibi arayip tesekkur bile etmedi.
Neyse cok uzattim. Yani kissadan hisse is bulmak heleki iyi bir is bulmak bu devirde cok zor. Allah iyi insanlarla karsilasmayi nasip etsin..

Yazdıklarının hepsine katılıyorum bencede herkes ünv okumamalı çünkü bu ülkede Doktor,Avukat dışında hiç kimse meslegini yapmıyor.Arkadaşım öğretmen tıbbı mümessillik yapıyor.Kuzenim mühendis Borusan Otomotiv'de çalışıyor.Araba satışı diyip küçümsememek gerekiyormuş çünkü Mühendis dışında hiç kimseyi almıyorlar.
Maaşlarla ilgili ciddi anlamda bir iyileştirme yapılması gerekiyor çünkü gelirler arasında ciddi bir eşitsizlik var.Orta Sınıf diye bir kavram kalmadı.Alt sınıf ve üst sınıf.
Yanlış anlaşılma olmasın ama hiç kimse de bana özel ünvde de okuyup ünv mezunuyum demesin..Ben özel ünv kavramına kesinlikle karşıyım.
Türkiye'nin her şehrine ünv açıldığı için ve barajı geçen herkes ünv okudugu için ünv mezunu olmanın hiçbir değeri yok bu ülkede.

Bence özel üniversiteleri aşağlamadan önce git bir iş bul önce, bende özel üni mezunuyum, kamuda mühendisim. Gelirim 4000'e yakın. Eşimde özel üni mezunu, pilot, geliri 18-20 arası.

Türkiye de is bulmak o kadar zor ki artik ...
Siz ne kadar aralıkta calismak istersiniz maddi olarak

Bence özel üniversiteleri aşağlamadan önce git bir iş bul önce, bende özel üni mezunuyum, kamuda mühendisim. Gelirim 4000'e yakın. Eşimde özel üni mezunu, pilot, geliri 18-20 arası.
Uslubuna dikkat et istersen ben iş bulamadıgım için bu konuyu açtım ....Senin gibi kırıcı olmak istemiyorum ....

Uslubuna dikkat et istersen ben iş bulamadıgım için bu konuyu açtım ....Senin gibi kırıcı olmak istemiyorum ....

Özel üniversiteleri resmen aşağlamışın yerin dibine sokmuşun. Ben kaç sunuma girdim, kaç tane ödev hazırladım mezun olmak için haberin var mı? Kaç kere sabahlara kadar çalıştım. Insanların emeğini bu kadar küçümsemeyin. Ayrıca o beğenmediğiniz özel üni mezunları devlet mezunlarına göre daha kolay iş buluyor üniversitenin sağladığı imkanlar sayesinde.

Kızlar Merhaba;
Sizlerden benim için çok önemli bir konu hakkında yardımlarınızı rica ediyorum.Lütfen iyi,kötü yorumlarınızı esirgemeyin benden....
Benim konum iş ile ilgili.Güzel bir işim olmasını istiyorum.Maaşımı zamanında alabilecegim,güvenilir bir ortamda çalışabilecegim,giriş-çıkış saatlerimin belli olduğu bir işimin olmasını istiyorum.2007 yılından beri çalışıyorum.2 aydır evdeyim.Evde vakit geçirmek güzel ama benim aylık ödemem gereken bir kredim var.Onu ödemek zorundayım,mecbur çalışmak zorundayım.2 aydır bütün iş ilanlarını sitesine üye oldum,bana uygun olan her ilana da başvurumu yaptım.Ama YOOOK,İŞ YOOOK!....
Türkiye'nin sayılı ünvlerinden İletişim Mezunuyum.
İngilizcem var.
Kpss denedim 80 aldım ama olmadı.
Başka neler yapabilirim kızlar?Sizler ne iş yapıyorsunuz,ne kadar alıyorsunuz?Ben size bunları sormak istedim.
şimdi ne iş yapıyosunuz?

X