İşssizlik

Ben de Marmara İletişimi çok istemiştim.Yeni mezun için sana yine de iyi rakam teklif etmişler canım.Adliyeyi koşturmayı geçtim icralık kişileri bile telefonla aratıyorlar diye duymuştum ben ne kadar doğru bilemem ...Büyük şirketlerin hukuk danışmanlarına filan başvuru yap canım

kariyer nete cv bıraktınmı peki benim arkadaşlarımdan bi kaçı bu şekilde düzgün iş buldular

Onlar da super ingilizce istiyorlar. Ingilizcem o kadar iyi degil. Bi firsat bulup ilerletemedim. Bence bitirdigin bölumun cok onemi yok. En onemlisi dil. Simdiki aklim olsaydi en az 3 dil ogrenirdim. O zaman is aramazdim onlar beni arardi :)

Büyük hukuk bürolarına özellikle icra takibi ile uğraşan binlerce dosyası olan bürolara başvuru yap (banka takipleri özellikle). Sana önerilen paranın 2 katı kadar maaşı alıyordum yıllar önce hemde İzmir de. Neden İzmir diye belirttim çünkü İstanbul'da çalışan arkadaşlarım normalde diğer şehirlerde çalışanlardan daha yüksek alıyorlardı. Müracaat etmiştim hemen başla dendi gittim. Yaklaşık 4 sene önce öylesine bakayım dedim 1-2 büro gördüm yine bilindik büyük hukuk bürolarından. İcra departmanında sorumlu avukat arıyorlardı mesela. Birini yakalarsan kurum avukatı gibi çalışırsın.

bende iş ararken tüm iş sitelerine cv yolluyordum ,hayatta gazete ilanıyla iş aramam arasamda gidip görüşmem derdim.büyük konuşmamak gerekmiş bişey beni şuanki iş yerime itti yani gazete ilanıyla geldim ve iş yerimi çok seviyorum ,birde gazete ilanlarına bak istersen.

O kadar moralinizi bozmayın.ben de ünv bittikten sonra bir yıl hayallerimin işini aradım. En son call center lara başvururken büyük şirketlerden biri beni aradı ve asgari ücretin 2 katından fazla parayla yetiştirmek üzere işe aldılar. Kariyer.net te cv mi görüp aramışlardı.

Şimdi de devlet memuruyum.kpss ile atandım. Demem o ki moral bozmayın. Olacağı varsa oluyor.

80 al kpss ile atamanı yapmasın devlet.yazıkk ... sizin bölümden mezun birçok arkadaşım işsiz. kimi de kasiyerlik yapıyor kimi güvenlik.. Allah yardımcınız olsun. Allahtan umut kesilmez. bulundugunuz şehir büyükşehir mi belediyelere başvurun mutlaka bir ihtiyaç kadrosu vardır.. bnm bi arkadaşım belediyeye başvurdu danışma olarak mülakatta adamlara açık ve net benim torpilim falan yok, benim arkamda bir tek Allah var. hakkımla iş arıyorum dedi. kızı hemen o hafta işe çağırdılar.

O büyük, kurumsal diye tabir ettiğimiz şirketlerden yabancı ortaklı olan bir tanesi tarafından iş görüşmesine çağrılmıştım. Teklif ettikleri maaş 1250 tl idi.

2 ay olmuş hemen umutsuzluğa kapılma iş bulmak maalesef o kadar kolay olmuyor, biraz da önceki iş tecrübelerin etkiliyor olabilir iş bulmanı. Eğer geri dönüş azsa son 2 aydır benim tavsiyem CVnizi bir kez daha gözden geçirin allayın pullayın. Hangi alanda iş arıyorsunuz?

Aslinda amacim cok fazla para kazanmak degil. Huzurlu bir is ortami. Icra isleri ile ugrasacak sabrim yok benim. Hem bebegimle zaman gecirmek hem de is hayatinda olmak cok zor. Dedigin isi yaparsam cocugumla ilgilenemem. Tabi herkes istedigi gibi is bulamiyor. Oyuzden beklemedeyim.
Gecen sene bir sirkete girdim. 2 ay zor dayandim. Adamlar dolandirici. Ayrilirken maasimi bile vermediler. Bir de 5 sene cocuk yapmayacakmisim. Yatak odasina bile karisiyor herif. Muhasebede calisan kiz 500tl avans almis. Isten husumetli ayrilinca avans makbuzunu 5000 yapip icraya koydular birde savciliga hirsizlik vs. Suc duyurusunda bulundular. Bu davayi da bana verdiler. Vicdanim musade etmedi ayrildim. Ayrildimtan sonra o kizin cevap dilekcesini de ben yazim. Ama kiz da nankor ciktibi arayip tesekkur bile etmedi.
Neyse cok uzattim. Yani kissadan hisse is bulmak heleki iyi bir is bulmak bu devirde cok zor. Allah iyi insanlarla karsilasmayi nasip etsin..

Bence özel üniversiteleri aşağlamadan önce git bir iş bul önce, bende özel üni mezunuyum, kamuda mühendisim. Gelirim 4000'e yakın. Eşimde özel üni mezunu, pilot, geliri 18-20 arası.

Türkiye de is bulmak o kadar zor ki artik ...
Siz ne kadar aralıkta calismak istersiniz maddi olarak

Bence özel üniversiteleri aşağlamadan önce git bir iş bul önce, bende özel üni mezunuyum, kamuda mühendisim. Gelirim 4000'e yakın. Eşimde özel üni mezunu, pilot, geliri 18-20 arası.
Uslubuna dikkat et istersen ben iş bulamadıgım için bu konuyu açtım ....Senin gibi kırıcı olmak istemiyorum ....

Uslubuna dikkat et istersen ben iş bulamadıgım için bu konuyu açtım ....Senin gibi kırıcı olmak istemiyorum ....

Özel üniversiteleri resmen aşağlamışın yerin dibine sokmuşun. Ben kaç sunuma girdim, kaç tane ödev hazırladım mezun olmak için haberin var mı? Kaç kere sabahlara kadar çalıştım. Insanların emeğini bu kadar küçümsemeyin. Ayrıca o beğenmediğiniz özel üni mezunları devlet mezunlarına göre daha kolay iş buluyor üniversitenin sağladığı imkanlar sayesinde.

şimdi ne iş yapıyosunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…