-
- Konu Sahibi twettygirl
Ben senin ciddi olduğunu hiç ama hiç inanmıyorum.Kuzenin hangi Borusan'da çalışıyor söylermisin? Neden biliyomusun benim kuzenim Borusan'da çalışıyor Borusan bir kere işe alırken Mühendislik Bölümü Mezunu alıyor oldu mu canım yazacaksan da gerçek olsun yorumların.Hadi hayatında başarılar sana
İşsizlik yüksek ol
Hala puana takılmışınız. ÖSS de aldığın puan hiç bir şeydir. Gerçek hayatta karşılığı 0'dır. İletişim bölümü mesela, fiziğin iyise güzel bir iş bulursun istersen ÖSS'den barajı zar zor geç önemli değil. Prezentabl olmanın en önemli olduğu sektörlerden biridir. Benim kuzenim afedersiniz 2. deneyişinde geçmişti barajı, bu arkadaş gibi iletişim mezunu. Ama kızda inanilmaz bir fizik var ve ikna kabiliyeti var, şu an Borusan'da satış danışmanı ve primlerle beraber çok çok iyi paralar kazanıyor.
Insanlar ÖSS de inanilmaz puanlar yapıyor, mezun olduktan sonra komik maaşalr teklif edilince haliyle üzülüyor. O puanların gerçek hayatta karşılığı 0. Tıp gibi bölümler istisna.
Ben çok iyi biliyorum senin kuzenin hangi Borusan'da bana söylermisin istersen özel msjla da atabilirsin burdan yazmana gerek yok ....Kuzenine tekrar sor ne aldıklarını. 2 tane tanıdığım var borusanda. Biri Başkent iletişim mezunu diğeri selçuk uluslararası ilişkiler.
aaa hadi ya çok şaşırdımHacettepe Ünv mezunu canım ilk önce Çağrı Merkezinde çalıştı şu anda da Borusan'da çalışıyor
Allahımmmm beniii anlayann arkadaşlarımmmm Allah sizlerden razı olsunn,seviyorummm sizleriiiNeyi tartışıyorsunuz siz ya =)
Yani küçük bir üniversitede daha düşük puanla girip okuyan insanla, ya da parayı basanın girdiği özel üniversitelerle büyük üniversitelere yüksek puan alıp girmiş insana aynı gözle bakılır mı hiç? Bu nasıl kafa yapısı. =D
Arkadaşım odtü mühendislikte okudu mesela. Ama yeni mezun olunca çocuğa 1200-1300 civarı maaş teklif ettiler. Yani yeni mezun zaten başlangıçta az alabilir zaten ne bekliyorsunuz? Fakat sonrasında tecrübe arttıkça çoğalır o para sen merak etme. =D ben çoğu yeni mezuna göre daha yüksek maaşla işe başlamıştım mesela. Sıfır tecrübe ile hem de. Okunan okul ve yüksek puanla girmiş olmak o kadar önemli ki, bizzat gördüm. Benim okuduğum bölümü dershanede 3 net yapan kız özel üniversiteye gidip okumaya başladı. Şimdi o kız parayla okurken onunla ben bir olabilir miyim? Onun bilgisiyle benim bilgim bir olabilir mi? Kendini savunmak için yapılan bu aptal genellemelere gülüyorum. Mantıksızlıktan başka şey değil. =D
Satış danışmanı olmak için lise mezunu olmak da yeter. Dış görünüş ve düzgün konuşma kafi. O yüzden verdiğin örnek çok alakasız. =D
Neyi tartışıyorsunuz siz ya =)
Yani küçük bir üniversitede daha düşük puanla girip okuyan insanla, ya da parayı basanın girdiği özel üniversitelerle büyük üniversitelere yüksek puan alıp girmiş insana aynı gözle bakılır mı hiç? Bu nasıl kafa yapısı. =D
Arkadaşım odtü mühendislikte okudu mesela. Ama yeni mezun olunca çocuğa 1200-1300 civarı maaş teklif ettiler. Yani yeni mezun zaten başlangıçta az alabilir zaten ne bekliyorsunuz? Fakat sonrasında tecrübe arttıkça çoğalır o para sen merak etme. =D ben çoğu yeni mezuna göre daha yüksek maaşla işe başlamıştım mesela. Sıfır tecrübe ile hem de. Okunan okul ve yüksek puanla girmiş olmak o kadar önemli ki, bizzat gördüm. Benim okuduğum bölümü dershanede 3 net yapan kız özel üniversiteye gidip okumaya başladı. Şimdi o kız parayla okurken onunla ben bir olabilir miyim? Onun bilgisiyle benim bilgim bir olabilir mi? Kendini savunmak için yapılan bu aptal genellemelere gülüyorum. Mantıksızlıktan başka şey değil. =D
Satış danışmanı olmak için lise mezunu olmak da yeter. Dış görünüş ve düzgün konuşma kafi. O yüzden verdiğin örnek çok alakasız. =D
Ben çok iyi biliyorum senin kuzenin hangi Borusan'da bana söylermisin istersen özel msjla da atabilirsin burdan yazmana gerek yok ....
Jeoloji Mühendisi canımaaa hadi ya çok şaşırdımne mühendisi peki?
Neyi tartışıyorsunuz siz ya =)
hey allahım ya okul kazanmak için onca yıl çabalayalım sonra düştüğümüz durumlara bakJeoloji Mühendisi canım
Sen de haklısın ama benim cvp vermeme gerek yook kiii benim dışımda diğer arkadaşlar da yazmışlar zaten..Evet bir olacaksın ikinizdede aynı diploma olacak. Bir işveren senin şirkete ne vereceğine bakar, ÖSS den k
Istinye borusanda.
Gidip istediğine soruşturabilirsin. Borusanda manken gibi kızlar çalışır, onları sen mühendislik mezunu mu sanıyorsun cidden? Bir gün git istersen land rovera yada BMW'ye bayan satış danışmanlarına sor ne mezunusunuz diye :)
Sen de haklısın ama benim cvp vermeme gerek yook kiii benim dışımda diğer arkadaşlar da yazmışlar zaten..
Ben sana birşey sorucam senin kocan pilottu demi,hiç kıskanmıyormusun manken gibi kızlarla uçmasını
Allah büyük ya bu mübarek günlerde dua edicem kocan için İnşallah Manken gibi,bol hostesli uçuşları olur: ) Manken gibi kızlarla uçsaydı kıskanırdım tabiki. Kocişim kargo pilotu, yani kolilerle uçuyor :) Hostes filan yok maalesef.
Ben kendi sektörümle ilgili hiç çalışmadım canım iletişimin farklı kısmındaydım Trt' de 4 yıl boyunca staj yaptım tek hayalim oydu ama bakalım kısmet bu işler..80 puanla iletişim de sıralaman yüksektir. Bu atamalarda bir iki tane bizden de (iletişim) alım olacaktı. Benim puanım düşük olmaz ama sen yine tercihini de yap bence ne olur ne olmaz.
Biz iletişimcilerin kaderi bu ne yazık ki çoğumuz işsiziz ben de işsizim. Umarım iş bulursun en kısa zamanda (tabii ben de :) )
Şunu da belirtmeden geçemiycem limonlu cheescake arkadaşım ben 29 yaşındayım bizim zamanımız da alan dışı tercih yapılamıyordu.Konumda yazdığım gibi başarısız bir öğrenci olsam Anadolu Lisesini kazanamazdım heralde.Lise 2'de bölüm tercihi yapılıyordu,rehberlik ve psikolojik danışmanlık Sözeldeydi ancak Lise 3'e geçtiğimiz zaman eşit ağırlığa geçtği için ve alan dışı tercih yapamadığım için o bölümü seçemedim..Ama sen bunu başarısızlık olarak algıla olur mu
Sana tek onerim kpss kpss kpss...Canım benim Allah senin de yardımcın olsun,benim de hiç tanıdıgım,torpilim yok ...Özel sektörde bile torpil istiyorlar artık biliyomusun
Sen de haklısın be gülüm hayat işte naparsın kedi ciger meselesiKonuyu bi okuyayim dedim de issizlikten baska her muhabbet var. Once ozel unilere saldirilmis sonra da bir uyenin kocasina. Be kadar ayip ne kadar yazik 29 yasinda kocaman bir kadin gelmis burda yorumunu begenmedi uyeleri seviyesizligi ile susturmaya calisiyo. Kadinin kocasindan sana ne? Edep ya hu. Ozel uniye gelince kedi ciger meselesi
O yorumu ben yazmadım bence de uzatmayalım yine de tşk ederim iyi dilekleriniz için...ben de anadolu lisesi mezunuyum ki bence çok da önemli bir şey değil. bizim lisede sözel bölüm sınıfı açılmamıştı bile kimse istemediği için. sanal alem zaten buradaki kişilerin başarıları beni ilgilendirmiyor. kendinizi yüksek gördüğünüzü düşünmemin sebebi mühendislerle aynı maaşı almayı beklemenizdi. daha uzatmayalım cidden. işsizlik zor. inşallah en yakın zamanda bütün iş arayanlar gönlüne göre bir iş bulur.
Ben 7 yılımı verdim özel sektöre maelesef kiii yineeee Kpsss başarılar dilerim sınavında,herşey gönlünce olsunSana tek onerim kpss kpss kpss...
Ozel sektorun damgasini yemis biri olarak soyluyorum.1.5 yildir hazrlaniyorum tum hayatimi sinava adadim.ins olacak.
Yasin gencken ilerde keske demek istemiyorsan kpss derim.kaldiki 80 puan almissin pekala basarabilirsin