İşssizlik

Yazmayacaktım dayanamadım. Öncelikle Allah gelirinizi daha da arttırsın ama burada "işsizlik" başlığı altında insanlar dert yanıyorken hatta asgari ücrete bile tav olacak kadar dertliyken gelip de " bizim şöyle süper gelirimiz var ama sen daha iş bile bulamamışsın " temalı cevaplar yazmak çok komik açıkçası. Eğer özel üniversiteyi savunmaksa amacın daha üsluplu cümlelerle yapabilirsin bunu.

Özel üniversite olayına gelirsem evet bende karşıyım amip gibi çoğalan özel üniversitelere. Evet köklü bir kaç özel üniversite var ve eğitimleri gayet güzel. Keşke sadece o kadarla sınırlı kalsa. Ama görüyorsun ki okullar resmen ticarethaneye dönmüş. Şu son yeni açılan özel üniversiteler mesela. Barajı geçeni alıyorlar resmen. Hem niteliksiz adamları toplayıp mühendis falan yapıyorlar hem de daha oturmamış kadrosuyla beraber liseden hallice üniversite eğitimi veriyorlar. Şimdi dışarıdan objektif olarak baktığında bu olay mantıklı geliyor mu sana?

Sana şöyle diyim mesela keşke imkanım olsaydı da Koç Üniversitesi'nde okuyabilseydim, çok isterdim. Oradan mezun olsaydım, çıkınca da hemen işe girerdim eminim. E diceksin hani özel üniversiteye o kadar laf söylüyordun? Buradan da anlayacağın gibi sorun özel üniversite değil. Mesela Koç'ta burssuz bile okuyor olsan ona rağmen ortalama üstü bir puan yapman lazım. Adam barajı geçene ne olursan ol yine gel demiyor. Aynı şekilde şu son açılan devlet üniversiteleri de öyle. Onlar da barajı geçeni alıyor. Yukarıda bu şekilde öğrenci olana özel üniversiteler için ne dediysem, o devlet üniversiteleri içinde aynısını diyorum.
Teşekkür ederim canım

Şimdi düşününce parası olan herkes özelde okumayı seçerdi sanırım.
Özel üniversite okuyanlar emek vermiyor değil aslında.
Sadece daha mezun olmadan onlar için iş bulunmuş oluyor çoğu zaman.
Bir kaç arkadaşımda gördüğüm bu.

Bir de onun şusu yok, bunun parası az, şunun saati şöyle, bunun ortamı böyle diye fazla seçici olmazsan eğer
er geç bir iş bulursun diye düşünüyorum ben.
Bu işsizlik krizinde, çok bunalmışken en azından seçiciliği bir kenara koymak lazım.

Yazmayacaktım dayanamadım. Öncelikle Allah gelirinizi daha da arttırsın ama burada "işsizlik" başlığı altında insanlar dert yanıyorken hatta asgari ücrete bile tav olacak kadar dertliyken gelip de " bizim şöyle süper gelirimiz var ama sen daha iş bile bulamamışsın " temalı cevaplar yazmak çok komik açıkçası. Eğer özel üniversiteyi savunmaksa amacın daha üsluplu cümlelerle yapabilirsin bunu.

Özel üniversite olayına gelirsem evet bende karşıyım amip gibi çoğalan özel üniversitelere. Evet köklü bir kaç özel üniversite var ve eğitimleri gayet güzel. Keşke sadece o kadarla sınırlı kalsa. Ama görüyorsun ki okullar resmen ticarethaneye dönmüş. Şu son yeni açılan özel üniversiteler mesela. Barajı geçeni alıyorlar resmen. Hem niteliksiz adamları toplayıp mühendis falan yapıyorlar hem de daha oturmamış kadrosuyla beraber liseden hallice üniversite eğitimi veriyorlar. Şimdi dışarıdan objektif olarak baktığında bu olay mantıklı geliyor mu sana?

Sana şöyle diyim mesela keşke imkanım olsaydı da Koç Üniversitesi'nde okuyabilseydim, çok isterdim. Oradan mezun olsaydım, çıkınca da hemen işe girerdim eminim. E diceksin hani özel üniversiteye o kadar laf söylüyordun? Buradan da anlayacağın gibi sorun özel üniversite değil. Mesela Koç'ta burssuz bile okuyor olsan ona rağmen ortalama üstü bir puan yapman lazım. Adam barajı geçene ne olursan ol yine gel demiyor. Aynı şekilde şu son açılan devlet üniversiteleri de öyle. Onlar da barajı geçeni alıyor. Yukarıda bu şekilde öğrenci olana özel üniversiteler için ne dediysem, o devlet üniversiteleri içinde aynısını diyorum.

Tam olarak bunu anlatmaya çalışıyordum.
Koç değil ama bir diğer aile diyeyim siz anlayın :KK66: üniversitesindeyim lisanstan beri ve şu an araştırma görevlisiyim. Temel bilim&mühendislik bölümlerinin burssuz olarak bile taban puanlarını bilirsiniz.
Her özel üniversite bir değil, çok yanlış bir genelleme bu. Ben de onu anlatmaya çalışıyorum.
Ben mesela şu an ODTÜ' den bir grupla ortak çalışma yapıyorum ve mükemmel gidiyor. ODTÜ çok çok iyi bir devlet üniversitesi.
Ama bunlar dışında her özel üniversitenin de devlet üniversitesinin de kötüleri var.
Barajı geçen artık devlet üniversitesine de gidiyor aynı mantıkla bakarsak.

Diğer türlü bahsettiğiniz çıtadaki özel üniversitelerin eğitimini küçümsemek, Türkiye' nin en iyi hocalarına sahip olmalarına rağmen, akademik kadrosuna yapılan bir hakaret oluyor.

İnsanız hepimiz de düşünüyoruz herkesin kendi fikri sonuçta demokratik bir ülkede yaşıyoruz değil mi o da benim fikrim :21:
Bence daha da cevap vermemelisin zira polemik oluyor, değmez. Ben de seninle aynı düşüncedeyim hatta özellerin kapatılması gerektiğini düşünüyorum, ben de özel üniversite mezunu insanı üniversite okumuştan saymıyorum ve bu da benim fikrim. Gelmiş burada yok şu kadar maaşım var, eşim de şu kadar alıyor diyor. Bize ne onun maaşından? Neden bu kadar üzerine alındıysa... Demekki bir sıkıntısı var, bir sorunu olmasaydı yazılan şey ona bu kadar dokunmazdı. Herkesin kendi hayatı, herkes kendi bilir zorlukla mı mezun olmuş yoksa kolaylıkla mı. Hali vakti anlattığı gibi yerindeyse, övündüğü kadar güzel bir hayatı varsa neden burada seninle bişey yarıştırmaya kalkıyor? Boş işler bunlar, kendimizi yormaya değmez. Buradaki herkesin şahsi olarak ettiği laf istediği yere gider, kimseyi de ilgilendirmez. Ben de aynı fikirdeyim ve özel üniversiteden başarıyla mezun olmuş bir insanın üzerine alınması umrumda değil. Burada milleti aşağılayan kişi isterse Oxford mezunu olsun, yapılan şey çok çirkin. Gelmiş burada aşağılamaya kalkıyor, açıklama yapmaya değmez. Belki başka sorunları var, bilemezsin.

Şimdi düşününce parası olan herkes özelde okumayı seçerdi sanırım.
Özel üniversite okuyanlar emek vermiyor değil aslında.
Sadece daha mezun olmadan onlar için iş bulunmuş oluyor çoğu zaman.
Bir kaç arkadaşımda gördüğüm bu.

Bir de onun şusu yok, bunun parası az, şunun saati şöyle, bunun ortamı böyle diye fazla seçici olmazsan eğer
er geç bir iş bulursun diye düşünüyorum ben.
Bu işsizlik krizinde, çok bunalmışken en azından seçiciliği bir kenara koymak lazım.
Bayanız
Tam olarak bunu anlatmaya çalışıyordum.
Koç değil ama bir diğer aile diyeyim siz anlayın :KK66: üniversitesindeyim lisanstan beri ve şu an araştırma görevlisiyim. Temel bilim&mühendislik bölümlerinin burssuz olarak bile taban puanlarını bilirsiniz.
Her özel üniversite bir değil, çok yanlış bir genelleme bu. Ben de onu anlatmaya çalışıyorum.
Ben mesela şu an ODTÜ' den bir grupla ortak çalışma yapıyorum ve mükemmel gidiyor. ODTÜ çok çok iyi bir devlet üniversitesi.
Ama bunlar dışında her özel üniversitenin de devlet üniversitesinin de kötüleri var.
Barajı geçen artık devlet üniversitesine de gidiyor aynı mantıkla bakarsak.

Diğer türlü bahsettiğiniz çıtadaki özel üniversitelerin eğitimini küçümsemek, Türkiye' nin en iyi hocalarına sahip olmalarına rağmen, akademik kadrosuna yapılan bir hakaret oluyor.
Eğer gerçekten konuyu iyi okusaydın özel ünv kadar devlet ünvlerini de eleştirdik.Ben sana o yüzden sordum konuyu iyi okudun mu diye ....Biz burda özel ünv eleştirisi yaptık ama eğitim sisteminin de ne kadar kötü olduğunu anlatmaya çalıştık.Burdaki çoğu arkadaşımız da boş insan değil.Yeni mezun olmuş avukat arkadaşımız var,mühendis,öğretmen arkadaşımız var..Fark etmişsindir.Bu devlet ünv için de geçerli,özel ünv için de geçerli sadece anlatmaya çalıştığımız nokta bu kadar çok ünv mezunu olması kalifiye elemanı yetersiz kılıyor ve patronlar için sen bu maaşı begenmezsen çalışacak çok insan var diyip kapıyı gösteriyorlar.
Sen daha mezun olmadan iş teklifi aldın ve hiç iş arama süreci y
aşamadın,dilerim de yaşamazsın ama bu kadar yıl okuyup işsiz kalmak da inan ki insanın zoruna gidiyor.

Kızlar Merhaba;
Sizlerden benim için çok önemli bir konu hakkında yardımlarınızı rica ediyorum.Lütfen iyi,kötü yorumlarınızı esirgemeyin benden....
Benim konum iş ile ilgili.Güzel bir işim olmasını istiyorum.Maaşımı zamanında alabilecegim,güvenilir bir ortamda çalışabilecegim,giriş-çıkış saatlerimin belli olduğu bir işimin olmasını istiyorum.2007 yılından beri çalışıyorum.2 aydır evdeyim.Evde vakit geçirmek güzel ama benim aylık ödemem gereken bir kredim var.Onu ödemek zorundayım,mecbur çalışmak zorundayım.2 aydır bütün iş ilanlarını sitesine üye oldum,bana uygun olan her ilana da başvurumu yaptım.Ama YOOOK,İŞ YOOOK!....
Türkiye'nin sayılı ünvlerinden İletişim Mezunuyum.
İngilizcem var.
Kpss denedim 80 aldım ama olmadı.
Başka neler yapabilirim kızlar?Sizler ne iş yapıyorsunuz,ne kadar alıyorsunuz?Ben size bunları sormak istedim.

işsizlik derdiniz var onu anlıyorum ama söylemeden geçemicem iletişim mezunuyum diye bu kadar övüneni görmedim.

açın bölümlerin taban puanlarına bakın biraz. ayrıca sözelden girilen bir bölümdü ki sözel genelde başarısız öğrencilerin seçtiği bir alandır. bunu işsizliğinizle alakalı söylemiyorum ama biraz gerçekçi olun. bir de mühendislerin daha fazla maaş almasına laf etmişsiniz. şuan benim de işim yok yani ben de iş arıyorum. işsizlik nedir bilirim sonuçta zor bir süreç ama kendinizi fazla yüksekte görüyorsunuz gibi geldi kusura bakmayın.

Bence daha da cevap vermemelisin zira polemik oluyor, değmez. Ben de seninle aynı düşüncedeyim hatta özellerin kapatılması gerektiğini düşünüyorum, ben de özel üniversite mezunu insanı üniversite okumuştan saymıyorum ve bu da benim fikrim. Gelmiş burada yok şu kadar maaşım var, eşim de şu kadar alıyor diyor. Bize ne onun maaşından? Neden bu kadar üzerine alındıysa... Demekki bir sıkıntısı var, bir sorunu olmasaydı yazılan şey ona bu kadar dokunmazdı. Herkesin kendi hayatı, herkes kendi bilir zorlukla mı mezun olmuş yoksa kolaylıkla mı. Hali vakti anlattığı gibi yerindeyse, övündüğü kadar güzel bir hayatı varsa neden burada seninle bişey yarıştırmaya kalkıyor? Boş işler bunlar, kendimizi yormaya değmez. Buradaki herkesin şahsi olarak ettiği laf istediği yere gider, kimseyi de ilgilendirmez. Ben de aynı fikirdeyim ve özel üniversiteden başarıyla mezun olmuş bir insanın üzerine alınması umrumda değil. Gelmiş burada aşağılamaya kalkıyor, açıklama yapmaya değmez. Belki başka sorunları var, bilemezsin.
Ben anlamadım gerçekten en son sen fen yapamazsın dedi ya orda teşhisi koydum zaten :KK30:

işsizlik derdiniz var onu anlıyorum ama söylemeden geçemicem iletişim mezunuyum diye bu kadar övüneni görmedim.

açın bölümlerin taban puanlarına bakın biraz. ayrıca sözelden girilen bir bölümdü ki sözel genelde başarısız öğrencilerin seçtiği bir alandır. bunu işsizliğinizle alakalı söylemiyorum ama biraz gerçekçi olun. bir de mühendislerin daha fazla maaş almasına laf etmişsiniz. şuan benim de işim yok yani ben de iş arıyorum. işsizlik nedir bilirim sonuçta zor bir süreç ama kendinizi fazla yüksekte görüyorsunuz gibi geldi kusura bakmayın.
Övünme cümlesi nedir tam olarak anlayamadım...Ben niteliklerimin ne olduğunu yazdım siz bunu övünme olarak algılarsanız o da sizin kendi kişisel fikriniz

Bayanız

Eğer gerçekten konuyu iyi okusaydın özel ünv kadar devlet ünvlerini de eleştirdik.Ben sana o yüzden sordum konuyu iyi okudun mu diye ....Biz burda özel ünv eleştirisi yaptık ama eğitim sisteminin de ne kadar kötü olduğunu anlatmaya çalıştık.Burdaki çoğu arkadaşımız da boş insan değil.Yeni mezun olmuş avukat arkadaşımız var,mühendis,öğretmen arkadaşımız var..Fark etmişsindir.Bu devlet ünv için de geçerli,özel ünv için de geçerli sadece anlatmaya çalıştığımız nokta bu kadar çok ünv mezunu olması kalifiye elemanı yetersiz kılıyor ve patronlar için sen bu maaşı begenmezsen çalışacak çok insan var diyip kapıyı gösteriyorlar.
aşamadın,dilerim de yaşamazsın ama bu kadar yıl okuyup işsiz kalmak da inan ki insanın zoruna gidiyor.

:) Elbette bir bayan için çok özel sebepleri öne sürerek seçici olmak gerekir.
Yanlış anladınız. Benim bir arkadaşım var mesela Aöf işletme mezunu.
Sonrasında mali müşavirlik sınavına girip kazandı, staj için uygun bir iş aradı.
Rahat 8 iş değiştirdi abartmıyorum. Bunca işi de babasının çevresi sayesinde buldu.
İşleri en fazla bir kaç ayda bırakma sebepleri '' Ortamda hoşlanmadığı kendini beğenmiş iki kız, düşük maaş, yeni geldiği
için onu ayak işlerine çok göndermeleri, İşten yoğunluk sebebiyle 1 saat falan geç çıktığı bazı günler, izin alma
rahatlığının olmaması vb. '' Açıkçası yeni mezun, işe yeni başlamış deneyim kazanmamış biri için işten çıkma bahanesi olarak çok lüks kalıyor bunlar bana göre. Kimse o deneyimleri iyi maaşla, hiç ezilmeden, sıkıntı yaşamadan, yorulmadan kazanmıyor. İşinde iyi bir donanım edinip aranan eleman olana kadar dişimizi sıkmamız gerekiyor.

Marmara sınıf öğr. mezunuyum.
Mezun olur olmaz atanamadım. Ben şu mezunuyum bilmem ne demeden
çocuk bakıcılığı yaptım, uyduruk bir etüt merkezinde çalıştım.
Çok komik ücretlerle, çeşitli sıkıntılarla hem de..
2 ayda pes edip de gitmedim. Devlette kadromu alana kadar dayandım.
Anlatabildim umarım..

Bayanız

Ben zaten en başından demiştim tartışmak değildi amacım diye.
O maaş yazan arkadaş da ben değilim bazı arkadaşlar karıştırmış sanırım, öyle çok kazanıyorum gibi diyaloglara girmekten asla hoşlanmam.
Şu an aynı paydada buluştuğumuza inanıyorum, ben de sizinle aynı fikirdeyim zaten. Merdiven altı açılan özel okullara karşı aynı tepkiye sahibim. Her şehre açılan donanımsız devlet üniversitelerine de tepkiliyim.
Öğrenci olmuş olsam yazdığınız hiç dokunmazdı ama şu an akademik kadrodayım ve öğrencilere verdiğimiz eğitimi, emeğimizi çok iyi biliyorum o yüzden biraz hassas davranmış olabilirim.

İş arama sürecinin zor bir süreç olduğuna eminim, umuyorum ki sıkıntınıza sıkıntı katmamışımdır daha çok çünkü amacım bu değildi, kendimi ifade etmekti yalnızca.
Kolaylıklar dilerim. Gönlünüzdeki en iyi işe girersiniz umarım ki. :)

İngilizcen varmış thy hostesliğe başvur. Geçenlerde bir ilan vardı. Şimdi kapandı. Önümüzdeki aylarda tekrar açarlar. Çok zor bir meslek olsa da parası güzel.
Bir de torpil illa ki var ama her zaman öyle olmuyor. Biraz şans lazım yeteneğin yanında. Ayrıca 2007den beri çalıştığın için tecrüben de var. Nasıl iş bulamadın şaşırdım gerçekten. Tabii İstanbul'daysan geçerli bu dediğim. Diğer şehirleri bilmem.

Şunu da belirtmeden geçemiycem limonlu cheescake arkadaşım ben 29 yaşındayım bizim zamanımız da alan dışı tercih yapılamıyordu.Konumda yazdığım gibi başarısız bir öğrenci olsam Anadolu Lisesini kazanamazdım heralde.Lise 2'de bölüm tercihi yapılıyordu,rehberlik ve psikolojik danışmanlık Sözeldeydi ancak Lise 3'e geçtiğimiz zaman eşit ağırlığa geçtği için ve alan dışı tercih yapamadığım için o bölümü seçemedim..Ama sen bunu başarısızlık olarak algıla olur mu

Aynen öyle. Her şehri geçtim mesela ben İstanbul'da yaşıyorum artık neredeyse mahalle aralarında bile üniversite açacaklar. Üsküdar Üniversitesi, Nişantaşı Üniversitesi falan açılmış. Artık hedef her ile bir üniversite değil, her ilçeye bir üniversite galiba.

Bilmiyorum bu konuda çok doluyum. Daha ben iş aramaya başlamadım ama çevremdekileri gördükçe şu sistemden nefret ettim. Çok yakın bir arkadaşım var o da mühendis ama iş bulamadı şimdi kasiyerlik yapıyor ihtiyacı olduğu için. İş bulana kadar en azından kendi masrafımı karşılayayım diyor. Bu çocuklar ne umutlarla üniversite okuyor. Verilen emeğe, harcanan yıllara yazık valla. Marifet amip gibi çoğalan şekilde üniversite açmak değil, bu gençlere istihdam sağlamak. Yoksa işe giremedikten sonra o diploma karın doyurmuyor. Ama barajı geçen üniversite okumasa ve kontenjanlarda ihtiyaç dahilinde düzenlense şu üç kuruşa adam çalıştırmaya çabalayan patronlar nasılda insanlara hakkını vermek zorunda kalacaklar.
arkadaşın ne mühendisi ve hangi üniversiteden mezun olmuş? çok ilginç benim çevremde mühendisler yüksek paralara iyi firmalarda çalışıyor..

İngilizcen varmış thy hostesliğe başvur. Geçenlerde bir ilan vardı. Şimdi kapandı. Önümüzdeki aylarda tekrar açarlar. Çok zor bir meslek olsa da parası güzel.
Bir de torpil illa ki var ama her zaman öyle olmuyor. Biraz şans lazım yeteneğin yanında. Ayrıca 2007den beri çalıştığın için tecrüben de var. Nasıl iş bulamadın şaşırdım gerçekten. Tabii İstanbul'daysan geçerli bu dediğim. Diğer şehirleri bilmem.
2007 yılından beri çalışıyorum zaten son 4 yılımı telefon operatörlerinden birisinde geçirdim.Ancak ödemelerin düzensiz olmasından dolayı işten ayrıldım.Eğer bir daha ilanı görürsen hbr verirsen çok sevinirim.Ankara'da yaşıyorum ben de

2007 yılından beri çalışıyorum zaten son 4 yılımı telefon operatörlerinden birisinde geçirdim.Ancak ödemelerin düzensiz olmasından dolayı işten ayrıldım.Eğer bir daha ilanı görürsen hbr verirsen çok sevinirim.Ankara'da yaşıyorum ben de
Thy'nin sitesinden kontrol et her zaman. Thy kabin memuru ilanı şeklinde görürsün. İngilizce dinleyip anlama sınavı ve ardından gerekli koşullar boy kilo vs. uygunsa ingilizce ve türkçe mülakat ve psikolog mülakatı oluyor. Memurlar.nette de çok bilgi bulursun. En fazla 1986 doğumlu olanlar girebiliyor. 85liysen olmaz. Hep kontrol et.

İşsizlik yüksek ol

Özel üniversite olayına gelirsem, bende karşıyım amip gibi çoğalan özel üniversitelere. Evet köklü bir kaç özel üniversite var ve eğitimleri gayet güzel. Keşke sadece o kadarla sınırlı kalsa. Ama görüyorsun ki okullar resmen ticarethaneye dönmüş. Şu son yeni açılan özel üniversiteler mesela. Barajı geçeni alıyorlar resmen. Hem niteliksiz adamları toplayıp mühendis falan yapıyorlar hem de daha oturmamış kadrosuyla beraber liseden hallice üniversite eğitimi veriyorlar. Şimdi dışarıdan objektif olarak baktığında bu olay mantıklı geliyor mu sana?

Son olarak sana şöyle diyim mesela keşke imkanım olsaydı da Koç Üniversitesi'nde okuyabilseydim, çok isterdim. Oradan mezun olsaydım, çıkınca da hemen işe girerdim eminim. E diceksin hani özel üniversiteye o kadar laf söylüyordun? Buradan da anlayacağın gibi sorun özel üniversite değil. Mesela Koç'ta burssuz bile okuyor olsan ona rağmen ortalama üstü bir puan yapman lazım. Adam barajı geçene ne olursan ol yine gel demiyor. Aynı şekilde şu son açılan devlet üniversiteleri de öyle. Onlar da barajı geçeni alıyor. Yukarıda bu şekilde öğrenci toplayan özel üniversiteler için ne dediysem, o devlet üniversiteleri içinde aynısını diyorum.

Hala puana takılmışınız. ÖSS de aldığın puan hiç bir şeydir. Gerçek hayatta karşılığı 0'dır. İletişim bölümü mesela, fiziğin iyise güzel bir iş bulursun istersen ÖSS'den barajı zar zor geç önemli değil. Prezentabl olmanın en önemli olduğu sektörlerden biridir. Benim kuzenim afedersiniz 2. deneyişinde geçmişti barajı, bu arkadaş gibi iletişim mezunu. Ama kızda inanilmaz bir fizik var ve ikna kabiliyeti var, şu an Borusan'da satış danışmanı ve primlerle beraber çok çok iyi paralar kazanıyor.

Insanlar ÖSS de inanilmaz puanlar yapıyor, mezun olduktan sonra komik maaşalr teklif edilince haliyle üzülüyor. O puanların gerçek hayatta karşılığı 0. Tıp gibi bölümler istisna.

Thy'nin sitesinden kontrol et her zaman. Thy kabin memuru ilanı şeklinde görürsün. İngilizce dinleyip anlama sınavı ve ardından gerekli koşullar boy kilo vs. uygunsa ingilizce ve türkçe mülakat ve psikolog mülakatı oluyor. Memurlar.nette de çok bilgi bulursun. En fazla 1986 doğumlu olanlar girebiliyor. 85liysen olmaz. Hep kontrol et.
85 liyim canım ama yine de çok teşekkür ederim verdigin bilgiler için memurlar.neti çok takip ederdim yine takibe başlayım ben :KK14:

Ben seni çok iyi anlıyorum benim kuzenim de mühendis Çağrı Merkezinde çalıştı şimdi de araç satışı yapıyor.İş küçümsediğim için değil ama 4 yıllık bir emek var ortada sonuçta kalifiye,nitelikli elemansın.Bir magazada kasiyerlik yapmak da mutsuzlugun en temel nedeni.Benim de paraya ihtiyacım var,ödemelerim var ve nasıl yapacagım,nerden başlayacagım inan ki hiç bilmiyorum.Bizim evimize gelen temizlikçi bile 100 tl alıyor en kötü 25 gün sürekli bir yere gittigini düşünürsek 2.500 tl gibi bir rakam yapıyor.Bize teklif edilen maaşın 1.5 katı
canım kuzenin ne mühendisi ve hangi okuldan mezun? gercekten çok şaşırdım ben mühendisler hep iyi işlerde çalışıyor sanıyordum.. en azından benim çevremde öyle..

İşsizlik yüksek ol

Hala puana takılmışınız. ÖSS de aldığın puan hiç bir şeydir. Gerçek hayatta karşılığı 0'dır. İletişim bölümü mesela, fiziğin iyise güzel bir iş bulursun istersen ÖSS'den barajı zar zor geç önemli değil. Prezentabl olmanın en önemli olduğu sektörlerden biridir. Benim kuzenim afedersiniz 2. deneyişinde geçmişti barajı, bu arkadaş gibi iletişim mezunu. Ama kızda inanilmaz bir fizik var ve ikna kabiliyeti var, şu an Borusan'da satış danışmanı ve primlerle beraber çok çok iyi paralar kazanıyor.

Insanlar ÖSS de inanilmaz puanlar yapıyor, mezun olduktan sonra komik maaşalr teklif edilince haliyle üzülüyor. O puanların gerçek hayatta karşılığı 0. Tıp gibi bölümler istisna.
Ben senin ciddi olduğunu hiç ama hiç inanmıyorum.Kuzenin hangi Borusan'da çalışıyor söylermisin? Neden biliyomusun benim kuzenim Borusan'da çalışıyor Borusan bir kere işe alırken Mühendislik Bölümü Mezunu alıyor oldu mu canım yazacaksan da gerçek olsun yorumların.Hadi hayatında başarılar sana

canım kuzenin ne mühendisi ve hangi okuldan mezun? gercekten çok şaşırdım ben mühendisler hep iyi işlerde çalışıyor sanıyordum.. en azından benim çevremde öyle..
Hacettepe Ünv mezunu canım ilk önce Çağrı Merkezinde çalıştı şu anda da Borusan'da çalışıyor

X