- 19 Mayıs 2013
- 415
- 63
- Konu Sahibi twettygirl
Teşekkür ederim canımYazmayacaktım dayanamadım. Öncelikle Allah gelirinizi daha da arttırsın ama burada "işsizlik" başlığı altında insanlar dert yanıyorken hatta asgari ücrete bile tav olacak kadar dertliyken gelip de " bizim şöyle süper gelirimiz var ama sen daha iş bile bulamamışsın " temalı cevaplar yazmak çok komik açıkçası. Eğer özel üniversiteyi savunmaksa amacın daha üsluplu cümlelerle yapabilirsin bunu.
Özel üniversite olayına gelirsem evet bende karşıyım amip gibi çoğalan özel üniversitelere. Evet köklü bir kaç özel üniversite var ve eğitimleri gayet güzel. Keşke sadece o kadarla sınırlı kalsa. Ama görüyorsun ki okullar resmen ticarethaneye dönmüş. Şu son yeni açılan özel üniversiteler mesela. Barajı geçeni alıyorlar resmen. Hem niteliksiz adamları toplayıp mühendis falan yapıyorlar hem de daha oturmamış kadrosuyla beraber liseden hallice üniversite eğitimi veriyorlar. Şimdi dışarıdan objektif olarak baktığında bu olay mantıklı geliyor mu sana?
Sana şöyle diyim mesela keşke imkanım olsaydı da Koç Üniversitesi'nde okuyabilseydim, çok isterdim. Oradan mezun olsaydım, çıkınca da hemen işe girerdim eminim. E diceksin hani özel üniversiteye o kadar laf söylüyordun? Buradan da anlayacağın gibi sorun özel üniversite değil. Mesela Koç'ta burssuz bile okuyor olsan ona rağmen ortalama üstü bir puan yapman lazım. Adam barajı geçene ne olursan ol yine gel demiyor. Aynı şekilde şu son açılan devlet üniversiteleri de öyle. Onlar da barajı geçeni alıyor. Yukarıda bu şekilde öğrenci olana özel üniversiteler için ne dediysem, o devlet üniversiteleri içinde aynısını diyorum.