Kesinlikle tartismak icin sormuyorum ancak Turkiye' de en yuksek puanli bolumlerin ozel universitelerin % 100 burslu, ustun basari burslu bolumleri oldugunu biliyor muydunuz?
Tabii ki her semte acilan degil, sayili ozel universitelerden bahsediyorum. Ben hepsini kast etmemistim demeyin o zaman ben de size derim ki her devlet universitesi de ayni derecede mi iyi? Ki cogunun imkani ozel universiteler kadar iyi degil.
Ayni zamanda o % 100 basari burslu ogrencilerin Turkiye derecesi yapmis ogrenciler oldugunu ve universitenin laptop, kalacak yer (ucretsiz) sagladigini ve her ay asgari ucretten fazla geri donumsuz burs aldiklarini biliyor muydunuz?
Ayni zamanda Turkiye' de temel bilim ve bazi muhendisliklerin arastirma imkani olarak devlet universitelerinin ozel universitelere kiyasla hic destek gormedigini ve bu sebeple ogrenciye bir sey katmadigini soylesem size?
Ben ilk 2000deydim universite giris sinavinda ve ustun basari bursu ile bana en iyi imkanlari saglayan ozel universitede okudum. Turkiye' nin sayili universitelerindendir ve cogu devlet universitesi benim universitemin yanina yaklasamaz. Su an ayni universitede doktora egitimim devam ediyor ve arastirma gorevlisi olarak akademik kadrosuna katildim. Egitim konusunu bir yana birakiyorum, sadece universite ismini soyleyince insanlarin bakis acisini degistiren pirlanta gibi ogrenciler yetistiriyoruz. Kendi bolumum adina diyebilirim ki burssuzu bile herhangi bir devlet universitesinin taban puanindan cok cok yuksek.
Lutfen kininizi bir noktaya kusmayin. Is bulamamak sizin kisisel probleminiz, ozel universite mezunlari is bulamamanizi saglamiyor.