İşssizlik

Malesef is falan yok torpil almış başını gitmiş .Bir iş gorusmesinde eviniz kirami aslen nerelisin aylık ev gelirini ne kadar diye sorular sorulmustu hayret etmistim. Issizlige devam .

Mal varlığınıza göre mi maaş belirleyeceklerdi anlamadım :) bi mantığa oturtamadım da bu soruları :)

Canım mühendisler için en kötü 2500tl'den işe başlıyor falan demişsin, aynı ülkede mi yaşıyoruz diye şüphe etmedim değil doğrusu. Bende mühendislik fakültesinden mezunum okulum da sayılı üniversiteler arasında. Sadece kendi bölümüm için yazmıyorum bunları çünkü hemen hemen her mühendislik bölümünden arkadaşlarım oldu. Eğer kendi çabanla torpilsiz olarak yeni mezun bir şekilde iş bulmuşsan çoğu firmanın teklif ettiği ücret bin lira falan. Bahanesi de sen yeni mezunsun biz seni yetiştiricez, işi öğreticez. Yani yetiştirmek üzere mühendis adı altında asgari ücret teklif ediyorlar neredeyse.

Tabi şöyle köklü büyük firmaları dahil etmiyorum bunlara. Onlar genelde hakkını veriyorlar. Ancak oralara girmek de sağlam torpil istiyor ilk etapta. Ama diğer küçük ve orta ölçekli işletmelerde çalışıyorsan adam seni sömürebildiği kadar sömürmeye çalışıyor. Hani neredeyse diplomalı köle arıyorlar aynen o misal.

Belki bu yazdığıma kızacaklar olur ama bence herkes üniversite okumamalı. Kontenjanlar böyle deli gibi artmaya devam ettikçe, barajı anca geçebilen insan bile 4 yıllık bölümlerden mezun oldukça teklif edilecek ücretler bunun üzerine çıkmaz. Çevremde okumayan insan yok resmen. Misal lisede sınıfımızda bir çocuk vardı atıyorum 10 ders varsa 9'u zayıf gelirdi de, babası zengin diye müdür ondan para falan alır bir şekilde geçirirdi onu derslerden. O çocuk bile mühendis olmuş, babası bastırmış parayı özelde okutmuş.

Demem o ki, artık herkes diplomalı. Dışarıda da milyonlarca işsiz insan var, üstelik bunların çoğu üniversite mezunu. Adam biliyor ki o teklif ettiği 1000 lirayı sen kabul etmesen illa kabul edecek başkalarını bulacak. Şu kontenjanlara falan bir düzenleme gelmediği ya da maaşlarla ilgili yasal bir düzenleme yapılmadığı sürece okuyan insanlar haklarını hiç bir zaman doğru düzgün alamayacak.
Yazdıklarının hepsine katılıyorum bencede herkes ünv okumamalı çünkü bu ülkede Doktor,Avukat dışında hiç kimse meslegini yapmıyor.Arkadaşım öğretmen tıbbı mümessillik yapıyor.Kuzenim mühendis Borusan Otomotiv'de çalışıyor.Araba satışı diyip küçümsememek gerekiyormuş çünkü Mühendis dışında hiç kimseyi almıyorlar.
Maaşlarla ilgili ciddi anlamda bir iyileştirme yapılması gerekiyor çünkü gelirler arasında ciddi bir eşitsizlik var.Orta Sınıf diye bir kavram kalmadı.Alt sınıf ve üst sınıf.
Yanlış anlaşılma olmasın ama hiç kimse de bana özel ünvde de okuyup ünv mezunuyum demesin..Ben özel ünv kavramına kesinlikle karşıyım.
Türkiye'nin her şehrine ünv açıldığı için ve barajı geçen herkes ünv okudugu için ünv mezunu olmanın hiçbir değeri yok bu ülkede.

Mal varlığınıza göre mi maaş belirleyeceklerdi anlamadım :) bi mantığa oturtamadım da bu soruları :)
Malesef bir de işsiz olan benim bir bireyim evde ki gelir başka benim işsiz olup maddi gelirimin olmaması başka bir şey ne yani ailemin geliri ömür boyu benim de mi gelirim olacak? Ne Insanlar ile karsilasiyoruz is gorusmelerinde iki cümle kuramayan kendini adı ile tanitmayan saygısız sürekli telefon ile konuşup görüşmeyi bölen himm deyip verecek cevap bulamayan ..

Malesef bir de işsiz olan benim bir bireyim evde ki gelir başka benim işsiz olup maddi gelirimin olmaması başka bir şey ne yani ailemin geliri ömür boyu benim de mi gelirim olacak? Ne Insanlar ile karsilasiyoruz is gorusmelerinde iki cümle kuramayan kendini adı ile tanitmayan saygısız sürekli telefon ile konuşup görüşmeyi bölen himm deyip verecek cevap bulamayan ..

Kesinlikle ben de bi kaç mesaj önce bundan yakındım belki görmüşsünüzdür. O kadar niteliksiz insanlar büyük büyük yerlerin "patron"u olmuşlar ki. Sinir bozucu...

Yazdıklarının hepsine katılıyorum bencede herkes ünv okumamalı çünkü bu ülkede Doktor,Avukat dışında hiç kimse meslegini yapmıyor.Arkadaşım öğretmen tıbbı mümessillik yapıyor.Kuzenim mühendis Borusan Otomotiv'de çalışıyor.Araba satışı diyip küçümsememek gerekiyormuş çünkü Mühendis dışında hiç kimseyi almıyorlar.
Maaşlarla ilgili ciddi anlamda bir iyileştirme yapılması gerekiyor çünkü gelirler arasında ciddi bir eşitsizlik var.Orta Sınıf diye bir kavram kalmadı.Alt sınıf ve üst sınıf.
Yanlış anlaşılma olmasın ama hiç kimse de bana özel ünvde de okuyup ünv mezunuyum demesin..Ben özel ünv kavramına kesinlikle karşıyım.
Türkiye'nin her şehrine ünv açıldığı için ve barajı geçen herkes ünv okudugu için ünv mezunu olmanın hiçbir değeri yok bu ülkede.
Ne kadar doğru yorumlar gerçekten herkes en az 2 yıllık uni mezunu ve herkes işsiz herkesden 2.3 yıl deneyim isteniyor sağlam tanıdığı olan işi alıyor alamayan her gün dusunmekten uzulmekten kahroluyor. Insanlar hala is bulamadin mi diye sorup duruyor .Birde yetmezmis gibi bu işe giren insanların çoğunluğu işini severek yapmıyor memnun değil umursamiyor parasini alıp keyfine bakiyor .

Ben artık iş görüşmesi yapmaktan da çok sıkıldım kızlar.Eğer bizi mülakata davet ettilerse önlerinde cvmizin olması gerekiyor..Eeee hadi anlat,ben de diyorum ki artık siz sorun ben cvplayım
Laylaylom arkadasım bazı Türk firmaları öyle yapıyor senin paraya ihtiyacın var mı,yok mu onu anlamak için sormuşlardır.Bir daha öyle bir durum olursa ödemelerim var de sen :cool:

İnşallah kızlar bütün işsiz arkadaşlarımın Allah gönlüne göre versin inşallah
Ben bu konuyu hem sorularım oldugu için hem de destek olmak için açtım...Ancak benim merak ettigim sorular var...

*Maaşlar arasında çok büyük bir adaletsizlik yok mu ? Mesela biz de 4 yıllık lisans mezunuyuz,mühendis de ama bize teklif edilen rakam asgari ücret,onlar ise en kötü 2.500 tl'den maaşlarla işe başlıyorlar.

*Asgari ücret çok düşük değil mi bizim ülkemizde ? Bu ücretle ev geçindirmeye çalışan insanlar var Allah yardımcıları olsun .

*Yabancı sermayali çoğu şirket ülkemizden çekildi ve ben Türk patronlarının bu konuda başarılı olduklarını hiç sanmıyorum.Uluslararası bir şirkette çalışırken multinet saatinde yatardı,maaşlar gününde yatardı...Ben son 1 yıldır sürekli kendim istedim maaşımı ...
evet size teklif edilen rakam çok az onu savunmayacağım ama mühendisler o bölümü çok zor kazanıp bitiriyorlar başında saç jkalmıyor o rakamı alsın bir zahmet...

Aynen öyle. Her şehri geçtim mesela ben İstanbul'da yaşıyorum artık neredeyse mahalle aralarında bile üniversite açacaklar. Üsküdar Üniversitesi, Nişantaşı Üniversitesi falan açılmış. Artık hedef her ile bir üniversite değil, her ilçeye bir üniversite galiba.

Bilmiyorum bu konuda çok doluyum. Daha ben iş aramaya başlamadım ama çevremdekileri gördükçe şu sistemden nefret ettim. Çok yakın bir arkadaşım var o da mühendis ama iş bulamadı şimdi kasiyerlik yapıyor ihtiyacı olduğu için. İş bulana kadar en azından kendi masrafımı karşılayayım diyor. Bu çocuklar ne umutlarla üniversite okuyor. Verilen emeğe, harcanan yıllara yazık valla. Marifet amip gibi çoğalan şekilde üniversite açmak değil, bu gençlere istihdam sağlamak. Yoksa işe giremedikten sonra o diploma karın doyurmuyor. Ama barajı geçen üniversite okumasa ve kontenjanlarda ihtiyaç dahilinde düzenlense şu üç kuruşa adam çalıştırmaya çabalayan patronlar nasılda insanlara hakkını vermek zorunda kalacaklar.

Yazdıklarınız o kadar doğru ki, hepsini tek tek alıntı yapamıyorum kusura bakmayın ama şurada yazılanlar arasında katılmadığım tek bir düşünce yok. Ben de İİBF çatısı altındaki bölümlerden birinde okuyorum, önümüzdeki yıl mezun olacağım, üniversiteyi başka şehirde okuyorum ama ailem İzmir'de, yani bittikten sonra İzmir'e dönüp iş arayacağım. Burs değil öğrenim kredisi çıktı, daha mezun olmadan borçlandık. Krediyi almasam okuyamazdım, buna da şükür. Mezun olduktan sonra nasıl iş bulacağım bilmiyorum, öte yandan düşünüyorum da okuduğum bölüm her ne kadar çok fazla mezun verse de çok kapsamlı. Ailem bir yolunu bul, devlete gir falan diyor ama bizim bölümden hem çok yüksek puan istiyorlar hem de torpil çok dönüyor. Bizde ne torpil var ne tanıdık. Muhtemelen ben de mezun olduğumda bana da asgari ücret sunulacak, açıkçası ben kabul edip çalışmayı, ilk etapta daha iyisini aramamayı düşünüyorum. Çok araştırdım, durum böyle. Birinci husus: Asgari ücret çok düşük, en az 1500 TL olmalı bence şu ülkede. İşe girdikten sonra bir yandan çalışıp bir yandan daha iyisi için araştırmalarıma devam etmeyi düşünüyorum. Öte yandan hangi bankanın, kurumun bilmem neyin sınavı varsa oraya gireceğim. Bir bankada vezneye bile alsalar öpüp başıma koyarım. (Bile kelimesini lafın gelişi kullandım, küçümsemek değil kesinlikle) Bizim arkadaşların aileleri diyorlarmış ki o kadar sene okudunuz, asgari ücret mi alacaksınız? Daha iyisi var da millet mi çalışmıyor? Benim ailem de öyle demeye kalkarsa cevap hazır yani. Bu ülkede torpilin sonu gelmez ama en azından asgari ücrete ve şu üniversitelerin düşük kalitesine, standardına bir çözüm bulunmalı. İki lafı bir araya getirip konuşamayan insanlar sınavda kopyaydı bilmem neydi falan deyip geçiyorlar, mezun oluyorlar. Daha birinci sınıfta öğretilen arz ve talep kavramlarını birbirinden ayıramayan ve koskoca profesörlere saçma sapan cevaplar veren insanlar bunlar. Üniversiteye geldim ama sanki lise. Mesleki İngilizce dersi vermeleri lazım ama verilmiyor, seçmeli de olsa seçemiyoruz biz. Danışman hocama soruyorum neden yok diye, bilmiyor. Öğrenciler çok niteliksiz, bütün derslerden geçip de senelerce alttan İngilizce'si kalan insanlar var, bahsettiğim İngilizce de ortaokulda öğretilen seviyede yani. Mezun olduğumda elimde olan şeyler sadece mezun olmuş olmam ve İngilizce biliyor olmam. Başka hiçbir şey yok bende de. Ha bölümünde bana öğretilen şeyleri sorsalar bilirim ama iş hayatı çok farklı biliyorsunuz. Almanca öğreneyim dedim, kursları araştırdım, hem çok pahalı hem de gidenleri hiç memnun değilmiş. (tabi burada benim okuduğum şehirdeki imkanların kısıtlı olması söz konusu) Bütün şevkim öldü yani Almanca öğrenmek konusunda. İnsanlar hem niteliksiz hem de aşağılık kompleksine kapılıyor. Benim bildiğim İngilizce tamamen kendi çabamla öğrendiğim kadar, yani günlük konuşma dili, hobi olarak videolara çeviri, altyazı falan yapıyorum (tamamen sevdiğim için), anca onu yapabilecek seviyedeyim yani, daha da geliştiriyorum ve hiç yoktan iyidir. Ama iş mesleğe gelince, mesleki İngilizce yok mesela. Keşke sınavda biraz daha zorlasaymışım da şu an okuduğum bölümün İngilizce'sini kazansaymışım. En büyük pişmanlığım. Üniversiteler her önüne geleni almamalı, standartlar fazlasıyla düşük. Var mı aranızda öyle İİBF'den mezunum, İngilizce biliyorum, faydasını gördüm diyen?

İkinci husus olarak ben de özel üniversitelere değinmek istiyorum. Özel üniversiteler kapatılmalı, ortadan kaldırılmalı bence. Nedenleri saymakla bitmez. Onlar da insanları kandırıyorlar, kendi niteliksiz öğrencilerini işe sokma bahanesiyle. Torpille geçen çok insan var, ortada kalan da. Yazacak çok şey var da neyse.

Son düzenleme:
Aynen öyle. Her şehri geçtim mesela ben İstanbul'da yaşıyorum artık neredeyse mahalle aralarında bile üniversite açacaklar. Üsküdar Üniversitesi, Nişantaşı Üniversitesi falan açılmış. Artık hedef her ile bir üniversite değil, her ilçeye bir üniversite galiba.

Bilmiyorum bu konuda çok doluyum. Daha ben iş aramaya başlamadım ama çevremdekileri gördükçe şu sistemden nefret ettim. Çok yakın bir arkadaşım var o da mühendis ama iş bulamadı şimdi kasiyerlik yapıyor ihtiyacı olduğu için. İş bulana kadar en azından kendi masrafımı karşılayayım diyor. Bu çocuklar ne umutlarla üniversite okuyor. Verilen emeğe, harcanan yıllara yazık valla. Marifet amip gibi çoğalan şekilde üniversite açmak değil, bu gençlere istihdam sağlamak. Yoksa işe giremedikten sonra o diploma karın doyurmuyor. Ama barajı geçen üniversite okumasa ve kontenjanlarda ihtiyaç dahilinde düzenlense şu üç kuruşa adam çalıştırmaya çabalayan patronlar nasılda insanlara hakkını vermek zorunda kalacaklar.
Ben seni çok iyi anlıyorum benim kuzenim de mühendis Çağrı Merkezinde çalıştı şimdi de araç satışı yapıyor.İş küçümsediğim için değil ama 4 yıllık bir emek var ortada sonuçta kalifiye,nitelikli elemansın.Bir magazada kasiyerlik yapmak da mutsuzlugun en temel nedeni.Benim de paraya ihtiyacım var,ödemelerim var ve nasıl yapacagım,nerden başlayacagım inan ki hiç bilmiyorum.Bizim evimize gelen temizlikçi bile 100 tl alıyor en kötü 25 gün sürekli bir yere gittigini düşünürsek 2.500 tl gibi bir rakam yapıyor.Bize teklif edilen maaşın 1.5 katı

Ben Ankara Ünv mezunuyum bizim zamanımız da ne Çan Eğrisi vardı ne de yaz okulu vardı.Ve bizim ciddi anlamda çok zorlu hocalarımız vardı.Hocalar soruyu verirdi ama cevabı bulabilmek ne fayda.Şimdi benim kuzenim ünv okuyor aman abla geçeriz ne olacak ki,bütünlemesi var,yaz okulu var.Eğitim sistemimiz yerle bir oldu,hiç kimse bunun farkında değil...Etrafımdaki herkes çocugunu özel okula göndermek için yarışıyor.
Asgari ücret konusunda gelince ben daha önce hiç asgari ücretle çalışmadım.Ve gittiğim iş görüşmelerinde asgari ücret+prim tarzında bana teklifler sunuldu.Eve geldim internetten asgari ücreti araştırıyım dedim.Temmuz ayından itibaren asgari ücret 1.200 tl olacagı yazıyordu.Yine dedim kurtarır en azından evde durmaktansa çalışır,borçlarımı öderim dedim.Daha sonrasında asgari ücretin net 1.000 tl oldugunu duydum.Kesinlikle açlık sınırında yaşıyoruz ve 1.000 tl gibi bir asgari ücret olamaz....

Ben seni çok iyi anlıyorum benim kuzenim de mühendis Çağrı Merkezinde çalıştı şimdi de araç satışı yapıyor.İş küçümsediğim için değil ama 4 yıllık bir emek var ortada sonuçta kalifiye,nitelikli elemansın.Bir magazada kasiyerlik yapmak da mutsuzlugun en temel nedeni.Benim de paraya ihtiyacım var,ödemelerim var ve nasıl yapacagım,nerden başlayacagım inan ki hiç bilmiyorum.Bizim evimize gelen temizlikçi bile 100 tl alıyor en kötü 25 gün sürekli bir yere gittigini düşünürsek 2.500 tl gibi bir rakam yapıyor.Bize teklif edilen maaşın 1.5 katı

Daha inanır mısın sabah annemle bunu konuştuk :) Bir kadınla tanışmış geçen gün, kadın eşinden ayrılmış ama ev falan kira, çocuk okutuyor yani paraya ihtiyaçları varmış. Kendisi de lise mezunuymuş sanırım. Önce normal bir işe girmiş herhalde telefonlara falan mı ne bakıyormuş. 1250 lira vermişler yetmemiş. Sonra temizliğe gitmeye başlamış. Günlüğü 120 liraymış bir de anneme demiş genelde her gün dolu oluyorum bazen arada boş kalıyorum ama beyler gibi yaşıyorum. Hesapladık 3000 3500 arası falan oluyor aylık geliri. Annemde seni okutmayıp direk temizliğe mi gönderseydik keşke diye benimle dalga geçti :confused:

Allah yardimcin olsun canim. Ayni dertten ben.de muzdaribim. 2 yil oldu mezun olali kpss ye hazırlanıyorum. Egitim fakultesi mezunuyum. Bu sene de olmazsa tezgahtarlik vb ne olursa başvuracağım artik gerçekten cok zor issizlik. Ucretli öğretmenlik yazdim o bile gelmedi. Ona bile torpil gerekiyor. 900 tl icin ucretli kolelik yapalim diyoruz o bile yok yani. Ozel okullara başvuruyorum deneyimin var mi diyor. Annemin karninda 9 ay ogretmenlik yaptım! Deli oluyorum boyle sorunca. Sen almazsan o almazsa nerede nasil deneyim kazanacagiz! Gercekten zor bu devirde is bulmak. Ya arkanda dayin olacak ya da aile sirketi falan babadan zengin olacaksin. Yoksa isin zor. Ne diyelim Allah var umut hep var. Er yada gec acilacaktir bir.kapi. Gönlümüzü ferah tutalim.

Allah yardimcin olsun canim. Ayni dertten ben.de muzdaribim. 2 yil oldu mezun olali kpss ye hazırlanıyorum. Egitim fakultesi mezunuyum. Bu sene de olmazsa tezgahtarlik vb ne olursa başvuracağım artik gerçekten cok zor issizlik. Ucretli öğretmenlik yazdim o bile gelmedi. Ona bile torpil gerekiyor. 900 tl icin ucretli kolelik yapalim diyoruz o bile yok yani. Ozel okullara başvuruyorum deneyimin var mi diyor. Annemin karninda 9 ay ogretmenlik yaptım! Deli oluyorum boyle sorunca. Sen almazsan o almazsa nerede nasil deneyim kazanacagiz! Gercekten zor bu devirde is bulmak. Ya arkanda dayin olacak ya da aile sirketi falan babadan zengin olacaksin. Yoksa isin zor. Ne diyelim Allah var umut hep var. Er yada gec acilacaktir bir.kapi. Gönlümüzü ferah tutalim.
Bu ülkede üzüldügüm tek nokta bu biliyomusun.Yukarda da eğitim sisteminin ne kadar çarpık oldugunu yazdım.Öğretmenlik kadar kutsal bir meslek yok arkadasım ...Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum denildi.İşsizlik çok zor bayanız bir sürü ihtiyacımız var nereye kadar aileden alabilirz ki?Allah hepimizin yardımcısı olsun.Part time Mango,Zara filan buralara başvuru yap canım 30 saat çalışırsın en kötü 1100 tl maaş alırsın.
Miracle temizliği ben bile düşünmedim değil kız deli para ben o parayla araba mı bile alırım :KK55:

Kesinlikle oyle. Adim basi universite her yer. Cunku ulkenin ekonomisi öğrenciler sayesinde dönüyor artik! Cani sikilan okul yaptiriyor! Normalde ozel okullara karsiyim bir de devletin her yere universite acma sacmaligi var ona daha da sinir oluyorum. Madem okullari cogalttin bari kontenjanlari düşür. Ama yok olur mu nasil dönecek ülke ekonomisi. Su an benim devlete en az 12 bin borcum var. Daha calismadan borc sahibi olduk. Valla ne diyelim bu ulkede bu sacma sistem oldugu surece egitim ticaretten ayri tutulmadigi surece hicbir sey olmaz bu ulkeden. Evlenip de cocuk getiresim kalmadi bu sacma dunyaya.

Bu ülkede üzüldügüm tek nokta bu biliyomusun.Yukarda da eğitim sisteminin ne kadar çarpık oldugunu yazdım.Öğretmenlik kadar kutsal bir meslek yok arkadasım ...Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum denildi.İşsizlik çok zor bayanız bir sürü ihtiyacımız var nereye kadar aileden alabilirz ki?Allah hepimizin yardımcısı olsun.Part time Mango,Zara filan buralara başvuru yap canım 30 saat çalışırsın en kötü 1100 tl maaş alırsın.
Miracle temizliği ben bile düşünmedim değil kız deli para ben o parayla araba mı bile alırım :KK55:
Oyle canim valla öğretmenliği de rezil ettiler. Okuduguma pişman oldum ne heveslerle okudum. Ulkeme faydam olsun dedim ama adamlar ogretmen atamasini senin kalitene gore yapmiyor ki. Sinav+torpil. Ailemden para da almiyorum zaten. Sosyal hayatim sifir resmen. Psikoloji de kalmadi.Yapacagim bu sene artik önüme ne gecerse basvuracagim evde oturmak ömür kisaltmaktan baska bir seye yaramıyor. Bu arada temizlik degil de cocuk bakıcılığı düşünmüyor degilim. Cocuklarla aram iyi. Olmadi oyle yapayim ben de :KK34: İnsallah atanirim da gerek kalmaz :KK43: hepimizin Allah yardimcisi olsun zor gercekten...

Oyle canim valla öğretmenliği de rezil ettiler. Okuduguma pişman oldum ne heveslerle okudum. Ulkeme faydam olsun dedim ama adamlar ogretmen atamasini senin kalitene gore yapmiyor ki. Sinav+torpil. Yapacagim bu sene artik önüme ne gecerse basvuracagim evde oturmak ömür kisaltmaktan baska bir seye yaramıyor. Bu arada temizlik degil de cocuk bakıcılığı düşünmüyor degilim. Cocuklarla aram iyi. Olmadi oyle yapayim ben de :KK34: İnsallah atanirim da gerek kalmaz :KK43: hepimizin Allah yardimcisi olsun zor gercekten...
Sizler işin içindesinizdir tabiki de daha iyi bilirsiniz ama ben Eğitim sisteminin bu kadar kötü olduğunu hiç bilmiyordum.Yarış atı gibi hayatımızın her anında zaten sürekli sınava girdik.İlk öğretim boyunca Anadolu Lisesini kazanıyım diye uğraştım,kazandım.Ünv kazanıyım diye uğraştım onu da kazandım.Alesi kazandım ama yüksek lisans yapmadım.Kpss ben buna hiç inanmıyorum çünkü benim başarımla ilgili değil bu sınav ve ben onlara kaç oturuma gireceksem sınav başı 40 tl para ödüyorum.Haram,zıkkım olsun...

Ben marmara hukuk mezunuyum. Is basvurularimin hicbirine donus yapilmadi. Yapan yerlerde en fazla 1700tl maas önerdi. Ne kadar komik degil mi? Essek gibi calistiriyorlar o adliye senin bu adliye benim. Kendileri senin uzerinden binlerce lira para kazaniyor sana zirnik koklatmiyorlar. Ben de inat ettim kendiyerimi acincaya kadar calismicam diye. Ama simdi bebek geldi mecbur calismam lazim. O yuzden kara kara dusunuyorum. Allah yardimcimiz olsun. Iyi isler nasip etsin..

Sizler işin içindesinizdir tabiki de daha iyi bilirsiniz ama ben Eğitim sisteminin bu kadar kötü olduğunu hiç bilmiyordum.Yarış atı gibi hayatımızın her anında zaten sürekli sınava girdik.İlk öğretim boyunca Anadolu Lisesini kazanıyım diye uğraştım,kazandım.Ünv kazanıyım diye uğraştım onu da kazandım.Alesi kazandım ama yüksek lisans yapmadım.Kpss ben buna hiç inanmıyorum çünkü benim başarımla ilgili değil bu sınav ve ben onlara kaç oturuma gireceksem sınav başı 40 tl para ödüyorum.Haram,zıkkım olsun...
Egitim sistemi her konuda bozuk canim. Ben.simdi ogretmen olsam elimdeki imkanlarla o çocuklara ne kadar faydalı olabilirim diye düşünüyorum. Eğitim sistemi temelsiz ve sacma. Her sene de bir seyler degisiyor. MEB in basinda eğitimle alakasi olmayanlar duruyor. Falanlar filanlar... bu arada oturum basi 50 oldu :) ve tercihlerde de 15 tl yatirilacak artik. İyi kazaniyorlar :)

X