İşe yeni başladım sizce bunlar sorun mu?

loveinnovember

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2019
4.157
6.635
Kızlar merhaba tavsiyeler ihtiyacım var :KK43:
3 gün önce işe başladım bi firmada sekreter olarak muhasebe de vardı iş tanımında. İş hafta içi 9-6 patron gayet iyi biri, sert değil. Her şeyi anlatmak istiyorum detaylica ki akıl verin bana. Sekreterya da oturduğum kısım yanında hemen wc var erkek-kadın. Oturduğumda sesleri rahatça duyuyorum. Yaptıktan sonraki sifonu da her şeyi nerdeyse :KK43: görüşmede bana çay ve misafirlere getirirsin demişti tamam ama mutfak temizliği ve yemek servisi de var resmen yine kandırıldım kendimi temizlik görevlisi gibi hissediyorum ama iş tanımımda bu kadar yoktu mutsuz oldum çünkü 25 yaşındayım kendime katkı yapacak gelişecegim yerde çalışmak istiyorum geç olmadan ama burda hiç bir şey öğrenecek gibi değilim. Muhasebe programı öğrenirim diye girmiştim aslında okuduğum bölüm buydu.
1 yıldır işsizdim cok istiyordum iş bulmak ailem de sevindi para kazanmam lazım ama korkuyorum. Patron diyor senin gelmeme gibi bir durumun olamaz hep gelceksin şakayla karışık ama anliyorum tabi ki bunun hastalığı var ve başka iş bakarim diye düşündüm ama izin alıp nasıl görüşmeye giderim. Kızlar çıkamam şuan buedan daha önce 1 hafta çalışıp çıktım bir yerden her şey kötü oldu.
Akıl istiyorum sizden daha iyi iş bulamam da 3-5 kişilık ofis olsa idare ederik ama 11-12 kişilık bir yer burası ve ezik gibi hissediyorum. Öğle arası bile yok masamda olacakmisim burası da tam orta bir yerde gelen geçen oluyor utanıyorum yerken zaten yeniyim.
İngilizcede pratikte iyi olmadığımı da söyledim yabancı misafir geldi hadi konuş falan oldu kasıldım iyice ilk günlerden.
Akıl istiyorum erkek arkadaşım yanindayim ama sen daha iyi yerlerde olmayı hak ediyorsun diyor ama ben kendimde o gücü ve yetkinliği bulamıyorum hiç bir kabiliyetim yok. Korkuyorum artık geleceğimden başarısız biriyim kabullendim sanırım artık benim işim bu olacak hayallerim farklıydı.
Yeni mezun arkadaşım ailesinin tanıdıgı bir firmaya müdür olarak başladı iş tecrübesi hiç yok. Ben 3 yıla yakın çalıştım daha önce ama mesleğim olmadığı için hep bu yerlerde olucam . Arkadaşım çevre mühendisi çünkü. Kızlar ne yapayım yeniden mi bölüm okuyayım iyi bir iş için? Bu arada yükselme imkanı da yok burda evet belki diyeceksiniz yeni başladın dur biraz tavsiyelerinizi istiyorum. İlk gün iş öğretecek kimse bile yoktu kendim öğrenmeye çalışıyorum hala. Çok mu mızmızlanıyorum :KK43:

** Arkadaşlar teşekkürler yorumlarınız ve tavsiyeleriniz için şimdi yazımı tekrar okuyorum müthiş karamsarlıkla yazmışım resmen. Gelişme oldu ben yazıyı yazmadan iletmiştim muhasebeyle neden alakam yok diye firma eleman alıyor büyüyecekler sanırım ve beni bir süre sonra muhasebe birimine geçireceklermiş. Uzun sürmemesini umuyorum devam edeceğim çünkü işsizlik daha kötü bir psikoloji.
Bu arada aöf okumayı ben seçmedim ailemin durumu kötüydü liseden sonra okutmak istemeyip işe girmemi istediler. 17 yaşında işe girdim paramı biriktirip kendi kararım bu deyip 2 sene sonra üniversiteye okumaya gittim yanlış bölüm seçtim çünkü sadece kaçmak istedim. Ben de isterdim ailem arkamda olsun yol göstersin cahil yaşımda ama olan buydu. Benim de hayallerim vardı ama hem çalışıp hem de üniversite sınavına desteksiz inanın çok zor oldu kaldıramadım.
Bazen kendime acıyorum evet ama eski bene acıyorum ve onu hayatımdan çıkarıyorum.
Tekrar sağolun😊

Son düzenleyen: Moderatör:
Sadece başını okudum... Başka işlere bak bi yandan bi yandan da buna devam et.. Tecrübe her diplomadam kıymetli oluyor en azından azcık tecrübe edin ki sonraki işlerinde neyin ne olduğunu bilesin... Başka iş buluncada ayrıl buradan

3 gün önce işe başladım bi firmada sekreter olarak muhasebe de vardı iş tanımında. İş hafta içi 9-6 patron gayet iyi biri, sert değil. Her şeyi anlatmak istiyorum detaylica ki akıl verin bana. Sekreterya da oturduğum kısım yanında hemen wc var erkek-kadın. Oturduğumda sesleri rahatça duyuyorum. Yaptıktan sonraki sifonu da her şeyi nerdeyse :KK43: görüşmede bana çay ve misafirlere getirirsin demişti tamam ama mutfak temizliği ve yemek servisi de var resmen yine kandırıldım kendimi temizlik görevlisi gibi hissediyorum ama iş tanımımda bu kadar yoktu mutsuz oldum çünkü 25 yaşındayım kendime katkı yapacak gelişecegim yerde çalışmak istiyorum geç olmadan ama burda hiç bir şey öğrenecek gibi değilim. Muhasebe programı öğrenirim diye girmiştim aslında okuduğum bölüm buydu.
1 yıldır işsizdim cok istiyordum iş bulmak ailem de sevindi para kazanmam lazım ama korkuyorum. Patron diyor senin gelmeme gibi bir durumun olamaz hep gelceksin şakayla karışık ama anliyorum tabi ki bunun hastalığı var ve başka iş bakarim diye düşündüm ama izin alıp nasıl görüşmeye giderim. Kızlar çıkamam şuan buedan daha önce 1 hafta çalışıp çıktım bir yerden her şey kötü oldu.
Akıl istiyorum sizden daha iyi iş bulamam da 3-5 kişilık ofis olsa idare ederik ama 11-12 kişilık bir yer burası ve ezik gibi hissediyorum. Öğle arası bile yok masamda olacakmisim burası da tam orta bir yerde gelen geçen oluyor utanıyorum yerken zaten yeniyim.
İngilizcede pratikte iyi olmadığımı da söyledim yabancı misafir geldi hadi konuş falan oldu kasıldım iyice ilk günlerden.
Akıl istiyorum erkek arkadaşım yanindayim ama sen daha iyi yerlerde olmayı hak ediyorsun diyor ama ben kendimde o gücü ve yetkinliği bulamıyorum hiç bir kabiliyetim yok. Korkuyorum artık geleceğimden başarısız biriyim kabullendim sanırım artık benim işim bu olacak hayallerim farklıydı.
Yeni mezun arkadaşım ailesinin tanıdıgı bir firmaya müdür olarak başladı iş tecrübesi hiç yok. Ben 3 yıla yakın çalıştım daha önce ama mesleğim olmadığı için hep bu yerlerde olucam . Arkadaşım çevre mühendisi çünkü. Kızlar ne yapayım yeniden mi bölüm okuyayım iyi bir iş için? Bu arada yükselme imkanı da yok burda evet belki diyeceksiniz yeni başladın dur biraz tavsiyelerinizi istiyorum. İlk gün iş öğretecek kimse bile yoktu kendim öğrenmeye çalışıyorum hala. Çok mu mızmızlanıyorum :KK43:
Bir yandan çalışın ,
Bir yandan da büyük yerlerde iş bakın.

Ne mezunusunuz ?

ama daha 3 gun olmus ise baslayali.

Yabanci misafir eger is icin geldi ise o bile bir deneyimdir, olumlu yonunden bakin.

Kimse yeni mezunu mudur diye ise almaz, o arkadasinizin hikayesinde bosluklar bence.

10-12 kisilik sirketlerde illa ki is taniminizin disinda da isler yaparsiniz, hani herkese cay servisi yapmiyorsaniz sadece musteri geldiginde yapiyorsaniz bence cok da kotu degil. Muhendisim, ben de musteriye cay kahve ikram etmisimdir cokca.

Yeni bir bölüm okuyacaksın da baştan başlayıp tıp okuyacaksan oku canım yoksa bütün mesleklerde böyle şeyler var . Köprüyü geçene kadar ayıya dayı demek gerek . İşini öğren tecrüben olsun inşallah daha iyi yerlere gelirsin. Bazı insanlar tırnaklarıyla kazıyarak geliyor bir yerlere eğer dayın yoksa tabi . Bende öğretmenlik için başvurdum doğa koleji broşür dağıttırmak için aradı. Anlayacağın ya sabredip işi öğreneceksin ya da bırakıp daha rahat edeceğin işine yaramayan bir yerde çalışacaksın. Ne güzel okuduğun bölümle ilgili sabır 🙏🏻

Yemek servisi derken yemek orada mı pişiyor orada pişiyorsa zaten bir yardımcı vardır personelde ya mutfakya yer yemeğini ya kendisi alır genelde ilk işe başlayanlarda öyle oluyor özel sektörde çay kahve getir götür illa ki istiyorlar patron asistanıysan ve anladığım kadarıyla çok da tecrübeli değilsin henüz yeni öğreniyorsun. İşine gelmiyorsa çalışmazsın bu kadar basit ama birşeyler öğrenmek tecrübe edinmek istiyorsan biraz da idare etmek durumundasın bende ilk bir özel sektörde çalışmıştım patronun odasını temizliyordum, çay servisi misafir karşılama vs hep yaptım ama işi de öğrendim bana çok şey kattı

Arkadaşlara katılıyorum. Yeni iş bulmaya çalışmalısın. Bu işin sana bişey katacağını hiç düşünemedim nedense. Ayrıca kendini ezdirme dik dur. Yeni olabilirsin ama iş tanımın dışında olan işleri yapmak zorunda değilsin. Bunu belirt patronuna biraz dişli ol

Bence çok alttan alma. İlk işe başladığımda ben de çok yumuşak yüzlü davrandım, bir baktım ki alakalı alakasız her şeyi bana kitliyorlar. Yeni işyerimde baştan soğuk durdum.

Ben üniversite mezunuyum, yüksek lisansım+yabancı dilim de var. Sizin gibi sekreter olarak çalıştım. Beni tercüman olarak almışlardı ama girişe, sekreter masasına oturttular. Hem çeviri yapıyordum, hem de ayak işi. Alttan aldıkça çaycı bile işini bana kitlemeye çalışmıştı. Şu an çalışmıyorum, sekreterliğe başvursam bile aranmıyorum, düşünün.Kimler nerelerde çalışıyor!!

Sadece başını okudum... Başka işlere bak bi yandan bi yandan da buna devam et.. Tecrübe her diplomadam kıymetli oluyor en azından azcık tecrübe edin ki sonraki işlerinde neyin ne olduğunu bilesin... Başka iş buluncada ayrıl buradan
Bulamıyorum ki 1 yılı geçkin işsizdim tecrübe için girdim ama çay servisi yapıyorum sadece

Bu işin tecrübesi sana hiç bişey katmaz. Tavsiyem iş araştır hatta home Office yapabileceğin bir iş araştır o arada sınava gir iyi bir bölüm oku. Bu ülkede herkes binebildiğinin sırtına biniyor çünkü. Tecrübe falan hikaye
Haklısınız is hayatım hep böyle oldu asla istediğimi elde edemedim hep ezik hissettim

Maliye mezunuyum kpss ile çok zor kendimi geliştirmek istedim sadece muhasebede en alttan başlamaya hazırım alanımda gelişmek istedim ama şans hiç gülmüyor bana. Keşke başka şansım olsa başka bölüm seçerdim pişmanim
Geç kalmış değilsiniz ,

Aöf ile başka bölümler okuyabilirsiniz ,
Halk eğitim sertifikaları ile iş sahibi olabilirsiniz ,
Çıraklık eğitim kursları da mevcut.

Sevdiğiniz işi yapın ,
Hayat boyu tatil yapın demişler .

3 yıldır bir şirketin insan kaynakları sorumlusuyum. Bilgilerime dayanaraktan söylüyorum. Çalıştığın yerin sana katkısı olacağını düşünmüyorum. Bazen bazı şeylere zafer için katlanmak gerek ama bu durum biraz daha farklı. Sen haklarını aramadığın sürece daha cok baskı ve görevin olmayan işleri yaptırmaya devam edeceklerine eminim.

Maliye mezunuyum kpss ile çok zor kendimi geliştirmek istedim sadece muhasebede en alttan başlamaya hazırım alanımda gelişmek istedim ama şans hiç gülmüyor bana. Keşke başka şansım olsa başka bölüm seçerdim pişmanim
Çözüm belli işte ya oturup kpss kasıcaksın ya başka iyi bir bölüme hazırlanıcaksın tekrar okucaksın ki bu da kpss hazırlanmaktan daha zor değildir ya da bu ve türevi işlerde devam ediceksin. Yazdıklarının hepsini şimdi okudum bu iş sana bişey katmaz evet ama idare eder en azından kpss veya yeniden bi bölüm okurken parada kazanırsın. Yeni bir iş bulana dek senin yerinde olsam bu sebeplerden ötürü işten ayrılmam çünkü evde oturunca daha çok psikoloji bozuluyor. Ayrıca tecrübe falan hikaye diyen arkadaşlara aldanma onlar hayatın sillesini yememişlerdir. Vasıflı, vasıfsız her işte tecrübe çok önemli hatta alanın dışında ayak işi bile yapsan o tecrübe sana kar olarak kalıyor. Bulaşıkçı ararken bile daha önceden tecrüben var mı diye soruyorlar artık...ayrıca yaşından dolayı karamsarlığa kapılma zira ben hukuk okudum bizim sınıfta 40 yaşında çoluklu, çocuklu ablalar vardı gelip örgün biçimde hukuk okuyan.. Okumanın yaşı yok yani

Son düzenleme:
X