Hem iş hem ev kadını olmak cok yorucu

Yeterince alamıyorum işte. Cani isteyip keyfi gelince belki bir isin ucunda tutuyor .ama biliyorsunuz ku iş öyle bisi degil rutin de çok şey var temizlik yemek sorunsalı camasir sorunsalı öyle keyfin gelince kırk yılda bir Bi iki işin ucundan tutmakla bisi yapmış olmuyorsun diyorum. Resmen yorgunluktan ağlayıp sinir krizi geçirdiğim anlar oldu . Bu evlilikle iş cidden birlikte yürümüyor yani erkeklere bakıcılığı yapmak dan başka birsey değil bu evlilik hayatı. Evlilikten soğudum
Robot süpürge alıp silme süpürme işini aza indirin
Bazı ev işlerini de tamamen eşiniz yapsın elinden ne iyi geliyorsa

Kendi yatıyor çünkü yorgunluktan haberi olmaması çok normal
Aynen öyle ende aynısını diyorum sen yatıp dinleniyorsntabi beni anlamaman çok normal diyorum bazen öyle anlar geliyor sinir krizi geçiriyorum resmen yani. Bide destek bulamadıgm için yorgunluktan sinirlenip tepki gösterince de beyefendi sanki ben sucluymusum gibi ben valizimi alayım gideyim o zaman yok olmuyor biz anlasamiyoruz a getiriyor konuyu o an ben sinir krizi geçiriyorum kavga çıkıyor diye a lasamjyoruz oluyor yani . Nerden evlendim gerçekten evlenmek hizmetcilikten başka bisi değilmiş.

Ailesinden tırsıyor ama sizden çekinmiyor. Çekinmediği gibi birde asla acımıyor size. “Ya kadının canı çıkıyor zaten sürekli, bu bayramda onun gönlü olsun nasıl istiyorsa öyle yapalım” diyemiyor. Siz çok saçınızı süpürge etmişsiniz. Böyle bir hayat yaşayacak olduktan sonra bekar kalsaydınız madem. En azından tek kişilik dağınıklık olurdu. Tek kişilik iş birikirdi. Bazı erkekler sanki kendilerine eş değil, anne alıyor…
Aynen öyle ailesi bisi diyecek diye tırsıyor ama benden cekinmiyor ve bana acımıyor çevreye aileye diğer insanlara gösterdiği iyi niyet ve hassasiyeti bana göstermiyor el iyisi diye bir kavram var duydunzmu blmiyorum ama el iyisi bir kocam var sanrm ve bu beni ondan soğuttu da aynı zamanda

Ailesinden tırsıyor ama sizden çekinmiyor. Çekinmediği gibi birde asla acımıyor size. “Ya kadının canı çıkıyor zaten sürekli, bu bayramda onun gönlü olsun nasıl istiyorsa öyle yapalım” diyemiyor. Siz çok saçınızı süpürge etmişsiniz. Böyle bir hayat yaşayacak olduktan sonra bekar kalsaydınız madem. En azından tek kişilik dağınıklık olurdu. Tek kişilik iş birikirdi. Bazı erkekler sanki kendilerine eş değil, anne alıyor…
O yüzden bende qyni şeyi düşünmeye başladım ben bekar kalsaydım daha iyiydi diye en azından ke fim ise gidip gelirdim kendime kadar bakardım hemde keyfime göre rahat hareket ederdim yani . Böyle eziyet çekmezdm ben evliliğin bir artısinı görmedim açıkçası 4 yıldır

Aynen öyle ailesi bisi diyecek diye tırsıyor ama benden cekinmiyor ve bana acımıyor çevreye aileye diğer insanlara gösterdiği iyi niyet ve hassasiyeti bana göstermiyor el iyisi diye bir kavram var duydunzmu blmiyorum ama el iyisi bir kocam var sanrm ve bu beni ondan soğuttu da aynı zamanda
İlk cümlenizde içimden “el iyisi” diye geçirmiştim ki sizde aynı şekilde bitirmişsiniz zaten. Size acımayana siz hiç acımayın. Kendinizi düşünün bundan sonra. ayrıl, boşan demiyorum ama sen kendine kıymet vermezsen, kimse vermez. Adam bakmış ohh benim ki her şeyi hallediyor diyip çekilmiş köşeye. Halletmeyin artık.

kesinlikle katılmıyorum yazdiginiza
bir iki görevi tamamen ona verin en azindan 2 kalem çıksın hayatinizdan
mesela her gün yemek sizden olsun, yemekten sonrasi onun olsun sofrayi toplamak- bulasiktan kalanlar falan ondan olsun. en azindan isten gelip yemek yedikten sonra akliniz yapmadiginiz iste kalmaz - rahat edersiniz. - aksam bulaştığı kalemi sizden cikar
evi supurmek ve silmek icin de robot supurge alin- siz isteyken calissin. - silme supurme kalemi sizden cikar
kurutma makinasi alin - böylece as kurula isinden kurtulursunuz ve sicagi sicagina duzleyince cogu kıyafette ütüye gerek kalmıyor - camasir isi sizi rahatlatır.
onun dışında evin her türlü alışverişini- disaridan alinacaklari marketi pazari komple eşe yığin.
onun disinda sizi yoran baska kalemleri verin kurtulun.yapmiyor mu? siz de sizinkileri yapmayın.
boyle hayat mi olur?
o errrrrkkek adam oldugu icin, sirf pipipsi oldugu icin hicbir is yapmasin. gelsin eve yatsin tv izlesin, kirk yilda bi supurge yapti diye taktir beklesin. asla kadin isi (!) yapmasin - cok geleneksel olsun.
ama karisi errrkek gibi ise gitsin para kazansin eve gelsin. bir de kadin isini yapsin. is kendi yararina gelince koca gelenekleri yiksin "eşitiz canim" desin kadinin parasiyla gecimini kolaylayup modern olsun
neden?
size mantikli geliyor mu? nasil en basindan kabul ettiniz ki bu igrenc sistemi
Çok haklısıniz. Kabul etmedim bu sistemi aslında sistemin ici e çekildim diyeyim yani . Zamanla gördüm gördük daha büyüdü büyüdü büyüdü birde el iyisi bir kocam var sagolsun başkalarını çevreyi ve aile üyeleri e karşı olan anlayışı vicdanı i duyarlılığı bana karşı yoktur yani .millet sefasını sursun ben cefasını çekeyim. Bayram seyran herseyde ailelerin yanına gidiyor uz e malum ben yoruluyorum ailelerin yanında da. Sürekli her bayram seyran da da gidilir mi Allah aşkıniza ben calisan insanım 3 5 gün kendime vakit ayırıp kafa dinlemek istiyorum çok mu şey istiyorum bunda bile anlayışsız çünkü aileler bende. Daha önemli ben perişan olmuşm yorul.usum eşek gibi evde işte calismisim önemli değil ama enayiyim cunkuben

İlk cümlenizde içimden “el iyisi” diye geçirmiştim ki sizde aynı şekilde bitirmişsiniz zaten. Size acımayana siz hiç acımayın. Kendinizi düşünün bundan sonra. ayrıl, boşan demiyorum ama sen kendine kıymet vermezsen, kimse vermez. Adam bakmış ohh benim ki her şeyi hallediyor diyip çekilmiş köşeye. Halletmeyin artık.
Aynen öyle yapacağım. Bu saatten sonra hersey değişecek. Evde elimi birseye surmeyecegim yemek yapmayacağım aksine tamamen kendime vakit ayıracak şeyleri yapacağım işten sonra onu da umursamayacagim bakalım ne yapacak. Gerçi bunların önemi olur mu blmiyorum bunun bu el iyisi halini gördükten sonra bana bir soğuma geldi bunu nasıl cozecegm bu saatten sonraki

Aynen öyle yapacağım. Bu saatten sonra hersey değişecek. Evde elimi birseye surmeyecegim yemek yapmayacağım aksine tamamen kendime vakit ayıracak şeyleri yapacağım işten sonra onu da umursamayacagim bakalım ne yapacak. Gerçi bunların önemi olur mu blmiyorum bunun bu el iyisi halini gördükten sonra bana bir soğuma geldi bunu nasıl cozecegm bu saatten sonraki
Siz eşinıze ben çalışmak istemiyorum artık evde oturcam deseniz bence o boşanma davası açar zaten öyle bir izlenim. Aldım ben ama üzülmüyorum böyle konulara ve sizin gibi kadınlara kusura bakmayın erkekleri böyle böyle şımarttı bir çoğunuz kadın hem çalışsın hem ev işi yapsın hem. Çocuk doğursun hem büyütsün köle oldu bir çok kadın modern sorarsan ama çalışıyo erkek eline bakmıyor kendi yıpranıyor ömründen ömür gidiyor ee o ne olacak? Ben çalışmıyorum ve ev işlerine de bebeğe de eşim bakmak zorunda yapmak zorunda ben çalışmıyorum diye hiç de ezilip bükülemem sırf o eve para getiriyor diye çoğu çalışmayan kadın da bunu yapıyor maalesef ki eşi çalışıyor kendi evde diye her şeye koşuşturuyor daha burda geçen bir bayanla tartıştık ben eşime köle de olurum kurbanda dedi iyi ol böyle böyle diye diye erkeklerin yanında bir yerlerini tavan ettirdiler zaten bu lafı umarım kocasının yanında demiyordur özellikle ülkede bu kadar sıkça kadın cinayeti işlenirken o zihniyet adına çok üzüldüm ama daha fazla tartışma ya devam etmedim çünkü bu tarz kisilere ne anlatasan boş bomboş korkunç bir zihniyet yani kısacası sen kendi değerini bilip önemsemezsen hiç kimse seni önemsemez sonra bu tarz sözde erkeklere işte köle de kurban da olursunuz!

Arkadaşlar bir akıl verin. Psikolojim bozuldu resmen. 4 senedir bankada calisiyorum.ayni zamanda 4 senelikte evliyim. Ama perişan haldeyim. Bu 4 yıl nasıl geçti inanın anlamadım. Hem işte çalışmak hem evde çalışmak çok yorucu mental olarak çöktüm resmen. Bir türlü dinleyemiyorum. Kendime vakit ayıramıyorum. Zaten akşam 6 7 işten çıkıyorum eve gel yemek yap ye et saat 9 sonra yat uyu yine is e hafta sonu gelincede ev darma duman zaten topla yok ye.ek yap yok camasir bilmem ne .nefes alamıyorum gerçekten. Bayram seyran olup da 2 3 gün Bi tatil birleşince de kocam ailelerin yanıma gitmek istiyor e oralara gidiyoruz ben yine dinlenemiyorum yoruluyorum . Hiç yorgunluktan sinir krizi geçirdiğiniz oldu mu ? Ben ne yapayım işi birakacam yada bu evliliği artık ikisini bir arada idare edemiyorum ben bir akıl verin
Evin sorumluluğunu tek başınıza aldığınız sürece malesef bu böyle olmaya devam edecek. Erkeklerin şu rahatlığına hastayım gerçekten

Ilk senenizde yorulmadiginiz mi, niye is yaptirmadiniz esinize?Boyle boyle alisacakti

Yani ben olsam derdim ben de calisiyorum, beraber isleri yapip oturacagiz diye.

Bir plan ve imkan varsa yardimci ile cozulur.

Instada tembelgiller var , takip et.Bir suru pratik onerisi var. Ama esininle beraber yapmalisiniz.
Yok oyle bir dunya.

Bu arada zaman hizlandi mi ne , hic yetmiyor ya.
Ben de dinlenemiyorum

Eşimin yardim edip etmediğini soracaksınız. Ucundan kiyisindan ediyor da yetmiyor işte erkeğin yardımından ne olur .evde milyon tane iş oluyor temizlik camasir yemek sorunsalı . O biseyin ucundan tutsa da zaten sana 10 tane şey yine kalmış oluyor. Erkeğin yardımı yetersiz oluyor zaten. Ben çok yoruldum bu kisir döngü den mental olarak çöktüm .Hem evliliği evi yürüt hem işi yürüt yapamiyorumben ikisini ne yapmaliyim

Neden erkeğin yardimi yetmesin?
Çamaşır işi full eşimde mesela. Yikama, kurutma, ütü ve toplama hepsini eşim yapiyor.
Ayni şekilde coğu zaman yemek işine eşim bakiyor.
Dünya capinda ünlü aşıların coğu erkek... bir erkek neden bir akşam yemeği çıkartamasin?

Bu tarz erkekler kesinlikle değişmiyor bence. Erkeğin tek sorumluluğu çalışıp eve para getirmek ama kadın çalışıyorsa çocuk da doğuracak, ev işi de yapacak robot gibi yorulmadan pili bitmeden her şeyi yapacak sanıyor bazı erkekler. ama ev hanımı da olsa eşine yardımı az da olsa dokunmak zorunda. Ben şu an ev hanımıyım, çocuğumuza bakıyorum, yakında da doğacak çocuğumuza bakacağım. Öğretmenim ama atama sıkıntısı var ve özel sektör gözümü çok korkutuyor diye ev hanımı olmayı seçtim bir süreliğine. Ev işleri hep bende ama eşimden birtakım beklentilerim var. Mesela düzen verdiğimi bozmayacak, yediği içtiği bulaşıkları mutfağa taşıyacak, sağa sola çorap çamaşır atmayacak, market alışverişini o yapacak, boş vaktinde çocukla ilgilenecek ki ben de biraz dinleneyim, şu anki hamileliğimde ve lohusalığımda çoğu zaman dışardan yemek söyledik ve söyleyeceğiz lafını etmeyecek, kendime aldığım herhangi bir şeyin fiyatıyla ilgili hesap sormayacak (aile bütçemizi zaten düşünüyorum) gibi gibi... Ama eğer ki çalışsaydım evin bütün işini ikiye bölerdim çünkü ev hanımı olarak da yoruluyorum çalışsam canım çıkardı. Çalışan bir eşi olan erkek ev işi yükünü bölüşmeye yanaşmıyorsa o çalışan kadının kazandığı parayı da yaptığı yemeği bulaşığı da ona vereceği çocuğu da hakketmiyordur.

Benim kafam karisti. Cocugunuz olmadigini dusunuyorum bu sartlar altinda. Nasil kendinize bu kadar yuklendiniz ki bunca zaman.
Eve gelip 3 cesit yemek mi yapmaya kalktiniz? Her gun evi mi supuruyorsunuz? Siz calisan kadinsiniz, ev hanimlari gibi evin butun yukunu yuklenip, bir de cesit cesit yemek yapamazsiniz tek basiniza.
Bence biraz salin bu sekilde olmaz. Esinizi de zorlayin. Mesela is bolumu tablosu yapin haftalik. Herkes gorevini yapsin. Camasirsa camasir, yemekse yemek.
Bir cocugu egitir gibi egiteceksiniz siz de napalim anasi ogretmemis demek ki yetistirememis oglusunu.
Benim kocam iyi temizlik yapar yaptiginda ama gunluk yasaminda cok daginiktir. Oyle buyuk kavga dovus yasamadik ama cok tartismamiz oldu yerdeki pijamasini kaldirip yataga koymayi ogretene kadar.
Yavas yavas yontuluyorlar.

Bu tarz erkekler kesinlikle değişmiyor bence. Erkeğin tek sorumluluğu çalışıp eve para getirmek ama kadın çalışıyorsa çocuk da doğuracak, ev işi de yapacak robot gibi yorulmadan pili bitmeden her şeyi yapacak sanıyor bazı erkekler. ama ev hanımı da olsa eşine yardımı az da olsa dokunmak zorunda. Ben şu an ev hanımıyım, çocuğumuza bakıyorum, yakında da doğacak çocuğumuza bakacağım. Öğretmenim ama atama sıkıntısı var ve özel sektör gözümü çok korkutuyor diye ev hanımı olmayı seçtim bir süreliğine. Ev işleri hep bende ama eşimden birtakım beklentilerim var. Mesela düzen verdiğimi bozmayacak, yediği içtiği bulaşıkları mutfağa taşıyacak, sağa sola çorap çamaşır atmayacak, market alışverişini o yapacak, boş vaktinde çocukla ilgilenecek ki ben de biraz dinleneyim, şu anki hamileliğimde ve lohusalığımda çoğu zaman dışardan yemek söyledik ve söyleyeceğiz lafını etmeyecek, kendime aldığım herhangi bir şeyin fiyatıyla ilgili hesap sormayacak (aile bütçemizi zaten düşünüyorum) gibi gibi... Ama eğer ki çalışsaydım evin bütün işini ikiye bölerdim çünkü ev hanımı olarak da yoruluyorum çalışsam canım çıkardı. Çalışan bir eşi olan erkek ev işi yükünü bölüşmeye yanaşmıyorsa o çalışan kadının kazandığı parayı da yaptığı yemeği bulaşığı da ona vereceği çocuğu da hakketmiyordur.

Ben ev hanimligini bir mesai olarak goruyorum basli basina. Sabah nasil evden cikilip ise gidiliyorsa, evde kalan da ev isleri ile ilgilenmesi ve o mesaisini tamamlamasi gerektigini dusunuyorum. Bu sebeple calisan kisi eve geldiginde, evin bir takim islerinin bolusulmesi ya da en azindan haftasonunda evde kalan kisi icin de bir dinlenme zamaninin olmasi gerektigini dusunuyorum.

Back
X