bence öncelikle özgüven ile ilgili sıkıntınızı çözmeniz lazım.
ben şu anki işime uzman olarak girdim (yüksek mühendisim), bir denetim esnasında, 20 kişilik ortamda ekip yöneticim bana çay getirsene dedi, kalktım çayı aldım, masaya gelince oturup kendim içtim. 3 aylık elemandım.
bazen de gözü kara olmak ve çizgiyi net koymak gerekiyor.
o an müdürümüz buna şahit oldu, ertesi hafta bir konuda yöneticimin hazırladığı dokümanı verip bunu sen kontrol edeceksin astro dedi.
eğer orada pasif olsaydım, özgüvenim yıkıldı diyip suratımı assaydım şimdi olduğum yere gelemezdim.
siz de yükselmek istiyorsunuz ama bence umudunuzu tamamen kaybetmişsiniz, bu yüzden de bir boşlukta salınıyor gibisiniz.
bunu iyileştirmek için kitaplar okuyun, konuşmalar dinleyin.
gücünüz geri geldikçe herşey çözülmeye başlayacak çünkü kimse sizi ezemeyecek.
bir de sürekli başkalarını gözlemleyip karşılaştırma yapıyorsunuz. o 2 yıllık mezunu kişinin iş detayına hakim misiniz ? tecrübesini biliyor musunuz ? sizin oturduğunuz alan rahat ama o 2 yıllık mezunu olsa da masası var diyerek odağınızı başka yerde tutuyorsunuz.
tanıdıklarının firmasına müdür olarak girmiş arkadaşınız. emin olun "müdür" kelimesi türkiye'de çok farklı algılanıyor. aslında birşeyi manage edene yani işi yönetebilene manager denir, illa 100 sene çalışıp 1000 yaşına gelmek gerekmez. keza mühendislikta bazı işlerde müdürlük titri deneyimsiz de olsa olur. mesela mesul müdür olabilir, imza yetkisi olan birine ihtiyaçları vardır, müdür olarak imzasını kullanırlar gibi.
sürekli başkalarını incelemek sadece üzüntü verir. tek rakibiniz kendinizsiniz.