- 24 Eylül 2014
- 4.217
- 8.681
- 108
Kızlar kararsız kaldığım bir konu için fikirlerinizi bekliyorum.
Yazı biraz uzun olmuş kusura bakmayın

Eşimin yurtdışında bir iş konusu var. Eğer kesinlik kazanırsa Fas/Kazablanka’ya gidicez.
İlk başlarda çok sıcak bakmıyordum ama şimdi daha ılımlıyım ve istiyorum gibi.
İstemememin nedeni, 3 yıl kadar uzun bir sürenin olması ve daha yeni evli olmamız. İşe başlayamamıştım zaten. Eylül’de belki iş kadını olabilirdim

Buraya yeni alışmıştım, kendi başıma bir yerlere gitmeyi gelmeyi, hangi otobüs nereye gider vs yeni öğrenmiştim, şimdi dilini de bilmediğim bir yere ne kadar sürede alışırım belli değil

Bir de 1 yıllık spora yazıldım daha yeni, eğer kendi işim olmasa belki çocukta yapardık diye düşünüyordum. Hem zayıflayacaktım hem çocuk yapacaktım, iş konusu da çocuğu büyütüp kreş yaşına getirene kadar askıda kalacaktı (tabi nasip bunlar). Ayrıca annem ve babam ne kadar uzakta olsa yurtiçi bir uçakla geliyorlar veya gidiyor görüyordum, eğer yurtdışına gidersek onlarla da çok sık görüşmeyeceğim. Bu gibi nedenlerden dolayı istemiyordum.
Şuan daha ılımlı bakmamın nedeni, yaşımız daha küçük ( oraya gidersek çocuk düşünmüyorum, tek başına çevremde hiç kimse olmadan hamilelik geçirmek beni korkutuyor ve tatlı canlıyımdır, nazlıyımdır bu nedenle tek başıma yapamam diye istemiyorum,3 sene sonra 28 yaşında olacağım ve çocuk için geç olmaz sanırım’ eşim benden 1 yaş büyük) gideriz ve geldiğimizde elimizde burada senelerce çalışsakta kazanamayacağımız birikimimiz olacak.
Evlendiğimizde borçlarımız vardı, borçların üzerine yurtdışı tatili ‘pasaportuydu, uçak biletiydi, gezmesiydi’ eklendi ve borçlarımız bitemedi

Bu şekilde baktığımızda sizce mantıklı olan gitmek mi kalmak mı?
Birde eğer gidersek burada ki ev boş boş duracak. Bütün eşyalarımı odanın birine kapatıp, güvenilir birine 1+1 şeklinde 3 senelik kiraya versek diyorum.

Heyecanla bekliyom

Bu arada @__BADE__ 3,25,26 şu iş konusuna bir baksana sana zahmet :)