Kariyer hayatına uzun süre ara veren var mı? Yurtdışında yaşamak konusundaki kararsızlığım?

Çocuk sahibi olduğunuzda, doğumdan önce ve sonra evde kendinizi geliştiremezmisiniz?
(Ben bekar olduğum için çocuk sürecini bizzat kendim de denemdim, ama duyduklarımdan yola çıkarak söylüyorum)
Valla bu çok zor birşey. Yurtdışına yeni taşınmış birinin zaten öyle çok çevresi vs olmuyor oluyorsa da herkes çalışıyor. Anne de iyice bebeğin bakımına odaklanıp eve tıkılabiliyor. Böyle oldukça dili daha az kullanıyor bildiğini de unutuyor (unutuyor demeyelim de konuştukça akıcı konuşuyorsunuz evdeyken o akıcılığınız gidiyor) anne zaten uykusuz oluyor, bebeğin çamaşırı ek gıdası bilmem neyi onu bekliyor. O hengamede kimse kitap açıp bakmıyor 🙁

Valla bu çok zor birşey. Yurtdışına yeni taşınmış birinin zaten öyle çok çevresi vs olmuyor oluyorsa da herkes çalışıyor. Anne de iyice bebeğin bakımına odaklanıp eve tıkılabiliyor. Böyle oldukça dili daha az kullanıyor bildiğini de unutuyor (unutuyor demeyelim de konuştukça akıcı konuşuyorsunuz evdeyken o akıcılığınız gidiyor) anne zaten uykusuz oluyor, bebeğin çamaşırı ek gıdası bilmem neyi onu bekliyor. O hengamede kimse kitap açıp bakmıyor 🙁
Ama denemeye değmez mi:)

Çocuk sahibi olduğunuzda, doğumdan önce ve sonra evde kendinizi geliştiremezmisiniz?
(Ben bekar olduğum için çocuk sürecini bizzat kendim de denemdim, ama duyduklarımdan yola çıkarak söylüyorum)
Doğumdan önce evet ama doğumdan sonra çok zor. Ben 4. ayda akşam kursuna başlayayım dedim😂 ne yaşadığımızı anlatamam size uyku regresyonuna denk geldik bir de eşim hayattan soğudu😂
Ama bebeğin şöyle bir artısı var bence ben aman çocuğum hiçbir şeyden geri kalmasın diye bir sürü anne bebek aktivitesine kayıt oldum. Normal şartlar altında kendime güvenemediğim için, rahat hissedemediğim için çekinirdim şimdi challenge accepted diyerek dalıyorum. Sosyal anksiyeteme de kafa atıyorum bu sayede

Doğumdan önce evet ama doğumdan sonra çok zor. Ben 4. ayda akşam kursuna başlayayım dedim😂 ne yaşadığımızı anlatamam size uyku regresyonuna denk geldik bir de eşim hayattan soğudu😂
Ama bebeğin şöyle bir artısı var bence ben aman çocuğum hiçbir şeyden geri kalmasın diye bir sürü anne bebek aktivitesine kayıt oldum. Normal şartlar altında kendime güvenemediğim için, rahat hissedemediğim için çekinirdim şimdi challenge accepted diyerek dalıyorum. Sosyal anksiyeteme de kafa atıyorum bu sayede
Iyikide denemişsiniz)

Hangi ülkedesiniz? benim de eşim sağlık çalışanı ve yurtdışındayız. İnsan işe farkında olmasa da zamanla alışıyor. Adaptasyon halen devam ediyor ama korktuğunuz kadar zor olmuyor. Gözünüzde büyüyor gibi görünüyor biraz. Eğer 5 yıl ikamet ile kalıcı oturum + vatandaşlık yolu açılan bir ülke ise en azından onu halledip dönün derim dönecekseniz de. O sırada da belki çocuk yaparsınız, dönmeye karar verirseniz.

Herkesin hauatu ne kadar da farklı. Gerçekten kimimizin hayatı başkasının hayali olabiliyor.yada kimine dert olan bir şey başka birinin keşke dediği bir mesele olabiliyor.
Ben yurt dışına gidebilme ihtimalim olsa ,hiç düşünmeden giderdim. Ailemi de bir şekilde siz de gelin diye ikna etmeye çalışırdım. İnanın asla geri dönmeyi düşünmezdim. Burada umut yok artık. Bir şey değişeceğini sanmiyorum.

Ins hersey gönlünüzce olur ,uyum sağlarsınız umarım kısa sürede.🌸 siz nasıl daha mutlu olacaksanız oyle olsun🌸

Dil sinavini lise hazirlik seviyesi saniyorlar sanirim. Kendi anadili oldugu halde C1 sinavini gecemeyenler biliyorum
almanca C1 C2 cok zordur. Almanca zaten zor bir dil. Bir de günlük hayatin icinde olmak lazim. 18 yildir almanya´dayim. Esim ve tüm cevrem alman. Sadece kizimla türkce konusuyorum. her seyi almanca okuyorum. Yine de c1 icin hazirlanmam gerekir:) ki gramere de hakim olup anlamama ragmen.

Kursa gitmek, altyazisiz dizi izleyebilmek, insanlarla konusmak C1 seviyesine gelmek degildir, o ulkenin akademik seviye dil sinavina girersin, sertifikayi alirsin ondan sonra c1 biliyorum dersin. Akademik yazilari anlayip, rapor cikarip, yazabilme seviyesidir C1-C2. 30 yasindan sonra sifirdan dil ogrenen birinin 20 sene gecse de c2 seviyesine ulasabilececini dusunmuyorum ben acikcasi.
ben o seviyeye geldigimi söyleyebilirim akademik olarak tüm yazilanlari anlayip analiz edip bir sonuca da ulasabilirim. ben burada dil bariyerinden bahsettigim de bana cok iyi konustugumu söylüyorlar ama gramer acisindan hatalarim var. c1 ve c2 dil sinavini gecebilmek icin yine de alistirma yapmaliyim. Ama bütün bunlar 18 yilimi aldi.Ben cok fazla kitap okuyorum radyo, gazete hepsi almanca buna ragmen hemen c1 i alirim diyemem. Özellikle söz konusu yazmak olunca.

Back
X