- 18 Haziran 2015
- 3.692
- 4.383
- 53
Çalışma izni tek eşime çıkacak. Benim çalışma imkanım yok. Ben de onu söyledim ufakta olsa bir kitapçıda vs çalışırım diye ama nasıl olur bilemem tabi.
Çocuk konusunda şuan kararsız kaldım ya.
Oturacağımız evi şirket karşılıyor. Ben de eşime aynısını söyledim, eşyalı güzel bir muhitte evi şirket karşılarsa neden olmasın. Dediğiniz gibi kazablanka biraz pahalı bir şehir. Orada kira parasını bizim ödememiz lazım. Ödesekte birikim yaparız ama ödemediğimiz zaman daha iyi birikim olur
Eşim makine mühendisi. Konuyu açarken bebek konusunda evet daha yaşınız genç dönünce yaparsın diye yorum bekliyordum şimdi çocuğu da doğursam mı fikrine girdim
Bence de güzel plan
Evet farklı şehirlerde öğrenciler kendi başlarına okul bitiriyor ama burası dilini bilmediğim insanlarını hiç bilmediğim bir ülke. Dilini öğrenmem zamanımı alacaktır sanıyorum.
Eğer kira işi olursa ben de hesap açıp oraya yatırılmasını istiyorum. Sonuçta biz birikim için gidiyoruz ve o kirada bizim birikimimize destek olacak.
Teşekkür ederim
Oyy 8 9 yıl çokmuş
Benim o kadar seneye gözüm korkardı açıkçası.
Japonya da güzel bir deneyim olabilirdi ama
Haklısın.
Gidersek sanki hiç gelemeyecekmişiz gibi bir algı oldu bende.
Bayramda gelirsekte 3 gün bir ailede 3 gün bir ailede geçirir diye düşündüm. Eve hiç girmeyiz. Benim aileme gidince onlarda kalıyoruz malum burada da kv de kalırdık :)
Olmadı otelde kalırdık diye geçti aklımdan.
Bu ev konusunda gelen yorumlara biraz daha bakayım kararsızım şuan.
FrKafka dil konusu bence de önemli, o yüzden TR ye dönmek doğum için bana daha mantıklı geliyor.
hamile olsaydın bunu önerirdim de,
orada kaldığın sürede sana tercümanlık yapabilecek bir arkadaş edinirsen o da güzel olabilir.
hep şöyle düşünüyorum, aklında kalacağına dene ve gör, en kötü ihtimal yapamazsınız ve geri dönersiniz. aklınızda keşke gitseydik diye bir soru kalmaz.
çocuk için de git önce bir gez dolaş, kendini çocuğa hazır hissedersen çözümler bulunur.
avrupada bile çok yerde yok taharet musluğu :):)Hadi ya.
Zaten bu temizlik konusunda Türklerin üzerine yok bence.
Araplar, Afrikalılar, geçen balkanlara gittik adamlarda taharet musluğu yok.
Bunu duyduğum pek hoş olmadı şuan
Bavulu topla hemen kos3 sene de en az 150 bin en çok 250-300 bin diye düşünüyor eşim, çevresinden gidenlerden ve işle ilgili bilgisinden dolayı
Esiniz turk sirketinde calisacagi icin sanirim orda size verilecek olan tum sosyal haklari cok iyi arastirin sirketin buyuklugune aldanip gozunuz kapali gitmeyin. Sirket evi veriyorsa cok iyi, size nasil bir saglik sigortasi yapacaklar onu arastirin derim , sayet bebek dusunuyorsaniz iyi sartlarda hastaneye gitmek gerek simdi. Baya yuksek standartlarda hayat yasayabileceginiz bir yer cunku. Deniz kenari olmasina ragmen baya buyuk 5 milyoin nufuslu metropol , bir is merkezi gibi, fransizlarin surekli geldigi is yaptigi, bircok fransiz sirketinin kollarinin bulundugu hatta maaslar ve insan gucu ucuz diye bazi fabrikalarini transfer ettikleri bir yer. Ayrica Turkiyenin buyuk sehirleri gibi cok luks yasayan insanlarin yani sira sefaletten dokulen mahallelerde var. Bu sebepten dolayi size ne duzeyde bir hayat saglayacaklarini iyi arastirin ayrica buyukler para gencken cocuklar kucukken biriktirilir der, cocuk parasi iyi bir saglik sigortasi yapacaklarsa orda cocuk isini halledersiniz. Hem musluman ulke bircok konuda hic sikinti cekmeyeceksiniz bir avrupa sehri gibi disari cikinca ben simdi nerde yemek yiyecem diye bir derdiniz olmayacak.
Fransada doktoradayken fasli arkadaslarim coktu biraz kulturlerini ogrendim yani zorlanacaginizi sanmam.
Casablanca yaşanacak bir yer olmayabilir.
Okyanus sahil şeridi ve o civardaki cafeleri dışında temiz ve güzel değilmiş.
Film ile bağdaştırarak çok romantik ve sofistike bir şehir olarak düşünürdüm bende ama arkadaşlarımdan biliyorum. Tatil için Gitmek istiyordum ama vazgeçtim bende.
Fuhuş ve uyuşturucu yönünden de Ukrayna ile yarışır demişlerdi. Araştırın isterseniz.
Canim Fas harika bir yer. Kesinlikle gitmelisin. Hem imkanlar daha iyi olacak diyorsun. Hakkinizda hayirlisi insallah..
Benim işim için biz de yurtdışına gidiyoruz 3 yıllığına. Eşim sağolsun kabul etti benimle gelmeyi, yüksek lisansını da yapacakmış orada gitmişken, buradaki işini devrettiği için ekstra iş de bakacak orada.
Biz ve bebeğimiz tatlı ve zor bir maceraya atılacağız ailecek, bakalım nasıl olacak.
Siz de gidin bence, her şeyden önce değişik bir deneyim ve dil öğrenme fırsatı :)
Ev kvnin sanırım kirayı yarı yarıya yapın.
Bi ay onlar alsın bi ay siz böylece herkesin gönlü olur.
Ayrıca 3 yıl seninde avantajına bi süre .
Arapça ve fransızca öğrenebilirsin.
Çocuğuda yap orda doğur kimsenin mıkırı kıkıtı olmadan doğurup gelirsin.
Tapu kimin üstüne? Eşininse bence kv diretmez alıcam diye.. Ama onların üstüne ise ev benim deyip sen istemesen de kiraya verme konusunda ısrarcı olabilirler..
Bence gidin. Ben 1 yıl diye geldim nerdeyse 10 yıldır yurtdışındayım:)) kesinlikle tavsiye ederim. Herşeyden önce eşinizle gerçek aile oluyorsunuz. Kimse yok. Karışan yok. Ben çok memnunum vallahi. Yazın 2 ay türkiyede annemleri görüyorum,kışın onlar bana geliyor. Düzen bir şekilde kuruluyor merak etmeyin. Bol şanslar
Amaaaaan dereyi gormeden pacalari sivamissiniz sizde ortada birsey yokmus daha neyseGitme konusu kesinleşsin bunları ayrıntılı öğreneceğiz. Eşim zaten burada ki şantiye bitmeden gidemez. Gitmemiz temmuz sonu ağustos başını bulur. Makine mühendisi ilanı açılmamış daha dedi, şefine gitmek istediğini söylemiş adamdan ses çıkmadı, eşimle iyi iş yapıyorlar morali bozuldu dedi eşim :)
Şartları yazarım. Gidersek eğer kafama takılanları size sorarım o zaman
Sağlık sigortası ve bize sunacakları yaşam standartına göre çocuk konusunu tekrar düşünürüm.
Evimizin bütün ihtiyaçlarını karşılayıp, kiramızı öderlerse, iyi bir sağlık sigortası sunarlarsa, güzel bir muhitte oturursak çocuk neden olmasın :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?