İş devralma

Bence sorun olacağını düşünüyorsanız açık açık önce konuşun. ilk etapta siz ortak değil eleman olarak başlayın, anlasabilirsek ortak etmeyi düşünüyoruz diyin. Kartları açık oynayın başta ortak edip problem olunca ayrılmak yerine,anlasabilirseniz ortak olurlar

Kesinlikle hayır derim. Aile ile iş yeri çalıştırmak sorun çıkartır. Bizim ailede aynı böyle iş yeri alanlar oldu. Iki kardeş. Sonunda bir kardeş diğer kardeşi ortaklıktan att, eşinin lafına kanıp. Diger bir tanıdığımda aynı olay oldu. Dayısı annesini işletmeden çıkarttı ve kayıtlar hep onu üzerine olduğu için haklarından ve verdikleri paralarindan bir kuruş vermedi. Su "kardesiz cok severiz" olayi bir cok kişide para konusunda bitiyor

Eşim ek iş olarak çalışıyor orda az çok geliri gideri biliyor şimdiki işinden 2 kat fazla kazanacağız orada büyük ihtimal , olursa tabii

Şimdi esinizin bu işlerden ne kadar anladığını bilmiyorum ama size ekonomi açısından bir kac tavsiye vermek isterim. Cünkü galiba bazı faktörler göz önünde bulunmali. Bende yurtdışındayim. Almanya veya benzer bir Avrupa ülkesi için gecerli yazdıklarım:

Herhangi bir iş yeri almadan önce en az geçen senenin ve bu senenin kar ve zarar hesabını isteyin. Bu senin son hesaplarını da muhakkak yazılı olarak isteyin. Pandemi sürecinde eskisi kadar para yapmadigindan emin olun. Bütün varolan sözleşmelerden de bilginiz olması gerekir (telefon, elektrik, gıda firmaları felan). Herhangi is yeri için olan borclar var mi. Is yerin statüsunu bilmeden karar veremezsiniz. 100.000 Euroluk fiyat nasıl bicildi ve gercekci mi kontrol edin. Kendiniz yeterli kadar bilgi sahibi değilseniz profesyonel birine danisin. Gelecek süreçte (pandemiyi göz önünde bulundurarak) ne kadar kar yapabilirsiniz hesaplayin. Kredi kimin üstüne çekilecek. İş yeri sahibi olarak kim görünecek (bunlar vergi borcu. Icinde önemli). Şu anda elti konu ama ekonomik tarafından baksak pek parlak gözükmüyor. Ha şunu da eklemeden gecemem: o telefina bakıp sizin her yeri temizlemeniz hiç adil bir iş paylaşım değil. Bunun tek masaları silmesi yok. Makineleri felan, bulaşıkları felan da temizlemek lazim. Bunları hep size yıkacak. Yersen tabi

Eltilerin kavgası şirket batırır literatürde bile var.
Gözünüz kesiyorsa eşinizle beraber kendiniz girin başkasını dahil etmeyin.
Ya da eltinize açık açık sorun bu şartları baştan kabul ediyor musun ?
Elini taşın altına koymaya var mısın diye

Biri yazmış o kadar haklı ki işine gelmeyince bi çocuk yapar yatar evinde. Yıllarca bidaha gezdiği yerlerden selfie ler görürsünüz sadece.
Siz bişey deseniz hamileye bile acımayan paragöz olursunuz.

En baştan de ki madem her şey çıkınca ortak olacak, gider defterine eleman olarak x ile beni de yazın, yaptığımız işe göre bize de maaş verin paramız belli olsun. Sonuçta ileride ben yada x ikimizden biri çalışmak istemeyebilir. Yada az çalışmak isteyebilir sonra sorun olmasın diyin. Açık açık ben burda kendi işimi yaparım ama iki kişinin işini asla yapamam baştan söylüyorum küslük dargınlık olmasın şimdi küçük görülen problemler ileride büyük olabilir bunları açıkça konuşun. Konuşmadıkça olmaz. Eltiye şunu hissettirin çalıştığı kadar kazanıcak. Gelmediği günler bile maaşından düşecek bunu hissetsin. İşten kaytarmaya çalışan kaytarır çünkü. Çalışmak disiplin istiyor kolay değil

Yazili bir sozlesme yapin. Cayma durumunda ciddi yaptirimlari madde olarak ekletin. S9nra basiniz agrimasin.

Eltiniz 15 yaşındaki çocuğa kitleyecek kendi sorumluluğunu. Bunu kabul ediyorsunuz yani. Çocuk gitsin arkadaşlarıyla sosyalleşsin neden işçi olarak çalışsın ki?

İşi sen ve çocuk olan kızın yapacak çocuk işçi çalıştırmaktan ben olsam ihbar ederim bu durumda.
Elti yan gelip yatamaz.
yok olmaz bu iş eltiye bak nasılsa kızın var diyor şimdiden

Birde son olarak aklıma gelen: Su anda prda çalışanların iş anlaşmaları varsa yasal duruma göre belki hemen işten çıkartamayabilirsiniz. Bunlar anlaşmaya bağlı. O durumda yasalara göre mecbur çalıştırmaya devam ettirmek zorunda olabilirsiniz. Bunu da göz önünde bulundurun.

Boşanma noktasına gelirler derken?Allahım ya

Eşiniz iş kuracak diye elti telefona bakmak veya temizlik yapmak zorunda değil
Sizler istediğiniz hayaliniz için eltiyi de bu işlere zorlayamazsınız.

Bu arada akraba ile ticaret yapıp pişman olmayan biri kaldı mı?
Inşallah bu iş sonunda kardeşler birbirine düşmez.çünkü senaryo ve son hep aynı oluyor

tam olarak okusaydınız kendisinin bunu kabul ettiğini eşiyle pek hevesli olduğunu yazmıştım zorlama yok kimse eltimi iş yapacaksın diye zorlamıyor ,şu an da mutlaka yapalım diye zorlanan benim

Bence iyi bir is fikri eger tutan bir yerse pizzacilar cidden iyi calisiyor.

Ote yandan bu ortaklik isi olmaz gibime geliyor. Yani eltiniz calismak istemiyor belli ki. Siz de emek koymak istiyorsunuz. Sonra diyeceksiniz ki bizim aile daha cok emek koyuyor, karsi taraf o kadar koymuro bileniceksiniz gicik olacaksiniz.

Bence akrabayla is yapmayin genel olarak. Karsi taraf 2si de uyanik geldi bana siz 2niz calisacaksiniz onlar yiyip icip gezecekler. ya baska ortak bulun, ya da kredi cekin derim. O 2sini hic karistirmayin.

Ben olmaması yönünde karar vericem artık çok ısrar ederse eşim maaş isteyeceğim , siz kardeşinle ortak olun bizde çalışan olalım çalışmak istemezsek yada çalışamayacağımız bir durum olursa başka birini işe alırsınız kalan karı bölüşün diyeceğim ama oyum olmaması yönünde olacak
Yanyana binalarda oturuyoruz eltimle mesafeli ama çok güzel bir ilişkimiz var 4 yıldır küçük bir sorum bile çıkmadı herkes yerini bildi bu durum değişsin istemiyorum da bir yandan

++++
Akrabayla is olmaz

Haftasonları telefona kızım bakacak onlarda gezecek güya akıllarında ki iş bölümü bu kocamda bunu normal görüyor

Cocugunuza yazik degil mi?

15 yasinda cocuk bu okuldan kalan zamaninda dinlenmek gezmek varken yazik degil mi bu cocuga? Ayrica sizin aile 3 kici katilacak, diger taraf 2 neden? Siz kizinizi cikarin bu is planindan.

Cocugunuza yazik degil mi?

15 yasinda cocuk bu okuldan kalan zamaninda dinlenmek gezmek varken yazik degil mi bu cocuga? Ayrica sizin aile 3 kici katilacak, diger taraf 2 neden? Siz kizinizi cikarin bu is planindan.
Seneye meslek eğitime başlıyacak kızım bu iş olursa , burada başlar diye düşünüyoruz çalışmaya dahil olması bu yönde ama çocuğunun hakkını babasına da yedirmem kusura bakmasın kimse , eltim bu konuda uyanıklık yapıp kendi işlerini kızıma yıkmaya çalışacağına dair sinyaller veriyor benim midemi bulandıran da bu zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…