• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

maddiyat yuzunden ayrilinir mi ?

Maddiyat yüzünden ayrıldınız diyelim ki, Babanız zengin mi? Yada başka biriyle evlilik mi düşünüyorsunuz?
Açıkcası maddiyattan yakınıyorsanız bu iki seçenek dışında bu fikire ne itebilir sizi anlamadım. Babanız zenginse size yardımcı olsun çoluk çocuk varken babalarından neden ayrılsınlar.
Hayatınızda hiç çalışmamış bi kadın olarak kocanız ne sunacaksa ona okey demiş oluyosunuz, neden çalışmadınız mesela madem yetmiyordu, maddi istekler daha fazlaydı. Buda bencillik değil mi?

merhaba hanımlar. Size danışmak için bu konuyu açtım Bn 35 eşim 38 yasinda ben şu yaşıma kadar hiç çalışmadım üni bitirdim sonra evlilik cocuk derken yas geçti şimdide 14 aylik bebegim var onu büyütüyorum.Benim size sorum şu eşimle biz severek evlendik eşim evlendiğindede durumu yoktu(bunu bilerek evlendim ama zamanla düzelir durumu dye umdum) biz nisanliyken babamla çalışmaya başladı nse anlasamadilar derken bnm desteğimle ve eşimin kredi çekmesiyle kendi ticarete atıldı ama bundada hiç şansımız gülmedi ortağının sorumsuzluğu bizide çok borca soktu . Benm açıkçası artık çok umudum kalmadı biz hiçbir zaman bi araba yda ev alabileceğimizi sanmıyorum kendimizi donduruyoruz dyelim heray.Bide elimde ne varsa bu işi kurşun dye verdim bütün altınlarım arabam:( bnm sze sorum şu srekli iş yüzünden borç yapan bi koca ekmek tekmesini kurtarcak dye ve gelecek umudum kalmadı çocuklarıma güzel gelecek suncak dye sz olsanız ayrilirmiydiniz ( bu arada ailesinin ne maddi nde manevi hiç bir katkısı yok bize) teşekkür ederim yorumunuz için ne düşüncegimi şaşırdım şu kardeşinize akıl verin
En baştan durumu olmadığını bildiğiniz bir adamın sihirli bir şekilde zengin olmasını bekleyeceğinize zahmet edip çalışsanıza? Hadi şimdi bebeğiniz var, 14 ay önceye kadar gayet de çalışabilirmişsiniz.
Şaka gibisiniz, çalışmaktansa boşanmayı düşünüyorsunuz. Lütfen boşanın, eminim adam daha iyisini hak ediyordur.
İşsiz güçsüzken boşanmaya can attığınıza göre babanızın parası var. Koca parası yiyememişsiniz, baba parası yersiniz artık hayatınızın geri kalanında ne güzel.

İş yerleri kollarını açmış kırkına merdiven dayamış iki çocuklu sıfır tecrübeli kadını bekliyordu.
Konu sahibinin kafa biraz farklı çalışıyor, biraz da hayal dünyasında. Konuyu okurken çok güldüm, insanın aklına iş bulmaktan önce boşanmak mı gelir? Tam bir problem çözücü, direkt sorunu ortadan kaldırıyor kendisi.
Belli ki babasının parası var, tanıdıkları da vardır. Bir yerden topille işe gireceğini düşünüyor. Yoksa bu kafaya bakkal defteri emanet edilmez

gerçekten son cümlenize kahkaha attim yok kardeşim ne o öle dusunce:) akıl akıldan üstündür bn düşüncelerinizi merak ettim gerçekten umudum kalmadı gelecekle ilgili :( ins kucuk biraz büyürse çalışmayı düşünüyorum şuan onla ilgilencek kimsem yok
Boşanınca gelecekle ilgili şu an olmayan ne olacak sana artı?

aslında onları örnek olarak verdim geleceğe dair bi umudu kalmamış insan olarak sordum cnku bunlara emek vermeden evlenip drek sahip olan insanlar var ben eşime emek verdim manevide olsun maddide olsun karşılığını alamayınca hayal kırıklığı oldu dyim:(
Ya ben sizi çok şımarık buldum, ister beğenin ister beğenmeyin yorumumu umurumda değil. Adamı belki bu duruma siz getirdiniz, sizin isteklerinizi karşılayabilmek için ticarete girip battı. Babanız da batsaydı aynı şekilde anneniz ayrılmayı mı düşünürdü? Bir de en kızdığım nokta, adamın maddi durumundan beceriksizliğinden yakınıyorsunuz ama iki çocuk yapmayı da ihmal etmemişsiniz. Belli ki işler yolunda gitmezse ailemin yanına dönerim, onlar bana bakar diye düşünüyorsunuz ama hayat bu kadar basit değil. Keşke siz de bir işe girip çalışsaydınız da hayatın ve para kazanmanın ne kadar zor olduğunu öğrenebilseydiniz. 15 senelik evliyim, eşim işsiz de kaldı, evimiz de falanımız filanımız da yok ama birkez olsun ayrılmak gibi bir düşünce geçmedi içimden.

Maddi sıkıntı çok kotudur bilirim.Ama olmuyorsa eşiniz bir işe girsin çalışsın hatta sizde çalışın evi arabası olmadığını baştan biliyormussunuz şimdi neden sıkıntı olmaya başladı acaba?Tek konu maddiyatmi eminmisiniz?

Allah aşkına emek verdim diyip durmussunuz da neyin emeğini verdiniz ? Birgun işe girip calismamissiniz. Oturdugunuz yerden kocam niye yukselemiyo beni zengin yapamiyor diye soylenip durmussunuz. Paranın nasil kazanildigindan haberiniz yok. 2 cocukla ev gecindirip desteksiz nasil ev araba sahibi olsun adam. Kendi bencilliginiz yuzunden cocukları babasindan ayri buyutmeyi dusunuyorsunuz.

merhaba hanımlar. Size danışmak için bu konuyu açtım Bn 35 eşim 38 yasinda ben şu yaşıma kadar hiç çalışmadım üni bitirdim sonra evlilik cocuk derken yas geçti şimdide 14 aylik bebegim var onu büyütüyorum.Benim size sorum şu eşimle biz severek evlendik eşim evlendiğindede durumu yoktu(bunu bilerek evlendim ama zamanla düzelir durumu dye umdum) biz nisanliyken babamla çalışmaya başladı nse anlasamadilar derken bnm desteğimle ve eşimin kredi çekmesiyle kendi ticarete atıldı ama bundada hiç şansımız gülmedi ortağının sorumsuzluğu bizide çok borca soktu . Benm açıkçası artık çok umudum kalmadı biz hiçbir zaman bi araba yda ev alabileceğimizi sanmıyorum kendimizi donduruyoruz dyelim heray.Bide elimde ne varsa bu işi kurşun dye verdim bütün altınlarım arabam:( bnm sze sorum şu srekli iş yüzünden borç yapan bi koca ekmek tekmesini kurtarcak dye ve gelecek umudum kalmadı çocuklarıma güzel gelecek suncak dye sz olsanız ayrilirmiydiniz ( bu arada ailesinin ne maddi nde manevi hiç bir katkısı yok bize) teşekkür ederim yorumunuz için ne düşüncegimi şaşırdım şu kardeşinize akıl verin
Adam elinden geleni yapıyor gidipte kumarda yemiyor paraları ayrıyetten evlenmeden önce maddiyatı belliydi üstüne çocukta yaptınız. Kazanınca iyi kazanamayınca kötü oluyorsa zaten sevmiyorsunuzdur

Mesleğiniz nedir ilk etapta ne kadar maaş alırsınız tahminim yok ama bakıcı tutma imkanınız varsa calismaya başlayın. Hem evinize destek olmak, hem çocuklarınızın geleceğine katkıda bulunmak hem de kendi tmruh sağlığınıza iyilik yapmak olarak düşünün bunu. 2 cocugum var 13 yıldır çalışıyorum birincisinde ucretskz izin kullanmadım ikincisinde sadece 2 ay kullandım. Önce kendi mutluluğumu düşündüm benim üretken olmam, sosyalleşmek önemliydi ki çocuklarıma maddi ve manevi destek olabilmek için. Siz de boyle düşünün. Tek maaşla artık bu söylediklerinizi yapmak imkansız. Biz iki maaşla bile zor sahip olabildik bunlara.

Back