• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş devralma

Benim de isteğim bu yönde ama kardeşi ortak olmak istiyor kaç kişi çalışırsa çalışsın kar ortak diyende o , 15 yaşında ki kızımıda çalıştırmak istiyor yani bizden 3 kişi onlardan 2 kişi ama ortak bölüşücez , eşimde ortak olmak istiyor yaparsak beraber yapmazsak yok diyor

15 yasindaki cocuk niye calisiyor?

Toplam 5 kisi mi yapacaksiniz bu isi?
Kucucuk cocugu calistirip emegini hic edeceksiniz. Sizden fazla kisi calisiyorsa kardan fazla alin. Yoksa kiziniz gelmesin.

15 yasindaki cocuk niye calisiyor?

Toplam 5 kisi mi yapacaksiniz bu isi?
Kucucuk cocugu calistirip emegini hic edeceksiniz. Sizden fazla kisi calisiyorsa kardan fazla alin. Yoksa kiziniz gelmesin.
Haftasonları telefona kızım bakacak onlarda gezecek güya akıllarında ki iş bölümü bu kocamda bunu normal görüyor

Haftasonları telefona kızım bakacak onlarda gezecek güya akıllarında ki iş bölümü bu kocamda bunu normal görüyor

Çocuk zaten haftaici okulda degil mi?
Haftasonu da calisacak. Para esit bolusulecek. Sizin akliniz aliyor mu bu denklemi?

Evladinizin hic mi kiymeti yok?

Balik bastan kokar derler ya...
Bozun bu isi.

Sonuçta iş ortak o yüzden ben olsam maaşsız ve sigortasız asla çalışmam. Eşinle konuş yapsın bunları istersen çalışırsın. Sonra pişman olma.

Bu çok mantıklı ama buna yanaşmıyorlar herşey çıktıktan sonra kalan para ortak diye konuştu kocalarımız , Eltim için sen telefonlara bakarsın bende temizlik yapıcam akşamları karar verilen güya bu , hevesli olmadığını anlayabiliyorum eşi bastırıyor büyük ihtimalle onu ama illa ki patlak verecek bir süre sonra ama ben çalışsam eltim çalışmazsa bile kar ortak deniliyor ee ben enayimiyim o zaman diyorum büyük kızım 15 yaşında eltim dedi hemen okuldan sonra oda bakar telefona ,şimdi kabul ediyor ama belli yani bir süre sonra herşeyi bize yıkacak
Ne münasebet sizin çocuğunuz hakkında karar verebiliyor? Hoşt diyin önce bi duracağı yeri bilsin.
Ayrıca herşey çıktıktan sonra kalan paradan olması zaten mantıklı olan ama bu herşey faturalar filan olmalı. Eleman meselesi eşi gelmediği için sizin payınızdan da verilmesi haksızlık onu kendi payından vermeli. Siz eşinize bastırın çünkü eltinizin çalışmak işine gelmeyince çocuk yapar ay ben hamileyim der sonra da en az 7 sene çocuk okula başlayana kadar da gelmez. Kullandırmayın kendinizi. Eğer eşiniz kendini kullandıracaksa da siz kullandırmayın eltiniz işi bırakınca sizde bırakın eşinize de bu şartı baştan söyleyin.
Diğerleri de yazmış bende yazayım o telefon sen temizlik olmaz öyle şey. Biriniz bi hafta öbürünüz bir hafta şeklinde planlayın. Değişimli iş yapın temizliği siz yaparsanız haksızlık olur.

eltin telefona bakmaktan bile imtina ediyor.
hem niye tel o bakıyor sen temizlik yapıyorsun? kim yaptı bu iş bölümünü?
yürümez bu gemi.
[/QUOTE
Ne münasebet sizin çocuğunuz hakkında karar verebiliyor? Hoşt diyin önce bi duracağı yeri bilsin.
Ayrıca herşey çıktıktan sonra kalan paradan olması zaten mantıklı olan ama bu herşey faturalar filan olmalı. Eleman meselesi eşi gelmediği için sizin payınızdan da verilmesi haksızlık onu kendi payından vermeli. Siz eşinize bastırın çünkü eltinizin çalışmak işine gelmeyince çocuk yapar ay ben hamileyim der sonra da en az 7 sene çocuk okula başlayana kadar da gelmez. Kullandırmayın kendinizi. Eğer eşiniz kendini kullandıracaksa da siz kullandırmayın eltiniz işi bırakınca sizde bırakın eşinize de bu şartı baştan söyleyin.
Diğerleri de yazmış bende yazayım o telefon sen temizlik olmaz öyle şey. Biriniz bi hafta öbürünüz bir hafta şeklinde planlayın. Değişimli iş yapın temizliği siz yaparsanız haksızlık olur.
Benim dilim zayıf telefonla sipariş alınacak iyi bilinmesi gerekiyor dilin eltim gün içinde 6 saat çalışacak ben iş bitimi 2 saat , o burda doğma büyüme dili anadil

Ben kabul etmeyince yapamıyorlar zaten ben onaylanmayınca eşim asla yapmaz kızımı zaten asla dahil etmem ben onların niyeti bu diye söylemiştim eşimede bu mantıklı geliyor ama benim şüphelerim herkesin aynı oranda işe dahil olmayacağı yönünde o yüzden kabul etmek istemiyorum eşimde sen kabul edersen mecbur o da çalışacak diyor bir süre sonra tatsızlıklar çıkmaya başlayacak

Mecbur çalışacak diyor da eşiniz, kime göre hangi kurala göre mecbur çalışacak. Çok sürmez ikinci ayda o elti toz olur ortadan bütün işler de kızınızla size kalır. Çok üçkağıtçı, gözü açık tip belli ki kayın-elti ikilisi, kaç kişi çalışırsa çalışsın ortak bölüşülür demelerinden pay biçin. Siz haftasonu çalışın üstüne kızınız da çalışsın onlar gezsin hem de ortak pay alsınlar, oh ne ala memleket. Kesinlikle kabul etmeyin oyunu bozan siz gibi olacak olsanız da, ilerde daha fena şeylere yol açmadan önünü kesin. Ya da en baştan iki eleman alsınlar, sizi hiç dahil etmesinler. Madem eşiniz iki katı kazanabileceğinizi söylüyor o seviyeye gelene kadar azıcık içerden yersiniz, elemanlara maaş ödersiniz. En mantıklısı böyle. Siz hiç bu topa girmeyin, hiç.

Mecbur çalışacak diyor da eşiniz, kime göre hangi kurala göre mecbur çalışacak. Çok sürmez ikinci ayda o elti toz olur ortadan bütün işler de kızınızla size kalır. Çok üçkağıtçı, gözü açık tip belli ki kayın-elti ikilisi, kaç kişi çalışırsa çalışsın ortak bölüşülür demelerinden pay biçin. Siz haftasonu çalışın üstüne kızınız da çalışsın onlar gezsin hem de ortak pay alsınlar, oh ne ala memleket. Kesinlikle kabul etmeyin oyunu bozan siz gibi olacak olsanız da, ilerde daha fena şeylere yol açmadan önünü kesin. Ya da en baştan iki eleman alsınlar, sizi hiç dahil etmesinler. Madem eşiniz iki katı kazanabileceğinizi söylüyor o seviyeye gelene kadar azıcık içerden yersiniz, elemanlara maaş ödersiniz. En mantıklısı böyle. Siz hiç bu topa girmeyin, hiç.
İşi bozan ben olucam herhalde benim dışımda olumsuz bakan yok , mecbur çalışacak demesinin sebebi şimdiden herşeyi kabul etmesi tamam çalışırım demesi tek kabul etmeyen ben olduğum için öyle diyor eşim
Ben istemezsem asla olmaz , kaynım ve eşi iyi insanlardır ana eltim rahatına düşkündür benim sorun yapmamın sebebi bu yeterince gezemiyorum , istediğim gibi alışveriş yapamıyorum diye çok sorun yaşadılar, iş ilk başta illa ki yoğun olucak eltim bir ay dayanır sonra sorun başlıyacak ,kaynımla eşim çok sorun Yaşar bu sebeple bir süre sonra bize de yansır temel olarak bu yüzden istemiyorum aslında

Benim de isteğim bu yönde ama kardeşi ortak olmak istiyor kaç kişi çalışırsa çalışsın kar ortak diyende o , 15 yaşında ki kızımıda çalıştırmak istiyor yani bizden 3 kişi onlardan 2 kişi ama ortak bölüşücez , eşimde ortak olmak istiyor yaparsak beraber yapmazsak yok diyor
O zaman sadece kardeşi ortak olsun illa eşini neden katıyor ki?

Bence kabul edin eltiyle de konulun çalışmayı kabul ederse gelir 4 e bölünecek diyin siz eşiniz kaybınız ve eltiniz eğer kabul etmez veya çalışmazsa gelir 3 e bölünür size eşinize ve kaynınıza bir de eleman tutarsınız i. Eğer gelir direkt eşiniz be kardeşi arasında 2 ye bölünürse elti zaten aynı parayı alıyoruz çalışmayayım diye düşünebilir. Bu yüzden siz karı koca çalışacaksanız kardeşin 2 kayını almalısınız

Benim anlamadığım nokta elti telefonlara bakacak siz neden temizlik yapacaksınız? Madem herşey ortak temizlikte ortak yapılır. Benim fikrim sizede çalışan olarak ekstra maaş ödenmesi. Eltiniz çalışmazsa maaş da almasın.

Oncelikle sahibinin isyerini neden devretmek istedigini iyice arastirin. Tatmin olursaniz pizzaci karli bir is. Ben olsam asla akraba veya arkadasla ortaklik yapmam. Sonradan mutlaka bozuluyor iliskiler. Illa ki yapacaksaniz da bu is planindan 15 yasindaki cocugu cikarin bir defa. Kendisi isterse yaz tatilinde filan haftada bir kac gun calisabilir bence tabii ancak her kim gelip calisiyorsa saatlik ucret alsin. Siz de, kiziniz da, eltiniz de. Hayirli olsun simdiden.

ne tarafından tutarsan tut elinde kalıyor konu ,

bu pizzacıyı kocanla kaynın devır alır siz çalışırsınız onlar yer gezer ,

demedi deme , çünkü kocan enayi ,

Back