iş bulup çalışsam ne olur ?

evet öyle geldi ve bu işi size yıkmaya çalışıyor ama neden özellikle size ?
bunlar da gelin hep ezilir. k.v ve görümceye laf edilmez. ben biraz farklı yöre ve eğitim gibi şeylerden baştan yaptıkları haksızlıkları görmezden gelmedim ve ezdirmedim kendimi. bani (tabiri caizse ) sindirmeye çalışıyor.

kucuk 400 lıraya vır ev tutulur
1 ay 1ay bakacak olan aıle oraya yerlesır bakar
dıye dusunuyorum en azından
canım her kes nasıl izin alacak ki herkesin önemli işi var. baba evi açık zaten bakacak olan oraya ider. inan okadar farklı illerki herkesin oturduğu yer çok farklı. bizim kini söyliyim. 7, 15,18 saat fark var 3 kardeşe sırayla.

eee böyle adamlara iyilik yapılmaz başka çareler bulun.

herkese teşekkürler yorumlar için. Allah kimseye yaşatmasın ve çıkmazda bırakmasın.

Son düzenleme:
arkadaşlar bazı yorumları gerçekten anlamıyorum ve kadın dayanışması görmüyorum. üstüne basa basa belirttim. görümcem bakmak istemiyor kardeşine. memleketteki abi aynı şekilde kendi evinde kalsın diyor. ama diğer abi bunu istemiyor yani tek kalmasını. kendisinde 1 aydır kalıyor şuan hadi, villada oturuyor. o üstte aile altta kalıyor ama aynı ev sonuçta tabiki zor. ama benim evim de hep dip dibe olucaz. şimdi şizfren hastası zeka özürlü değil ki. zaten her işini yapıyor kendisi. tek kalmaya alışmalı artık ya ne bu böyle. siz deyken bakıcı tutun diyenlere şimdi benim evim de 3 tane odam var ben k.b. bakıcıyı ve şuan yok ama doğacak çocuklarıı bu eve nasıl sığdırıcam. hadi sığdılar diyelim ben her 3 ay için bakıcıyı nerden bulucam. herkes türkiye nin ayrı ayrı yerlerinde. ( 5 kardeş k.b hariç herkes farklı ve uzak memlektlerde.)
yani ben en çok şuan kızıyorum. biz erkek tarafının kölesi olmak için mi evlendik ya ben bunu kaldıramıyorum. bakıma muhtaçlık ya fiziksel özürlü olur yada yaşlı olur tamam dersin, ama pskolojisi bozuk bir insan bakıma muhtaç değildir. onların kardeşleri çok kıymetli benim huzurum ne olacak peki ? genç yaşta
şu an genç bir kıza deseniz k.v ile oturacaksın evlenince, eminim kabul etmez. her kesin özel bir hayatı var. o karışsın bu karışsın ne bu ya. erkek tarafları niye artık haddini bilmiyor ya. biz de birilerinin evlatlarıyız. ayrıcada sağlıklı da olsa ben aylarca evimde rahat edemeyeceğim kimseyi ağırlamak zorunda mıyım. asla 1 ay kalmasına bir şey demiyorum bu arada. ama her şey tadında bırakılmalı.

bir abimiz (memlketteki eşimin büyüyğü) evi var orda kalsın diyor, (eşimde aynı fikirde). yani o almadı evine mesela eşi evde diye. diğer abi tek kalmasın diyor. eşi evi terk etti bu sebeple ama hala kardeşim diyor. ne zamana kadar böyle devam edecek
benim belirtmek istediğim bur da ben bir şımarıklık görüyorum. sonuçta 1 ay gelir kalır zaten 4 tane ev var gidebileceği, arada biz gideriz, zaten bir abisi yakınında. ama bu işi yokuşa sürmek. sessiz diye eşime yüklenmek. memleketteki abi neden evine almadı ozaman ? hadi şuan sağlıklı diyelim ama bu ömürlük devam edecek bir konu, hiç beklenmedik bir anda zararlı olabilir. nezamana kadar ben bakıcı ayarlıcam 3 aylık. hadi ayarladım kafasına zarar verme düşüncesini koyan insan, bakıcı lavobaya gider, şu bu olur yine zarar verir. Bu gün özgecanın (Allah rahmet eylesin) başına gelen, yarın ihmallik yüzünden benim gibilerin başına gelebilir. olay farklı ama pohpohlanmasın artık şu erkekler şu memlkette ya. söz sahibi her zaman erkek ve ailesi değildir. benim de haklarım var. kimse eşinin ailesini mutlu etmek için evlenmiyor. k.baba, k.v olur anne baba der hürmet edersin. her kes karışsın bir evliliğe böyle yuva mı olur ?

Son düzenleme:
Bence haklısın,kendi yaşayabilir olmazsa bakıcı bile saçma kocaman adama bakıcı ne yapacak? Bir merkeze yerleşmesi en mantiklisi,arada size gelir değişiklik olur.

Bence haklısın,kendi yaşayabilir olmazsa bakıcı bile saçma kocaman adama bakıcı ne yapacak? Bir merkeze yerleşmesi en mantiklisi,arada size gelir değişiklik olur.
arkadaşım sağ ol. bazı yorumlardan öyle bunaldım ki. ne bu ya Türkiye ne halde hala örf adete göre hareket ediliyor bazı yörelerde. ben tek eşimle evlendim. Ailesi gelir kalır 10 gün kaldı da başımın üstünde yeri var hizmetlerini ederim. ama bu bakacaksın gibi söylemler tarzım değil ve hoşuma gitmiyor. bazıları bencil diyor öyle üzüldüm ki yani 1 ay gelsin diyorum, diğerlerinin başına bile atmıyorum tam tersi onlar atmaya çalıştı bize. kolay mı ya yaşamak ?

görümcen zaten onunla gelecekse sen niye evden gideceksinki.görümcen ilgilensin sen de evinde kalmış ol.mecburen sizde de kalacak.bütün kardeşlerin sorumluluğu üstlenmesi lazım

Ben size hak veriyorum aslında yani zor bir durumdasınız
dediğiniz gibi bir ay değil iki ay değil.
yaşlı olsa bakımını karşılayamasa ya da bir özrü olsa bişey diyemiyorum.
kimse şizofren biriyle kalmak istemez sanırım.
şuanda kimseye zararı yoktur ama olmayacağı anlamına da gelmiyor.
Daha yeni evlenmişsiniz,çocuk yok,yaşınız küçük.
böyle bir sorumluluğun altına girmenizi kimse bekleyemez.
Girmediniz diye bencil de diyemez.
Ömür boyu olması sıkıntı bence.

görümcen zaten onunla gelecekse sen niye evden gideceksinki.görümcen ilgilensin sen de evinde kalmış ol.mecburen sizde de kalacak.bütün kardeşlerin sorumluluğu üstlenmesi lazım

canım bakıma muhtaç değil ki, ben diğerlerinde de kalmasın diyorum. zaten bir abi almadı evine eşi evde diye. benim suçum ne. ben aylarca görümcem (geçimsizin teki) ve k.b evimde ağırlamak zorundamıyım. neden diğer abimiz evine almadı ve görümcem ben de gelirim demedi. derdi beni hizaya sokmak ve huzur kaçırmak. yani illede benim evimdede kalacak fikrine karşıyım ben. sonuçta benim evime bakıcı olarak gelen görümcem kendi baba evin de daha rahat etmezmi ? burda bir çelişki yok mu ?

hadi gelsin abla kardeş 15 gün kalsın misafir gibi başımın üstünde yeri var. ama aylarca benim evimde kardeşine bakma isteği bana çok saçma geliyor. yani bu şu demek : ben rahatsızım sen de rahat etme. neden diğer kardeşinin evine gitmiyor. kimse kabul etmez çünkü bi benim eşim saf.

dedeiğim gibi diğer abinin eşi çalışmıyor ve evine almadı, ama görümcem ben gelip bakarım diyemedi.

sağ olun yorum için. ya ben en çok mecbursun bakmaya laflarını kaldıramıyorum. diyorum ki bir abimiz evine almadı eşi evde diye, evi var kalır orda diyor bende kontrol ederim diyor, çok mantıklı, hala bana mecbursun bakmaya sözleri saçma geliyor. daha görümcem de 3 ay kaldı, şimdi bir abisinde 1 aydır. sonra diğer abiye gitmeyecek, kendi evine gidecek sonuçta. ben nasıl alayım şimdi evime. misafir anlayışları yok zaten geldimi 3-4 ay kalırlar. ben görümcemi 3 ay ağırlarsam benim yuvam dağılır.

aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık. Bakılması gereken bir insan var ortada, Allah kimseyi bu duruma düşürmesin ne söylesem bilemedim, çok zor bir durum senin açından. Peki görümceni evine aldığında niçin yuvanın dağılacağını düşünüyorsun? aranız iyi değil sanırım.

Bu ne ya... Şizofren hastası bir erkekten bahsediyorsunuz. Size zarar vermeyeceği ne malum. Eşinizin tutumuda hiç hoş değil, sizi annenizin yanına gönderip kardeşini getirmek istemesi. Bu lafı duysam herhalde o eve bir daha dönmezdim ben. İyi madem öyle kardeşiyle yaşasın o. İlla beraber kalmak istiyorlarsa memleketteki evlerini satıp kardeşlerine bir ev alsınlar her biri gidip yanında 1 ay kalsın. Kimse evinden yuvasından olmaz.

canım öncelikle aslında muhtaç değil, tabiki bizim gibi normal değil ama akıl hastası değil sonuçta. benden çok eşim istemiyor canım, çünkü gerçekten çok geçimsiz biri, abisi annesi ve ablası yüzünden boşanmış. korkuyor belliki. gerçekten k.v. den beter. çiçeğimin yerine, pişirdiğim yemeğe her şeye müdahele eder. eşimi alır 3 e kadar oturur ve ne konuşur bilmiyorum. sonuçta ben dayanamıyorum 3e kadar oturmaya. eşim sessiz ve sözlerine bakabiliyor, yada aşırı baskıdan beni ikna etmeye çalışıyor. eşimde bende yuvamızda yıpranıyor.

teşekkürler canım, valla bana söylenen yorumları okusanız, bencil, merhametsiz. ben ne yaptım ya yuvamı korumak dışında. böyle mi olur kadın dayanışması, kardeşinden sonra en küçük biziz, biraz alttan alsalar ne olur. hem herkes baktı da ben mi kaldım. bir abimiz yukarıda yazdım, tek kalsın diyor. görümcem nedense bitek bize gelmek istiyor. hiç diğerlerine gideyim demiyor. çelişki var yani. onu da yaptım canım al kardeşlerini toplaşın beraber kalın dedim. bunlar evlenmesin ya benim suçum ne ? zaten annem de çok üzüldü bu duruma. ama ben evlat değilim çünkü haklarım yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…