- 9 Aralık 2014
- 502
- 209
- 48
- Konu Sahibi lady gonca
ben mi art niyetliyim ? sizede böyle geldi değil mi?baba evinde kendi baksın madem ama onun niyeti abiyi size atmak ondan sonra tüymek.niyet bozuk.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
ben mi art niyetliyim ? sizede böyle geldi değil mi?baba evinde kendi baksın madem ama onun niyeti abiyi size atmak ondan sonra tüymek.niyet bozuk.
ben mi art niyetliyim ? sizede böyle geldi değil mi?
bunlar da gelin hep ezilir. k.v ve görümceye laf edilmez. ben biraz farklı yöre ve eğitim gibi şeylerden baştan yaptıkları haksızlıkları görmezden gelmedim ve ezdirmedim kendimi. bani (tabiri caizse ) sindirmeye çalışıyor.evet öyle geldi ve bu işi size yıkmaya çalışıyor ama neden özellikle size ?
canım her kes nasıl izin alacak ki herkesin önemli işi var. baba evi açık zaten bakacak olan oraya ider. inan okadar farklı illerki herkesin oturduğu yer çok farklı. bizim kini söyliyim. 7, 15,18 saat fark var 3 kardeşe sırayla.kucuk 400 lıraya vır ev tutulur
1 ay 1ay bakacak olan aıle oraya yerlesır bakar
dıye dusunuyorum en azından
bunlar da gelin hep ezilir. k.v ve görümceye laf edilmez. ben biraz farklı yöre ve eğitim gibi şeylerden baştan yaptıkları haksızlıkları görmezden gelmedim ve ezdirmedim kendimi. bani (tabiri caizse ) sindirmeye çalışıyor.
arkadaşım sağ ol. bazı yorumlardan öyle bunaldım ki. ne bu ya Türkiye ne halde hala örf adete göre hareket ediliyor bazı yörelerde. ben tek eşimle evlendim. Ailesi gelir kalır 10 gün kaldı da başımın üstünde yeri var hizmetlerini ederim. ama bu bakacaksın gibi söylemler tarzım değil ve hoşuma gitmiyor. bazıları bencil diyor öyle üzüldüm ki yani 1 ay gelsin diyorum, diğerlerinin başına bile atmıyorum tam tersi onlar atmaya çalıştı bize. kolay mı ya yaşamak ?Bence haklısın,kendi yaşayabilir olmazsa bakıcı bile saçma kocaman adama bakıcı ne yapacak? Bir merkeze yerleşmesi en mantiklisi,arada size gelir değişiklik olur.
Ben size hak veriyorum aslında yani zor bir durumdasınızarkadaşlar bazı yorumları gerçekten anlamıyorum ve kadın dayanışması görmüyorum. üstüne basa basa belirttim. görümcem bakmak istemiyor kardeşine. memleketteki abi aynı şekilde kendi evinde kalsın diyor. ama diğer abi bunu istemiyor yani tek kalmasını. kendisinde 1 aydır kalıyor şuan hadi, villada oturuyor. o üstte aile altta kalıyor ama aynı ev sonuçta tabiki zor. ama benim evim de hep dip dibe olucaz. şimdi şizfren hastası zeka özürlü değil ki. zaten her işini yapıyor kendisi. tek kalmaya alışmalı artık ya ne bu böyle. siz deyken bakıcı tutun diyenlere şimdi benim evim de 3 tane odam var ben k.b. bakıcıyı ve şuan yok ama doğacak çocuklarıı bu eve nasıl sığdırıcam. hadi sığdılar diyelim ben her 3 ay için bakıcıyı nerden bulucam. herkes türkiye nin ayrı ayrı yerlerinde. ( 5 kardeş k.b hariç herkes farklı ve uzak memlektlerde.)
yani ben en çok şuan kızıyorum. biz erkek tarafının kölesi olmak için mi evlendik ya ben bunu kaldıramıyorum. bakıma muhtaçlık ya fiziksel özürlü olur yada yaşlı olur tamam dersin, ama pskolojisi bozuk bir insan bakıma muhtaç değildir. onların kardeşleri çok kıymetli benim huzurum ne olacak peki ? genç yaşta
şu an genç bir kıza deseniz k.v ile oturacaksın evlenince, eminim kabul etmez. her kesin özel bir hayatı var. o karışsın bu karışsın ne bu ya. erkek tarafları niye artık haddini bilmiyor ya. biz de birilerinin evlatlarıyız. ayrıcada sağlıklı da olsa ben aylarca evimde rahat edemeyeceğim kimseyi ağırlamak zorunda mıyım. asla 1 ay kalmasına bir şey demiyorum bu arada. ama her şey tadında bırakılmalı.
görümcen zaten onunla gelecekse sen niye evden gideceksinki.görümcen ilgilensin sen de evinde kalmış ol.mecburen sizde de kalacak.bütün kardeşlerin sorumluluğu üstlenmesi lazım
dedeiğim gibi diğer abinin eşi çalışmıyor ve evine almadı, ama görümcem ben gelip bakarım diyemedi.hadi gelsin abla kardeş 15 gün kalsın misafir gibi başımın üstünde yeri var. ama aylarca benim evimde kardeşine bakma isteği bana çok saçma geliyor. yani bu şu demek : ben rahatsızım sen de rahat etme. neden diğer kardeşinin evine gitmiyor. kimse kabul etmez çünkü bi benim eşim saf.
Ben size hak veriyorum aslında yani zor bir durumdasınız
dediğiniz gibi bir ay değil iki ay değil.
yaşlı olsa bakımını karşılayamasa ya da bir özrü olsa bişey diyemiyorum.
kimse şizofren biriyle kalmak istemez sanırım.
şuanda kimseye zararı yoktur ama olmayacağı anlamına da gelmiyor.
Daha yeni evlenmişsiniz,çocuk yok,yaşınız küçük.
böyle bir sorumluluğun altına girmenizi kimse bekleyemez.
Girmediniz diye bencil de diyemez.
Ömür boyu olması sıkıntı bence.
merhabalar herkese
arkadaşlar biliyorum uzun ama lütfen bi akıl verir misiniz ?
eşimin kardeşi şzfrn hastası, erkek 30 yaşında. k.p. yok, k.v. geçen yıl vefat etti. kendi evleri var memleketlerinde, bütün abiler okumuş maddi durumları iyi. birde görümcem var. şimdi bunlar kardeşlerini evde tek bırakmak istemiyorlar. dönüşümlü bizlerde kalsın özellikle de çalışan gelinler zaten gündüz yok onlarda daha çok kalsın düşünceleri var. bakıcı şefkat göstermez deyip bunu da istemiyorlar. şimdi yıllardır görümcemin evine gitmemiş bunlar, görümcem sürekli geldiği için bizlere... 3 ay kardeşine zor baktı. şimdi ben çalışmıyorum şuan, 2 buçuk yıllık evliyim çocuk yok daha maalesef. ben eşimle bu konular yüzünden çok tartışıyorum, çünkü ben evdeyken de bize gelmesi gerektiğini, bakmak zorunda olduğumu görümcem hep aşılıyor. eşim bunu istemiyor ama beni anneme gönederip 1 ay kardeşini getirmek istiyor. ben bunu kabul edemem. orası benim evim müsait değilse evim gelmesin o zaman. 3 insan var ona bakacak şuan. eşim arada gidiyor zaten görmeye. benim daha yuvam oturmadı bebek problemleriyle boğuşuyorum dertliyim çok. şimdi;
ilk sorum ben 1 ay gidip, kardeşinin bize gelmesi (görümcem bende gelirim diyor (K.V. ) gibi davranıyor). doğru mu ? yapayım mı ? yoksa bu bana yapılan bir haksızlık mı ?
2. sorum ben sırf bu yüzden çalışmak istemiyorum, yüksek lisans yapıyorum, deli gibi çalışmak istiyorum aslında güzel bir mesleğim var, ama ben çalışınca 3 ay bizde kalacak. ben tamam gündüz yokum ama akşam eve geldiğimde huzurum olmayacak. daha bebek yok sonuçta hamile olucam, yatmak istiycem, duygusal olucam, çalışmak benim de hakkım. ama bu böyle belki yıllarca devam edicek. nasıl sa kalacak yer var deyip bakmayacaklar çaresine. siz ce çalışayım mı ? 3 ay kalması sizce doğru mu ? yıpratıcı mı olur ?
aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık. Bakılması gereken bir insan var ortada, Allah kimseyi bu duruma düşürmesin ne söylesem bilemedim, çok zor bir durum senin açından. Peki görümceni evine aldığında niçin yuvanın dağılacağını düşünüyorsun? aranız iyi değil sanırım.
teşekkürler canım, valla bana söylenen yorumları okusanız, bencil, merhametsiz. ben ne yaptım ya yuvamı korumak dışında. böyle mi olur kadın dayanışması, kardeşinden sonra en küçük biziz, biraz alttan alsalar ne olur. hem herkes baktı da ben mi kaldım. bir abimiz yukarıda yazdım, tek kalsın diyor. görümcem nedense bitek bize gelmek istiyor. hiç diğerlerine gideyim demiyor. çelişki var yani. onu da yaptım canım al kardeşlerini toplaşın beraber kalın dedim. bunlar evlenmesin ya benim suçum ne ? zaten annem de çok üzüldü bu duruma. ama ben evlat değilim çünkü haklarım yok.Bu ne ya... Şizofren hastası bir erkekten bahsediyorsunuz. Size zarar vermeyeceği ne malum. Eşinizin tutumuda hiç hoş değil, sizi annenizin yanına gönderip kardeşini getirmek istemesi. Bu lafı duysam herhalde o eve bir daha dönmezdim ben. İyi madem öyle kardeşiyle yaşasın o. İlla beraber kalmak istiyorlarsa memleketteki evlerini satıp kardeşlerine bir ev alsınlar her biri gidip yanında 1 ay kalsın. Kimse evinden yuvasından olmaz.