- 11 Mayıs 2009
- 27.926
- 15.243
- 823
- Konu Sahibi lady gonca
-
canım öncelikle aslında muhtaç değil, tabiki bizim gibi normal değil ama akıl hastası değil sonuçta. benden çok eşim istemiyor canım, çünkü gerçekten çok geçimsiz biri, abisi annesi ve ablası yüzünden boşanmış. korkuyor belliki. gerçekten k.v. den beter. çiçeğimin yerine, pişirdiğim yemeğe her şeye müdahele eder. eşimi alır 3 e kadar oturur ve ne konuşur bilmiyorum. sonuçta ben dayanamıyorum 3e kadar oturmaya. eşim sessiz ve sözlerine bakabiliyor, yada aşırı baskıdan beni ikna etmeye çalışıyor. eşimde bende yuvamızda yıpranıyor.
en azından şuan zararsız, canım ben bu evden giderim yinede tek kalmam bunu da kesin şekilde belirttim eşime. çünkü daha tanımıyoruz birbirimizi. hem tek kalabiliyor evde, evi de var, zaten şuan gelmez ancak ablasıyla gelir oda 15 günden fazla kabul edemem. onunla geçincem diye huzurum mu kaçsın ? bir kere o davet etsin evine. ben 15 gün kaldım kendisiyle ve gerçekten eşimi bi güzel doldurdu bana karşı. hem eşim gidiyor kardeşini görmeye, beraber de gideriz yaza, ama şu an iş başvurusu yapmıyorum. 1 yıldır hatta. çünkü çalıştığımda başıma atacaklar diye korkuyorum. 1 aya sözüm yok, ama 3 ay eşim nasıl nöbet tutmayacak, nöbet zamanı diğerlerine gönderseler, sıra sizde diyecekeler, 1-2 günlüğüne gideme zaten en yakını 8 saat uzakta, diğerleri 15, 18 hava koşulu etkili. 1-2 gece kaldım diyelim bak bişi olmadı diyecekler, bebek oldu diyelim 1 yaşına kadar kendim bakmak isterim yine gelecek ozaman. nasılsa kaldın alıştın artık diye, görümcem tek kalmam konusunda ısrarlı ama ben asal kabul etmiyorum.Anlıyorum, benim başıma gelse bende senin gibi düşünür, görümcemle aynı evde yaşamak istemezdim, her şeye karışan insanlara karşı oldukça tahammülsüzüm. şizofrenliğin dereceleri var, kimi çevresine zarar verebilirken kimi çok sakin olabiliyor, kardeşi zararsız sanırım. Yalnız beni asıl düşündüren şey, onunla evde yalnız kalma ihtimalin, görümcen gelse rahatsız olacaksın, gelmese aynı evde kimbilir saat kaça kadar onunla yalnız kalacaksın. gerçekten çok zor bir durum, umarım en doğru kararı verirsiniz.
valla açıkcası zaten bakmak zorunda değilsin de böyle bir planlama yapıldıysa eşit olmak zorunda diye yazdım.normalde tabiki görümcen huzur kaçıran biriyse onla yaşamak istememekte haklısın.valla zor bir durum.sonuçta bu tehlikeli bir hastalık bir de,allah kolaylık versincanım bakıma muhtaç değil ki, ben diğerlerinde de kalmasın diyorum. zaten bir abi almadı evine eşi evde diye. benim suçum ne. ben aylarca görümcem (geçimsizin teki) ve k.b evimde ağırlamak zorundamıyım. neden diğer abimiz evine almadı ve görümcem ben de gelirim demedi. derdi beni hizaya sokmak ve huzur kaçırmak. yani illede benim evimdede kalacak fikrine karşıyım ben. sonuçta benim evime bakıcı olarak gelen görümcem kendi baba evin de daha rahat etmezmi ? burda bir çelişki yok mu ?
Ne kadar vicdansınız farkında mısınız? onlar bakmıyor değil ki 3 ay bakmışlar zaten ama onların da bir kurulu düzeni olduğunu neden unutuyorsunuz. Size gelince sorunlarınız var vs. ama onlarında kendilerinne göre sorunları vardır onlarda yalnız kalmak isteyebilirler dönüşümlü olması mantıklı olan ve onların durumu iyi vs. diye sadece onlara yıkamazsınız yani. Ayrıca siz evde olmayınca eşinizde çalışıyor bu kişiye kim bakacak anlamadım orasını da. Sizin kardeşiniz aynı durumda olsa kardeşlerinizle dönüşümlü bakacak olsanız, eşiniz istemese kabul eder misiniz. Tek sizin mi düzeniniz var eşiniz kardeşine gerekli olan ilgiyi göstermeli.
valla açıkcası zaten bakmak zorunda değilsin de böyle bir planlama yapıldıysa eşit olmak zorunda diye yazdım.normalde tabiki görümcen huzur kaçıran biriyse onla yaşamak istememekte haklısın.valla zor bir durum.sonuçta bu tehlikeli bir hastalık bir de,allah kolaylık versin
teşekkürler canım, valla bana söylenen yorumları okusanız, bencil, merhametsiz. ben ne yaptım ya yuvamı korumak dışında. böyle mi olur kadın dayanışması, kardeşinden sonra en küçük biziz, biraz alttan alsalar ne olur. hem herkes baktı da ben mi kaldım. bir abimiz yukarıda yazdım, tek kalsın diyor. görümcem nedense bitek bize gelmek istiyor. hiç diğerlerine gideyim demiyor. çelişki var yani. onu da yaptım canım al kardeşlerini toplaşın beraber kalın dedim. bunlar evlenmesin ya benim suçum ne ? zaten annem de çok üzüldü bu duruma. ama ben evlat değilim çünkü haklarım yok.
canım baştan konuştuk böyle durum yoktu arada misafri gibi gelir diyordu eşim. gelsin 15 gün hizmetini tabiki ederim. ama 3 ay misafirliği aşar. görümcem çalışmıyor. görümcemin tutumunu inan bende anlamıyorum neden illede bana gelmek istiyor ? zamanında dediğin gibi k.v. nereye görümcem ve k.b. oraya bize de böyle toplu geldiler ve herkes uzak farklı illerde. ben çok şaşırmıştım. canım eşimi bunlar sömürmüş maddi- manevi düşün oğlu üniv. kazandı dayıları burs verin diyor. biz borç içindeyiz bunu biliyor birde. asıl kabahatli benim eşim. ailem saygılı ve sakin insanlar canım. zaten babam yok ve kullanılıyor bu durum gibi geliyor. en çok da buna üzülüyorum. ama eşimi de inan çok yıprattılar, okadar baskınlarki eşim dediklerini yapana kadar tel. görüşmeleri susmaz. baştan eşim diyorduki benim evim müsait değil, bir şey olsa ben 2 saatte evde ancak olurum diyordu zaten şuan getirmez kardeşini. ama çalışınca 3 ay uzun ve bu artacak, şimdiden yan çizen 2 kardeş var. ben yan çizmiyorum ama 3 ayada karşıyım. kardeşinin 1200 tl maaşı var canım maddi açıdan sıkıntı yok. bizde yardım ederiz. ama her kes farklı memelekette kime yakın tutulacak ki ev ? zaten evine yakın bir abi var, her kes gidiyor oaray tatile. ayrı gidilir ve yardımcı olunur. ama ömürlük bir konu bu. hastalık nasıl ilerleyecek bilmiyoruz. bugün yarın çoluk çocuk büyücek nasıl rahatolunacak. özelliklede kız çocuk varsaAllah yardımcın olsun. İnsanlar evlenirken ne kolay evleniyorlar. Şizofren kardeşin varsa baştan söyle, annem babam yok, yaşlılar ilerde ona biz bakacağız gerekirse aylarca bizde kalacak kabul edersen evlenelim de. Bunun merhametsizlikle alakası yok. Makul bir çözüm bulunsa eminim siz de maddi manevi destek sağlarsınız, hepimiz insanız çünkü. Yalnız görümcenizin şizofren kardeşle beraber sizin evinize gelmesi pek normal gelmedi. Kendi evinde baksın o zaman? Ya da tek kalsın diyen abisini dinlesin. Bu arada görümcen çalışıyor mu? Maddi durumu nasıl? Aklıma ilk gelen, eşin çalışıyor parası var sende ev işlerini yapıyorsun hazır mis gibi ev, sizin eve gelecek yeme içme herşey rahat hizmet edende var o da sadece kardeşine bakacak. Sen yeni gelin olduğun için, diğer gelinler ağırlıklarını koymuşlardır belki de o yüzden onlara gitmek istemiyordur. Ailenle eşinin arası nasıl canım? Eşin ailenden de mi çekinmiyor? Eşinin biz yeni evliyiz diyip bir çözüm bulması lazım. 1 oda bile olsa size yakın görümcenize yakın tutsalar, herkes bir akşam birşey pişirip götürse, aylık ihityaçlarını sırasıyla bir kardeş karşılasa, bir akşam bir kardeşi kalsa arada sizlere gelse şizofren kardeşde daha rahat eder. İnsanın kendi evi olmadan olmaz çünkü.
diğer yorumları bilmiyorum ama kardeşin durumu ne kadar kötümerhabalar herkese
arkadaşlar biliyorum uzun ama lütfen bi akıl verir misiniz ?
eşimin kardeşi şzfrn hastası, erkek 30 yaşında. k.p. yok, k.v. geçen yıl vefat etti. kendi evleri var memleketlerinde, bütün abiler okumuş maddi durumları iyi. birde görümcem var. şimdi bunlar kardeşlerini evde tek bırakmak istemiyorlar. dönüşümlü bizlerde kalsın özellikle de çalışan gelinler zaten gündüz yok onlarda daha çok kalsın düşünceleri var. bakıcı şefkat göstermez deyip bunu da istemiyorlar. şimdi yıllardır görümcemin evine gitmemiş bunlar, görümcem sürekli geldiği için bizlere... 3 ay kardeşine zor baktı. şimdi ben çalışmıyorum şuan, 2 buçuk yıllık evliyim çocuk yok daha maalesef. ben eşimle bu konular yüzünden çok tartışıyorum, çünkü ben evdeyken de bize gelmesi gerektiğini, bakmak zorunda olduğumu görümcem hep aşılıyor. eşim bunu istemiyor ama beni anneme gönederip 1 ay kardeşini getirmek istiyor. ben bunu kabul edemem. orası benim evim müsait değilse evim nasıl gelecek. 3 insan var ona bakacak şuan ki kendide kalabilir. eşim arada gidiyor zaten görmeye. benim daha yuvam oturmadı bebek problemleriyle boğuşuyorum dertliyim çok. şimdi;
ilk sorum ben 1 ay gidip, kardeşinin bize gelmesi (görümcem bende gelirim diyor (K.V. ) gibi davranıyor). doğru mu ? yapayım mı ? yoksa bu bana yapılan bir haksızlık mı ?
2. sorum ben sırf bu yüzden çalışmak istemiyorum, yüksek lisans yapıyorum, deli gibi çalışmak istiyorum aslında güzel bir mesleğim var, ama ben çalışınca 3 ay bizde kalacak. ve abilerden biri zaten eşim tek deyip evine almadı, görümcem 1 ay baktı ve bana yollamaya kalktı. ben korktum tabi. bu abi ve görümcem aradan sıyrılacak gibi. çalışınca ben. 3 ay kim bilir kaç ay olacak bu şekilde. ayrıca bakıma muhtaç değil sonuçta, şuan zararlı değil. 3 ay kalması sizce doğru mu ? yıpratıcı mı olur ?
ha birde orası varöncelikle vicdan Allah la benim aramda, varsa hatam beni affeder yada etmez.bu insan bakıma muhtaç değil dedim daha önce. eşimin bir abisi evine almadı kendi evi var dedi. görümcem sadece 1 ay baktı ve bana yollamak istedi ben korktum tek kalmaya kabul etmedim. mecburen 3 ay baktı. şimdi 1 aydır diğer abide, eşi çalışıyor. abla dışında 3 ay bakan yok yani. bir eltim çalışmıyor ve almadı evine. ben aynı şekilde nasıl alabilirim ? tek kaldı daha önce şimdide kalabilir. ömürlük birşey bu. tekarar yazıyorum bakıma muhtaç değil bu insan. ayrıca dönüşümlü bakılmıyor ki. diğer abi neden bakmadı eşim evde tek olmaz dedi.
şuan sıkıntı yok canım zararlı değil. olsada bana söylemez eşim. sadece bana karşı sinirini gördüm sadece kitap oku demiştim yanlış anlamış beni. işte kalabilir kendi evinde ama bir abimiz bunu istemiyor. ama alıp ben 12 ay bakarım da demiyor. sırayla kalacak bizlerde diyor şuan ben çalışmadığım için gelmiyor zaten bize, çünkü yersiz bir öfkesi var. sürekli alttan alınması gerek ve tek kalamam korkuyorum. eşimde istemiyor demekkki bildiği şeyler var. şuan gidip görüyor. çalışmaya korkuyorum 3-4 ay nasıl kalacak biz de ?diğer yorumları bilmiyorum ama kardeşin durumu ne kadar kötü
şizofrenin saldırganlık vb. gibi durumları olabilir eğer durum hastanede yatacak kadar kötüyse zarar verilecek gibi ise niye evde bakılıyor
yok durum o kadar kötü değilse kendi evinde kalamaz mı
canım baştan konuştuk böyle durum yoktu arada misafri gibi gelir diyordu eşim. gelsin 15 gün hizmetini tabiki ederim. ama 3 ay misafirliği aşar. görümcem çalışmıyor. görümcemin tutumunu inan bende anlamıyorum neden illede bana gelmek istiyor ? zamanında dediğin gibi k.v. nereye görümcem ve k.b. oraya bize de böyle toplu geldiler ve herkes uzak farklı illerde. ben çok şaşırmıştım. canım eşimi bunlar sömürmüş maddi- manevi düşün oğlu üniv. kazandı dayıları burs verin diyor. biz borç içindeyiz bunu biliyor birde. asıl kabahatli benim eşim. ailem saygılı ve sakin insanlar canım. zaten babam yok ve kullanılıyor bu durum gibi geliyor. en çok da buna üzülüyorum. ama eşimi de inan çok yıprattılar, okadar baskınlarki eşim dediklerini yapana kadar tel. görüşmeleri susmaz. baştan eşim diyorduki benim evim müsait değil, bir şey olsa ben 2 saatte evde ancak olurum diyordu zaten şuan getirmez kardeşini. ama çalışınca 3 ay uzun ve bu artacak, şimdiden yan çizen 2 kardeş var. ben yan çizmiyorum ama 3 ayada karşıyım. kardeşinin 1200 tl maaşı var canım maddi açıdan sıkıntı yok. bizde yardım ederiz. ama her kes farklı memelekette kime yakın tutulacak ki ev ? zaten evine yakın bir abi var, her kes gidiyor oaray tatile. ayrı gidilir ve yardımcı olunur. ama ömürlük bir konu bu. hastalık nasıl ilerleyecek bilmiyoruz. bugün yarın çoluk çocuk büyücek nasıl rahatolunacak. özelliklede kız çocuk varsa
aaaahhhh daha neler var canım ya birde tutup vicdansız, merhametsiz, bencil oluyorum. çok mu kolay Allah aşkına. helede tek kalabilecekken neden 3-4 ay ben huzursuz olayım ?ha birde orası var
ilk başta herkes ortak bakılsın der sonra en sessiz olanın da sonsuza kadar kalsın isterler
şuan sıkıntı yok canım zararlı değil. olsada bana söylemez eşim. sadece bana karşı sinirini gördüm sadece kitap oku demiştim yanlış anlamış beni. işte kalabilir kendi evinde ama bir abimiz bunu istemiyor. ama alıp ben 12 ay bakarım da demiyor. sırayla kalacak bizlerde diyor şuan ben çalışmadığım için gelmiyor zaten bize, çünkü yersiz bir öfkesi var. sürekli alttan alınması gerek ve tek kalamam korkuyorum. eşimde istemiyor demekkki bildiği şeyler var. şuan gidip görüyor. çalışmaya korkuyorum 3-4 ay nasıl kalacak biz de ?
Allah yardımcınız olsun inan ki. Çok zor durum. Doğup büyüyecek çocuğa kadar, sen bile çekinirsin yani. Eşinin erkek kardeşi sonuçta. Herkesin farklı memlekette olması işi daha da zorlaştırmış. İleride ne yapmak istiyorsun? Yüksek lisanstan sonra illa ki bir yerlerde çalışmak istiyorsundur. Ne zaman çalışmak istiyorsun bilmiyorum ama mutlaka ama mutlaka çalış. İşe gidersin evde olmazsın hiç değilse uğraşacak birşeylerin olur. Yani tamam rahatsız olan kardeş gelsin diyelim ama yeni evli bir çift nasıl rahat eder o kadar uzun misafirlikte. Madem eşinin ailesi eşini zaten çok yıpratıyor, sen hiç ses etme nasıl biliyorlarsa öyle yapsınlar ama sende çok yardımcı olma, işine git evine gel. Zamanla eşin de onların baskısından bıkar zaten. Bakar ki karısıyla uzaklaşmış, bir yandan onlar bunaltıyorlar...
Canım ya çalışsan bile sonuçta bu insan hasta, akşam eve gelince sinirlenir, haftasonu sinirlenir. Sonuçta evdeyken eşinden ayrı hiç mi kalmayacaksın? Eşinde bu durumu biliyorsa tatlı dille çöz canım, niye onlar bakmıyor değil de ben korkuyorum ben çekinirim diye söyle ona. Erkekler ailesiyle kıyas yapılınca sinirleniyorlar ama sen eş olarak çekinip korktuğunu alışkın olmadığını falan söylersen sana da kıyamaz belki.
vallahi burada çoğu kişi seni suçlamış ama ben hak verdim bu erkek tarafının anası babası kardeşi akrabası bitmiyor bakılacak aynı şey kadının tarafında olsa iş boşanmaya gelir kalanda huzursuz olur ama kocanın tarafından gelince hep kabul etmek zorundasınşuan sıkıntı yok canım zararlı değil. olsada bana söylemez eşim. sadece bana karşı sinirini gördüm sadece kitap oku demiştim yanlış anlamış beni. işte kalabilir kendi evinde ama bir abimiz bunu istemiyor. ama alıp ben 12 ay bakarım da demiyor. sırayla kalacak bizlerde diyor şuan ben çalışmadığım için gelmiyor zaten bize, çünkü yersiz bir öfkesi var. eşimde istemiyor şuan gidip görüyor. çalışmaya korkuyorum 3-4 ay nasıl kalacak biz de ?
vallahi hasta değil yaşlı değil eli ayağı tutuyor ki hastalığı şizofreni ben korkarım arkadaş ister bencil ister merhametsiz olayımaaaahhhh daha neler var canım ya birde tutup vicdansız, merhametsiz, bencil oluyorum. çok mu kolay Allah aşkına. helede tek kalabilecekken neden 3-4 ay ben huzursuz olayım ?
ben şuanda istiyorum zaten çalışmak ama k.v. vefat edelive bu konular açılaı iş başvurularını dondurdum gözüm korktu çünkü. bu 3 ayla kalacak gibi durmuyor. sürekli sizi istiyor diyorlar. yahu adam 30 yaşında, hadi gerçekten istiyor diyelim demekki kötü davranıyorsunuz da istiyor. yada anlatıp güzel bir dille bize şuan gelemeyeceğini. şimdi gelemediği için kin güdebilir bana görümcem doldurmuştur bi güzel.
ya artık dediğin gibi bırakıcam ne olursa olsun kaç ay gelecekse gelsin. ben çalışayım ve ilgilenmeyeyim. ama işte eşimde diyorki konuş, ilgilen, senin için tatlı yaptım de falan diyor. ben yapmak istemicem bunları yine problem. Allah gerçekten kimseyi yuvasıyla imtihan etmesin. eşimi çok seviyorum ama ondan bile soğudum artık. hep ben mi kafa yorucam, biraz da eşim başa çıkmaya öalışsın bakalım ne olacak.
vallahi burada çoğu kişi seni suçlamış ama ben hak verdim bu erkek tarafının anası babası kardeşi akrabası bitmiyor bakılacak aynı şey kadının tarafında olsa iş boşanmaya gelir kalanda huzursuz olur ama kocanın tarafından gelince hep kabul etmek zorundasın
vallahi hasta değil yaşlı değil eli ayağı tutuyor ki hastalığı şizofreni ben korkarım arkadaş ister bencil ister merhametsiz olayım
bizim komşulardan bir kadın vardı onunda böyle kocasının erkek kardeşi şizofreniydi ki tüm aileyle gelmişti adam kadının postacıdan mektup aldığını görünce abimi aldatıyorsun sen kimle aldatıyorsun diye kadıncağızı bıçaklamıştı tüm mahalle zor kurtardı kadını elinden daha sonra hastaneye yattı adamın
aynı şekilde eşi şizofreni olan arkadaşıma devlet başka yere tayin etti ismini değiştirerek kolay mı şizofreni
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?