Yine beni suçlarsınız kesin ama empati yapın lütfen

Arkadaşlar erken doğum riskim var. 35 haftalığım suyum geldiği için 5 haftadır istirihat ediyorum. Eşim yanımda olup yardım ediyor bana ama bir haftalığına 17 yaşında ki kız kardeşini yanıma bıraktı. Görümcem okula gitmiyor açık öğretim de oluyor. Yani gün boyu evde yalnız ve işsiz. Neyse 1 hafta yanımda kaldı. Evcil bir kız ama mutfakta herşeyin yerini değişmiş paketlerimi açmış dolap düzenimi değişmiş vs. Neysehediye olarak bileklik aldım. Ailelerimizin evleri 5 dk uzaklıkta. Benim babam şeker hastası annem geceleri kalmayabilir kv ise zaten ilgisiz. Sezeryan olacağım eşim bana bakar şu anda olduğu gibi. Eşim sabah geldi yaa o değil de kardeşim bebek büyüyene kadar hergün gelir bebeğe bakmaya sevmeye ona laf anlayamayız yeğenimi de komşunun çocuğunu da o büyüttü. Bende yok öyle birşey ben senin evde olmanı istiyorum öyle her gün evde biri olsun istemiyorum. Eşimde benimle aynı fikirde. Konuş kardeşinle dedim beni dinlemez dedi ki dinlemez. Şimdi ben açıkça demeyi düşünüyorum zaten en zor zamanlarda eşim yanımdaydı kimse yoktu yine yanımda olacak kimseye de ihtiyacımız yok. Siz olsanız ne yapardınız ne düşünürsünüz
Bence bebek dogduktan sonra karar ver benim bebeğim cok zor bi bebek yeni iki aylik oldu kolik ve kucaktan da inmiyor annemler kuzenim esim herkes destek oluyor ama bas edemiyoruz hic uyumak istemiyor hic uyanikken de asla durmuyor sürekli ağlıyor bence gelmesin demeyin hicbirsey yapmasa evinizi temizler büyük bi destek inanin tuvalete dahi gidemiyorum cogu zaman ac yaşıyorum bebeginiz zor bi bebek olursa iki dakika tutan olsada su içebilsem dersiniz

Empati kurayım :) kasımda kaynanam ölse şu vermem demişsiniz bir konuda

Arkasından gelen ikinci konu kayınvalidem yüzsüz

Şimdi de görümce - yahu salıver kaynanan ıkı gun sonra gelıp evınden çıkmasa ota boka karışsa bu sefer de çocuğum onun yüzünden zarar gördü diyip kocanın kafasını yicen

2 aralıktan beri yatıyorum tüp bebek transferı oldum 4 görümcem kaynanam annem eşim ev uçuyor bana göre ,çünkü ille de kendı düzenim :) ama kendıme şunu söyledim ben bu evi 2 günde takla attırırım bırak onlar 9 ay istedigini yapsın dedim oh misss Allah bınlerce kez razı olsun bana vakit ayırmaları bile benım için çok büyük fedakarlık … ayrıca oğlu yoğun bakımdayken gelmeyen kaynanadan sen nie beklentıye girion 😌 sen yata yata sıkılmışsın kitap oku zikir çek kendıne uğraş bul . Benim öyle kaynanam olsa o görümceyi kendım gondermezdım yazık o anneyle bu genç kızla ilgisiz kalıyordur surda yanımızda kalsın ablalık yaparım diyip evımın huzurunu kacıracak hareket yapmadığı sürece de ablalık yapardım .

Son düzenleme:
Bebek biblo gibi bişey değil ağlıyor uyuyor uyanıyor gece hiç ugumadigi oluyor ve anneler uykusuzluktan perişan oluyor 17 yaşında görümcem olup çocuğuma bakmaya gelsin diye can atardım ben olsam ki sende öyle olacaksın :-) biraz baksın uyuyum, yemek yapayım, ev temizleyim diye... kocişinle olmayı canın hiç istemeyecek 😆

Arkadaşlar erken doğum riskim var. 35 haftalığım suyum geldiği için 5 haftadır istirihat ediyorum. Eşim yanımda olup yardım ediyor bana ama bir haftalığına 17 yaşında ki kız kardeşini yanıma bıraktı. Görümcem okula gitmiyor açık öğretim de oluyor. Yani gün boyu evde yalnız ve işsiz. Neyse 1 hafta yanımda kaldı. Evcil bir kız ama mutfakta herşeyin yerini değişmiş paketlerimi açmış dolap düzenimi değişmiş vs. Neysehediye olarak bileklik aldım. Ailelerimizin evleri 5 dk uzaklıkta. Benim babam şeker hastası annem geceleri kalmayabilir kv ise zaten ilgisiz. Sezeryan olacağım eşim bana bakar şu anda olduğu gibi. Eşim sabah geldi yaa o değil de kardeşim bebek büyüyene kadar hergün gelir bebeğe bakmaya sevmeye ona laf anlayamayız yeğenimi de komşunun çocuğunu da o büyüttü. Bende yok öyle birşey ben senin evde olmanı istiyorum öyle her gün evde biri olsun istemiyorum. Eşimde benimle aynı fikirde. Konuş kardeşinle dedim beni dinlemez dedi ki dinlemez. Şimdi ben açıkça demeyi düşünüyorum zaten en zor zamanlarda eşim yanımdaydı kimse yoktu yine yanımda olacak kimseye de ihtiyacımız yok. Siz olsanız ne yapardınız ne düşünürsünüz
Kusura bakmayın ama gerçekten çok kapris yapmışsiniz.

17 yasında kız kışın ıkı bır sana gelebilcekse gezer napsın senın lohusa tribini.ıkı bır gelmez merak etme..evcil diyince sanki kediden bahsediyorsun gibi olmuş.. işsiz falan amma dert edinmişsin gorumceni. daha cocuk o cocuk... yaranılmıyor soyle kıza da sana kocan baksın ne dıye gelip işini goruyo madem .. işinize geldı mı yardım edılcekse buyursun yoksa gelmesın..???

Esinizin ailesinden olan beklentilerinize bayildim her konuda hem onlaraan beklentinizi yazmissiniz , hemde insanlari hic sevmiyorsunuz onlarin yerinde olmak istemezdim. Kiz 17 yasindaysa zaten ne isi gucu olacak siz o yasta sirket mi yonetiyordunuz ayrica yardim ediyor size iste erken dogum yuzunden yatiyorsunuz diye insanligindan yardim ediyor muhtemelen yoksa onun da cok bu duruma bayildigini sanmam, eger dogurduktan sonra gelmiyorlar sormuyorlar, yardimci olmuyorlar diye sizlanmicaksaniz guzellikle konusun ama sonra da insanlardan bisey beklemeyin siz isteyince yapip istemeyince yok olamaz insanlar , dunya sizin etrafinizda dönmüyor neticede

17 yaşında kız konu komşu tüm bebekleri nasıl büyütmüş o yaşta anlam veremedim. Doğduktan sonra gelme deyin yada şimdiden ufak ufak çıtlatin inatçı biriyse sonra zor olmasın

Sürekli yatmaktan konu bulamamış üretmeye başlamış gibisiniz. Doğumdan sonra belki de iyi ki geliyor diyeceksiniz, nasıl bir süreç olacak bilmiyorsunuz. Dolayısıyla bunu düşünmeyi doğum sonrasına bırakın.
İkincisi mutfak düzenine bu kadar takılmaya gerek var mı ya? Yani ayaklanınca yeniden düzeni kurarsınız. Dert yokken dert yapmayın kendinize.

Eşin kendi işini mi yapiyor ? Sürekli yanında olacak mı ? Şimdi bütün köprüleri yıkıp işiniz düştüğünde çağıracak yüzü bırakın. Uslubunuzu ona gire ayarlayın hayırlı olsun
Eşim ünide görevli mesai problemi yok. Köprüleri yıkmak değil emin olun akrabaları tabiki de gelir giderler ilgilenirler. Görümcemde okumadığı için evde genelde ve uğraşacak birşeyi yok. Kendi abisi bile endişeli bu konuda. Daha açık yazayım hafta 1 2 gelip tabiki de sevebilir yanında kalabilir ama evimde sürekli biri olsunda istemem. Çünkü evde biri olunca eşimde nede olsa biri var deyip belki de ilgisiz kalacak ki genelde doğumdan sonra aileler gelip gittikçe erkeklet evden soğuyor. Onu da geçtim görümcem 17 yaşında ama emin olun 30 yaşında ki kadın gibi. Herşeyi ve herkesi yönlendirmek istiyor. Olabilir ergenlik dönemi ama eşimde bende rahatsız oluyoruz. Hafta da bir iki tamam ama her gün hergün gelip benim planımı bozmasına izin veremem.

Bencede o kadar ufak şeylere takılmayın sonra eski düzene döner mutfak falan hem belki ihtiyaciniz olur hemen kestirip atmayın
Kestirip atmak değilde bazı şeylerin önünü almam istiyoruz. Bende eşimde evde sürekli hergün hergün üçüncü bir kişiyi görmek istemeyiz. Haaa evet 1 hafta geldi yardım etti ama benden çok görümceme yaradı. Ayrıca hediyesini de aldım. Ama sırf 1 hafta yanımda kaldığı içinde 7/24 evimde olsun istemem

Bakın siz istediğinize istediğiniz cevabı yağdırabiliyorsunuz korkmayın siz o görümceye de yağdırırsınız .ayrıca eleştiriye açık değilseniz neden konu açtınız . Hiç mi yakın arkadaşınız yok sizin bu soyledıklerinizi dinleyip onaylayacak . Hıc tanımadığınız ınsanlarla kargaşaya giriyorsunuz belli ki geçimsiz birisiniz

Yatmaktan canınız sıkılmış sizin belli. Doğmamış çocuğa don biçmezdim. Durun bakalım gelecek mi? Gelirse teşekkür ederim, ben de emeğin çok ama artık kendim halledebilirim derdim hala gelmeye devam ederse o zaman başka bir şey düşünürüm. Ha tabi bu arada ona gel diye yalvaracak duruma düşmiyim diye dua ederdim.
Hııı hııı aynen yatmaktan canım sıkıldı. Belim kaburgalarım birbirine yapıştıpı için haaa birde her ayağı kalktıkça akıntım gelmesini sıkıntı etmedim görümcemi kafaya taktım... Yaaa iyi misiniz siz? Cidden 7/24 herşeye karışan çok bilmişlik taslayan bebeğimin bakımına bile şimdiden karışmak isteyen eşimin bile Bu konuda tedirgin olduğu bizden yaşça küçük görümceme ilerleyen zamanlarda evimin düzenini bozmaması için ve hiç derdim yokmuş gibi bir de bunu düşünmem benim hoşuma mı gidiyor sizce? Evet Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin ama ben 1 aydır yatıyorum kimseden bir şeyde istemedim. Yapan olursa Allah razı olsun yapmayana da ektiğini biçtiririm. Evet görümcem 1 hafta geldi yanıma ama gelmesi en çok ona yaradı. Ayrıca kimsenin iyiliği altında kalmam hediyesini aldım minnette etmem

Bakın siz istediğinize istediğiniz cevabı yağdırabiliyorsunuz korkmayın siz o görümceye de yağdırırsınız .
Yağdırmak mı? Amacım kimseye cevabını Yağdırmak değil amacım beni de anlamanız ama bunun için kendimi çok yormam çünkü bizzat ne yaşadığımı kimse bilemez. Amacım sadece yarın öbürgün evimin düzeni bozulmasın. Eşim kendisi bile diyor kardeşimi evden çıkarmayız abimin bebeğine de karşı komşunun bebeğine de kardeşim baktı bizimkine de aynısını yapacak diye. Eeee bende bunu kabul etmek zorunda değilim değil mi? Yoksa siz kabul eder misiniz?

Sen gelmeyene gelmedi die zırlıon gelene geldi haftası doldu gitsin gözüyle bakıon . O zaman kocanız yardımcı alıcak size istediğinizde def edersiniz
Zırlıon? Şu an benim ne yaptığımdan ne düşündüğümden önce sizin şu basit iğrenç üslunuza üzüldüm. Size iade ediyorum bu cümleyi en çok size yakışır zaten... Yazık beni bırakında siz kendi halinize acıyın.

Yağdırmak mı? Amacım kimseye cevabını Yağdırmak değil amacım beni de anlamanız ama bunun için kendimi çok yormam çünkü bizzat ne yaşadığımı kimse bilemez. Amacım sadece yarın öbürgün evimin düzeni bozulmasın. Eşim kendisi bile diyor kardeşimi evden çıkarmayız abimin bebeğine de karşı komşunun bebeğine de kardeşim baktı bizimkine de aynısını yapacak diye. Eeee bende bunu kabul etmek zorunda değilim değil mi? Yoksa siz kabul eder misiniz?
Ne ben eşimin ailesine gelme derim ne o benımkıne diyebilir :) ben annemle yaşıyorum eşim hürmette kusur etmez yatak odası 4 duvar var özelimiz orda olur :) asla da eşim benden soğur diye korkmadım soğuyacak adam gözünün üstünde kaş var der yine gider . Burdaki insanlar size anlayış göstermek zorunda değiller bisey sormuşsunuz kendı yaşam tarzlarıyla cevaplamışlar yani siz onaylanmak istemedınız danıştınız ve aldığınız cevaplar hoşunuza gitmedi

17 yaşında kız konu komşu tüm bebekleri nasıl büyütmüş o yaşta anlam veremedim. Doğduktan sonra gelme deyin yada şimdiden ufak ufak çıtlatin inatçı biriyse sonra zor olmasın
Abisinin ve kendisinin dediğine göre evet o büyütmüş. Ama ben buna izin vermek istemiyorum. Bana bebeğe doğunca karınca yağı sürelim diyen kız. Bunun önünü almazsam ilerleyen zamanda bana sıkıntı

Ne ben eşimin ailesine gelme derim ne o benımkıne diyebilir :) ben annemle yaşıyorum eşim hürmette kusur etmez yatak odası 4 duvar var özelimiz orda olur :) asla da eşim benden soğur diye korkmadım soğuyacak adam gözünün üstünde kaş var der yine gider . Burdaki insanlar size anlayış göstermek zorunda değiller bisey sormuşsunuz kendı yaşam tarzlarıyla cevaplamışlar yani siz onaylanmak istemedınız danıştınız ve aldığınız cevaplar hoşunuza gitmedi
Tabiki de anlayış göstermek zorunda değil ama sizin yaşam tarzınız da zırlıon diye basit bir üslup varsa aynı yaşam tarzında olmadığımız kesin. O yüzden bana cevap yazmayın siz kendi yaşam tarzınıza uygun kişilerle iletişim kurun. Aynı dili konuşmuyoruz çünkü...

Zırlıon? Şu an benim ne yaptığımdan ne düşündüğümden önce sizin şu basit iğrenç üslunuza üzüldüm. Size iade ediyorum bu cümleyi en çok size yakışır zaten... Yazık beni bırakında siz kendi halinize acıyın.
Kendıme mı acıyım :) kendi adıma bi olumsuzluk yaşarsam kendım için üzülmesinide bilirim kendımle barışığım yani 😆 üslubum mu iğrenç kaynanama ölse su vermem diye konu açan birinin kaynanadan beklentiye girmesi ve görümceye muhtaç olup o görümceyi defetme dusuncesıne kapılan biri kadar karaktersiz değilim en azından 🙂 teşekkürler. Bebegınıze sağlıklı doğumlar diliyorum

X