• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümcemin niyeti iyi mi?

Gitme 3 senedir sana bir msj bile atmadıysa neden gidiyorsun sana emir verdiğinde de duymamış gibi yapacaksın kavga çıkarırsa bir şey derse benimle bu şekilde diyalog kurma hoşlanmıyorum de cevabını bile dinleme yok say
Evliliğin en başlarında henüz ne olduğunu çözememiştim çok gözlemliyordum. Huyuna giden herkese şeker gibi davrandığını gördüm. Ama arkadaşları veya akrabaları bir gram istemediği gibi davransın hemen içten pazarlıklı modunu açıyor. Bunu benim üzerimde uygulamasını istemiyorum o yüzden tavsiyelerinizi dikkate alacağım mutlaka.

Elimden geldiğince kısa yazacağım inşallah ifade edebilirim. Soru gelirse yine cevaplarım. Eşimin 1 erkek kardeşi 1 kız kardeşi var. Görümce benle yaşıt. Eşim görümcemden ve benden ay farkıyla büyük.

Görümcem karakter olarak agresif birisi. Arkadaşlarıyla, kuzenleriyle, eşimle her konu hakkında kavga eder. Bana laf arasında "Senden önce abimle çok iyi arkadaştık, artık bana vakti yok." demişti. Neyse enerjim emildiği gibi hissettiğim için ona yakın davranmıyorum. O da bunun farkında. Bu durumda görümcem kendisini garip ifade ediyor etrafa emir yağdırmak gibi. Baskın olmaya çalışıyor. Mesela tam iyi akşamlar diyip çıkacağım, kendi balkonunda kendi çiçeklerini sulamam için elime su tutuşturuyor. Acelem var diye geçiştiriyorum çünkü o an o üsluba sinir oluyorum. Benzer durumlar yaşanırsa eşim bana "sen otur, ben hallederim" diyor. Öyle konu kapanıyor.

Onların ailesi yakın. Görümcemin doğum günü olunca ailece toplanmak istiyorlar beni ve eşimi de çağırıyorlar. Ama benim doğum günümde görümce hiç dahil olmadı 3 sene, mesajla da kutlamaz. Ben her yaptığına kakara kikiri davranmadığım için böyle yaptığını tahmin ediyorum. Şimdi bana diyeceksiniz ki ee uzak durmaya devam et? Ama sorum şu: Sizce aynı ortama girince neden emir yağdırıp baskın olmaya çalışıyor? Ben genel olarak nasıl davranayım? Artık doğum günlerine gitmek istemiyorum mesela. Kafamda kurduğumu düşünen varsa o yorumları da okumak isterim.
Huyu böyle olabilir bizdede var bir tane. Ben olsam benim doğum günümde yapmıyorlarsa asla aramam bile, hiçte gitmem. Lafınızı esirgemeyin cevabını verin.

Huyu böyle olabilir bizdede var bir tane. Ben olsam benim doğum günümde yapmıyorlarsa asla aramam bile, hiçte gitmem. Lafınızı esirgemeyin cevabını verin.
Cevabını veriyorum ama genellikle hep geçiştirmeli cevaplar oluyor. Dediğiniz gibi daha net ve sert çıkmam lazım. Bir de kendisinden bir şey istendiğinde 40 tane takla atar. Kp kahvaltı yapmak isteğinde uğraşamam demişti. Bütün bunları düşününce herkesle ego savaşına giren biri olarak görünüyor bana.

Laf sokma veya alengirli yollardan cozum bulmayi denemeyin. Ciddi ama sakin bir ses tonuyla biliyor musun bana hic kimse emrivaki konusarak islerini yaptiramaz buna sen dahil lutfen dikkatli olursan sevinirim diyebilirsin

Laf sokma veya alengirli yollardan cozum bulmayi denemeyin. Ciddi ama sakin bir ses tonuyla biliyor musun bana hic kimse emrivaki konusarak islerini yaptiramaz buna sen dahil lutfen dikkatli olursan sevinirim diyebilirsin
Dediğiniz gibi kesin çözüm bu olacak. Gözlemlediğim kadarıyla bu huylarına sebep yanında yöresinde kimse kalmamış. Ne olursa olsun küçük büyük dinlemeden sinir krizi kozuna sığınıyor.

Back
X