- 2 Temmuz 2013
- 15.807
- 18.335
- 248
- Konu Sahibi lady gonca
-
yok canım anne baba yok. k.v. 1 yıl olacak aramızdan ayrılalı. Allah rahmet eylesin.olmaz bu iş.
kayınvalide hayatta mı orayı anlamadım.
hayatta ise oğluyla beraber bütün çocuklarına eşit uzaklıkta bir muhite yerleşsinler. bi de yanlarına yardımcı birisi gelsin. oldu bitti işte.
insanlar her şeyi çok zorlaştırıyorlar gerçekten...
açıklamamı istediğiniz bir yer varsa yardımcı olurum . biraz uzun ve karışık bir konu. baştan sadece temel olarak anlatmak ve okuyucuları sıkmamak istedim. sonra açmak istedim konuyu biraz diğer sayfalarada bakmak gerekebilir gerçekten anlamak için. biraz uzun ve karışık çünkü.hıc bısey anlamadım
bunu söylediğim zaman ki diğer eltimde aynı fikirde yada tek kalmaya alışmak zorunda, merhametsiz oluyoruz eşlerimizin gözünde. gerçi benim eşim ilkten tek kalmaya alışmalı fikrine sıcak bakıyordu ama abisi çok karıştırıyor ortalığıbu ne biçin iş böyle evlilik mi olur ya?
tamam başlarından atacak halleri yok o da aileden ama
verilir bi bakım merkezine masraf paylaşılır.
bugünün yarını da var.nereye kadar bakacaklar.
o çocukcağız da ordan oraya telef olacak.
hasta için de bakan için de çileli...
canım ben daha çok kalmadığım için açıkçası bilemiyorum durumunun boyutunu. saldırgan olmuşsada zamanında söylemezler asla. yani normal gibi şuan tabi ki bizler gibi değil. ama bir kez sinirli halini anlamsız suçlamalırını gördüm bana karşı ve çok korktum şahsen. ben çalışmak istiyorum ama en azından şu zorluğu onlar bir yaşasın diye bekledim. çünkü bende çalışsam görümcem eli ayağı çekecek. zorluğu bi görsünler bakalım kolay mı?Şizofren hastasıysa ilaçlarını alsın yoksa bakmaya çalışma. İlaçlarını alıyorsa dönüşümlü olarak bakabilirsin.
Tehlikeli değilse, şiddet eğilimi yoksa ve korkutucu hareketleri yoksa bakılır bunu aşıyorsa hastanede gözetim altında olması gerekir . Çeşitlik şizofreni tanıları var. Hangisine uyuyor önce bunun hakkında bilgi sahibi olup, sonrasında üstesinden gelip gelemeyeceğini anlarsın.
Sen evden gitme ayrıca sen de eşine yardımcı ol :) Ömrünün sonuna kadar kaçamazsın ona bakmaktan. Şimdi çalışmıyorsun, ne zamana kadar çalışmayacaksın? Kendi içinde bir karar ver bence ne yapacağına.
kucuk 400 lıraya vır ev tutulurbu ne biçin iş böyle evlilik mi olur ya?
tamam başlarından atacak halleri yok o da aileden ama
verilir bi bakım merkezine masraf paylaşılır.
bugünün yarını da var.nereye kadar bakacaklar.
o çocukcağız da ordan oraya telef olacak.
hasta için de bakan için de çileli...
ben hıc bısey anlamadım gene neden sız calısınca gorumce elını ayagını cekecek butun gun evde kımse yok oh aksamda karı koca bakarlar gıbılerındemı demek ıstıyorsun?canım ben daha çok kalmadığım için açıkçası bilemiyorum durumunun boyutunu. saldırgan olmuşsada zamanında söylemezler asla. yani normal gibi şuan tabi ki bizler gibi değil. ama bir kez sinirli halini anlamsız suçlamalırını gördüm bana karşı ve çok korktum şahsen. ben çalışmak istiyorum ama en azından şu zorluğu onlar bir yaşasın diye bekledim. çünkü bende çalışsam görümcem eli ayağı çekecek. zorluğu bi görsünler bakalım kolay mı?
1- 1 ay evimden ayrı kalmak mantıklı değil canım. o ev benim evim sonuçta ve bende orda kalsam eşim anlaşamayacağımızı düşünüyor ablasıyla çünkü inana geçimli biri değil.tamam anladım sorularım var
1- neden senı annene gonderıyorlar , gorumce ve kayın gelseler senmı kabul etmıyorsun?
2- gorumcenın evınde huzursuzluk var ıse dıger kardeslerı neden gezmıyor?
3- dıger kardeslerı gezmedıgıne gore obur gelınler korkmuyor , sen kendını ne manada gerı cekıyorsun?
4-ıstemedıgını anlıyorum tammen sıze gelmesınler ıstıyorsun bunada ornek annenı gosterıyorsun haklısında , tamamen yaptıkların yada yapmadıkların bunlamı alakalı?
1- ben zaten ayrı eve gıt demıyorumda yanı ablasıda gelsın sende ıdare et 1 ay yada calısmaya basla 3 ay ablasız sızde kalsın hangısı daha ıyı?1- 1 ay evimden ayrı kalmak mantıklı değil canım. o ev benim evim sonuçta ve bende orda kalsam eşim anlaşamayacağımızı düşünüyor ablasıyla çünkü inana geçimli biri değil.
2- 3 ay kaldı ablada ve şimdi diğer abiye geçti eşi çok mutsuz evi terk etti bu sebeple ama çare yok geri geldi.
3- birine gitmiyor çünkü oda evde diğeri mecburen çalıştığı için güç bela bakıyor 1aydır.
4- canım ben gelmesin demiyorum çalışınca 1 ay gelsin ama eşim il dışına çıkıyor, nöbet tutuyor 3-4 ay ben kimbilir kaç gece evde tek kalacağım onla.
çünkü istemiyor bakmak canım. abilere düşermiş onlarda bu tarz şeyler, orada kız evine gidilmez, 20 yıldır kardeşleri evine gitmemiş ablasının. k.v de 8 yıldır gitmemiş. ama bize 2 defa geldi kendisi daha şimdiden. yani bencil, elini taşın altına koymuyor.ben hıc bısey anlamadım gene neden sız calısınca gorumce elını ayagını cekecek butun gun evde kımse yok oh aksamda karı koca bakarlar gıbılerındemı demek ıstıyorsun?
evet paranoya yapıp insanların kendilerine düşman olduğunu, hakkında planlar yaptığını düşünürler çoğunlukla. Korkuyorsan tabi ki bakamazsın. Beni korkutacak hareketleri sözleri olsa ben de bakamam açık ve net.canım ben daha çok kalmadığım için açıkçası bilemiyorum durumunun boyutunu. saldırgan olmuşsada zamanında söylemezler asla. yani normal gibi şuan tabi ki bizler gibi değil. ama bir kez sinirli halini anlamsız suçlamalırını gördüm bana karşı ve çok korktum şahsen. ben çalışmak istiyorum ama en azından şu zorluğu onlar bir yaşasın diye bekledim. çünkü bende çalışsam görümcem eli ayağı çekecek. zorluğu bi görsünler bakalım kolay mı?
Eşim istemese belki bende bakamazdim ama eşim o benimde abim başımın tacı der hep benden güzel bakar şakalaşır güler eylenir onunla bilemedimki ne diyimyok canım tartışmak değil zaten benim de niyetim. dışarıdan nasıl görülüyor bilmiyorum ama gerçekten çok zor bir konu. her şeyi geçtim hastalık şu, bu insan yeri geliyor kendi ailesinden, sözlerinden rahatsız oluyor. sürekli alttan alınması gereken biriyle yaşamak psikoloji bozacak bir şey. ve herkesin yapısı bunu kaldıramayabilir.
mesela senin eşin ne diyor abinin sende kalmasına ? rahatsızlık ifadesi göstermiyor mu ? ben bakıyorum demişsin.
1- ben zaten ayrı eve gıt demıyorumda yanı ablasıda gelsın sende ıdare et 1 ay yada calısmaya basla 3 ay ablasız sızde kalsın hangısı daha ıyı?
2-dıger abıde gorumce varmı suanda?
3- ve 4 konusunda bısı demıyorum gelsın ama nasıl gelsın
bizim farkımız senin kendi abin olması canım ve annen sağ yani aslında başınıza kalmış bir şey değil. ama benim ki erkek ve kaynım yani farklı durumlar.Eşim istemese belki bende bakamazdim ama eşim o benimde abim başımın tacı der hep benden güzel bakar şakalaşır güler eylenir onunla bilemedimki ne diyim
bu 3 ay artacak canım bak gör ben bundan korkuyorum eşimi kullanacaklar. seni istiyor diyorlar şimdiden daha neden ikna etmiyorsunuz kardeşinizi. sonuçta ben tedavi aşamasındayım okuduysan canım. görümcemle 1 ay kalamam. kendi evi var baba evi var neden huzurumu kaçırsın ki. taviz tavizi doğuruyor sonuçta. eltimde yok görümcem canım. şuan onun derdi bizim yuvamız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?