İntihar etmek istiyorum :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Saç ektirin. Ve saç dökülmesini engelleyen vitamin hapları var eczanelerde satılıyor

Derdi küçümsemek ne haddimize herkesin hayatı kendine lakin niye ölmek neden intihar?

Sene 2018 teknoloji çağındayız insansı robotlar çıkıyor artık saç ekmek ektirmek öğlen arası molalarinda bile yapılıyor. O yüzden önce kendinizi perişan etmeyin sağlıklı beslenin kan değerlerinize baktırın herseyin bir çaresi vardır bu hayatta ölüm dışında daha çok gençsin saçların geri gelir de giden hayatın maalesef geri gelmez.

Derdi küçümsemek ne haddimize herkesin hayatı kendine lakin niye ölmek neden intihar?

Sene 2018 teknoloji çağındayız insansı robotlar çıkıyor artık saç ekmek ektirmek öğlen arası molalarinda bile yapılıyor. O yüzden önce kendinizi perişan etmeyin sağlıklı beslenin kan değerlerinize baktırın herseyin bir çaresi vardır bu hayatta ölüm dışında daha çok gençsin saçların geri gelir de giden hayatın maalesef geri gelmez.

Tiroid, d vitamini, b12, folik asit tahlilleri yaptırdın mı ? Bunlar için bir doktora gitsen iyi olur. İmkanım yok dersen aile hekimine de yazdırabilirsin.
Saçlarını değişik bir tarzda kısacık kestirip , boyayı ve tabii çıtçıtı bırakmanı öneririm.
Şampuan yerine defne sabunu kullanabilirsin. Kestirip defne sabunu kullanıp bir de dilaltı b12 tableti kullanırsan 1 ay içinde sonuç alacağını düşünüyorum. Bahsettiğim b12 nin içinde folik asit ve saça fayda veren biotin bulunuyor.

Cogu iyi niyetli kisi bir cok sey onermis ama bu problemi yasamayan bilemez gercekten. Onerilerin de gecici cozumler oldugunu hatta uzun sureli kullanimlarda baska problemlere yol actigini ben bizzat deneyerek, yasayarak gozlemledim. Erkek tipi dokulme yuzunden benimde tepem acilmis durumda.

Uzun sure tepelik, citcit kullandim, hem havasiz kalmasindan hem de citcitlarin kafaya tutturulan yerlerindeki saclari zayiflattigindan cikarttim kafamdan. Hatta o kadar zayiflatti ki citcitlarin takildigi yerlerdeki saclarim dokuldu ve ben 6 xitciti varsa 3u nu 1 ay takmadim sonra da diger ucunun yerini degistirdin vs.. ve en sonunda oradaki saclar biraz toparlar gibi oldu da oyle cikartabildim kafamdan.

Topik ve muadili bir cok urun var daha ucuz, bildigin masraf cunku.. Yasadigim ilin sicaginda yazin kullanamiyorum mesela cunku terliyorum ve akiyor. Elini sacina suremezsin partikuller eline gelir rezillik surekli bir ugrasi yani..

Ben yillardir cekiyorum bu derdi, kaynak yaptirmadim hic cunku seyrek saclarim altindan mutlaka belli olur.

Sac diplerime kontur attirayim dedim hani kaslara yapiliyor ya birkac ay kaliyor falan. Ne yazik ki sac derim kabul etmedi, tutmadi hic.

Sac ekimine gelince, bu saclarda bir yogunluk artisina sebep olmuyor, bir yerden alip baska bir yere ekiyorlar. Gorustugum drlarin yarisi bana saclarin seyrek, arkadan alip one eksek bile bu sefer arkasi problem olur dedi.

Velhasil canim ben saclarimi surekli topluyorum, ufak topuzlar yapiyorum boylece sac diplerim gozukmuyor. Bebek sampuani kullanirim yillardir, piyasa sampuanlari bizim saclara gelmez cunku. Beslenmene dikkat etmelisin asla sigara kullanmamalisin cok cok zayiflatiyor saclari.

Tul peruk cok pahali ne yazik ki onun da on tarafindaki tulu kesip yapistiriyosun falan yani hem o kadar para vericem hem de surekli ugrasiam hem de ne kadar dogal gozukurse gozuksun, istedigi kadar hava gecirgen olsun sac diplerim havasiz kalicak.

Duruma bulabildigim bir cozum yok ne yazik ki, intahar tabi ki sacmalik boyle bir sey icin... Kel de kalsam peruk takar yine yasantima devam ederim. Cok sukur, bin sukur halimize, insanlar ne hastaliklarla ugrasiyor.

Bir tek sac klonlama diye bir sey var henuz basaramadilar, bi basarsalar evi ocagi satar, saclarimi klonlatir kafama ektiririm

Rahmetli yengem kanser teşhisinden sonra bir yıl yaşadı. O bir yılda, tedavi sebebiyle saçı olmadan yaşadı. Çok da güzel saçları vardı... "görümcük kel de güzelim be" derken gözleri parlıyordu. Ölüm o kadar yakınken bile, hiç ağzına ölüm kelimesini almadı. Memeleri alındı, vücudunda onlarca dikiş izi ve yara vardı. Yine de ölümü düşünmedi. "ben yaşayayım da memesiz olayım kel olayım önemli değil" dedi. Yaşayamadı.

Üstteki paragraf belki sizi kendinize getirir. Sağlığınız yerinde mi? Cevabı evet ise güzellik kaygısı yüzünden intihar kelimesini ağzınıza almamanız gerektiğini anlarsınız umarım. Peruk takın, mümkün mü bilmiyorum ama saç ekimi için araştırma yapın. Çözüm bulamasanız bile kendinizi olduğu gibi kabul edip yaşayın. Zira yaşamak için tüm güzelliğinden vazgeçmeye razı olan binlerce sağlıksız insan var.

Araplar sac ektirmek icin akin akin tr ye geliyor, millet yaptirmis kus yuvasi gibi geziyor etrafta sen bunun icin mi oleceksin? Ne kolay vazgeciyorsunuz valla hayret bir sey..

Samsun'da bı Dr var saç ekimi için çok başarılı.hayati bey plastik cerrah ama soyadını bilmiyorum.baya programlarda çıkıyor ve iddialı.onu bı araştır bence.

Beslenmem düzensiz d vitamini eksik demişti en son gittiğimde doktor minoksil fln verdi ama kullanmadım yorumları okudum çünkü
Bak canım benim böyle dertler yüzünden ölmeyi düşünmek çok saçma. Derdin yoksa git yoğun bakım önünde otur birkaç saat içeride yatan hastaların yakınlarıyla konuş dert nedir anlarsın. Önce bu düşünce biçimini değiştir bu bir. İkincisi aynı sorunu ben de yaşadım. Bunu çözmeyi istiyor musun bunu sor kendine. Çıt çıt takıp saçına yağ sürerek olmaz bu iş. Saç nedir insanın sağlığının da bir göstergesi. Neymiş yani içteki sorunu çözmezsen peruk takıp dolaşacaksın. Sen asıl meseleyi çözmelisin tamam mı tatlım. Anemin var mı kan değerlerin demir depon yeterli mi? C vitamini çinko b12 biotin alıyor musun? Tiroid hormonların ne durumda? Kilo da aldıysan eğer mutlaka vitaminlerin eksiktir. Vitamin eksikliği de kilo yapar. Tiroidin kesin bozulmuştur. Tiroid hormonları bozulduğunda saçlar dökülür kilo alınır. İnternetten hipotiroidi belirtileri diye bak. Doktor sana d vitaminin eksik demiş sen içmemiş gelmiş burada ölmekten bahsediyorsun. Hayat güzel saçlarını da güzel yapmak senin elinde. Şunları bir düzelt saçların kendine gelecek. Benim kafamda saç kalmamıştı. En son kuaför saçlarınızda bir sorun var bir doktora görünün bence dediğinde anlamıştım. Sen vitaminlerini al tiroid hormonunu düzene sok. Endokrinoloğa git bunun için mutlaka. Saçına çam terebentinli şampuan kullan. Geçmiş olsun. Üç ay sonra yaz sonucunu. Hadi pes etmek yok sorun varsa çözüm de var.

Her seyin cözümü var artik.Teknoloji bu kadar gelismisken intihari düsünmek en son yapacaginiz sey olsun..
Cok basarili yontemler gelistirdiler.Insaniz degil mi? Her birimizin begenmedigi,sevmedigi fiziki bir yönü vardir.Ya hepsi intihar düşünürse?
Bir kac gün öncesine kadar dag,bayir kosuyordum.Isyerimde cilginlar gibi kosturuyordum.Ugrastigim yigin insan,olaylar var..mücadelem zaten hic bitmiyor..
Ani bir hiz dusunebiliyor musun? Yapmis oldugum ani bir hiz az kalsin canimi aliyordu.Yatiyorum yatak,dösek..Yasamak harikaymis simdi anladim,iyi ki yasiyorum,hayat cok güzel demeyecegim..Evet degil hayat falan cok güzel..
Ama yasamak zorundayiz.Bu can emanet.Eksigiyle,fazlasiyla sahibiz bir bedene.Dertler var insanlarda türlü türlü.Kirilmayin lütfen ama sizinki ufacik kaliyordur bir cogunun yaninda.Belki de benimki de..
Yasamak icin sebepler bulun,ölmek icin degil..Cani alan da belli veren de..Ee o halde??

Son düzenleme:
Günde 4 adet ceviz iyi geliyor. Ben mesela haftada en az iki defa banyodan 2-3 saat önce doğal zeytinyağı sürüyorum. Şırıngayla diplere sıkıyorum. Başka bişey kullanmıyorum. Çok dökülüyordu diplerde minik saçlar var şimdi. Dene mutlaka.

Bu konuyu görünce yazmak istedim.Bugün bir arkadaşımın oğlunun intihar haberini aldım.Anne babasının o halini gördüm ki anlatamam halini.Hayat zaten bitecek Birgün .Bazı şeyleri dert edinip bunu öne aşmak niye?TLC de farklı hastalıkları olan insanlar var.derdiniz onların kibi büyük mü?yaşamayı hedefleyin ölmeyi değil.Ölüm zaten gelip bulacak Birgül hepimizi.

Tabii doğal yöntemler deneyin ama işe yarayacağını sanmıyorum.
Çok gittiyseniz iyisine henüz gitmediniz demektir.
Sebebi ne? Mesela kuzenimin saç dipleri ölmüş. Doğumdan sonra depresyon yaşadı ve o stres dipleri öldürdü.
Pes etmeden mücadele edin.
Peruklar var gerçek gibi. Ne bileyim saç ekimi var ya da psikolojiktir, mantar vardır, hormonaldir.
Saçmalamayın ve pes etmeyin.

Bendede oyle. Bir sekilde tutmaya calisiyorum yerde kalan az saclarimi. Hayata boyle sanssiz dogmusuz napalim. Ara-sira benimde olmek istedigim zamanlar oldu ama hayatin anlamini daha derinden anladikca bos geliyor. Neler var neler, ne dertler var. Hayat kotu, yasam kotu, sanssiz insanlar cok... napalim. Yasayacaz.

öncelikle mutlaka bir doktora gitmelisiniz. Saçlarınızın neden doküldüğü ile ilgili test yaptırın . sonra bir çok kişinin yazdığı gibi saç ektirebilirsiniz , ya da farklı yöntemlerle seyrek görüntüyü azaltabilirsiniz. Bir iki densiz sizi eleştirdi diye ölmek istemek niye ?

Saç ektir

Ah zaten u insanlar bozuyor psikolojimizi gereksiz yersiz düşüncesiz konuşmalarıyla

Neredesin İdray?

Yorumların tamamını okudum hepinize çok teşekkür ediyorum bir kaç gündür sağlık problemlerim sebebi ile girememiştim nete öncelikle defalarca bir umut dr lara gittim en fazla bulabildikleri Demir eksikliği yalandan vitamin verip gönderdiler her seferinde ve sarımsak,zeytin yağı, karanfil suyu vs bir çok şeyi denedim olmadı gene sonuç en son kaynak yaptırdım kendimi o zaman biraz güzel hissettim ama dipler ve önüm seyrek olduğu için her defasında birisi bunu yüzüme vurdu acımasızca ve biliyorum bir çok dert var dermansız benim yaptığım şumarıklık gibi gelebilir ama kendimi çok eksik hissediyorum bunları yazarken bile gözümden yaşlar geliyor. İki gündür sokağa çıkmıyorum sürekli düşünüyorum bu olanları isyan etmiyorum ama içim buruk işte.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…