- 26 Mart 2016
- 1.703
- 3.052
- 36
-
- Konu Sahibi simpletofit
Yoksa kaçırdığın msjlara bakmayıda mı erteledinSelamlar !! Ben geldim ! Siparisimi teslim ettim nihayet, kafam rahat artik :)
Bu hafta yorucu olmakla beraber diyet konusunda rahat geçti. Cok mesgul oldugum zaman yemegi nerdeyse hiç dusunmedigimi fark ettim. Ögle yemegi diktasi ve o sürede kaybedilen zaman da ortadan kalktigi için kendimi çok daha verimli buldum.
Stresten midir bilmiyorum ama baya da bir kabiz problemi yasadim son günlerde. Neyseki geçti. Sebze-meyve suyu, zeytinyagi ve kömür tozu kullandim, hangisi ise yaradi artik bilmiyorum : ))
Bunun yaninda, protein takviseyi almaya karar verdim. Hem belki kilo vermeyi az da olsa belki hizlandirir diye, hem de yetersiz düzeyde tükettigimi düsünüyorum. Nohut mercimek te her gün yenmiyo.. Pirinç proteini yada spirulina arasinda karar vermem gerekiyo.
Geçenlerde bir yazida "procrastination" kelimisini okudum. Ne anlama geldigine bakayim dedim, kelime anlami tam da beni anlatiyomus : herseyi erteleme hastaligi ! Böyle bir sorunum oldugunu biliyordum elbette ama çokta ciddiye almamistim simdiye kadar. Ama söyle bir düsününce, gerçekten de hayatimi ne kadar etkiledigini fark ettim. Tembellikle karistirilabilir, ama ayni sey degil. Daha çok mecburi yapilmasi gereken seyleri, devamli baska bir zamana erteleme huyu.
Bunun için kendinize bir liste yaparak baslayin diye bir yazi okudum, o listeyi bile sonraya erteledim yani düsünün artik.... Ay kendimden korktum ya, bunun mutlaka bir çaresini bulmam gerekiyo. Mesela hiç abartisiz tam 3 aydir bir fb sayfasi açicam diyorum. Bu istedigim birsey, severek yapmam lazim dimi ? Ama ilk basta isim bulmayi bahane ettim ve nerdeyse 2 hafta kaybettim... tamam isim onemli ama normal bir insan oturup dusununce yarim gunde de halledebilir bunu. Sonra profil bilgilerini doldurmak beni caydirdi, sonra profil fotosu. En son kapak fotosunda takili kaldim. Sayfa hala bombos duruyo öyle : /
Neyse, sonra düsünürüm...önce kaçirdigim mesajlara bakayim : ))))
Bakalım neler görücez yarın tartıdaYarın tartı günü ve ben bu hafta kafama göre takıldm sonucu çok merak ediyorum açıkçası:))
valla ona benzer bisey oldu iyimi : )))) telefon geldi sonra annem çagirdi sonra.... derken gitti gümbürtüye : )))Yoksa kaçırdığın msjlara bakmayıda mı erteledin
Cousens' ın kitabına mutlaka bakacağım.
Şu anda dünyada insanların hasta olmaları üzerine kurulu çok ama çok büyük bir sistem var, haklısın. İşte bu yüzden kan değerlerimi ölçtürme gereği duymuyorum. Çünkü doktorların büyük çoğunluğuna göre insülin direncini ölçmenin tek yolu şeker yüklemesi ve tedavisi sadece ilaç olduğu için ve tüm bunların yanında hashimoto hastası olmama rağmen 10 yıllık süreçte hiçbir doktorun bu hastalığın beslenme yoluyla geçebileceğini bana söylememesi yüzünden artık tıp dünyasına mesafeliyim. Tabi ki gidip tahlillerimi yaptırıyorum ama Aip diyetinden haberi olmayan endokrinoloji doktoruna çok saygı ve guven duyamiyorum. Bu noktaya 10 yılda geldim....
Tüm bunları anlatan muhteşem bir kitap da ben önermek istiyorum. Şu anda dünyada bir salgın var aslında. Endokrinoloji hastalıkları salgını. Kitabın Türkçesi henüz yok, "Our Stolen Future" yani çalınan geleceğimiz. Bir grup vicdanli doktor ve bilim insanı tarafından yazılmış.
Bu blog işi insanı çok cezbediyor gerçekten ama dediğin gibi çok zor. Mesela Our Stolen Future kitabının içeriğinden, insanların haberdar olmasını sağlamak isterdim blog tarzı bi şeyle ama hiç zaman yok.
Canım Tebrikler daha nice eksi onlarca kilolara inşallahKilo bildirimi !!! 107,5. Ilk 10 kilomu vermis bulunuyorum : )
simdi kaçirdigim mesajlara bakicam...
Gözün aydin !!! Gerçekten tebrik ediyorum, erkesin harci degil o kadar süre oruç tutabilmek.Kizlar bugun doktora gittim
gecen hafta verdigim kan sonuclarina bakti
butun kan degerlerimde düzelme var demir haric
pazartesi orucu bitirecegim
yasasin su orucu
Yemeye baslayinca kilo bildirimine bende katilacagimGözün aydin !!! Gerçekten tebrik ediyorum, erkesin harci degil o kadar süre oruç tutabilmek.
Acikcasi oruç sonrasini da çok merak ediyorum :)
Kolay gelsin !Merhaba kızlar, ben de uzun zamandır yokum.Tayinim çıktı,evi taşıyacağım için hazırlık yapıyorum.Ortalık karman çorman oldu.Pek giremiyorum nete.Artık evimi taşıyıp, düzenimi oturtunca diyet işlerine geri dönerim.