-
- Konu Sahibi berraksuuu
- #5.021
inşallah heycanla bekliyorum ne dicek diye acaba bide alttan muayene yapar mı ki?
bilmiyorum ki canım alttan muayeneyi ilk ne zaman yapıyorlar :44:
benim ilk muayenem alttan olmuştu..bilginizeee
benim ilk muayenem alttan olmuştu..bilginizeee
kızlar olası bir erken doğum riskine karşılık ,rahimde acıklık var mı diye dr um 31. haftadan itibaren alttan bakmıştı..doğuma kadar da sık sık bu böyle devam etti.
31.haftada mı :44: erken doğum riskiniz olduğu için bu kadar erken sanırım
haa siz doğuma yakın dönemden değil de bebişe ilk bakıldığı zamandan bahsediyorsunuz sanırım...ilk 3muayenem benim de vajinal olmuştu çünkü uterusum tersti,karından görünmüyordu kuzum :)
aaa varsa yazın valla benim korkulu rüyalarım gaz sorunu ben kendim çok yaşadığım için kesin bebğimdede yaşarım
selam kızlar..gaz sorunu için naçizane bişeyler yazmak istedim tecrübeli bir anne olarak
oğlumun gaz sancısıyla neredeyse 3 ay uğraştık,,rezene,kimyon vs..zinco damla..hiçbiri kar etmedi( sürekli sancılanırdı..belli saatlerde sürekli ağlardı..geceleri taş çatlasın bir saat uyurdum..kısacası çok takılmayın şunu vereyim bunu vereyim..olacaksa oluyor..3 aylıkken az da olsa rahatlıyorsunuz...kuzucuklar iyi olsun da hepsi geçiyor..birde kolik ağlamaları için BUZUKİ ORHAN VE BEYAZ GÜRÜLTÜ işe yaramıştı.google ye yazarsanız buzuki orhan diye melodiler çıkıyor..dinleyip sakinleşir biraz..öptüm hepinizi
umarım benim sancılarım da dayanabilcem kadar olur :/ normal mi yaptın sen canım ?
bende çok şükür ilk bebeğime hamileyim. ptesi kan testiyle öğrendm :) 4 gün önçeeee... rabbim herkes nasip etsin. millet yazardı okurdum hep 5+5 7+2 falan diye :))) şükür bende yazabiliyorum, cümlesini rabbim tamamına erdrsn inş. "4+5" :))))
bilmiyorum ki canım alttan muayeneyi ilk ne zaman yapıyorlar :44:
canim ucuncu ayda bitiyormu peki buyuk lcude bu gazlar.benim oglan sabahlari özellikle buyuk Ka... yaparkan soprun yasiyor kivraniyo ediyo ve cikariyor.digerle saatlerde emzirmemle rahat ama sabah biseler oluyo anlamadim gitti.:44:
canim ben 40+1 de gunu gununesancim geldi ve epiduralli normal dogum yaptim. darisi sag salim sizlere olur insallah.inanin bana cok yabanci bir sey gibi ama buralarda okuya okuya her konuda sanki bilgiliymissin gibi oluyo.benim acemiligim sadece sanci konusunda oldu.oda ayni gunun sabahi iki doktor kontrol etti biri henuz dogum sancin yok acilmada hafif dedi diger dogumu gerceklestirecek doktorda ayni seyi söyledi bizde alisveris yapip eve gittik.yemek yaptim falan.anlatmistim.megerse dogum sancim baslamis gunduzden.
hayirli olsun canim Allah tamamin erdirsin insallah sag salim.tüm yeni hamis arkadaslariminda.
benimde 30. haftadan sonra erken dogum belirtisi varmi yok mu anlamak icin altta gevseme yumusama varmi diye iki haftada bir kontrol oldum ve hepsinde alttan muayene vardi.
canım 3.ayda tam olarak bitmese de büyük ölçüde rahatlıyor..şimdi emerken daha memede garklıyoruzcanim ucuncu ayda bitiyormu peki buyuk lcude bu gazlar.benim oglan sabahlari özellikle buyuk Ka... yaparkan soprun yasiyor kivraniyo ediyo ve cikariyor.digerle saatlerde emzirmemle rahat ama sabah biseler oluyo anlamadim gitti.:44:
canim ben 40+1 de gunu gununesancim geldi ve epiduralli normal dogum yaptim. darisi sag salim sizlere olur insallah.inanin bana cok yabanci bir sey gibi ama buralarda okuya okuya her konuda sanki bilgiliymissin gibi oluyo.benim acemiligim sadece sanci konusunda oldu.oda ayni gunun sabahi iki doktor kontrol etti biri henuz dogum sancin yok acilmada hafif dedi diger dogumu gerceklestirecek doktorda ayni seyi söyledi bizde alisveris yapip eve gittik.yemek yaptim falan.anlatmistim.megerse dogum sancim baslamis gunduzden.
hayirli olsun canim Allah tamamin erdirsin insallah sag salim.tüm yeni hamis arkadaslariminda.
benimde 30. haftadan sonra erken dogum belirtisi varmi yok mu anlamak icin altta gevseme yumusama varmi diye iki haftada bir kontrol oldum ve hepsinde alttan muayene vardi.
peki son zamanlarda yapılan bu alttan muayenede doktor sadece bakıyor mu yoksa bi alet falan kullanıyor mu?:44::78:
canım 3.ayda tam olarak bitmese de büyük ölçüde rahatlıyor..şimdi emerken daha memede garklıyoruzsenin ki de düzelir yani meraklanma
eliyle bakıyor..rahim ağzına kadar sokup elini açıklık var mı diye..
öyle valla..başka türlü eliyle bakmadan açıklığı anlayamaz ki..korkma canın yanmıyor
ama bunun için belli bi santimin de açılmış olması gerekmez mi vajinanın ?
peki son zamanlarda yapılan bu alttan muayenede doktor sadece bakıyor mu yoksa bi alet falan kullanıyor mu?:44::78:
valla canım spekulum takılmıyor benim bildiğim..zaten açıklığı da 1 parmak şu kadar cm diyor eğer varsa..mesela benim 36. hafta da 1cm den fazla açılmam olmuştu..yani açılmamışsa da vajina bakılıyor
canım 3.ayda tam olarak bitmese de büyük ölçüde rahatlıyor..şimdi emerken daha memede garklıyoruzsenin ki de düzelir yani meraklanma
eliyle bakıyor..rahim ağzına kadar sokup elini açıklık var mı diye..
sonunda kontrol günümüz geldi