Ilk bebeğine hamile anne adayları heyecanımızı beraber paylaşalım

kızlar olası bir erken doğum riskine karşılık ,rahimde acıklık var mı diye dr um 31. haftadan itibaren alttan bakmıştı..doğuma kadar da sık sık bu böyle devam etti.

31.haftada mı :44: erken doğum riskiniz olduğu için bu kadar erken sanırım

benim son haftalar baya sancılı geçmişti o yüzden..yürüyüş falan da yasaktı..öyle öyle şükür 37+6 da sancılandım gece 38 sabahı da oğluma sezeryanla kavuştum

Son düzenleme:
aaa varsa yazın valla benim korkulu rüyalarım gaz sorunu ben kendim çok yaşadığım için kesin bebğimdede yaşarım

canim ucuncu ayda bitiyormu peki buyuk lcude bu gazlar.benim oglan sabahlari özellikle buyuk Ka... yaparkan soprun yasiyor kivraniyo ediyo ve cikariyor.digerle saatlerde emzirmemle rahat ama sabah biseler oluyo anlamadim gitti.:44:

umarım benim sancılarım da dayanabilcem kadar olur :/ normal mi yaptın sen canım ?

canim ben 40+1 de gunu gununesancim geldi ve epiduralli normal dogum yaptim. darisi sag salim sizlere olur insallah.inanin bana cok yabanci bir sey gibi ama buralarda okuya okuya her konuda sanki bilgiliymissin gibi oluyo.benim acemiligim sadece sanci konusunda oldu.oda ayni gunun sabahi iki doktor kontrol etti biri henuz dogum sancin yok acilmada hafif dedi diger dogumu gerceklestirecek doktorda ayni seyi söyledi bizde alisveris yapip eve gittik.yemek yaptim falan.anlatmistim.megerse dogum sancim baslamis gunduzden.

hayirli olsun canim Allah tamamin erdirsin insallah sag salim.tüm yeni hamis arkadaslariminda.

bilmiyorum ki canım alttan muayeneyi ilk ne zaman yapıyorlar :44:

benimde 30. haftadan sonra erken dogum belirtisi varmi yok mu anlamak icin altta gevseme yumusama varmi diye iki haftada bir kontrol oldum ve hepsinde alttan muayene vardi.

peki son zamanlarda yapılan bu alttan muayenede doktor sadece bakıyor mu yoksa bi alet falan kullanıyor mu?:44::78:

canım 3.ayda tam olarak bitmese de büyük ölçüde rahatlıyor..şimdi emerken daha memede garklıyoruzsenin ki de düzelir yani meraklanma
peki son zamanlarda yapılan bu alttan muayenede doktor sadece bakıyor mu yoksa bi alet falan kullanıyor mu?:44::78:

eliyle bakıyor..rahim ağzına kadar sokup elini açıklık var mı diye..

ama bunun için belli bi santimin de açılmış olması gerekmez mi vajinanın ?

valla canım spekulum takılmıyor benim bildiğim..zaten açıklığı da 1 parmak şu kadar cm diyor eğer varsa..mesela benim 36. hafta da 1cm den fazla açılmam olmuştu..yani açılmamışsa da vajina bakılıyor

valla hep eliyle bakiyor genelde ama bana cihazla baktigida olmustu son iki hafta kala.kalca batmam baslamisti.dogum belirtisi diye görmek istedi.yumusama icin hissetmesi lazim ya o yuzden eliyle.acilma varsa söylüyo ama bende dogum gunune kadar acilma olmadi.acilma var ama sancin yetersiz dedigi gunun gecesi dogum yaptim.ben vajina hamilelikte cok hassaslasmisti agriycak diye kastigim icin kendimi agriyordu.doktor o yuzden söylüyordum hassas davraniyordu o yuzden kasma kendini.

günebkncim benim derdim ayri.annem gittikten sonra yaklasik iki hafta oldu,oglum benimle uyumaya alisti.ondan önce yatiriyordum yatagina emzirdikten sonra.en azindan bi süre uyurdu yerinde.

simdi evde bir karyolasi var sepeti var besigi var asilan hamak tarzi besik var.anliycagin evde sadece bos yer yok ama oglum benimle uyuyor.acaba ilerde alisirmi diyorum.yazik aciyorumda cok agliyo yanimda kalmak istiyo.uyuduktan sonra biraz zaman gecince ben uyuyo numarasi yapiyorum bana caktirmadan bakiyo geri uyuyo.ay hem cok tatli hem acikgöz sanki yavrum.yaglarim eriyo sevimliligine ama nolacak bilmiyorum ilerde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…