Ilk bebeğine hamile anne adayları heyecanımızı beraber paylaşalım

cnm ben 18+1 haftamdayım şükür kilo almadım...sanırım son 3 ayda alacağım..

ben herşeyi yiyorum cnm...bir gün ekmek yediysem diğer gün yememeye çalışıyorum...dr sürekli meyve yememi öneriyor.

Kendini en iyi sen tanırsın ama üçünüzün de birlikte yapabileceği(eşin, bebişin ve sen)bir şey düşün, parka gitmek gibi büyüdüğünü hayal edip aynı masanın etrafında toplandığınızı düşünmek gibi yada ona bir eşya al şimdiden aklına her kötü şeyler geldiğinde ona sarıl ve kötüşeyler düşündüğünde bebeğinin senden daha çok üzüldüğünü unutma o seni her zaman hissediyo sen onu bir kaç ay sonra hissetmeye başlasan bile

benım tedavıyle oldugu ıcın ıgneler ılaclarr sısırdı ıster ıstemez korkuyrmm sımdılık bulantım falanda yok ıstahım yerımde kılo almadım ama bıldıgın sıs karnım sımdıden 4 aylık gıbıyımm

evet canım sanırım çok küçük oldugundan ve psikolojik olarak sunu dşünüyorum sanırım şimdi 6-7ve 8. haftalarda bebeğin organ oluşumunun çogu şekilleniyormuş bunu biliyorum ya ondan bir de bu endişelerim sanırım.kalp atışını ve o minnacık embriyoyu görmek bile beni öyle sarstı ki zaten. ah bir büyüse çabucak. bir de çok ara bir dönem berraksucum göbeğin yok kendini tam hamle olarak hissedemiyorsun ama en önemli haftalar bunu da biliyorsun alışveriş için zaten çok erken cinsiyetini öğrnmene haftalar var kendimi alışverişe versem kilo alıcam diye onu da yapamıyorum böyle olunca sarıyorsun işte birşeylere:)) oyhh ben senin minik kuzunu yerim karnın da ne güzel büyümüştür artık. rabbim hepimizn içine huzur versin bebeklerimize kavuştursun bir an evvel..

cnm bende biraz topluyum....sürekli hamilelikle ilgili bilgiler okuyorum..kilolu anneler daha az kilo alıyorlar...zayıflar daha çok kilo alıyorlar daha az yeselerde..

birde hamile bayanın günde 3 litre su içmesi lazım canım..hem kolay doğum olur,,hem idrar yollarında oluşacak enfeksiyonlar engellenir,,hemde kilo almazsın cnm..

tek gebeliklerde 12 kılo ıkız gebelıklerde 17 kılo normalmıs ıns cok almayız

gerçekten benden çok mu üzülür matancığım? ben onu hiç üzmem artık o zaman onu çok seviyorum ben ona zarar verir miyim diye üzülürken ona daha çok zarar verir miyim hiç.ona birşy alayım demiştim daha önce ama babamız sen ona baktıkça ağlarsın şimdi daha çok etkilenir bebeğim dedi itiraz etti. burnumu kesecekmiş zaten ağlamayayım diye. duygusal bir insandım ben zaten şimdi hepten zıvanadan çıktım.kapı gıcırtısına ağlamak diye yeni bir deyim türeticem yakında :) rabbim sen hormonlarıma sahip çık:)))

hergün bizimle konuşursan kendini daha iyi hissedersin...allahın izniyle o minik organlar çok sağlıklı oluşur annesi.inşallah su gibi gelip geçsin zaman hepimiz için..

tek gebeliklerde 12 kılo ıkız gebelıklerde 17 kılo normalmıs ıns cok almayız

Gebeliği boyunca 12.5 kilo almış ve miadında 3400 gramlık bir bebek doğurmuş bir anne adayında alınan bu kiloların dağılımı

Bebek: 3400 gram

Plasenta: 600 gram

Uterus (rahim) : 900 gram

Amnios sıvısı 0.8 litre (800 gram)

Meme dokusu gelişimi: 400 gram

Kan hacmi artışı: 1450 ml. (1450 gram)

Dokulararası sıvı artışı: 1450 ml. (1450 gram)

Artan yağ depoları: 3500 gram

Bu alınan kiloların doğumdan hemen sonra büyük kısmı gider. Normal sınırlar içinde kilo almış ve normal ölçülerde bebek doğurmuş bir anne doğum sonrası taburcu olurken gebelik öncesi ağırlığının ortalama 4.5 kg fazlasıyla taburcu olur.

evet canım sen ne kadar mutlu olursan o da o kadar mutlu olacak ben öle yapıyorum eşimle konuşurken ,şakalaşırken eğlenirken hep onuda katıyoruz aramıza onada soruyoruz dimi bebeğim diye yemek yerken bile bebeğimin hoşuna gıdecek bunlar dıyorum dimi bebeğim diyorum babası akşam her eve geldiğimizde yatırıp karnımla konuşuyo gülüyoruz eğleniyoruz yani demek istediğim sen ne kadar iyi olursan bebeğin o kadar iyi olacak unutma!Herşey çoooook güzel olacak hep gülümse

senin meleğin ne kadarlık matancığım. biz o konuşmaları test sonucunu aldıgımdan beri yapıyoruz ama ortada henüz bir göbek yokken biraz tuhaf oluyor haliyle.şimdi bebeğin babasından orta boy bir ceviz hamm şeklindeyiz:)) değişen şekline lakap buluyoruz sürekli. önce leblebiydi şimdi babasının deyimiyle buruşuk bir fasülye tanesi oldu:) hevesle eriğe dönüşmesini bekliyoruz. bir de otobüslerde yer vermiyorlar bana. sallanınca otobüs düşücem diye ödüm kopuyor.diyorum ki fasülyemin ilk fotolarını yakamamı iğnelesem:)))

mrb anne adayları tesadüfen buldum topiğinizii we ilk defa yazıyorum bende ilk gebeliğimi yaşıyorum..çok heyecanlı we mutluyum

cnm otobüs sıkıntısı bendede oluyor...birazda minyon tipliyim...otobüse binen deler,neneler direk bana kötü kötü bakıyorlar..ama ben nası yer verebilirim şimdi:44::44::44:

şükür cnm iyiyim...

Sevndim iyi olmana ayyy gelsin artik su dogumda bebegimi

Gozlerimle kokusunu hissderek sevsem dugunlere alip gitsem

Yuz ustu yatmakla ilgili birsey okudm az once bilmyorm bu diyecegim

Séton bilimsel kaniti da yok bnce hamileyken hic iyi degil ezilir rahtsz

Olur diye dusnyorm Sonucda uzerine yatiliyor bn bebegim bnmle oldugunu

Ogrendm aninda kestim yuz ustu yatmayi cok Zor oldu ama hatda su anda bile

Yatblirm istesm sert degil cok migdem ama ezilir gibime geliyor

Alemsin canım güldürdün beni yastık koysan daha başarılı olursun gibi geliyo otobüste ama merak etme az kaldı sonra o koca göbeği nasıl taşıyacaz dıye düşünürüz.benim meleğim 10+1 haftalık bende de henüz bir göbek yok anlayacağın ama adapte olma sürecini kendi yöntemlerimizle biraz hızlandırıyoz ilk üçay zor bir dönem diyor dr. eşime baya nasihatlar yaptı idare et dedı bende de çok duygusallık var bırazda gergin bir yapım var işimlede alakalı tabi olabildiğince pozitif olmaya çalışıyorum işte seni sormadım sen tam olarak kaç haftalıksın?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…