ilişkide kültür farkı sizce ne kadar önemli?

Çok teşekkür ederim. Çok nadir böyle yorumlar.
Zaten şu anda bi anda ayrılmayacağım, ayrılamam da. deneme-alışma süresi gibi bi zaman vereceğim ikimize. Biraz da gözlemleyeceğim tarafsız duygulardan bağımsız olarak bu kültür çatışmasına rağmen oluruz biz dersem devam edebiliriz sanırım. Oof of

Diyarbakırlı tıp okuyan peşimde ayrlarca koşan biri vardı, onun da ailesi erkek arkadaşınınki gibiydi. Üstelik 8 kardeştiler. Hepsi okumuş etmişti. ama annesi türkçe bilmiyordu. Bu bile geçerli bir sebepti kendisiyle olamayacağımın. Burada aynı dili konuşan kv-gelinler varken farklı dil kültür seni çok zorlar. Hoş ne kadar görürsün doktor olunca orası ayrı ama yine de sen bilirsin. Önünde upuzun parlak bir gelecek var. Yaşında genç. Şimdiden biri için evlilik gelecek hayalleri kurma.

herkes ailesine bagli ama biliyorsun o yorenin insanlari birbirlerine cok da baglilalar. anlasabilecekmisin onlarla? anneside turkce bilmyormus. ikinizde memur olcaksiniz muhtemelen baska illerde olursunuz ama bir araya gelince nasil olur diye dusun bence . Ama bir yandan senide anliyorum. Senin duygularindan bende gectim ama ne yazikki benimki bu kadar ileri noktaya gelemedi Hakkinda hayirlisi ne diyim :)

Hatta anne babasının sözünden çıkmak istemez kilit cümle bu göze alıyorsan evlen.

Çok iyi anlaştığınız,sevdiğiniz erkek arkadaşınız düşkün olduğu ailesiyle bir araya geldiğinde geçirdiği dönüşüme inanamazsınız...bence çok iyi düşünün ayrı şehirlerde olmanızda bir şeyi değiştirmez yatılı olarak çok farklı yapıda insanlarla zor oluyor.. tecrübe ettiğim için söylüyorum.. yolunuz açık olsun..

sadece konulara göz atıp cıkacaktım senin baslıgı görünce sakın haaa demeye geldim
asla ama asla olmaz bu iş sakın evlenme konusma dahi bitir bu ilişkiyi
sen meslek sahibi iyi bir aile kızısın o ortam seni acmaz hiçbir seyin uymamız
baksana uyumsuzluk bastan belli olur
sakın burdakileri dinle

sadece konulara göz atıp cıkacaktım senin baslıgı görünce sakın haaa demeye geldim
asla ama asla olmaz bu iş sakın evlenme konusma dahi bitir bu ilişkiyi
sen meslek sahibi iyi bir aile kızısın o ortam seni acmaz hiçbir seyin uymamız
baksana uyumsuzluk bastan belli olur
sakın burdakileri dinle

Nasıl bir genelleme bu?
Allah sizin yardımcınız olsun.
Ama her Urfalıyla evlilik düşüneni böyle uyaracak mısınız, hepsi cehennem hayatı yaşamayacak herhalde.

Sevgiliniz ailesinin kültürünü ne kadar taşıyor veya benimsiyor bence önemli olan burası. Benim de üniversitedeyken urfalı bir erkek arkadaşım vardı, 3 sene sürdü. Hepsi eğitimli insanlardı anne hariç tıpkı sizin durumunuzdaki gibi. Bir gün bile acaba kültür farklılığı sorun olur mu diye düşünmemiştim.
Bir gün abisiyle yengesi boşanmanın eşiğine geldiler çünkü abi aldatıyordu. Bunu biz de biliyorduk. Yenge evden gitmek isteyince benimki "gitsin bakalım çocuklarını bir daha görebilecek mi" dedi. Çocuklar küçük tabiki annede kalır hem aldatan kişi abin dedim. " Bizde böyledir. Ablam da boşandı çocuklarını göremiyor. Çocuk babada kalır." dedi. Bunu diyen de doktor.
Sırf bu cümleler yüzünden ayrıldım ben ve bir gün bile pişman olmadım. Yarın bir gün aldatıldığımda da aynısı başıma gelecekti çünkü.

Nasıl bir genelleme bu?
Ama her Urfalıyla evlilik düşüneni böyle uyaracak mısınız, hepsi cehennem hayatı yaşamayacak herhalde.
Bence bu konu nun kapatilmasi gerek resmen olay farkli yerlere gidiyor..sanki acik acik yazmak istemiyorum... Sayfa yetkililerin bunu gormesi lazim yazdigima bile elin sunu bunu diyen insanlar var...

Bence bu konu nun kapatilmasi gerek resmen olay farkli yerlere gidiyor..sanki acik acik yazmak istemiyorum... Sayfa yetkililerin bunu gormesi lazim yazdigima bile elin sunu bunu diyen insanlar var...
Konu nerden nereye geldi bilmiyorum çok takip etmedim.
Eşim anne tarafından Urfalı, alıngan biri olmadığım ve ailesine çok çok bayılmadığım halde bana bile dokunuyor yani bazı yorumlar.

Konu nerden nereye geldi bilmiyorum çok takip etmedim.
Eşim anne tarafından Urfalı, alıngan biri olmadığım ve ailesine çok çok bayılmadığım halde bana bile dokunuyor yani bazı yorumlar.
Ben bir yazi yazdim ona bile malesef irkci bir bicmde yaklasildi..ve bnde saskinim su anda

Canım simdi aşiret olunca başta böyle bir ürkütücü geliyor insana ama şöyle bir durum var onlarda seni benimsediklerinde yani sevdiklerinde sana karşı korumacı olurlar .öyle kötü düşünme hemen çocuğu tani ailesini tanı .ne var kaynanayla hiç muhatap olmuyacaksin :) şahsen bizim kız afrikalı biriyle konuşuyor kaynana fransizca biliyor türkçe hiç bilmiyor biz umursamiyoruz aksine iyi sen ona ne diyeceksin bilmeyecek o ne diyecek bilmeyeceksin ...Canım evlenince urfa dışında yasarsan hiç bir sorun olmaz senede 1 defa görüşeceğin aile sen çocuğa bak nasıl gerisini takma derim .

Nasıl bir genelleme bu?
Ewet uyaricam burda ben yanlız değilim çünkü bulunduğum yerde herkes mutsuz ve herkes benim yasadigimin benzerini yaşıyor uyaricam tabi konuyu görüp es geçmek için merhametsiz olmak gerekiyor sizin neden rahatsız oldugunuzu anlayamadim

Yok öyle olmuyor. Sen diyorsun ki "ay ne güzel ailesine bağlı demekki aileye önem veriyor değerini biliyor, yarın bir gün ben de ailesi olduğum zaman bana da öyle olacak benim de değerimi bilecek demekki" diyorsun.
Ama tam tersi o aileye verdiği önemi sana vermiyor. Seni ailesi olarak görmüyor. Hala onları üstün tutmaya devam ediyor ve senin onlara saygı adı altında hizmetçilik yapmanı bekliyor. Onların her dediğini yapmanı istiyor. Seni resmen onların yönetmesine, yönlendirmesine izin veriyor.

Arkana bakmadan kaç yol yakınken.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…