- 4 Mayıs 2016
- 2.915
- 7.935
- 27
-
- Konu Sahibi RickandMorty
Çok teşekkür ederim. Çok nadir böyle yorumlar.sevgilinizin ileride her anlamda kendini geliştirmek için çok ortamları/ koşulları olabilir. Bence iyi insan mı sizi el üstünde tutuyor mu ona bakın. Aynı köyden evlenenleri de görüyoruz, her türlü rezillik olabiliyor. Ortak kültür vs tabii önemlidir ama insanlık ondan da önemli. Ayrıca biriniz mars, biriniz venüsten değilsiniz, aynı ülkenin insanlarısınız. (Farklı ülkelerden evlilikler bile sorunsuz yürüyebiliyor)
Son olarak benim annem aynı sizin bu anlattıklarınızı yaşadı ama kötü bir şey yaşamadı.
kızlar iyi akşamlar..
Uzun zamandır aklıma takılan bi konu ile karşınızdayım. İçten içe düşündüğüm, ertelediğim bi konu. Bi anda karar verdim açmaya. Gelişine yazacağım şimdi.
Benim neredeyse 2 yıla yaklaşan bi ilişkim var. İkimiz de tıp okuyoruz aynı okul. Mutluyuz anlaşıyoruz aramız iyi. Yani mükemmel erkek diyemem ama iyi biri. Elbette tartışmalar oluyor olmuyor değil ama hallediliyor. Biraz benim biraz onun alttan almasıyla diyeyim. bu tartışmalarımızın da kesinlikle tek bi çıkış noktası oluyor KÜLTÜR ÇATIŞMASI. Kesinlike bi polemik çıkarmak istemiyorum ama durumu anlatmak adına yazacağım. kendisi urfalı ailesi de kürt aşireti, tarımla uğraşıyorlar. Benim ailem de tam zıttı doğma büyüme ankara istanbul gibi şehirlerdeyim ailem de öyle, babam memurdu. Kürtleri asla kötülemiyorum iyileri de var biliyorum elbette ki kendisi ve ailesi çok iyi insanlar gerçekten vatan sevgisi olan insanlar bunu da belirteyim malum örgütlerden partilerden nefret eden insanlar. Ama işte kültür, yetişme tarzı olarak fark çok büyük. Korkuyorum. Aile yapılarımız o kadar farklı ki ailem nasıl razı olacak bilmiyorum. En basitinden yemekler sofralar farklı konuşma farklı evdeki eşyalar bile farklı, annesi türkçe bile bilmiyor mesela nasıl annemle konuşacaklar?gerçi bi tek annesi bilmiyor.
Bide açıkçası beni şu çok düşündürüyor ben babamı kaybettim. Yani babam bile olamayacak arkamda koruyamayacak ileride bi şey olsa. Beni en çok düşündürenlerden biri de bu. Abim de yok
Ailemi de asla üzmek istemiyorum ben kendim de üzülmek istemiyorum. Sonu olmayan bi ilişki mi imkansız mı? Devam etmeli miyim yoksa yol yakın gibiyken dönsem mi? Aklımda sürekli bunlar var. Keşke başlamasaydım diyorum bazen. Sizce oluru var mı yoksa ben yavaş yavaş kendimi uzaklaştırarak kafamda bitirsem mi bu ilişkiyi?
Son olarak ekleyeyim ailesine bağlıdır sever sayar gerçekten. Hatta anne babasının sözünden çıkmak istemez. Bu da biraz beni korkutuyor ya ileride bu yüzden sıkıntı çekersem diye. Fikirleriniz benim için değerli, herkese çok teşekkürler şimdiden
herkes ailesine bagli ama biliyorsun o yorenin insanlari birbirlerine cok da baglilalar. anlasabilecekmisin onlarla? anneside turkce bilmyormus. ikinizde memur olcaksiniz muhtemelen baska illerde olursunuz ama bir araya gelince nasil olur diye dusun bence . Ama bir yandan senide anliyorum.Ailesine ne derece bağımlı ? Bunu anlayamıyorum şu noktada yani sevgililikte. Sanki aşırı bağımlı demişim gibi yorumlar yapıldı ama onu kastetmemiştim sever sayar ailesini demiştim. Bizim ilişkimiz ciddi devam ederse evliliğe gidecek bir yoldayız ama yine de şu noktada ailesine bağlı mı değil mi nasıl bi erkek kestiremiyorum. Herkes gibi ailesine karşı
Hatta anne babasının sözünden çıkmak istemez kilit cümle bu göze alıyorsan evlen.kızlar iyi akşamlar..
Uzun zamandır aklıma takılan bi konu ile karşınızdayım. İçten içe düşündüğüm, ertelediğim bi konu. Bi anda karar verdim açmaya. Gelişine yazacağım şimdi.
Benim neredeyse 2 yıla yaklaşan bi ilişkim var. İkimiz de tıp okuyoruz aynı okul. Mutluyuz anlaşıyoruz aramız iyi. Yani mükemmel erkek diyemem ama iyi biri. Elbette tartışmalar oluyor olmuyor değil ama hallediliyor. Biraz benim biraz onun alttan almasıyla diyeyim. bu tartışmalarımızın da kesinlikle tek bi çıkış noktası oluyor KÜLTÜR ÇATIŞMASI. Kesinlike bi polemik çıkarmak istemiyorum ama durumu anlatmak adına yazacağım. kendisi urfalı ailesi de kürt aşireti, tarımla uğraşıyorlar. Benim ailem de tam zıttı doğma büyüme ankara istanbul gibi şehirlerdeyim ailem de öyle, babam memurdu. Kürtleri asla kötülemiyorum iyileri de var biliyorum elbette ki kendisi ve ailesi çok iyi insanlar gerçekten vatan sevgisi olan insanlar bunu da belirteyim malum örgütlerden partilerden nefret eden insanlar. Ama işte kültür, yetişme tarzı olarak fark çok büyük. Korkuyorum. Aile yapılarımız o kadar farklı ki ailem nasıl razı olacak bilmiyorum. En basitinden yemekler sofralar farklı konuşma farklı evdeki eşyalar bile farklı, annesi türkçe bile bilmiyor mesela nasıl annemle konuşacaklar?gerçi bi tek annesi bilmiyor.
Bide açıkçası beni şu çok düşündürüyor ben babamı kaybettim. Yani babam bile olamayacak arkamda koruyamayacak ileride bi şey olsa. Beni en çok düşündürenlerden biri de bu. Abim de yok
Ailemi de asla üzmek istemiyorum ben kendim de üzülmek istemiyorum. Sonu olmayan bi ilişki mi imkansız mı? Devam etmeli miyim yoksa yol yakın gibiyken dönsem mi? Aklımda sürekli bunlar var. Keşke başlamasaydım diyorum bazen. Sizce oluru var mı yoksa ben yavaş yavaş kendimi uzaklaştırarak kafamda bitirsem mi bu ilişkiyi?
Son olarak ekleyeyim ailesine bağlıdır sever sayar gerçekten. Hatta anne babasının sözünden çıkmak istemez. Bu da biraz beni korkutuyor ya ileride bu yüzden sıkıntı çekersem diye. Fikirleriniz benim için değerli, herkese çok teşekkürler şimdiden
Ya bu ara ne çok karsilasiyorum senden önceki diyarbakirliyla evlencem diye tutturan bı arkadasada söyledim sanada soleyim ben Urfa kurt biriyle evliyim hayatım tam bi cehennem sakin diyorum başkada bisi demiyorum sizde isterseniz konularimi okuyabilirsiniz Allah'tan belanizi istiyosaniz benim gibi buyrun
Bence bu konu nun kapatilmasi gerek resmen olay farkli yerlere gidiyor..sanki acik acik yazmak istemiyorum... Sayfa yetkililerin bunu gormesi lazim yazdigima bile elin sunu bunu diyen insanlar var...Nasıl bir genelleme bu?
Allah sizin yardımcınız olsun.
Ama her Urfalıyla evlilik düşüneni böyle uyaracak mısınız, hepsi cehennem hayatı yaşamayacak herhalde.
Konu nerden nereye geldi bilmiyorum çok takip etmedim.Bence bu konu nun kapatilmasi gerek resmen olay farkli yerlere gidiyor..sanki acik acik yazmak istemiyorum... Sayfa yetkililerin bunu gormesi lazim yazdigima bile elin sunu bunu diyen insanlar var...
Ben bir yazi yazdim ona bile malesef irkci bir bicmde yaklasildi..ve bnde saskinim su andaKonu nerden nereye geldi bilmiyorum çok takip etmedim.
Eşim anne tarafından Urfalı, alıngan biri olmadığım ve ailesine çok çok bayılmadığım halde bana bile dokunuyor yani bazı yorumlar.
Ewet uyaricam burda ben yanlız değilim çünkü bulunduğum yerde herkes mutsuz ve herkes benim yasadigimin benzerini yaşıyor uyaricam tabi konuyu görüp es geçmek için merhametsiz olmak gerekiyor sizin neden rahatsız oldugunuzu anlayamadimNasıl bir genelleme bu?
Allah sizin yardımcınız olsun.
Ama her Urfalıyla evlilik düşüneni böyle uyaracak mısınız, hepsi cehennem hayatı yaşamayacak herhalde.
Çünkü eşim Urfalı, tabii ki rahatsız olurum.Ewet uyaricam burda ben yanlız değilim çünkü bulunduğum yerde herkes mutsuz ve herkes benim yasadigimin benzerini yaşıyor uyaricam tabi konuyu görüp es geçmek için merhametsiz olmak gerekiyor sizin neden rahatsız oldugunuzu anlayamadim
Yok öyle olmuyor. Sen diyorsun ki "ay ne güzel ailesine bağlı demekki aileye önem veriyor değerini biliyor, yarın bir gün ben de ailesi olduğum zaman bana da öyle olacak benim de değerimi bilecek demekki" diyorsun.Ailesine aşırı bağımlı mı bilmiyorum bunun düzeyini kestiremiyorum açıkçası. Ama aileye bağımlılık bana kötü bişey olarak gelmiyordu. Bazen düşünüyorum evlilikten sonra annesini saymayıp karısını sayan bi adam daha sonra da karısını da başka bi kadın için önemsemez gibi. Aile kavramına saygı yok çünkü.
Yani bu işlerde denge önemliymiş gibi geldiği için ailesine olan değeri filan bana kötü gelmemişti. Mesela ben de annemle eşim arasında denge kuracağım. böyle düşünüyorum. ama tabi burda evli arkadaşlar çok daha deneyimlidir bu konuda