ilişkide kültür farkı sizce ne kadar önemli?

Arkadaşım senin eşin urfaliysa ne yapalım biz burada yaşayan aşiret bı aile için konusuyoruz senin eşin sadece urfalidir okadar yani konuyu kisisellestirmeyin lütfen
Bence siz biraz kişiselleştirin konuyu.
Uzaktan bakınca konu sahibinin mutlu olma olasılığıyla mutsuz olma olasılığı eşit.

Kültür farki olur ama bence karşılıklı anlayisla ilgili benim yakin bir arkadasimin annesi türkçe bilmiyor annemde kurtce bilmez ama telefonda konuşup anlaşıyorlar ha nasil yapıyorlar bende anlamadim ama ılımlı olmak deniyor buna kadinlar yapar ama erkekler biraz daha baskın ve ataerkil taraf oldugu icin belli dayatmalar olabilir siz ayni sehirde oturmayacaksaniz cok sorun değil bence

Biz de diyarbakiliyiz ama aile yapısı olarak çok rahat bir aileyiz tutucu değil .ayrıca istanbul a bir kaç yıl oldu geleli gören insanlar hayret ediyor nasıl oluyor da bu rahat bir ailesiniz diyorlar ..aile de farklı memleketlerden geinlerimiz var aramızda hiç kültür çatışması olmadı ..aile hiç türkçe bilmeyen var mi var.babanem bilmiyor ama dünya tatlısı mersinli yengemi çok sever :) aynı dili konuşamasalarda ..bazı yorumlarda boşanan insanlar a çocukları görmeyecek gibi cümleler yazılmış kimse kusura bakmasin onu diyen adam tam yobazmiş...neyse size tavsiyem çocuğun zihniyetini öğrenin ailesininkine de bakın önemli olan bu ...

Bence siz biraz kişiselleştirin konuyu.
Uzaktan bakınca konu sahibinin mutlu olma olasılığıyla mutsuz olma olasılığı eşit.
Nasıl bu kadar eminsiniz aşiret diyorum arkadasim boşanma yok kadın lafı geçmez değer kıymet bilmezler babasına ilah gibi yaparlar onun sözü geçer daha bunun gibi birçok şey yani göz göre göre niye yaa benim babamda Kürt benimde bı yanım kurt ama aşiret işin içine girerse baştan belli olan bişi yani yani benim kızdığım nokta herkes bol keseden konuşuyor benim yasadiklarimada herkes yasicakmi deniliyor yani aşiret adı üstünde mantıklı olan zaten bagdastirir herneyse benim derdim polemik yaratmak değil ben arkadaşı uyardım kendi karar verir zaten size gelince herkes dusuncesinde özgürdür kimse kimseyi yargilama hakkına sahip değildir

Sevgiliniz ailesinin kültürünü ne kadar taşıyor veya benimsiyor bence önemli olan burası. Benim de üniversitedeyken urfalı bir erkek arkadaşım vardı, 3 sene sürdü. Hepsi eğitimli insanlardı anne hariç tıpkı sizin durumunuzdaki gibi. Bir gün bile acaba kültür farklılığı sorun olur mu diye düşünmemiştim.
Bir gün abisiyle yengesi boşanmanın eşiğine geldiler çünkü abi aldatıyordu. Bunu biz de biliyorduk. Yenge evden gitmek isteyince benimki "gitsin bakalım çocuklarını bir daha görebilecek mi" dedi. Çocuklar küçük tabiki annede kalır hem aldatan kişi abin dedim. " Bizde böyledir. Ablam da boşandı çocuklarını göremiyor. Çocuk babada kalır." dedi. Bunu diyen de doktor.
Sırf bu cümleler yüzünden ayrıldım ben ve bir gün bile pişman olmadım. Yarın bir gün aldatıldığımda da aynısı başıma gelecekti çünkü.
İnanın bende korkuyorum bundan. Benzer bi hikaye arkadaşımdan duymuştum kadına çocuklarını göstermemişler birdaha. Aldatmayacağına eminim ama hayat bu ne göstereceği belli olmaz haklısınız. Tek sebep bu muydu sizin ayrılığınızda?

Aslında erkek arkadaşının ağzını arayabilirsin aile yapısı konusunda
Yani ne diyeyim mesela? Çok konuştuk bunları annesini babasını pek üzmek istemez öyle bi tip aslında ama yeri gelince karşı çıkabileceğini kendi fikrini savunabileceğini de söylüyor ama daha onlara karşı çıkmışlığı yok sanırım ciddi bi konuda. Açıkçası beni tam koruyabileceğinden emin değilim onlara karşı ne yalan söyleyeyim. Arkamda durur dimdik bana laf söyletmez diyemiyorum. Ama hiç yapamaz beni öyle ortada bırakır da diyemiyorum. Ki bu konuda tartışmıştık sanırım annesine filan saygılı olmamı bekler öyle demese de bekleyeceğini biliyorum

Ne sorabilirim mesela aile yapısını anlamak için:KK43:

Biz de diyarbakiliyiz ama aile yapısı olarak çok rahat bir aileyiz tutucu değil .ayrıca istanbul a bir kaç yıl oldu geleli gören insanlar hayret ediyor nasıl oluyor da bu rahat bir ailesiniz diyorlar ..aile de farklı memleketlerden geinlerimiz var aramızda hiç kültür çatışması olmadı ..aile hiç türkçe bilmeyen var mi var.babanem bilmiyor ama dünya tatlısı mersinli yengemi çok sever :) aynı dili konuşamasalarda ..bazı yorumlarda boşanan insanlar a çocukları görmeyecek gibi cümleler yazılmış kimse kusura bakmasin onu diyen adam tam yobazmiş...neyse size tavsiyem çocuğun zihniyetini öğrenin ailesininkine de bakın önemli olan bu ...
Benim derdim tutuculuk asla değil. Sadece hani ailesine alışamamak anlaşamamak bu gibi dertlerim var. Erken ama şimdiden tanışsam mı diye düşünmeye başladım tanımadan emin olamam. Eğer çok kötü gelirlerse zaten ayrılmamak için sebebim kalmayacak.

Çok önemli. Sadece doğulu olmakla da alakası yok. Kimi insanlar kimi aileler koloni halinde yaşamaya alışkın oluyor. Gidip haftalarca aylarca kızının, oğlunun evinde kalmak normal gelebiliyor. Hiç rahatsızlık duymuyor ve hiç rahatsızlık verdiğini düşünmüyor. Para aldısı verdisi hiç bitmiyor. Artık ayrı bir aile olduğunuzu ayrı bir hayatınız olduğunu kabullenemiyorlar. Aile gerçekten çok önemli saygılı kültürlü olmaları önemli.

Yani ne diyeyim mesela? Çok konuştuk bunları annesini babasını pek üzmek istemez öyle bi tip aslında ama yeri gelince karşı çıkabileceğini kendi fikrini savunabileceğini de söylüyor ama daha onlara karşı çıkmışlığı yok sanırım ciddi bi konuda. Açıkçası beni tam koruyabileceğinden emin değilim onlara karşı ne yalan söyleyeyim. Arkamda durur dimdik bana laf söyletmez diyemiyorum. Ama hiç yapamaz beni öyle ortada bırakır da diyemiyorum. Ki bu konuda tartışmıştık sanırım annesine filan saygılı olmamı bekler öyle demese de bekleyeceğini biliyorum

Gidip görmeden bilemezsin ne anlatirsa anlatsın

Nasıl bu kadar eminsiniz aşiret diyorum arkadasim boşanma yok kadın lafı geçmez değer kıymet bilmezler babasına ilah gibi yaparlar onun sözü geçer daha bunun gibi birçok şey yani göz göre göre niye yaa benim babamda Kürt benimde bı yanım kurt ama aşiret işin içine girerse baştan belli olan bişi yani yani benim kızdığım nokta herkes bol keseden konuşuyor benim yasadiklarimada herkes yasicakmi deniliyor yani aşiret adı üstünde mantıklı olan zaten bagdastirir herneyse benim derdim polemik yaratmak değil ben arkadaşı uyardım kendi karar verir zaten size gelince herkes dusuncesinde özgürdür kimse kimseyi yargilama hakkına sahip değildir
Haaa ne yaptınız ya unv.de çok arkadaşım doğulu aşiretleri vardı. Hiç biri de sizin dediğiniz gibi değildi kızları oğulları avrupai gibiydiler :) sadece tehlike çanları çalınca aşiret meydana geliyordu ..Yani bir sorun varsa onu hal etmek için toplanıyordu kavga dövüş meseleri inanacak çiftler arasında ki sorunları konuşup hal etmeye çalışıyorlar yok bosandin çocukları gostermeyiz diyen bir aşiret görmedim ...ama tabi bu bahsettiğim aşiretler van hakkari aşiretleri , urfalı arkadaşlarım vr onlarda hiç duymadım böyle şeyler ..ama yabani yobazlar her yerde var ışte araştırmak lazim

kesinlikle çok önemli benim eişim ve ailesi anlattığınız kadar değil ama yine de çok zorlandım çok zorlanıyorum bıktım her yere kayınvalidemi taşımaktan . gerektiğinde çok ödün verir çok fedakarlık yapar ama karşılık da bekler yani sürekli ona borçlusun. en ufak çatışmada yüzüne vurur herşeyi ben sana şunu yatım bunu yaptım. gerçek anlamda bıktım. bence doğu kültürü ile büyüyen kişiler aynı kültürden kişilerle evlenmeli çünkü buna alışmamış insanlar çok zorlanıyor çok üzülüyor.

Son paragrafınıza kadar olmamalı diye düşünüyordum. Son paragrafı okuyunca umarım bir an önce ayrılır diye düşündüm. Sonunuz gayet net. Aman diyeyim..

Çok önemli. Sadece doğulu olmakla da alakası yok. Kimi insanlar kimi aileler koloni halinde yaşamaya alışkın oluyor. Gidip haftalarca aylarca kızının, oğlunun evinde kalmak normal gelebiliyor. Hiç rahatsızlık duymuyor ve hiç rahatsızlık verdiğini düşünmüyor. Para aldısı verdisi hiç bitmiyor. Artık ayrı bir aile olduğunuzu ayrı bir hayatınız olduğunu kabullenemiyorlar. Aile gerçekten çok önemli saygılı kültürlü olmaları önemli.
İşte bunları düşünüyorum düşünüyorum ama çat diye soramıyorum. Şuan eminim sorsam "ailen gelip bizde aylarca kalır mı?" Desem hem abes kaçar neyin hesabını yapıyor olurum hem de zaten cevabı "istedikleri kadar kalırlar benim evim onların evi" olur.
Ama sorun şu ki açıkçası o da bana dese ailen ne kadar kalır şu kadar günden fazla kalmasın dese kaçarak uzaklaşırım ondan yani o saniye soğurum. Böyle bencillik yapmak istemiyorum kendi ailem istediği kadar kalsın onunkiler gelmesin diyemiyorum :KK43:sanırım her iki tarafın da anlayışı gerekiyor bu konuda ya. Kimse kimsenin evinde aylarca kalmamalı ama hangimiz annemiz gelip kalmak istese git diyebiliriz ki.
Ailesi aslında gelmez gibime geliyor öyle insanlara benzemiyolar ama her konuda olduğu gibi bu konuda da bi şeyin garantisi yok.

İnanın bende korkuyorum bundan. Benzer bi hikaye arkadaşımdan duymuştum kadına çocuklarını göstermemişler birdaha. Aldatmayacağına eminim ama hayat bu ne göstereceği belli olmaz haklısınız. Tek sebep bu muydu sizin ayrılığınızda?
Bizimkilerde de var böyle bir durum.
Hamileyken ailesine gitmiş kadın, doğunca çocuğu almışlar, kadın da muhtemelen diretmemiş.
Kadının ne yaşadığını bilmiyorum, arkasından deli diye konuşulur hâla.
Allah korusun aynı durumda kalsak gelsinler benim çocuğumu alsınlar sıkıyorsa.

Eşimin sülalesinde çok çok farklı hayat hikayelerine rastlanabilir.
Kuma da var, aileden kopup tamamen kendi hayatını kuran, aynı şehirde bayramdan bayrama görüşen de.
Yani duruşla ilgili bir şey bu, hem sizin duruşunuz hem sevgilinizin duruşu.

Anlattıklarınız bu kadarıyla ayrılık sebebi değil gözümde, ama her şeyi iyi analiz edebilmelisiniz.

Evli abisi varsa eğer ailesinin yengesine karşı olan tutumlarını sorabilirsin. Mesela yengen yemeğe yardım eder mi? Etmezse sorun olur mu? gibi. Yada babasının annesine karşı olan tavırlarını sorabilirsin. Mesela annen ve babaannen aynı evde yaşadılar mı? Annenin babaannene karşı olan tavırları nasıldı? gibi. Evli arkadaşın, akraban varsa onların ilişkisinden örnek verip tepkilerine bakabilirsin; x in kvsi sürekli onda kalıyormuş. Hiç hoş değil bence dersin, adamın tavrına bakarsın mesela.

Benim derdim tutuculuk asla değil. Sadece hani ailesine alışamamak anlaşamamak bu gibi dertlerim var. Erken ama şimdiden tanışsam mı diye düşünmeye başladım tanımadan emin olamam. Eğer çok kötü gelirlerse zaten ayrılmamak için sebebim kalmayacak.
Aynı dili bilenlerden daha iyi anlasirsiniz ...

X