ilişkide kültür farkı sizce ne kadar önemli?

Bak birde aşiret demişsin ya; o aşireti araştır derim ben. İnternette falan vardır muhakkak. Bak; oku. Burada bile vardır Urfalı olan aslında. Onlara bir sor. Hatta abes kaçabilir ama ben olsam sevgilimden gizli gider soruştururdum. Nasıl bir aşiret? Ne kadar güçlüler? Elleri kolları ne kadar uzun? Bak mesela çocuğunu göstermezler demişler. Bunun yasal olarak bir dayanağı yok ama bu iş nasıl oluyor? Ben olsam bunlara bakarım.

Benimde Vanlı aşiretten bir arkadaşım vardı. Kız gayet modern bir kızdı. Hiçbir aşırılığını görmedim. Yalnız sanki Van ve Hakkari biraz daha farklı Urfa'ya göre. Kültür olarakta öyle sanırım.

Once sunu bilmemiz lazim evlenince urfaya mi tasinacaksiniz yada hayatinizin ilerleyen zamanlarinda orada yasama gibi bi durumunuz var mi.eger cevabiniz evetse hemen bitirin bu işi.cunku esiniz ne yaparsa yapsin ailesine bi sure sonra yenilecek ve dediklerini yapacak.fakat siz ayri sehirlerde kalicaz diyosaniz.eşiniz de az cok sizin arkanizdaysa bu iliski olur.evet kv kurtce biliyomus ama bu cokta takilacak bisey degil dugun zamani aileler muhatap olacak ondan sonrasi ayda yilda bir gorusecekler.sevgiliniz iyi biriyse hic bi sorun cikmaz.hem su acidan bakin siz doktor olacaksiniz.onlar istesede size mudahale edemez.hatta size saygi duyarlar cekinirler size birsey soylemekten.ben yasadim biliyorum

Evet bende öyle düşünüyorum hakkari li bir arkadaşımın hiç şiveli konuştuğunu gormedim hatta bir defa sordum.Biz de hakkariler istanbul türkçesiyle konuşuruz derdi pek inanmamıştım .çünkü yeri geliyor ben bile şakayla olsa şiveli konuştuğum oluyor ...sordum soruşturdum hem istanbulda ki gibiler konuşup onlar gibi yaşıyorlar çoğu öyle bazı kesim malesef öyle değil tabi.

Bak işin bu boyutuda var sanki. Oralarda okumuş olmak daha bir önemli görülüyor.

ben kürdüm eşim de öyle Türklerinde Kürtlern de içinde iyi kötü insanlar var.Kürtçe öğrenirsin annesiyle iletişim için çok tatlı bir dil hem annesi seni anlar sadece konuşamaz genelde öyle oluyor. Beni dinlersen aşıksan bırakma derim

En az %70 önemli.
1. Dil farkı kv ile nasıl anlaşacaksın(ız) ?
2. Çocuk olana kadar idare ettindiyelim çocuğun babaannesi dedesi halası amcası vs olacaklar her kafadan ses çıkacak istemediğin her şeyi cahilce yapmak isteyecekler senin olmadığın ortamlarda aklın kalıcak sinirlerin bozulacak vs vs
3. Dünyaya bakışının farklı olduğu bir adamla aynı evi paylaşmak seni çileden çıkarır. Yani ya sen ya o benliğinizi bastırıp alttan alacak ki huzur sağlansın(ki burada bunu yapan kadın olur %90)
4. Aile düşkünü bir adam ister uzaya çıksın ister doktor olsun onların yanında veyahut onların alakası olduğu hatta bazen olmadığı her konuda 1.sıraya öncelik verecektir. Tahmin edersin ki yaşam kaliteni etkileyecek her manada bu durum.
5. Vazmıgeçsem acaba? Diye düşünebildiğine göre çok çok sevmediğini düşündürüyor hani seviyorsundur tabi ancak sırılsıklam aşk değil. Bu durumda kendini bile bile bu zorluklara sokmak pekde akıl işi değil.
6. Özetle: direk kestirio at yavaş yavaş ayrılma olmaz. Sebebini bildir kesin kararın olduğunu belirt ve ısrar ederse dik dur. Bunu kendini sevdiğin için yapmalısın.
Uzun oldu ama kendim eşimle senin ilişkindeki kadar kültür farkı olmamasına rağmen çok zorlandım çok aşık olmasaydım yapamazdım

Başta hiç öyle insanlara benzemezler zaten sonrası aaa biz yabancı mıyız, aaa ben de senin annenim aa biz misafir miyiz burası kendi evimiz sayılır oluyor.

Mantıklı geldi bunu yapayım. Aşiretlerinin adını bilmiyorum ama öğrenip araştıracağım

O urfaya ailesinin yanına dönmek istemişti başlarda ama beni kaybetmemek için urfayla benim ailemin bulunduğu şehir arasında ortalarda bi şehirde yaşarız Olarak kabul etti. Asla asla gelmeyeceğimi belirttim çünkü. Ki zaten bizim meslekte seçim şansımız da çok yok açıkçası

Bak işin bu boyutuda var sanki. Oralarda okumuş olmak daha bir önemli görülüyor.
İnanın kardeşlerinin biri hukuk biri tıp okuyor geriden gelenler de iyi meslekler seçecekler gibi. Eğitime mesleğe çok önem veriyorlar ama bi okuyan ben olmayacağım için çok da el üstünde tutulacak bi tarafım olmaz sanırım

Hımmm. O zaman iyi araştır derim yine.

Evet buydu çünkü her ne kadar beni aldatmamış olsa da güvensem de aldatmayacağına, adamın kültüründe bunlar normal şeyler. İhanet de normaldi çünkü abisine kızdığını hiç görmedim. Ablasının çocuklarını göremeyişini dahi normal karşılıyordu, en çok beni bu düşündürdü.

armut dibine düser diye bir laf vardir
ne kadar okusalar da insanlar aileden ne görmüsse onu yapiyorlar
van yada kars taraflarindan bir avukat kizkardesime talip olmustu
kizkardesi de sosyoloji okumustu ve ailesi okumaya cok önem veriyordu
ama ailecek malum partiden idiler

canim dogu kültüründe ,hele ki bu aile asiret ise
eger esler ayrilirsa erkek tarafi cocuklari asla vermez

sonuc olarak eger kendinizi bu aileye uyum saglayacak durumda görüyorsaniz mutluluklar dilerim
kayinvalide ile ayni dili konusmamaniz bence sorun degil,yine de anlasabilirsiniz
zonguldak`li bir arkadasin esi urfali
gayet mutlu bir yuvalari var ama arkadas yurtdisinda yasiyor
sunu unutmayin ; siz sadece esinizle degil onlarin ailesi ile de evleniyorsunuz
bahsettiginiz kültür farkliliklari hayat boyunca karsiniza cikacaktir
sadece duygusal yönden degil,mantik cercevesinde de düsünüp en dogru karari vermeniz dilegiyle
selamlar

Okurken bi an düşündüm bu ben miyim diye.Biz de tıp okuyoruz ve o doğulu ben batılıyım.Benim de gözüm korkuyor ilersi için ama biz kendi aramızda henüz kültürle ilgili bi şey yaşamadık Allah hepimize hayırlısını vesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…