- 9 Temmuz 2015
- 10.397
- 21.022
- 34
-
- Konu Sahibi RickandMorty
Benimde Vanlı aşiretten bir arkadaşım vardı. Kız gayet modern bir kızdı. Hiçbir aşırılığını görmedim. Yalnız sanki Van ve Hakkari biraz daha farklı Urfa'ya göre. Kültür olarakta öyle sanırım.Haaa ne yaptınız ya unv.de çok arkadaşım doğulu aşiretleri vardı. Hiç biri de sizin dediğiniz gibi değildi kızları oğulları avrupai gibiydiler :) sadece tehlike çanları çalınca aşiret meydana geliyordu ..Yani bir sorun varsa onu hal etmek için toplanıyordu kavga dövüş meseleri inanacak çiftler arasında ki sorunları konuşup hal etmeye çalışıyorlar yok bosandin çocukları gostermeyiz diyen bir aşiret görmedim ...ama tabi bu bahsettiğim aşiretler van hakkari aşiretleri , urfalı arkadaşlarım vr onlarda hiç duymadım böyle şeyler ..ama yabani yobazlar her yerde var ışte araştırmak lazim
Evet bende öyle düşünüyorum hakkari li bir arkadaşımın hiç şiveli konuştuğunu gormedim hatta bir defa sordum.Biz de hakkariler istanbul türkçesiyle konuşuruz derdi pek inanmamıştım .çünkü yeri geliyor ben bile şakayla olsa şiveli konuştuğum oluyor ...sordum soruşturdum hem istanbulda ki gibiler konuşup onlar gibi yaşıyorlar çoğu öyle bazı kesim malesef öyle değil tabi.Benimde Vanlı aşiretten bir arkadaşım vardı. Kız gayet modern bir kızdı. Hiçbir aşırılığını görmedim. Yalnız sanki Van ve Hakkari biraz daha farklı Urfa'ya göre. Kültür olarakta öyle sanırım.
Bak işin bu boyutuda var sanki. Oralarda okumuş olmak daha bir önemli görülüyor.Once sunu bilmemiz lazim evlenince urfaya mi tasinacaksiniz yada hayatinizin ilerleyen zamanlarinda orada yasama gibi bi durumunuz var mi.eger cevabiniz evetse hemen bitirin bu işi.cunku esiniz ne yaparsa yapsin ailesine bi sure sonra yenilecek ve dediklerini yapacak.fakat siz ayri sehirlerde kalicaz diyosaniz.eşiniz de az cok sizin arkanizdaysa bu iliski olur.evet kv kurtce biliyomus ama bu cokta takilacak bisey degil dugun zamani aileler muhatap olacak ondan sonrasi ayda yilda bir gorusecekler.sevgiliniz iyi biriyse hic bi sorun cikmaz.hem su acidan bakin siz doktor olacaksiniz.onlar istesede size mudahale edemez.hatta size saygi duyarlar cekinirler size birsey soylemekten.ben yasadim biliyorum
Aynen oyle okumuş olana çok değer verilir ..Bak işin bu boyutuda var sanki. Oralarda okumuş olmak daha bir önemli görülüyor.
ben kürdüm eşim de öyle Türklerinde Kürtlern de içinde iyi kötü insanlar var.Kürtçe öğrenirsin annesiyle iletişim için çok tatlı bir dil hem annesi seni anlar sadece konuşamaz genelde öyle oluyor. Beni dinlersen aşıksan bırakma derimkızlar iyi akşamlar..
Uzun zamandır aklıma takılan bi konu ile karşınızdayım. İçten içe düşündüğüm, ertelediğim bi konu. Bi anda karar verdim açmaya. Gelişine yazacağım şimdi.
Benim neredeyse 2 yıla yaklaşan bi ilişkim var. İkimiz de tıp okuyoruz aynı okul. Mutluyuz anlaşıyoruz aramız iyi. Yani mükemmel erkek diyemem ama iyi biri. Elbette tartışmalar oluyor olmuyor değil ama hallediliyor. Biraz benim biraz onun alttan almasıyla diyeyim. bu tartışmalarımızın da kesinlikle tek bi çıkış noktası oluyor KÜLTÜR ÇATIŞMASI. Kesinlike bi polemik çıkarmak istemiyorum ama durumu anlatmak adına yazacağım. kendisi urfalı ailesi de kürt aşireti, tarımla uğraşıyorlar. Benim ailem de tam zıttı doğma büyüme ankara istanbul gibi şehirlerdeyim ailem de öyle, babam memurdu. Kürtleri asla kötülemiyorum iyileri de var biliyorum elbette ki kendisi ve ailesi çok iyi insanlar gerçekten vatan sevgisi olan insanlar bunu da belirteyim malum örgütlerden partilerden nefret eden insanlar. Ama işte kültür, yetişme tarzı olarak fark çok büyük. Korkuyorum. Aile yapılarımız o kadar farklı ki ailem nasıl razı olacak bilmiyorum. En basitinden yemekler sofralar farklı konuşma farklı evdeki eşyalar bile farklı, annesi türkçe bile bilmiyor mesela nasıl annemle konuşacaklar?gerçi bi tek annesi bilmiyor.
Bide açıkçası beni şu çok düşündürüyor ben babamı kaybettim. Yani babam bile olamayacak arkamda koruyamayacak ileride bi şey olsa. Beni en çok düşündürenlerden biri de bu. Abim de yok
Ailemi de asla üzmek istemiyorum ben kendim de üzülmek istemiyorum. Sonu olmayan bi ilişki mi imkansız mı? Devam etmeli miyim yoksa yol yakın gibiyken dönsem mi? Aklımda sürekli bunlar var. Keşke başlamasaydım diyorum bazen. Sizce oluru var mı yoksa ben yavaş yavaş kendimi uzaklaştırarak kafamda bitirsem mi bu ilişkiyi?
Son olarak ekleyeyim ailesine bağlıdır sever sayar gerçekten. Hatta anne babasının sözünden çıkmak istemez. Bu da biraz beni korkutuyor ya ileride bu yüzden sıkıntı çekersem diye. Fikirleriniz benim için değerli, herkese çok teşekkürler şimdiden
Başta hiç öyle insanlara benzemezler zatenİşte bunları düşünüyorum düşünüyorum ama çat diye soramıyorum. Şuan eminim sorsam "ailen gelip bizde aylarca kalır mı?" Desem hem abes kaçar neyin hesabını yapıyor olurum hem de zaten cevabı "istedikleri kadar kalırlar benim evim onların evi" olur.
Ama sorun şu ki açıkçası o da bana dese ailen ne kadar kalır şu kadar günden fazla kalmasın dese kaçarak uzaklaşırım ondan yani o saniye soğurum. Böyle bencillik yapmak istemiyorum kendi ailem istediği kadar kalsın onunkiler gelmesin diyemiyorumsanırım her iki tarafın da anlayışı gerekiyor bu konuda ya. Kimse kimsenin evinde aylarca kalmamalı ama hangimiz annemiz gelip kalmak istese git diyebiliriz ki.
Ailesi aslında gelmez gibime geliyor öyle insanlara benzemiyolar ama her konuda olduğu gibi bu konuda da bi şeyin garantisi yok.
Mantıklı geldi bunu yapayım. Aşiretlerinin adını bilmiyorum ama öğrenip araştıracağımBak birde aşiret demişsin ya; o aşireti araştır derim ben. İnternette falan vardır muhakkak. Bak; oku. Burada bile vardır Urfalı olan aslında. Onlara bir sor. Hatta abes kaçabilir ama ben olsam sevgilimden gizli gider soruştururdum. Nasıl bir aşiret? Ne kadar güçlüler? Elleri kolları ne kadar uzun? Bak mesela çocuğunu göstermezler demişler. Bunun yasal olarak bir dayanağı yok ama bu iş nasıl oluyor? Ben olsam bunlara bakarım.
O urfaya ailesinin yanına dönmek istemişti başlarda ama beni kaybetmemek için urfayla benim ailemin bulunduğu şehir arasında ortalarda bi şehirde yaşarız Olarak kabul etti. Asla asla gelmeyeceğimi belirttim çünkü. Ki zaten bizim meslekte seçim şansımız da çok yok açıkçasıOnce sunu bilmemiz lazim evlenince urfaya mi tasinacaksiniz yada hayatinizin ilerleyen zamanlarinda orada yasama gibi bi durumunuz var mi.eger cevabiniz evetse hemen bitirin bu işi.cunku esiniz ne yaparsa yapsin ailesine bi sure sonra yenilecek ve dediklerini yapacak.fakat siz ayri sehirlerde kalicaz diyosaniz.eşiniz de az cok sizin arkanizdaysa bu iliski olur.evet kv kurtce biliyomus ama bu cokta takilacak bisey degil dugun zamani aileler muhatap olacak ondan sonrasi ayda yilda bir gorusecekler.sevgiliniz iyi biriyse hic bi sorun cikmaz.hem su acidan bakin siz doktor olacaksiniz.onlar istesede size mudahale edemez.hatta size saygi duyarlar cekinirler size birsey soylemekten.ben yasadim biliyorum
İnanın kardeşlerinin biri hukuk biri tıp okuyor geriden gelenler de iyi meslekler seçecekler gibi. Eğitime mesleğe çok önem veriyorlar ama bi okuyan ben olmayacağım için çok da el üstünde tutulacak bi tarafım olmaz sanırımBak işin bu boyutuda var sanki. Oralarda okumuş olmak daha bir önemli görülüyor.
Hımmm. O zaman iyi araştır derim yine.İnanın kardeşlerinin biri hukuk biri tıp okuyor geriden gelenler de iyi meslekler seçecekler gibi. Eğitime mesleğe çok önem veriyorlar ama bi okuyan ben olmayacağım için çok da el üstünde tutulacak bi tarafım olmaz sanırım
Evet buydu çünkü her ne kadar beni aldatmamış olsa da güvensem de aldatmayacağına, adamın kültüründe bunlar normal şeyler. İhanet de normaldi çünkü abisine kızdığını hiç görmedim. Ablasının çocuklarını göremeyişini dahi normal karşılıyordu, en çok beni bu düşündürdü.İnanın bende korkuyorum bundan. Benzer bi hikaye arkadaşımdan duymuştum kadına çocuklarını göstermemişler birdaha. Aldatmayacağına eminim ama hayat bu ne göstereceği belli olmaz haklısınız. Tek sebep bu muydu sizin ayrılığınızda?
armut dibine düser diye bir laf vardirİnanın kardeşlerinin biri hukuk biri tıp okuyor geriden gelenler de iyi meslekler seçecekler gibi. Eğitime mesleğe çok önem veriyorlar ama bi okuyan ben olmayacağım için çok da el üstünde tutulacak bi tarafım olmaz sanırım
Evet buydu çünkü her ne kadar beni aldatmamış olsa da güvensem de aldatmayacağına, adamın kültüründe bunlar normal şeyler. İhanet de normaldi çünkü abisine kızdığını hiç görmedim. Ablasının çocuklarını göremeyişini dahi normal karşılıyordu, en çok beni bu düşündürdü.
sonuc olarak eger kendinizi bu aileye uyum saglayacak durumda görüyorsaniz mutluluklar dilerimkızlar iyi akşamlar..
Uzun zamandır aklıma takılan bi konu ile karşınızdayım. İçten içe düşündüğüm, ertelediğim bi konu. Bi anda karar verdim açmaya. Gelişine yazacağım şimdi.
Benim neredeyse 2 yıla yaklaşan bi ilişkim var. İkimiz de tıp okuyoruz aynı okul. Mutluyuz anlaşıyoruz aramız iyi. Yani mükemmel erkek diyemem ama iyi biri. Elbette tartışmalar oluyor olmuyor değil ama hallediliyor. Biraz benim biraz onun alttan almasıyla diyeyim. bu tartışmalarımızın da kesinlikle tek bi çıkış noktası oluyor KÜLTÜR ÇATIŞMASI. Kesinlike bi polemik çıkarmak istemiyorum ama durumu anlatmak adına yazacağım. kendisi urfalı ailesi de kürt aşireti, tarımla uğraşıyorlar. Benim ailem de tam zıttı doğma büyüme ankara istanbul gibi şehirlerdeyim ailem de öyle, babam memurdu. Kürtleri asla kötülemiyorum iyileri de var biliyorum elbette ki kendisi ve ailesi çok iyi insanlar gerçekten vatan sevgisi olan insanlar bunu da belirteyim malum örgütlerden partilerden nefret eden insanlar. Ama işte kültür, yetişme tarzı olarak fark çok büyük. Korkuyorum. Aile yapılarımız o kadar farklı ki ailem nasıl razı olacak bilmiyorum. En basitinden yemekler sofralar farklı konuşma farklı evdeki eşyalar bile farklı, annesi türkçe bile bilmiyor mesela nasıl annemle konuşacaklar?gerçi bi tek annesi bilmiyor.
Bide açıkçası beni şu çok düşündürüyor ben babamı kaybettim. Yani babam bile olamayacak arkamda koruyamayacak ileride bi şey olsa. Beni en çok düşündürenlerden biri de bu. Abim de yok
Ailemi de asla üzmek istemiyorum ben kendim de üzülmek istemiyorum. Sonu olmayan bi ilişki mi imkansız mı? Devam etmeli miyim yoksa yol yakın gibiyken dönsem mi? Aklımda sürekli bunlar var. Keşke başlamasaydım diyorum bazen. Sizce oluru var mı yoksa ben yavaş yavaş kendimi uzaklaştırarak kafamda bitirsem mi bu ilişkiyi?
Son olarak ekleyeyim ailesine bağlıdır sever sayar gerçekten. Hatta anne babasının sözünden çıkmak istemez. Bu da biraz beni korkutuyor ya ileride bu yüzden sıkıntı çekersem diye. Fikirleriniz benim için değerli, herkese çok teşekkürler şimdiden