İleri Yaşta Doğal Yolla Hamile Kalmak

Canım hayıt hormonları dengede tutmaya yardımcı bir bitki özellikle polikistik over sıkıntısında çok iyi geliyor. Yumurta sayısına da etkisi çok.
Aaa tamam Vitex agnus castus (chasteberry, vitex) :) İngilizce yaptığım araştırmalarda görmüştüm. Hemen etki etmeyen bir bitki bu ve uzun süreli kullanımı gerekiyor. Bırakırken de hızla değil yavaş yavaş bırakmak gerekiyor. Oldukça faydalı olduğunu okumuştum.

Hamile kalmayı kolaylaştırıcı ve hormonal dengeyi özellikle LH, progesteron ve FSH düzenini düzenleyen bir etkisi varmış.
  1. LH yi attırıyor
  2. FHS i azaltıyor
  3. Progesteronun artmasını sağlıyor
  4. Luteal fazı uzatıyor ki bu da yumurtaların gelişimini tamamlaması için çok önemli.

Doğum kontrol hapını bırakınca normale dönmek için de kullanılıyormuş.
Adet döngüsünü düzenliyormuş.

Yalnız hayıt otu (Vitex) hamile kalınca aniden bırakmak düşüklere sebep olabiliyormuş bilginiz olsun!!!

1. trimster'da devam edilmeli 2. sinde devam edilebilir ama 3. te mutlaka bırakmış omanız gerekiyor o da erken doğuma sebep olabiliyor sanırım.!!!

Alıntılara link koymadım kopyala yapıştır yapıp bulabilirsiniz siteleri.

Because vitex affects key hormones that regulate and balance the menstrual cycle,vitex can help balance the levels and ratios of hormones required for normal menstrual function, ovulation, and fertility. As vitex is safe, it may be used by women seeking to become pregnant to increase chances of conception.

Vitex is safe to take through the first trimester of pregnancy and even into the second, however, stopping vitex 'cold turkey' when pregnant may cause hormonal changes and is not advised.

How it works is fascinating: by increasing secretion of luteinizing hormone (LH) and mildly inhibiting follicle stimulating hormone (FSH), it indirectly boosts the production of progesterone, helping the chances of achieving and maintaining pregnancy. This lengthens the luteal phase is which promotes ovulation to occur. By increasing progesterone, vitex helps to alleviate many common PMS symptoms that arise from low progesterone and promotes fertility by balancing the menstrual cycle allowing for ovulation to occur at its optimal time.
  • Reduces advancement of mild endometriosis
  • May help to prevent miscarriage if due to low progesterone
  • Relieves premenstrual tension
  • Helps amenorrhea
  • Balances hormones to regulate the menstrual cycle
  • Helps prevent uterine cysts which are often due to low progesterone or
    excess estrogen
  • Helps to stabilize menses after stopping birth control
  • Promotes fertility
  • Helps to stimulate milk production when used after birth for 10 days or
    greater
  • Helps clear up skin from hormone related break outs

Hayit suyu denedin mi? Bir de onu mu almak lazım. Benim clife macun var onu bu ay gene kullanayim diyorum. Bütün otlar varmış içinde. Arî sütü kullanmayayim, pek faydası olmadi sanki. Doktor buldun mu peki.
Senella canım ben hayıtın extratını içtim bir süre hazır şişelenmiş aktardan satın almıştım 3 ay kadar kullandım sonra sıkıldım devam etmedim. Ardından eczanelerde satılan bitkisel hap olanından aldım 3 kutu da ondan kullandım. Tohumunu aldım demleyeyip içeyim diye onun da tadı zehir ötesi geldi içemedim. Ben regl olabilmek için kullanmıştım ancak faydasını görememiştim. Faydasını görebilmek için en az 6 ay kullanın diyorlar ama ben sabredemedim o kadar. Bende clife kullanıyorum canım bir küçük kavanoz bitti akşam bugün yenisini açtım. 12 günde bitti benimki iki öğün kullandığım halde sanırım biraz fazla alıyorum kaşıkla..
Buarada arı sütü bende de işe yaramadı. Clife içinde hayıt var bakalım işallah işe yarar bu defa. Artık ilaçsız regl olmak istiyorum. Yaa canım doktor meselesini hiç sorma Anadolu yakasında iki doktorla iletişime geçtim. İkisi de tüm tahlillerimi tekrar yaptırıp gelmemi istiyor. Daha ağustos da yaptırdım testlerimi yani en fazla 5 ay oldu. Söylemesi ayıp 4/1 tüp bebek tedavi maaliyeti de testlerime vermiştim. Bir tek Ataşehir Memorial Cem Demirel ile iletişime geçemedim o da testleri tekrar isterse vazgeçeceğim doktor aramaktan sanırım. Bana yine Taksim/Nişantaşı yolları

Sen Şahika Koçarslanlı sendromuna girmişsin. Miden düşecek mideen!

Yok yok, bu Sahika sendromu degil. Adet gorecegim. Bu adeti yaklasmis kadin sendromu. Biskremin ustune cikolata surup yemek: Baska aciklamasi yok. Gecen ay da boyle oldu. Yumurtlamadan 5-6 gun sonra, kitliktan cikmis gibi yemek yeme, dahasi cikolataya saldirma. Bir iki gun sonra lekelenme, sonra da adet. Belki bu tutturmusuzdur diyordum ama olmadi galiba. Bugun de hafif bir lekelenme oldu ama polip alindi ondan mi oldu yoksa adet geldi geliyor mu bilmiyorum (bu ay erken gorecegim, yumurtlama cok erken oldu cunku).

Ruyamda da pozitif hamilelik sonucu aliyordum testten. Bir mutlu oldum bir mutlu oldum. Zirrrrrr telefonun alarmi caldi, cocuklara kahvalti beslenme cantasi hazirlamaya kalktim.

Duyun bunu duyun: Senella E Efembahya

Bravo, cok tebrik ederim! Bir kisi daha bu para ve saglik tuzagindan kurtuldu.

Hmmmm benim oyle 3 gun kala filan baslamiyor. 10 gun kala filan basliyor. Bakalim c.tesi ogrenicez neymis problem

Bişey diycem. Ozellikle tuplerde tikaniklik olanlar icin cok faydaliymis. Cocuk calismasindan hemen once buhara oturuyolarmis. Iste sut buhari,bugday buhari filan... boyle bisey denesek mi?! Bence fayda edebilir. Gerci ben hsg cektirdim. Acilsa hsgde de acilirdi. Orda da basincla bi sivi veriyolar o da aciyirmus tikanikliklari amma bilemedim. Ne dersiniz?

Hmmmm benim oyle 3 gun kala filan baslamiyor. 10 gun kala filan basliyor. Bakalim c.tesi ogrenicez neymis problem

Benim dusukten sonra 7 gun kala baslamaya basladi. Doktor cok sinir bozucu bir durum, biliyorum ama anormal bir durum yok dedi. Dogum kontrol hapi cozum ama hamile kalmaya calisirken cok mantikli degil. Sen tabii yine de bir sor.

Tikali tuplerin bi kac hsg den sonra acildigini duymustum ve okumustum.bi kez dahami hsg cektirsen.

Ben modern tip ne oneriyorsa ondan yanayim. Vajina ve etrafindaki deri cok hassas, hassas bir flora dengesi de var. Mantara sebep olur, baska birseye sebep olur, bu sefer onu tedavi etmeye ugrasirken bir iki ay da oyle kaybedersin diye korkuyorum.

Hepimiz en kisa yolda istiyoruz bu is ama iste herseyin bir zamani var galiba. Sigara iciyor musun? Kilon var mi (sorana bak)? Saglikli yaglara rejiminde yeterince yer veriyor musun? Coenzim Q10'i karsilayabilecek durumun varsa bir uc ay boyunca kullanabilir misin? Esin sigara, alkol kullaniyor mu? Vs vs.

Canim öyle şeyler ise yaramıyor ben hepsini denedim modern tıp neyi uygun görüyorsa öyle yapacam ben.cunku seninle aynı sorunu yasiyorum

Ben daha once sigara kullandim ancakartik kullanmiyorum. Kilo problemim yoktu aslinda amamalesef ki hizli bir kilo alma surecine girdim. 67 kilo oldum. Boy 1.64. Fena yani. Esim hic kullanmamis. Ne sigara ne icki. Yani forumlarda paylasilmis boylebuhara oturmafilan diye. Modern tıp iyi hos amma cogumuzun derdine care de bulamiyor iste

Canim öyle şeyler ise yaramıyor ben hepsini denedim modern tıp neyi uygun görüyorsa öyle yapacam ben.cunku seninle aynı sorunu yasiyorum
Hmmm denedin olmadi yani oyle mi. Ben de forumlarda gezinirken okudum da belki bi faydasi olur diye paylasiym dedim. Anladim cnm. Zaten benim tikali olmayan taraftan gelisen yumurta da sonuc vermedi 2 aydir. O zaman en guzeli ya sabır cekmek. Bana hep iyigelmistir ya sabır

Ben yine kuaförde saç boyatıyorum.

Kırmızıyla moru karıştırıp acayip bir renk elde etme peşindeyim.

Hedefim patlıcan moruyla gebe kalmak.

Simdi tamam da, hamileyken boyadan, ozellikle kizil ve turevlerinden uzak dur. Muftuoglu say boyasindaki renk verici pigment dogal sac renginden ne kadar uzaksa o kadar tehlikelidir diyordu. Ben de hamileliklerimde hep kina surdum. Zor oluyor ama epi topu 9 kere suruyorsun.

Benim sadece 1 gün leke oluyor ya o günün akşamı veya sabahı, en geç ertesi gün tam olarak regl başlıyor.
Benim reglden 1 hafta 10 gun kadar once bi lekelenme degil de kahverengi bi akintioluyoracikcasi. Doktoruma da bahsetmistim bi ara bi tahlil,test bisey yapariz demisti. Bu ay yine var. Bat 25 ocak vebu sefer baya yogun geldi akinti

Benim reglden 1 hafta 10 gun kadar once bi lekelenme degil de kahverengi bi akintioluyoracikcasi. Doktoruma da bahsetmistim bi ara bi tahlil,test bisey yapariz demisti. Bu ay yine var. Bat 25 ocak vebu sefer baya yogun geldi akinti

Kahverengi akinti genelde kanla servikal mukusun karisimi oluyor. Benim de oyle, sadece kan degil yani. Kucuk gunluk pedlerle gecistiriyorum. Benim gecen ay 7-8 gun once baslamis. Dedigim gibi normalde 2-3 gun oncesinden baslardi. Ne bileyim. Insan hersey yolunda olsun istiyor, degil mi? Ama iste herseyi kontrol edemiyoruz. Su anda bile senin kontrolun disinda binlerce sey oluyor vucudunda.

Aynen oyle. Eskiden boyle birsey olmuyorken birde degismesi insani huzursuz ediyor.

bende seninle ayni dusuncedeyim cnm. birini duzletmeye calisirken birinden olmayalim. ben yakalandim mantara dunyanin en zor isi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…