İleri Yaşta Doğal Yolla Hamile Kalmak

bearnguin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2016
462
1.466
Merhaba sevgili arkadaşlar
Ben 41 yaşında 5,5 yıllık evli bu yaşına kadar hiç hamilelik yaşamamış,başından bir tüp bebek denemesi geçmiş fakat oda transfer aşamasına bile gelmemiş bebek özlemi çeken biriyim.Tekrar tüp bebek denemeyi düşünmüyorum çünkü o süreci bir daha yaşamaya gücüm yok.
Benim yaşlarımda olup doğal yolla hamile kalan arkadaşlar varsa gelin birlikte burda neler yaptığınızı paylaşalım.Benim gibi bebek özlemi çeken ileri yaşta olup umud etmek isteyen arkadaşlara da moral olsun.Umuda ve dertleşmeye öyle çok ihtiyacım var ki.Umarım beni yalnız bırakmazsınız.Şimdiden yorum yazan herkese teşekkürler.

Son düzenleme:
bearnguin merhaba..
Tüp bebek neden düşünmüyorsunuz tekrar? 38 yaşımdayım. Süreç çok zor biliyorum çünkü o süreci defalarca ben de yaşadım.
Merhaba cunci,
Tekrar tüp bebek denemeyi istemiyorum çünkü o tedavi sırasında olduğum iğnelerin hepsi ruhumu acıtıyo.Kendime bu eziyeti bir daha yaşatmicama dair söz verdim. Siz tüp bebek tedavilerine devam etmeyi düşünüyor musunuz ?

Merhaba, yaşım 44. iki düşük ve ardından nisan ayında maalesef benim de tüp bebeğim tutmadı. Yaşım ileri olduğu ve Allahtan ümit kesilmeyeceği için doğal yollar aramaya bşladım ama hastanede KLOMEN diye bir ilaçla, tüp bebek sonrası yumurta çoğaltıp hamile kalanlar duymuştum. İncir vs kürleri var sanirim. 30 Nisan da negatif sonuç aldığım için yeni araştırmaya başladım.

Bende varım canım.1 aşılama 3 tüp denemesinden sonra hamile kalmış ama 8 haftalıkken kürtajla sonuçlanmış biri olarak bende kendi haline bıraktım ama yaştan dolayı beklemeyin diyorlar.yaşım 44 te hiç dayanacak gücüm kalmadı.ilaçlar hem aşırı şişmanlattı hemde psikolojimş ciddi anlamda bozdu.ne yapacağımı bilemez durumdayım

safiskus aynı yaştayız. 2 düşük , bir tüp denemem var ama maddi olarak yorucu bir süreç oldu tabi.
yabancı kaynaklara bakıyorum şimdi. Gelelim okuduklarım içinde en önemli bulguya,
kan ve vücut yapımız olarak herhangi bir engel yoksa
olumlu düşünmek, stresden uzak durmak gebelik şansını arttıran unsurlar.
Zaten yaş itibariyle gebe kalma ihtimalimiz % 2 (44 yaş için) , ama morali yüksek tutun.
forumda yüzlerce sayfa okudum, 1, 2,3,4 5 kaç kere başarısız tüp bebek denemesinden sonra akışa bırakıp (BEBEK YAPACAĞIM STRESİNDEN KURTULAN) bir çok kişi hamile kalmış, bu da olumlu bir ayrıntı.
sonuç, belki doğal incir vb uygulamalarla yumurta gelişimini sağlayıp, strese girmeden gebelik şansımızı denememiz lazım.
moral bozmayalım.

Canım bana kalsa kafaya takmıcam da eşim yeniden tedaviye başlayalım diyor.kasımda kürtaj olmuştum o zamandan beri kafam rahattı.şimdi yine aynı sürece başlama düşüncesi bende patik atak yapıyor.ben zaten antidepresan kullanıyorum.ne olurdu rabbim doğal yolla sağlıklı bi hamilelik bve doğum verse

Sen yeniden tüp düşünmüyor musun canım

Merhaba benim iki oğlum var 17-15 yaşlarında sat 7 şubat korunarak hamile kaldım kalmadan önce diyet bol proteinli bi beslenme şekli ve günde en az 4000 adım atıyordum 5 kilo verdikten sonra hamile olduğumu anladım planlı değildi ama çok sevinip çok heyecanlandım hamile kaldığım ay sabahları kalkar kalkmaz yarım limonlu su içtim en geç 7:30 da 2 yumurta 7 zeytin salatalık domatesle kahvaltı yaptım mutlaka hurma yedim 1 tane ara öğünlerde akşam yemeğini saat 17:30 da bitirdim akşam çayın yanında 2 kayısı ve 2 incir yedim bol su içtim tabiki böyle beslendiğim ay hamile kaldım 2.5 aylık olana kadar bekledim ama kalp atışı alınamadı rahmimde ne olduğu anlaşılamayan bebeğe giden kan akışını kesen bi kese gibi görünen bişey tesbit edildi ve malesef kürtaj oldum Mayıs’ın 15 şinde kontrolüm var patolaji sonucum çıkcak ben hiç bebek düşünmezken nasıl aklıma düştü nasıl bebek istiyorum anlatamam yaşam şeklimi değiştirmem etkili oldu gibi geliyo bana yardımcı olalım inşallah birbirimize

Sen yeniden tüp düşünmüyor musun canım
yok düşünmüyorum, malum 6000 civarı hastane, 3000-4000 arası ilaç, bir ayda zaten giden meblağ.
bir de şu var benimle aynı anda toplama ve transfer yapılan bir arkadaşımızda da sonuç negatif.
bilemiyorum. öğleden sonra dr umla görüşeceğim. ama klomenle yumurta arttırmak ve ovülasyon testiyle ilerlemek daha makul gibi geldi. doktorum zaten şansın % 2 demişti. olumlu konuşur mu bilemiyorum. Hoş IVA hastaları da var ama ben hem yaş hem kilo, deneyelim ama %2 der gibime geliyor. sonuçta yine git gel zaman ve para kaybı gibi.

Merhaba sevgili Bernoulli arkadaşım,
Kimse yorum yazmıyor diye kesmiştim umudumu topikten (Cunci dışında) Çok mutlu oldum yorum yazmana. Öncelikle çok çok geçmiş olsun. Klomen tedavisiyle başarıyı yakalayan çok kişinin yorumunu okudum ve bende düşünmüyor değilim. Ancak çok sık doktor kontrolü gerektirdiğinden ve yakınım da da iyi ve sağlam takip yapabilecek doktor olmadığından kafamda erteleyip duruyorum sanki çok vaktim varmış gibi bende bu adetimde incir kürüne başlamayı düşünüyorum yumurta sayısı arttırmak için ayrıca saf arı sütü aldım ona başlamayı düşünüyorum oda doğal hücre yenileyici diye yumurta kalitesine de etki ediyormuş bir de polen ve bal var aklımda adetin 1. günü ve 10. günü arasında kullanmak üzere. Birkaç formül daha var uygulayacağım ama bilmiyorum hepsini birlikte yapmak ne kadar doğru olur

Merhaba Sevgili Safiskus arkadaşım
Beni yalnız bırakmadığınız için çok teşekkür ederim. Öncelikle çok çok geçmiş olsun diliyorum. Neredeyse 2 aylık bir bebek kaybetmişsiniz acınızı tüm kalbimle paylaşıyorum. Allah tekrar yaşatmasın işallah evet tüp bebek tedavisi çok sinir bozucu yorucu maddi olarak çok külfetli bir süreç kilo aldırmasıda bonusu... Ben doğru beslenmenin sporun ve zihni başka birşeylerle meşgul etmenin hücre yenilenmesinde çok etkili olacağını düşünenlerdenim. Tekrar tüp bebek denemeyi düşünürseniz nacizane tavsiyem denemeden en az 2/3 ay kadar arı sütü ,incir kürü, bal polen gibi takviyelerle yumurta sayısını ve kalitesini yükseltip şansı arttırabilirsiniz. Şuan hangi topik di hatırlamıyorum ama bir arkadaş 46 yaşında arı sütünü 3 ay kullanarak 4 yumurta elde etmiş tüp bebek tedavisi ile ve şuan doğum yapmış olmalı. Ayrıca bir de 48 yaşında bir arkadaşı hamile idi. Bende şuan regl olmayı bekliyorum arı sütü ve incir kürüne başlicam.

Merhaba Seldapelen arkadaşım
Çok çok geçmiş olsun diliyorum. Allah hayattaki evlatlarınıza ve size uzun uzun sağlıklı sıhatli ömürler nasip etsin. Beslenme şeklinin her şey de olduğu gibi bebek sahibi olmakta da çok önemli olduğuna inananlardanım bende. Günlük 2 litre su tüketiminin bile yumurta sayısında artışa sebep olacağını söylemişti tüp bebek doktorum. Ayrıca spor yapmak da kan dolaşımını arttırdığı için dolaşan kan organlara daha çok oksijen taşıyormuş bir makale okumuştum bununla ilgili. Allah hepimizin gönlündekini verir işallah.

arı sütü kürü nasıl birşey?

Buarada yaşınızı öğrenmem mümkün mü

arı sütü kürü nasıl birşey?
Arı sütü işçi arıların kraliçe arıları beslemek için gırtlak kısımlarında Allah tarafından ürettikleri bir sıvı. Bu sıvı ile beslendiklerinden kraliçe arılar 8 sene yaşayabiliyorlar işçi arıların ise ömrü 2/3 ay kadar. Biras pahalı bir ürün. Ben güvenirliliğine inandığım bir markanın aldım buzdolabında kullanmam için beni bekliyor

yok yani ne olduğunu biliyorum da,
bir forumda da okudum arı sütü propolis bal kürünü de. uygulama tarzını bilmiyorum. n11 sitesinde gördük yarım kilosu yaklaşık 70 küsür birşey de. Hamile kalmak için uygulama tarzını bilmiyorum.

Onu denedim canım.hamile kalmadan önce tüp tedavisinde ama yaşamadı işte olmayınca olmuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…