İkinCi Şans.. Ve yine Hüsran..

yoo bazen büyük kpnuşmak lazım.

ilk gecemizde kapıya anasını dikip çarşaf bekleten adamdan, sen o işi yapamadın kapının önüne de koyabilirim diyen adamdan çocuk yapmazdım. o kadar net söylüyorum. ki o noktaya gelene kadar kimbilir daha neler var da nelere göz yumdun. sen bile bile katlandın da çocuğun da günahına giriyosun.
Bu sözleri 3 gün önce söyledi. Ama onun haricinde haklısınız da aslında. İşte bende azıcık kendimi güçlü hissetmek için konu açtım. Geriye kalan gururumu da kaynetmemek için.. Yargılanmak için değil..

iyi de siz o çevreden de olsanız biraz akıl mantık sahibi iseniz yanlışları görür resti çekersiniz. yani burda sorun olan şeyler adamın çoraplarını kirli sepetine atmaması değil daha büyük şeyler. siz bu adamla nişanlı kalmadınız mı? hiç mi bu tip huylarını yakalamadınız?
Nişanlıyken de bi kaç saygısızlığı oldu ama bilemedim bu kadar olacağını.. Herşey çok iyiydi aşkımdan ölüyordu.
İnsanoğlu bilinmiyor kim bilebilir sonunu ?

konu sahibi ,herkes kendi kaderini kendi çizer bazen ,empati bile yapamıyorum ki ben asla yorumlarıma kolay kolay boşan ibaresi yazmam ama bu da çekilir çile değil yani ,artık cahil insanlar bile en ufak bişeyde kocasına kapıyı gösteriyor siz neden kendinizi güçsüz hissediyorsunuz ben onu anlayamadım,arkanızı döndüğünüzde keşke dememek için yapacağınız herşeyi yapmışsınız zaten

Bu sözleri 3 gün önce söyledi. Ama onun haricinde haklısınız da aslında. İşte bende azıcık kendimi güçlü hissetmek için konu açtım. Geriye kalan gururumu da kaynetmemek için.. Yargılanmak için değil..

yani sonuç? boşanıyor musun ondan haber ver.

Kaç senedir şu forumdayim, ilk kez bu kelimeyi kullanıyorum.

BOSAN kardeşim!
Git kurtar kendini.
Annenin evine git "tarhana kaşıkla"
Çalış çocuğuna bak.
Ama kesinlikle bu insan musveddesine boyun eğme..

O kadar konu okudum derdim var bölümünde.
Böyle iğrenç, pis bir herif duymadım. :(
Bundan eş olmaz, baba hiç olmaz.
Elleri kırılsın pislik herif. Lanet olsun gitsin belasını bulsun..

Anladığım kadarıyla gençsin. Yeniden sever evlenirsin de.. Bu işkence senin kaderin değil. İradeni kullan. Annesin sen, güçlüsün.

Ben de mükemmel değilim.. Hatalarım oldu ama beklediğim şey kocamdan destek görmek kusurlarımla sevilmekti..
Hamileyken canım birşey istedi ben şimdi nerden bulayım onu dedi. Ama annesi tr den geldi burda kaldı canım şunu istedi diyince 3-4 market dolandı.
Zaten şuraya olanları anlatırken de gözden tekrar geçirmiş oldum. Ne kadar da kendimi alçaltmışım diye düşündüm..

Yargilamak degil ama bu tarz seyleri affedince daha da kotuye gidiyor her sey.
Biz kadinlar hemen her seyi kestirip atamiyoruz ama bazen kestirip atmak lazim. Dunyaya bir defa geliyoruz. Onda da insan gibi yasamak hakkimiz.
Esinizin dilinin kemigi yok belli ki. Agzindan cikani kulaginin duymadigi ortada.
Bence ayrilmak sizin icin de bebeginiz icin de en hayirlisi olur.

Kader böyleymişten sonrasını okumadım neden döndün de demeyeceğim iki şeyi hiç sevmiyorum kendisi yanlış karar alıp kader böyleymiş diyenleri kader tercihlerden ibarettir tercih şansin yoksa kaderdir ikincisi yok zamanda çocuk yapıp Allah rızkını verir diyenler Allah kimsenin rızkını cebine koymaz çalışıp nasibinde varsa kazanırsin ve sana bir tavsiye eğer biri sana şiddet uyguluyorsa devamı gelir isterse ayağına kapansın yapmam desin gelir istisnası neredeyse yok bunun inşallah kurtarırsın kendini

Kader böyleymişten sonrasını okumadım neden döndün de demeyeceğim iki şeyi hiç sevmiyorum kendisi yanlış karar alıp kader böyleymiş diyenleri kader tercihlerden ibarettir tercih şansin yoksa kaderdir ikincisi yok zamanda çocuk yapıp Allah rızkını verir diyenler Allah kimsenin rızkını cebine koymaz çalışıp nasibinde varsa kazanırsin ve sana bir tavsiye eğer biri sana şiddet uyguluyorsa devamı gelir isterse ayağına kapansın yapmam desin gelir istisnası neredeyse yok bunun inşallah kurtarırsın kendini
Aldığımız yanlış kararlar da kaderdendir. Sonuçta seçimleri bizler yapıyoruz. Ve alınan bütün kararlar doğru olduğuna inandığımız kararlardır. Kesin doğru diyerek yola çıkmıyor kimse..
Tabi ki çalışmayana karşılığı verilmez.
Sağolun.

Aldığımız yanlış kararlar da kaderdendir. Sonuçta seçimleri bizler yapıyoruz. Ve alınan bütün kararlar doğru olduğuna inandığımız kararlardır. Kesin doğru diyerek yola çıkmıyor kimse..
Tabi ki çalışmayana karşılığı verilmez.
Sağolun.
Tabiki de doğru olduğuna inandığımız şeylere karar veririz kimse bu yanlış ama ben yinede yapayım demez hatalar hepimiz içindir herkes büyük küçük hatalar yapar ama siz buraya yazmışsıniz ve şiddet görüp evden ayrılan birine kk da herkes der ki bırak git hayatını zehir etme buda bir vesiledir doğruya gitmek için beni yanlış anlamayın ben size karşı öfkeli değilim ben bir hemcinsimin bu durumda olmasına öfkeliyim lütfen kendini kurtar lütfen

Ayrilip mutlu olan var mi diye sormussunuz.Dayak, hakaret...Hem psikolojik hem de fiziksel şiddet size nasil bir mutluluk getirebilir ki? Bu adam sizin özgüveninizi zedelemis. Mutsuzluğunda bir kalitesi olmalı. Şu anki halinizden daha mutsuz olmayacaginiza emin olun.

Çocuğumu düşünüyorum demişsin ya,bide şöyle düşün.kendini çocuğunun yerine koy böyle bir aile ortamında mutlu bir çocukluk geçirebilirmiydin.cocuga rol model olacak bu adam ilerde birde.hadi herşeyi geçtim sana yazık değilmi?

eğer ikinci şansta da aynısını yaptıysa kusura bakma bir b*k olmaz senin kocandan ayrıl bana kalırsa 1 kac yıl sonra iyi ki dersin bir ömür çekilir mi bir adam bu şekilde yazık sana ablam.cocugun psikolojisi cok mu npormal olacak böyle bir babayla Allah için al götür çocugununa adi herif

Ayrilirsan hic olmazsa bi umudun olur mutlu olmaya dair, bu da illa baska bi evlilikle olacak degil.. Boyle bi evliligin icinde her gun aci cekmektense otur bekarligin tadini çıkar, cocugunla mutlu mesut..
Devam edersen sonu basta belli gibi.. Adamin zihniyeti de agzi da zehir gibi.. Ne cirkin dusunceler ve sozler onlar oyle..
Sana dayak atiyor, sen unutacaksin ama senin refleks olarak vurmani unutmayacak, zır cahil bi de "psikolojik siddet" ifadesini nerden ogrenmisse, onu kullanmis, tehdit etmiş..
Igrendim gercekten..

Ona göre çocuğu yapan insanlar. Ötesindeki ilahi gücü unutanve her zaman beni suçlar hale gelen bir adam.
Hastahane köşelerinde nasıl kahrola Kahrola, ezile ezile muayene sıramı beklediğimi bir ben bir Allah bilir. Karşımdaki insanlara bakıyorum eşi sımsıkı elinden tutmuş, bize bakıyorum öfleyen bir koca ve bana kusurlusun imasıyla bakan gozleri..
Çocuk olsun benn bu yaptıklarımdan utanmaya razıyım demişti. Şimdi oldu.. Kıymetini mi bildi.. Hayır..
Eline çocuk veremeyişim erkekliğine laf getiriyormuş arkadaşları soruyorMuş çocuk yok mu diye..
Daha neler neler...
Yıkıntım büyük ama bu enkazın içinde yine de bir tomurcuk aradım durdum. Sanırım yolun sonuna geldim..
Erkekligine laf mi geliyomus? Pardon, adam miymis ki kendisi??

Eski konunu okudum sen nasil geri donersin o eve aklim almiyor.
Kendine acimiyorsan yavruna acı
Öyle baba öyle insan olmaz olsun.
Senin o halini gören kardesin ailen buna nasil musade eder onada aklim almadi.
Geri dönmen çok büyük bir hata olmus.Çocugunun gözleri önunde bir cinnetle seni öldürebilecek kapasitede bir şeytanla ayni evdesin. Yavruna bunu yasatma.Baban ne yapti senin o halini görunce? Allah korusun seni ve evladini.

İkinci şans hak edene verilir. Böyle insan görünümlü yaratıklara değil.

Ayrılın zaten durmanız hata, bu şartlarda mutlu olana da mazoşist denir anca.

Ailem belki sinirle aniden söylemiştir diyor. Sabret en son çare ayrılık olsun diyor ama eğer istemezsen de dünyanın sonu değil, arkadayız diyorlar..
Dayak affedilmez birşey ama ondan ziyade yıllardır uyguladığı baskı ve hakaretler var. Ona kalırsa herşeyim var arabam var rahatım daha ne istiyorum ? oluyor. Ama ben istiyorum ki kocamla zaman geçireyim. El ele tutuşup hiç yürümedik daha. Hep aramızda 10 adım olur o önden gider ben arkadan.
Bakımsız bir bayan da değilim..
Demek ki adamın içinden gelmeliymiş.
Çikolata yemeyi severim, hangi kadın sevmez ki ?
Alıp çikolata getirdi ye diye .. Bir süre sonra diyor ki yedin yedin böyle kilo aldın. Ahırdaki inekten farkın yok diyor bana. Daha 2 haftalık lohusayken..
Gerçekten ben utanıyorum yazarken. Yapılacak Şey belli ama destek almak istiyorum güçlü kadınlardan..
Hangi bi hakaretini "sinir" le aciklayacak ya?

Back