Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Haklısınız ama ailem Türkiye'de ve benim kimsem yokk burda. Evlilik yapıp gelmiştim. Dil kursuna felan da gitmedim. Biraz biliyorum ama kendimi ifade ederim. Burda yaşamak istemiyorum. Ailemin yanına gidip dediğiniz gibi kulaklarımı kapatıp yoluma bakmam ve ilk adımı atmam gerekiyor. Umarım güç verir RabBim..Yurt dışında size kim ne diyecek. Bir işte çalıştığınızda gül gibi yaşar gidersiniz. Size tavsiyem herkese ama herkese kulak tıkayıp hayatınızı cennete çevirin.
Gurbetçilerin üzerlerine vazife olmayan şeyleri ne kadar deştiklerini, insanların hayatlarını zehre çevirdiğini iyi bilirim. Uzaklaşın Türk mahallesinden ve yabancılarla çalışın. Bu hayat sizin ve bir kere size verildi. Devam edip de çocuğunuzun günahına girmeyin. Dedikodulara asla kulak asmayın ve onlara güvenmeyin. Ben yurtdışında yaşayıp eşini aldatmayan tek bir gurbetçi bile görmedim. O kadar iddalı konuşuyorum size.
Hiç kimseye ama hiç kimseye muhtaç değilsiniz. Güvenin kendinize ne olur. Benim içim acıdı.. Siz kendinize acımıyor musunuz?
Kızım değil oğlum var ama neticede haklısınız dediklerinizde.. Ve Çocuk görüyor olanı biteni... Görmeye de devam edecek
Kızım değil oğlum var ama neticede haklısınız dediklerinizde.. Ve Çocuk görüyor olanı biteni... Görmeye de devam edecek
Haklısınız ama ailem Türkiye'de ve benim kimsem yokk burda. Evlilik yapıp gelmiştim. Dil kursuna felan da gitmedim. Biraz biliyorum ama kendimi ifade ederim. Burda yaşamak istemiyorum. Ailemin yanına gidip dediğiniz gibi kulaklarımı kapatıp yoluma bakmam ve ilk adımı atmam gerekiyor. Umarım güç verir RabBim..
Fransadayım.. Ve ben bu ülkede yaşamak istemiyorum gerçekten. Tek başıma yapamam çocuğum küçük. Çok zorlanırım. Ezan sesi olan kendi ülkemde büyütürüm daha iyi. Burası çok berbat. Avrupa ülkesi olduğuna bakmayın.Benim arkadaşım okurken çalışmıştı Danimarkada ve çok az dili vardı. Çocuk baktı, gerek temizlik yaptı part time, yine de kazandı öğrenci haliyle. Biraz girişken olmalı ve araştırmalısınız. Ben olsam Türkiye ye gelmem. Burası kaynar bir kazan...Hangi ülkedesiniz?
Destek mi istiyorsunMerhaba arkadaşlar..
Bundan 6 ay önce bir konu açmıştım. Eşimden şiddet görüp evden kovuldum. Konunun içeriğine bakmak isteyenler bakabilir tekrar burda uzun uzun anlatıp kalabalık etmiycem..
Şiddet sonucu bir evladım için bir şans verip denemek istedim. Kararım ayrılmaktı ama gelin görün ki kader böyleymiş.. En azından denemek istedim. Eski konumu okuduktan sonra neden geri döndün diye yargılamaya gelmeyin lütfen.
Kavgadan 1 ay sonra geldim herşeyi unutup yeni bir sayfa açarız diye düşündüm sırf evladım için.. Ama en ufak bir tartışmada eski konular tekrar açıldı. Kendisi çağırdı beni tekrar ama tartışma sırasında ben seni annem için çağırdım annemin gözyaşlarına dua et demeye başladı.. Beni Boğmaya kalkıp küfür edip evden kovmuştu ben de gittim ailemin yanına. Kadın olsaydın da gitmeseydin demeye başladı sonra. Yediğim dayağın karşılığında attığım tokatı hala unutamamış ben unutamam ve bu evde kaldığın sürece hep böyle pskolojik şiddet goreceksin benden demeye başladı. Neyse üstelemedim o an. Sustum ağladım tabi..
Bizim 3 yİl tedavi sonucu çocuğumuz oldu şimdi 21 aylık. Her seferinde bana bunu ima edip bana çocuk veremedin başkası olsaydı şimdiye yapmıştım çocuk demeye başladı.. 2 gün önceki tartışmamızda bile aynı konular açıldı. Elime çocuk veremiyorsun dedi. İkinciyi yapardık bak yapamıyoruz dedi. Sorun ise benim polikistik over olmam. Ki bir çok kadında mevcut bir durum günümüzde.. Pco lu bayanların hepsinin gördüğü muamele bu şekilde değildir sanıyorum. Adamlıkla Erkeklikle alakalı bir konu neyse.
Ben de dedim ki çocuğumu da alır giderim yüzünü göstermem sana da madem öyle dedim. Git dedi. Sanki bana karı çocuk mu yok bi daha yaparım unuturum seni de çocuğunu da dedi..
Demek öyle dedim ben de.. Sözlerimiz karşılaştı yine üzerime yürüdü bu kez elimde kalırsın demeye başladı. Ve bu adamın gözü dönünce yapar biliyorum öncekinden ama ben de çok sinirlendim susmadım. Birdaha o elin kalkarsa seni süründürürüm polislerde dedim. İlk kavgadan darp raporum var ama onun hala haberi yok. Herneyse dedim ki lanet olsun senin gibi erkeğe. Çocuğu da beni de haketmiyorsun dedim sen erkek misin dedim. Çünkü mutlu değilim . Sonra bana aynen şunları söyledi; sen önce dön bi kendi vücuduna bak, sonra da bana diyosun ki neden başka kadınları izleyip kendini tatmin ediyorsun diyorsun işte nedenini öğrendin dedi.. Oysaki yatakta göklere çıkıp mutluluktan uçan 3 dk da rahatlayan beyimiz o zamanlar böyle demiyordu. Beğenmediği yanımda doğumdan sonra aldığım 10 kilo..
MeselE bu da değil aslında. Seven insan bunu bahane etmez çok acı bir durum benim için.
Doğum yaptım annesiyle birlikte yine pkolojik siddet uyguladı sütün az mama ver vs vs. Annesine zerre toz kondurmayıp hep bana suç buldu. Hiç destek olmadı.
İlk gecemizde o işi 3 gün yapamadık anasının cahillik leri yüzünden çünkü kapıya kadar geldi çarşaf istemeye. Ne yazık ki böyle olacağını bilmiyordum. Kendisi yapamadı sonra bana diyor ki sen yapamadın ben seni kapının önüne de koyabilirdim bu kız beceriksiz diyebilirdim diyo.. :)) Gerçekten acınası bir cahillik..
Uzun oldu ama tam anlaşılsın diye yazıyorum hanımlar.
Şimdi bu adam normalde evine alır satar ben n3 istersem alır. Ama sonra tabi ki başa kalkar. Kavga dışında zaten bir muhabbetimiz yok. Elinde telefon gözü tv de. Öpmek istesem yanaşmaz, dışarda el ele yürümez. alışık değilmiş sevmiyormuş.
Ben en sonki söylediklerinden sonra bu adama artık koca demek istemiyorum ama bir yanım da çocuk babasız büyürse hadi ikinci evlilik olursa daha beter olursam diyor.. Korkuyorum... Bu adamın bana sevgisi saygısı hiç olmadı bu kesin ama ben bundan sonra nasıl olacağımın endişesi içindeyim. Lütfen bana yargılamadan yardımcı olur musunuz? Ben yargılanmak için değil destek almak için açıyorum konuyu. Bu durumda olup ayrılıp mutlu olan var mı nasıl bir yol izlemeliyim ? Ailem arkamda bu arada o konuda da sıkıntım yok.
Hayatta her şey oluyor malesef ki.. Büyük konuşmamak lazımmış..bu adama ikinci şans veren sen... bişey demiyorum.
Nasıl olur peki kadınlık ? Annelik nasıl olur ya da ? Lütfen anneliğime dil uzatmayın..çpcuk babasız büyürse demişsin bu adam mı baba? başkasından yaparım çocuk, unutum diyen bu mu baba? yargılamayın demişsin ama böyle kadınlık böyle annelik olmaz ya.
Hayatta her şey oluyor malesef ki.. Büyük konuşmamak lazımmış..
Nasıl olur peki kadınlık ? Annelik nasıl olur ya da ? Lütfen anneliğime dil uzatmayın..
Saygı duymadım ama hep fedakarlık yaptım gördüm olmayacağını. Acımasız bir uslup kullanıyorsunuz. Dediğim gibi kültürel farklılıklar. Kadınlar kendi ayakları üzerinde duramaz diyen bir kültürDenim. Ama bu kültür içinde o kültürü benimsemek istemeyen yine de bazı şeylere sabreden biri oldum.üstte yazdım nasıl olacağını. senin kendine saygın olacak önce. sonra kadınlık sonra annelik. sen kendine saygı duymamışsın ki reva görmüşsün bazı şeyleri.
Saygı duymadım ama hep fedakarlık yaptım gördüm olmayacağını. Acımasız bir uslup kullanıyorsunuz. Dediğim gibi kültürel farklılıklar. Kadınlar kendi ayakları üzerinde duramaz diyen bir kültürDenim. Ama bu kültür içinde o kültürü benimsemek istemeyen yine de bazı şeylere sabreden biri oldum.
Dul kadına laf ederler ama erkek adama birşey olmaz mantığı var çevremdeki herkeste.. O insanların içine girip de devam edicem yeni hayatıma. Diyeceğim şu ki çok zor olacak ilk sıralar evet ama umarım başarırım. Siz hiç fedakarlık yapmadınız mı ? Yanılmadınız mı yani ???