İkinCi Şans.. Ve yine Hüsran..

LeyL___06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2016
27
20
88
40
Merhaba arkadaşlar..
Bundan 6 ay önce bir konu açmıştım. Eşimden şiddet görüp evden kovuldum. Konunun içeriğine bakmak isteyenler bakabilir tekrar burda uzun uzun anlatıp kalabalık etmiycem..
Şiddet sonucu bir evladım için bir şans verip denemek istedim. Kararım ayrılmaktı ama gelin görün ki kader böyleymiş.. En azından denemek istedim. Eski konumu okuduktan sonra neden geri döndün diye yargılamaya gelmeyin lütfen.
Kavgadan 1 ay sonra geldim herşeyi unutup yeni bir sayfa açarız diye düşündüm sırf evladım için.. Ama en ufak bir tartışmada eski konular tekrar açıldı. Kendisi çağırdı beni tekrar ama tartışma sırasında ben seni annem için çağırdım annemin gözyaşlarına dua et demeye başladı.. Beni Boğmaya kalkıp küfür edip evden kovmuştu ben de gittim ailemin yanına. Kadın olsaydın da gitmeseydin demeye başladı sonra. Yediğim dayağın karşılığında attığım tokatı hala unutamamış ben unutamam ve bu evde kaldığın sürece hep böyle pskolojik şiddet goreceksin benden demeye başladı. Neyse üstelemedim o an. Sustum ağladım tabi..
Bizim 3 yİl tedavi sonucu çocuğumuz oldu şimdi 21 aylık. Her seferinde bana bunu ima edip bana çocuk veremedin başkası olsaydı şimdiye yapmıştım çocuk demeye başladı.. 2 gün önceki tartışmamızda bile aynı konular açıldı. Elime çocuk veremiyorsun dedi. İkinciyi yapardık bak yapamıyoruz dedi. Sorun ise benim polikistik over olmam. Ki bir çok kadında mevcut bir durum günümüzde.. Pco lu bayanların hepsinin gördüğü muamele bu şekilde değildir sanıyorum. Adamlıkla Erkeklikle alakalı bir konu neyse.
Ben de dedim ki çocuğumu da alır giderim yüzünü göstermem sana da madem öyle dedim. Git dedi. Sanki bana karı çocuk mu yok bi daha yaparım unuturum seni de çocuğunu da dedi..
Demek öyle dedim ben de.. Sözlerimiz karşılaştı yine üzerime yürüdü bu kez elimde kalırsın demeye başladı. Ve bu adamın gözü dönünce yapar biliyorum öncekinden ama ben de çok sinirlendim susmadım. Birdaha o elin kalkarsa seni süründürürüm polislerde dedim. İlk kavgadan darp raporum var ama onun hala haberi yok. Herneyse dedim ki lanet olsun senin gibi erkeğe. Çocuğu da beni de haketmiyorsun dedim sen erkek misin dedim. Çünkü mutlu değilim . Sonra bana aynen şunları söyledi; sen önce dön bi kendi vücuduna bak, sonra da bana diyosun ki neden başka kadınları izleyip kendini tatmin ediyorsun diyorsun işte nedenini öğrendin dedi.. Oysaki yatakta göklere çıkıp mutluluktan uçan 3 dk da rahatlayan beyimiz o zamanlar böyle demiyordu. Beğenmediği yanımda doğumdan sonra aldığım 10 kilo..
MeselE bu da değil aslında. Seven insan bunu bahane etmez çok acı bir durum benim için.
Doğum yaptım annesiyle birlikte yine pkolojik siddet uyguladı sütün az mama ver vs vs. Annesine zerre toz kondurmayıp hep bana suç buldu. Hiç destek olmadı.
İlk gecemizde o işi 3 gün yapamadık anasının cahillik leri yüzünden çünkü kapıya kadar geldi çarşaf istemeye. Ne yazık ki böyle olacağını bilmiyordum. Kendisi yapamadı sonra bana diyor ki sen yapamadın ben seni kapının önüne de koyabilirdim bu kız beceriksiz diyebilirdim diyo.. :)) Gerçekten acınası bir cahillik..
Uzun oldu ama tam anlaşılsın diye yazıyorum hanımlar.
Şimdi bu adam normalde evine alır satar ben n3 istersem alır. Ama sonra tabi ki başa kalkar. Kavga dışında zaten bir muhabbetimiz yok. Elinde telefon gözü tv de. Öpmek istesem yanaşmaz, dışarda el ele yürümez. alışık değilmiş sevmiyormuş.
Ben en sonki söylediklerinden sonra bu adama artık koca demek istemiyorum ama bir yanım da çocuk babasız büyürse hadi ikinci evlilik olursa daha beter olursam diyor.. Korkuyorum... Bu adamın bana sevgisi saygısı hiç olmadı bu kesin ama ben bundan sonra nasıl olacağımın endişesi içindeyim. Lütfen bana yargılamadan yardımcı olur musunuz? Ben yargılanmak için değil destek almak için açıyorum konuyu. Bu durumda olup ayrılıp mutlu olan var mı nasıl bir yol izlemeliyim ? Ailem arkamda bu arada o konuda da sıkıntım yok.

Bu durumda olup ayrılan herkes emin olun mutludur.
Eşinden hem psikolojik hem fiziksel şiddet göreceğine, babasının yanında en baskıcı ailede olsa bile el pençe oturur daha iyi.
Tabi ki boşanın.
Aileniz arkanızda, daha neyi bekliyorsunuz?
Çalışın, çocuğunuzla kendinize güzel bir hayat kurun.
Bir kere bu dünyaya geliyorsunuz, ömrünüzü heba etmeyin.

Canım ayrıl bak herkese yazmam bunu.bu adam sana koca kızına baba olmaz. Sana bu kafada yaklaşıyor saniyormisun mı kızına iyi baba olsun.dedikleri yenilir yutulur cinsten değil.ailen arkanda sanırım ayrık kurtul ise bir çalış paranı kazan,tekrar evlenme şimdi önceliğin olmasın. O kocan olacak yaratık da anasıyla otursun kimselerle evlenmesine de kızını mum yakıp arasın insallah

Arkadaşım sen acılardan zevk mi alıyorsun?
Bu ne pislik bir adam böyle!
Birde çocuğunu bile tek kalemde silen adam için çocuğum babasız mı büyüsün diyorsun. PES DOĞRUSU!
Arkana bile bakmadan kaç. Çocuğunu seviyorsan hemen bu adamdan uzaklaş.
Çocuğuna bakar mı bu adam? Sever mi? Mutsuz evde çocuk yetiştirilir mi?
Ne pis, ne ahlaksız bir insan bu böyle. Nasıl dayanıyorsun nasıl katlanıyorsun?
Bu adamla evlilik sürdürebilmeyi nasıl düşünebilirsin???
Başka evlilik de olur, aşk da olur. Eğer insansa evleneceğin kişi çocuğunu el üstünde tutar koynunda yatırır. Öyle erkekler yok mu? Var tabi ki!
Gerçekten kızıyorum. hemen evladın için çık o evden!

Kesinlikle ayrılın. Ömrünüzü böyle bir insanla heba etmeyin.. şimdiye kadar size sevgisi saygısı olmamış bir insanın bu saatten sonrada olmasını beklemeyin . Sizin hakettiğiniz hayat bu değil,hayatınızda kimsenin olmaması bile bu adam(!)ın size yaşattıklarından daha fazla HUZUR getirir emin olun. Hem nerden biliyosunuz öfke kontrolü yokmuş bu insanın yarın bir gün haberlerde sizinde adınızın geçmeyeceğini ?!

İnşallah yeniden evlenir de asla çocuğu olmaz mübarek gün sinirlendirdi beni çapsız.

O evde hala durman bile hata.Ne zorlukla evladını kucağına almışsın bu adamı hakediyor mu sence çocuğun?Yapılan hiçbir hakaret canını sıkmasın kendi ego tatmini için söylüyor onları.Boşa bu adamı hiç vakit kaybetmeden.Ayrıca illa bi kocaya ihtiyacın yok daha boşanmadan ikinci evliliği düşünme önce bi boşan bakalım hayat ne gösterecek

Arkadaşım sen acılardan zevk mi alıyorsun?
Bu ne pislik bir adam böyle!
Birde çocuğunu bile tek kalemde silen adam için çocuğum babasız mı büyüsün diyorsun. PES DOĞRUSU!
Arkana bile bakmadan kaç. Çocuğunu seviyorsan hemen bu adamdan uzaklaş.
Çocuğuna bakar mı bu adam? Sever mi? Mutsuz evde çocuk yetiştirilir mi?
Ne pis, ne ahlaksız bir insan bu böyle. Nasıl dayanıyorsun nasıl katlanıyorsun?
Bu adamla evlilik sürdürebilmeyi nasıl düşünebilirsin???
Başka evlilik de olur, aşk da olur. Eğer insansa evleneceğin kişi çocuğunu el üstünde tutar koynunda yatırır. Öyle erkekler yok mu? Var tabi ki!
Gerçekten kızıyorum. hemen evladın için çık o evden!
Kültürel olarak aynı eşimin ailesi ve benim ailem aynı memleketteniz. Ve bilindik bir laf vardır zaman zaman da benim ailemin savunduğu. Bayan biraz alttan alır erkeğe sürekli karşılık vermez... Ben de haksızlığa gelemeyip kendimi savununca geçimsiz oluyorum.. Çok ağladım denedim belki pişman olur da kendine gelir diye ama dayaktan sonra özür de dilemedi. Ben kendimi ayaklar altına attım ama sırf oğlum için işte. En azından denemezsem içimde kalır dedim. Belki çok pişman olur dedim. Çok terbiyesiz fikirleri olan bir adam başından beri farkındayım. Sanırım elalem ne der ya da dul bir kadına nasıl bakarlar diyerek korkutuyorum kendimi. Yurtdışındayım bayramda tr ye gidiyorum. O zamana kadar iyice düşünüp taşınmak istiyorum bundan sonra ne yaparım nasıl olur diye. Ki değişmeyecegine eminim .

ya bu ne biçim bi adam ya sen neden hala yanındasın bence mutsuz bi evde büyüteceğine seninle birlikte bu hayatta mutlu mesut yasasın çocukluğunu allah kahretsin çok terbiyesizmiş gerçekten

Tek babasız büyüyen sizin çocuğunuz olmayacak öncelikle bunu unutmayın ve kavga ortamında yetişmesindense ayrılmak daha mantıklı geliyor bana aileniz de arkanızda girer bir işe çalışırsınız
Hemen ikinci evlilil,k nasıl olur diye düşünmeyin bunları zaman gösterir önce kendinizi kurtarmaya bakın

Kültürel olarak aynı eşimin ailesi ve benim ailem aynı memleketteniz. Ve bilindik bir laf vardır zaman zaman da benim ailemin savunduğu. Bayan biraz alttan alır erkeğe sürekli karşılık vermez... Ben de haksızlığa gelemeyip kendimi savununca geçimsiz oluyorum.. Çok ağladım denedim belki pişman olur da kendine gelir diye ama dayaktan sonra özür de dilemedi. Ben kendimi ayaklar altına attım ama sırf oğlum için işte. En azından denemezsem içimde kalır dedim. Belki çok pişman olur dedim. Çok terbiyesiz fikirleri olan bir adam başından beri farkındayım. Sanırım elalem ne der ya da dul bir kadına nasıl bakarlar diyerek korkutuyorum kendimi. Yurtdışındayım bayramda tr ye gidiyorum. O zamana kadar iyice düşünüp taşınmak istiyorum bundan sonra ne yaparım nasıl olur diye. Ki değişmeyecegine eminim .
Değişmedi değişmiycek!
Hadi değişti diyelim nekadar onarmaya çalışıp seni mutlu etmeye çalışsada :( kırılan gururun onarılırmı sence? Yine eski konular açılır:(
Güzel düşün çocuğun küçük yeni hayat kurabilirsin. Böyle bir evde büyütme çocuğunu :( Bir adım sadece yeni hayata bir adım!
Ondan sonra gücü iliklerinde hissediceksin!
Arkana baktığında iyiki diyceksin emin ol!

Bende pko'luyum. Çocuğuma böyle bir baba seçeceğime kısır olayım daha iyi. Yüzünü görmeye hakkı yok.

Bu adam senin çocuğuna ne verebilir? Bi söylesene. Ezik, silik bir kız çocuğu yetiştirirsiniz beraber. Kusura bakma ama lütfen kızını kendin gibi yetiştirme. Kendi ayakları üstünde duran , bağımsız , cesur , güçlü bir kız yetiştir.

Ayrıca tekrar evlenmek zorunda mısın?

Ona göre çocuğu yapan insanlar. Ötesindeki ilahi gücü unutanve her zaman beni suçlar hale gelen bir adam.
Hastahane köşelerinde nasıl kahrola Kahrola, ezile ezile muayene sıramı beklediğimi bir ben bir Allah bilir. Karşımdaki insanlara bakıyorum eşi sımsıkı elinden tutmuş, bize bakıyorum öfleyen bir koca ve bana kusurlusun imasıyla bakan gozleri..
Çocuk olsun benn bu yaptıklarımdan utanmaya razıyım demişti. Şimdi oldu.. Kıymetini mi bildi.. Hayır..
Eline çocuk veremeyişim erkekliğine laf getiriyormuş arkadaşları soruyorMuş çocuk yok mu diye..
Daha neler neler...
Yıkıntım büyük ama bu enkazın içinde yine de bir tomurcuk aradım durdum. Sanırım yolun sonuna geldim..

Adam zaten çocuğuna da iyi baba değil ki yalnız büyümekten korkuyorsunuz. İyi bir baba 'başkasından çocuk yaparım, bunu unuturum, bana çocuk mu yok' diyemez. Siz de mutlu değilsiniz. İkinci bir evlilik de yapmak zorunda değilsiniz. Bu adamı çekmeye değer mi?

Yurt dışında size kim ne diyecek. Bir işte çalıştığınızda gül gibi yaşar gidersiniz. Size tavsiyem herkese ama herkese kulak tıkayıp hayatınızı cennete çevirin.
Gurbetçilerin üzerlerine vazife olmayan şeyleri ne kadar deştiklerini, insanların hayatlarını zehre çevirdiğini iyi bilirim. Uzaklaşın Türk mahallesinden ve yabancılarla çalışın. Bu hayat sizin ve bir kere size verildi. Devam edip de çocuğunuzun günahına girmeyin. Dedikodulara asla kulak asmayın ve onlara güvenmeyin. Ben yurtdışında yaşayıp eşini aldatmayan tek bir gurbetçi bile görmedim. O kadar iddalı konuşuyorum size.
Hiç kimseye ama hiç kimseye muhtaç değilsiniz. Güvenin kendinize ne olur. Benim içim acıdı.. Siz kendinize acımıyor musunuz?

Bende pko'luyum. Çocuğuma böyle bir baba seçeceğime kısır olayım daha iyi. Yüzünü görmeye hakkı yok.

Bu adam senin çocuğuna ne verebilir? Bi söylesene. Ezik, silik bir kız çocuğu yetiştirirsiniz beraber. Kusura bakma ama lütfen kızını kendin gibi yetiştirme. Kendi ayakları üstünde duran , bağımsız , cesur , güçlü bir kız yetiştir.

Ayrıca tekrar evlenmek zorunda mısın?
Kızım değil oğlum var ama neticede haklısınız dediklerinizde.. Ve Çocuk görüyor olanı biteni... Görmeye de devam edecek

Back