İkinci evlilik yapanlar burada mı

Hanımlar boşanmanın acısı geçiyor mu nasıl atlattınız ikinci evliliğinizi nasıl güvenip te yaptınız nasıl tanıştınız şimdi mutlu musunuz hayatlarınız nasıl gidiyor
Bende boşanma aşamasındayım 8gündür hiçbir şekilde görüşmüyoruz.Bugün psikolojik destek almaya başladım.Canım çok acıyordu çünkü.Hayırlısını diliyorum sadece.umarım geçecek

Yok yok şuan boşanma aşamasındayım hayatımda kimse yok.Ailesi hakkımda ne düşünüyor ne konuşuyorlar mal paylaşımda karşı karşıya gelicez nolucak gibi gibi..
Heee, ben öyle bir durum yaşamadım canım.
Benim evlendiğim kişi bekardı onu kastediyorsun sandım.
Ben aldatıldım, o yüzden bizim anlaşmalı oldu bende donuna kadar aldım. Paylaşım falan olmadı yani sadece arabanın yarısını verdim. onun haricinde ev, düğünde takılan altınlar, hesaptaki para hepsi benimdi. Aksini idda edemezdi zaten

Ohh ohh çook iyi olmuş inşallah o donu da kalmaz

Ay şok içinde okudum , bu kadar mı olur :O

Allahın sopası yok işte

demek her ailede var bunlardan.hiç biriyle görüşmüyormusunuz ? o zaman yalnız kalmadınız mı ailenizde sizin bu davranışınız yüzünden dışlanmadı mı ?

ben zaten çok nadir görüşüyordum, şimdi hiç görüşmüyorum, eksikliklerini de hissetmiyorum.

ailemin çevresi geniş çok şükür, yılların dostları komşuları arkadaşları yetiyor da artıyor bile. bazen kan bağın olmayanlar kardeşinden daha yakın oluyor sana.

ben tüm gün işteyim insanların içindeyim, yakın uzak dostlarım var, dediğim gibi ahbaplarımız yetiyor da artıyor bile çok şükür.

bana faydası olmayan kim olursa hayatımdan çıkarma kararı aldım ve çok rahat ettim. yıllarca onların negatifliği sebebiyle neler çekmişim, huzurum bozulmuş, şimdi huzur neymiş anlıyorum anca.

canım ben bu süreci forumda tanıştığım benzer deneyim yaşayan arkadaşlar ve kendi arkadaşlarım sayesinde atlattım. insan bir tek kendi yaşadı sanıyor bunları oysa öyle çok var ki bizlerden :)

yaşadıklarımız bizim hayat sınavımızdı, umarım geçmişizdir :) canın sıkılırsa yaz, burda herkes sana yardımcı olur, dik dur, bak ben duruşma ve sonrasında karar için gittiğimde o kadar diktim ki hala kendime şaşıyorum, suratına bile bakmadım adamın mosmordu :)

Hayatımda ilk defa bir forumda yazışıyorum ve gerçekten bu kadar iyi geleceğini hayal bile edemezdim.Biliyorum yardımcı olacağınınız bunun için çok teşekkür ederim.

Bende 2016 yılında boşandım. Şubat ayında 2. evliliğime nikah yapıyoruz, mayıs ayı başında İtalya da balayı + gelin damat fotoğraf çekimi yapacağız. Benim 2. evliliğim eşimin ilk evliliği olacak, tüm süreçlerimiz sıkıntısız geçiyor çok şükür. 1 yıldır beraber yaşıyorduk zaten, çok mutluyuz, iyi ki boşandım iyi ki onu tanıdım.

Mesajınızı görünce aklıma geldi. Bir akrabam aynen söyle demişti. Babasız çocuk büyütmek çok zordur. Isın çok zor senin.
Oğlunu kaybetti bu laftan bir kaç ay sonra torunu baba siz kaldı. Beddua etmedim. Ama yalan yok cooook üzüldüm. Zaten insan o an kendini degil çocuğunu düşünüyor en çok. Kimsenin yaralı tarafına konuşmuyorum o gün bu gündür

Hayatımda ilk defa bir forumda yazışıyorum ve gerçekten bu kadar iyi geleceğini hayal bile edemezdim.Biliyorum yardımcı olacağınınız bunun için çok teşekkür ederim.
Bosanmis biri olarak sana sunlari soyleyim o zaman:
1. Durusmalara gitmek zorunda degilsin. Avukatin varsa halkeder. Zaten durusmalarda bosanan ciftler konusmuyor. Taniklar konusuyor ve hersey evraklar uzerinden yuruyor. Durusmalar da 5 bilemedin 10 dakika suruyor. Ilk durusmada dosyada eksik evrak var mi diye bakilir. Ikinci durusmada velayet ve bosanma suresince kadina verilen tedbir nafakasi ile ilgili karar veriliyor eger nafaka talep edersen. Tedbir nafakasi cok az. 200 tl falan. Bosanma bitince gercek nafaka belirleniyor. Bu bosanma suresibce alacagin gecici nafaka. Bosanma bittikten sonra gercek nafaka belirlenince nafaka ile bosanma suresince aldigin tedbir nafakasi arasindaki farki topluca aliyorsun. Bu arada ikinci durusmada bircsonraki durusma icin tanik kimleri cagiracaksaniz listesini verin diyor hakim. Ucuncu durusmada taniklar dinleniyor. Son durusmada karar veriliyor. Karar verildikten sonra 15 gun icinde itiraz hakkiniz var.
Denem o ki sinirlerim ziplamasin, onlarin yuzunu girmeyim diyorsan durusmalara gitmek zorunda degilsin.
2. Bosanma hele ki cekismeli bosanma cok travmatik. Ama hersey sonra gelip geciyor. Bos yere uzulup kendini yipratma.
3. Bosanma dunyanin sonu degil. Sen kendini ezdirmezsen kimse seni ezemez. Kendine acirsan acinacak hale gelirsin. Herkes bosandin oraya gidemezsin, bunu yapamazsin der. Kendine acima. Sen dul degilsin, bekarsin. Dik dur. Sen boyun bukecek birsey yapmadin. Alnin ak.
4. Tavsiyem kendini gelistir. Kiyap oku, film izle, spor yap. Okulun yarim kaldi ise okulunu tamamla. Ise gir. Kendi ayaklarinin uzerinde dur. Ancak kendi ayaklarinin uzerinde durursan ozgur olursun.
5. Kimsenin ne dusundugunu takma. Elalem herseyi der. Sen onurunla yasadigin surece kimseye hesap vermek zorunda degilsin. Bu hayat senin hayatin.
6. Gecmise takilip kalma. Gecmis gitti. Hicbirseyi degistiremezsin. Hersey olmadi gerektigi gibi oldu. Sen ne yaparsan yap sonu yine boyle bitecekti. Simdi artik onune bakma zamani. Artik kendin icin birseyler yap. Kendini mutlu et, baskalarini degil. Kendine yatirim yap. Ye, ic, gez, dolas, yeni insanlarla tanis. Oku, ogren, kendinle ilgilen, calis para kazan.
7. Kimseye de hesap verme. Neden ayrildiginizi anlatip durma. Senin ozelin sende kalsin.

yeniden merhaba
beni hatırladınız mı bilmiyorum
cuma günü davamız görüldü resmi olarak boşandık.tahmin ettiğimden çok çok daha kötüyüm.o kadar acı çekiyorum ki tarifi yok sanki 1 seneye yakın süredir onunla ayrı evde yaşayan ben değildim,sanki onsuzluğa hiç alışmamışım,zaten boşanacağımız belli değişmiş te dava günü bir anda olmuş gibi yenilendi tazelendi acım.sanki benim için hayat orada o duruşma salonunda bitti.
meğer ne kadar çok seviyormuşum.
o da çok üzgündü bitmişti.
acaba beni seviyormuydu ,pişmanmı olmuştu sorularını atamıyorum aklımdan.
bu acı geçecek mi , severken ayrılmak ne zormuş Allahım.
dünyada ondan başka sevilecek erkek yok ve ben ömür boyu bu aşk acısıyla yalnız kalacağım gibi hissediyorum.
bu süreci bu kadar zor yaşayan oldu mu ?

Hep öyle gelir ama İnan bana o salonda bıraktığın sadece akılsızlığın... hayat uzun ve akılsızlığımı o gün o salonda bıraktım, şimdi hayat bana be kadar güzel, ben ne özel bir kadınım diyeceksin.
Seveceksin, sevileceksin, yeniden yuva kuracaksın. Hiç evlenmemişsin gibi bütün duyguların en güzellerini yaşayacaksın.
Ben de geçtim o yollardan İnan bana başıma geldiği için söylüyorum.
Hayat uzun, asla unutma en değerli olan sensin, ve hayat hep en güzelleri şımartacak karşına. Sadece biraz zaman...

Ailesini tercih edişini sana adım atmayısını, barısmak ıcın yuvası ıcın kılını kıpırdatmadıgını, seni özledim dedıgınde ona karsılık olarak bile bir kere sana bende seni özledim demediğini getir aklına
Anında sogursun.
Gececek. Neler gecmiyor su hayatta, insanlar fidan gibi gul gibi evlatlarını kaybediyor ve yasamaya devam ediyor.
Bu sidikli adamın acısı mı gecmeyecek?.
Kurtulmussun.

Alışkanlığınız varmiş.Panik olmuşsunuz. Bir de insanlar iliskileri bittiginde hep iyi günler aklına gelirmiş sizin de o hesap. Birkac ay sonra mantıklı düşününce bunlar geçecek

Kızlar konuda açtım bdv de olmadığı için görünmüyor fazla sanırım. 2-3gun sonra benim çıkacağım annemin şahitlik edeceği duruşmaya gideceğim. Gerginim. Hakli olsam da ya ağzım dilim bağlanırsa diye Korkuyorum.15-20dakikada ne kadar aktarırım anlatırım kendimi bilmiyorum.15-20dakika sonunda tamam şu tarihe ertelendi mı denecek?asıl konu boşanma iken bu esnada eski kocam iftira dilekçesi yazmış resmen para koparmak için.
Hani önce karakterinden tribinden böyle diye düşünüyordum.fakat benden para koparmak için evlendiğini resmen tescillemis gibi duruyor.

inşallah.30 yıllık ömrümde bu kadar acı çektiğimi hatırlamıyorum Allah beterlerinden korusun en zoru bu olsun ama gerçekten çok zormuş.
Birdaha evlenmeyi geçtim de birini sevmek bile bana o kadar uzak ki.
Korkuyorum insanlardan ,korkuyorum insanların ailelerinden ,ailelerine olan sevgisinden.
İnşallah bir gün iyi ki ayrılmışım diyebilmeyi istiyorum başka da birşeyi isteyecek takatim kalmadı.
siz bana böyle umut verici konuştuğunuza göre tüm bu güzellikleri yaşamış olmalısınız sizin adınıza çok sevindim,daim olsun inşallah.

ahh ne güzel yazmışsın yanımda benimle acı çeken bir dost gibi sürekli bunu okuyup hatırlayacağım zira beynim tüm kötü anıları silmiş gibi asla hatırlamıyorum sadece onu ve güzel günlerimizi özlüyorum.
Yanımda benimle birlikte yaşadıklarıma şahit arkadaşlarım ailem kendi kendime yazdığım yazılarım olmasa ben bile kendime inanmayacağım.

Allah yardımcın olsun zormuş oralarda karşılaşmak inşallah seninki kolay olur.

Seni benden iyi anlayan olamaz ama şunu asla unutma her zaman umut var.
Şansını küstürme kendine asla karamsar konuşma, unutma ki ağızdan çıkan her söz de dua, Allah 7 kere yoklar kalbi günde.
Hep iyiyi güzeli düşün, iyiyi güzeli hayatına çağır. Ben öyle yaptım :)
Allah iyi insanları çıkarsın karşına bundan sonra.
Asla unutma her insan başka, her aile aynı değil. O sebeple önyargılı davranma :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…