- 19 Kasım 2018
- 64
- 68
-
- Konu Sahibi girlpower12
evet geçen hafta en temiz hayallerimle kurduğum evimden kendi aldığım eşyaları taşıdım ve istemsizce gözyaşlarıma engel olamadan bütün taşınma süresi boyunca ağladım istemsizce diyorum çünkü oturup ağlamadım konuşurken bile birşeyleri organize ederken bile gözlerimden yaşlar akıyor engel olamıyordum adam giderken dedi ki kardeşim üzülme Allahın en sevmediği helallerdendir bu iş ama yapacakta bişey yok Allah yolunu açık etsin dedi gitti.tanımadığım birinden öyle bişey duyunca ne düşüncemi şaşırdım bir yandan kötü niyetli olmadığına eminim beni öyle görünce üzüldü bir yandan da bunu duyunca ben kendimi Allahım ben aldatılmadım dayak yemedim büyük günahlar olmadan ayrıldım acaba günah mı ettim diye psikolojilere girdim.gerçekten insanların bu dönmede iyi niyetle bile olsa bazı şeyleri düşünerek konuşmaları gerekiyor.bir insana destek olabilmek çok farklı bişey.ve bunu yapabilen insan sayısı çok az.biyeri düzeltirken başka yerden kırıyor insanlar bu konularda maalesef.Bir de boşanmak allahın en sevmediği helaldir diyen bir kesim var boşanmayı kötüleyen. Ben boşandığım dönem bunun üzerine ayetlere bakmıştım ve aynen şöyle bir ayet vardı; ‘sizden biri boşanmaya karar verirse önce güzellikle anlaşmayı denesin. Eğer olmuyorsa güzellikle birbirine yol versin. Eğer güzellikle ayrılırsanız Allah sizden birini diğerine muhtaç etmez’ aklımda kalan tam bu cümleler. Gerçekten ben evliyken maddi olarak bağımlı hissediyordum kendimi, ama boşandıktan sonra başta zorlansam da her geçen gün daha iyiye gittim ve zamanla hayallerimi bile aşan bi noktaya geldm :) onunla evli olsam bu kadar iyi bir işim ve maaşım olmazdı eminimki. Çünkü hayallerime bu kadar sıkı bağlanamazdım. Siz de hayallerinizin peşinden gidin fırsat bulmuşken derim :)
evet geçen hafta en temiz hayallerimle kurduğum evimden kendi aldığım eşyaları taşıdım ve istemsizce gözyaşlarıma engel olamadan bütün taşınma süresi boyunca ağladım istemsizce diyorum çünkü oturup ağlamadım konuşurken bile birşeyleri organize ederken bile gözlerimden yaşlar akıyor engel olamıyordum adam giderken dedi ki kardeşim üzülme Allahın en sevmediği helallerdendir bu iş ama yapacakta bişey yok Allah yolunu açık etsin dedi gitti.tanımadığım birinden öyle bişey duyunca ne düşüncemi şaşırdım bir yandan kötü niyetli olmadığına eminim beni öyle görünce üzüldü bir yandan da bunu duyunca ben kendimi Allahım ben aldatılmadım dayak yemedim büyük günahlar olmadan ayrıldım acaba günah mı ettim diye psikolojilere girdim.gerçekten insanların bu dönmede iyi niyetle bile olsa bazı şeyleri düşünerek konuşmaları gerekiyor.bir insana destek olabilmek çok farklı bişey.ve bunu yapabilen insan sayısı çok az.biyeri düzeltirken başka yerden kırıyor insanlar bu konularda maalesef.Bir de boşanmak allahın en sevmediği helaldir diyen bir kesim var boşanmayı kötüleyen. Ben boşandığım dönem bunun üzerine ayetlere bakmıştım ve aynen şöyle bir ayet vardı; ‘sizden biri boşanmaya karar verirse önce güzellikle anlaşmayı denesin. Eğer olmuyorsa güzellikle birbirine yol versin. Eğer güzellikle ayrılırsanız Allah sizden birini diğerine muhtaç etmez’ aklımda kalan tam bu cümleler. Gerçekten ben evliyken maddi olarak bağımlı hissediyordum kendimi, ama boşandıktan sonra başta zorlansam da her geçen gün daha iyiye gittim ve zamanla hayallerimi bile aşan bi noktaya geldm :) onunla evli olsam bu kadar iyi bir işim ve maaşım olmazdı eminimki. Çünkü hayallerime bu kadar sıkı bağlanamazdım. Siz de hayallerinizin peşinden gidin fırsat bulmuşken derim :)
demek her ailede var bunlardan.hiç biriyle görüşmüyormusunuz ? o zaman yalnız kalmadınız mı ailenizde sizin bu davranışınız yüzünden dışlanmadı mı ?100 bin kere beğenmek istedim yorumu.
insan düşünce anlıyor dostu, düşmanı. boşanma mahkememin olduğu günde nispet yapar gibi teyzelerim falan gelmiş anneme, haberim yoktu. ben boşanayım da 95 yaşındaki babaannemi benle ayrı eve çıkarsın başından atsın diye beni kandırmaya çalışan halam, boşandım diye mutlu olan teyzelerim, bir çok akrabamı sildim o günden sonra. iyi oldu, zaten kıskançlık, hasetlik, fesatlıktan başka getirileri yoktu.
Neşet Ertaş ne kadar mükemmel bir insan ne kadar....
bana o kadar güç kuvvet oldunuz ki anlatamam.ay ben aylardır kendi kendime ne çileler çekmişim tek başıma,etrafımda yanımda olduğunu zannettiğim bir sürü pislikle.Allah hepinizden razı olsun inşallah.duruşma günüm tam 1 ay sonra sizlerle burada dertleşip konuşup o duruşmaya güçlü gitmem için karşılaştırdı Allah burada bizleri.hah şöyle kendine gel
ben de boşandım ben de saçmalıyordum o dönem burdan destek aldım çok şimdi kimse umrumda değil hele bir laf etmeye çalışsınlar kaplan gibi pençeleremi çıkarırım ben çok acı çektim kimse beni yargılayamaz kafasına göre
asla izin verme asla. sen ezik durursan üstlerine giderler.
ve sana bir şey söyleyeyim; dışardan çok iyi duran bir çok evlilikte o kadar sıkıntı var ki. ben boşandıktan sonra itiraf etmeye başladı arkadaşlarım şok oldum. boşanmayan da çocuk için, ailesi istemiyor diye, düzeni bozulmasın diye, etraf ne der korkusuyla boşanmıyor. kimsenin evliliği bizi alakadar etmiyor, bizim hayatımız da onları alakadar etmez.
çok sevindim çok mutlu oldum sizin adınıza.benim babamda öyle biliyormusunuz çok şükür ki hep yanımda.Akrabayı akrep soksun diye söze başlamak istiyorum.
ah be birtanem, o kapanmaz dediğin yaraları hatırlamayacaksın gün geldiğinde biliyor musun?
Dünyam alt üst oldu demiştim, aynı senin gibi kendimi değersiz görmüştüm. Düştüğüm o ümitsizlik çukurundan beni babam çıkarttı yeni kimliğimi aldığım an, hoş geldin kızım dedi...
o an anladım ki, babam arkamdayken bir daha asla böyle güçsüz ve kıymetsiz hissetmemeliyim.
ben kendime saygı duyup insanlarla acılarımı paylaşmayıp dik durdukça otomatikman herkes saygılı durmak zorunda kaldı ve soru sormadı.
sonra karşıma hayatımın aşkı çıktı. Onun ilk evliliği ama ne kendi ne ailesi bir kez incitecek tek kelime etmediler bana. 4 senedir öyle mutluyum ki hatırlamıyorum bile...
Lütfen kendine değer ver ve kimseyle paylaşma biz hariç. İnan bana aynı yoldan geçtim, aynı yaralar var dizlerimde, ben söylüyorum bana güven, her şeyin en güzeli olacak, sadece sabır
Peygamber efendimizin ilk eşi Hatice de evlenip ayrılmış bir hanımdı. Bunlar kendilerini peygamber efendimizden üstün mü görüyorlar da bu şekilde konuşabiliyorlar?bana o kadar güç kuvvet oldunuz ki anlatamam.ay ben aylardır kendi kendime ne çileler çekmişim tek başıma,etrafımda yanımda olduğunu zannettiğim bir sürü pislikle.Allah hepinizden razı olsun inşallah.duruşma günüm tam 1 ay sonra sizlerle burada dertleşip konuşup o duruşmaya güçlü gitmem için karşılaştırdı Allah burada bizleri.
İçinden gelmez olur mu ya? Ben de içimde kalanları yaptım, arkadaş gibi. Kınası, düğünü, fotoğrafı.. O arkadan konuşanlar, o kuzenler nasıl çatlayacak bak gör, o zaman da kocanla kahveni içerken başbaşa, kahkaha ile izlersin olanlari:)harikasınız..kına gecesi düğün yaptınız tekrar bunları yapmak tekrar içinizden geldi yani ne güzel.inşallah bende birgün eskisi gibi tüm bu heveslerimi en güzel haliyle yaşarım.
ayy ne harika insanlarsınız , yıkılan hayallerimi hiç tanımadığım sizler toparlıyorsunuz resmen.İçinden gelmez olur mu ya? Ben de içimde kalanları yaptım, arkadaş gibi. Kınası, düğünü, fotoğrafı.. O arkadan konuşanlar, o kuzenler nasıl çatlayacak bak gör, o zaman da kocanla kahveni içerken başbaşa, kahkaha ile izlersin olanlari:)
1 ay sonraki duruşmandan çıkınca al kendine bir pasta, üfle. Ben oyle yapmıştım, yeniden doğuşunu kutla. Senden güzel haberler bekliyoruz hayırlısi ile.ayy ne harika insanlarsınız , yıkılan hayallerimi hiç tanımadığım sizler toparlıyorsunuz resmen.
Geminizdeki pislikleri temizlemişsiniz bu vesile ile ohh.. Çekirdek aileniz yaninizdaysa , sizi anlayan bir iki dostunuz da varsa, gerisinin önemi yok.100 bin kere beğenmek istedim yorumu.
insan düşünce anlıyor dostu, düşmanı. boşanma mahkememin olduğu günde nispet yapar gibi teyzelerim falan gelmiş anneme, haberim yoktu. ben boşanayım da 95 yaşındaki babaannemi benle ayrı eve çıkarsın başından atsın diye beni kandırmaya çalışan halam, boşandım diye mutlu olan teyzelerim, bir çok akrabamı sildim o günden sonra. iyi oldu, zaten kıskançlık, hasetlik, fesatlıktan başka getirileri yoktu.
Neşet Ertaş ne kadar mükemmel bir insan ne kadar....
bir gün kendi kendimi ferahlatmaya çalışırken buna engel olana birine aynı bu cümleyi kurdum bana ne dedi biliyomusun evet ama HZ.AİŞE validemizi hepsinden ayrı sevmiş bakire olduğu için , tabiki yapacak bişey yok sen yinede umudunu kesme demişti.Peygamber efendimizin ilk eşi Hatice de evlenip ayrılmış bir hanımdı. Bunlar kendilerini peygamber efendimizden üstün mü görüyorlar da bu şekilde konuşabiliyorlar?
sakın üzme kendini, gün doğmadan neler doğacak. Sadece hayatından böylelerini uzak tut yeter
inşallah vereceğim güzel haberleri sizlere.1 ay sonraki duruşmandan çıkınca al kendine bir pasta, üfle. Ben oyle yapmıştım, yeniden doğuşunu kutla. Senden güzel haberler bekliyoruz hayırlısi ile.
Cok tatli yazmışsınız yaa.aminn diyorumBende ikinci evliligimi bosandiktan 4 sene sonra yaptim.Suan esim icerde meyve tabagi hazirliyor digeri de gebersem bakmazdi evliyken(bosaninca cok kiymetli olmustum)Digerinin cenazesi gelsin diye dua ederken ikinci esim icinde beraber õlelim diye dua ediyorum.
bende öyle dedim ama şunu da ekledim Allahım onlara çoookkk uzun mutlu yıllar ben az kendileri gibi güzel ve kocaman yürekli evlatlar versin en sonunda en hayırlı en güzel şekilde rabbime kavuştursun..dünya böyle ailelerde yetişen güzel evlatlarla güzelleşecek..Şu hayırlı mübarek gün ve saatte Allahım kabul etsin dualarımızı ve biz boşanmış kadınları ikinci plana atmayan herkesle birlikte güzellikleriyle donatsın inşallah.Cok tatli yazmışsınız yaa.aminn diyorum
Tesekkur ederim canim.Allah herkesin karsisina hayirli kisileri cikartsinCok tatli yazmışsınız yaa.aminn diyorum
Uzuldum. Ben oglumla yasiyorum. Bunlarin hicbirini duymadim. Buna da musade etmem zaten. Bunu soylemwye curet edemezler. Calisiyorum ben..oglumla tatile de gittim. Kimse bulmustur bir sponsor diyemez cunku kendi parami kazanip oglumu okutuyorum. Evli arkadaslarim var. Aksam oturmasina da gittim onlara oglumu alip. Daha dogrusu onlar cagirdiginda gidiyorum. Ben pek aksam otutmalarini sevmem cunku. Annem onlar evli gitme der, bunu onlara soyledom bir kez ne alaka ya dediler. Sanirim bu benim yassdigim yer ile ilgili. Kucuk bir sehirde yasiyorum ama burada bosanmak normal karsilaniyor. Gerci artik cogu yerde oyle. Bilmiyorum ya ozgurce yasamak icin ille de kocaya gerek yok bence. Hatta kocalar cogu zaman kadinlara yuk bence. Ben defolu degilim kim ne dusunurse dusunsun. Kimin ne dusundugu de umurumda degil. Bu arada ben ogretim uyesiyim. Yaptigim isle bosanmanin bir alakasi da yok ama su senin yasadiklarini ben duymadim, bilmiyorum ki calismasaydim bunlari duyar miydim? Ya sanmiyorum. Ben musade etmezdim. Kimseyi konusturmazdim. Asla izin vermezdim bunlara.bende 30 yaşındayım.bu ruh halinden çıkabilmek için yazdım zaten bu düşünceleri de ben seçmedim siz ne kadar şanslısınız nerde yaşıyorsunuz nasıl bir akraba çevreniz var bilmiyorum ama herkes sizin kadar şanslı değil hergün bunlara maruz kalarak büyüyünce ve yaşadığında bile maruz kalınca böyle düşünüyor insan.bende biliyorum kirli olmadığımı ama insanlar öyle bakmayınca hissiyatım değişiyor anlıyormusunuz.sen aile içinde boşanan bir kadının arkasından şimdi ona koca lazımdır diye şaka yapıldığını duydun mu ben duydum , tatile gideninin arkasından tek başına gidecek değil ya bulmuştur bi sponsor karışanı görüşeni mi var diyeni duymamış olabilirsin ben duydum, oğullarının kusurunu amaaan almış gül gibi oğlumu o dul haliyle o kadarcıkta çeksin diyenini , ne kadar namuslu olursa olsun evlenip ayrılanı benim kocam kabul etmezdi diyeni, şimdi o kocasından ayrıldı ya biraz mesafeli ol sen yine de dışarda görüşün çok eve sokma diyen anneleri , yaa sözde iyilik yaparken bile amaaan sende boşversene baksana oğluna dul kadın aldı ONA RAĞMEN herşeyini yaptılar sanada yaparlar sende evlenirsin yeniden merak etme diyenini mi daha anlatsam neler neler var birde boşanırken kayınpederimin boşanıp napcan peşine 40 tane serserimi takıcan yoksa bu halinle babanın evine mi sığıncaksın diyerek sözde yuvamı kurtarmaya çalışan kayınpeder mi dersin.kusura bakmada böyle bir ailede (annem babamdan bahsetmiyorum yakın çevre ) başka nasıl düşünebilirdim ??? silip atsam hangi birini silip atayım aöylermisin.
Benide şuan en çok yoran bu mevzularBenim bu evlilikte en çok korktuğum eşimin ailesi idi. ne derler ne söylerler ben boşandım o bekar insanlar hakkımda hakkımızda konuşur mu vs vs vs ama hepsi geçiyor :)
Bekar biri ile mi berabersiniz ? daha önce evlilik yaşamamış mı ?Benide şuan en çok yoran bu mevzular
Yok yok şuan boşanma aşamasındayım hayatımda kimse yok.Ailesi hakkımda ne düşünüyor ne konuşuyorlar mal paylaşımda karşı karşıya gelicez nolucak gibi gibi..Bekar biri ile mi berabersiniz ? daha önce evlilik yaşamamış mı ?