- 19 Kasım 2018
- 64
- 68
- Konu Sahibi girlpower12
evet geçen hafta en temiz hayallerimle kurduğum evimden kendi aldığım eşyaları taşıdım ve istemsizce gözyaşlarıma engel olamadan bütün taşınma süresi boyunca ağladım istemsizce diyorum çünkü oturup ağlamadım konuşurken bile birşeyleri organize ederken bile gözlerimden yaşlar akıyor engel olamıyordum adam giderken dedi ki kardeşim üzülme Allahın en sevmediği helallerdendir bu iş ama yapacakta bişey yok Allah yolunu açık etsin dedi gitti.tanımadığım birinden öyle bişey duyunca ne düşüncemi şaşırdım bir yandan kötü niyetli olmadığına eminim beni öyle görünce üzüldü bir yandan da bunu duyunca ben kendimi Allahım ben aldatılmadım dayak yemedim büyük günahlar olmadan ayrıldım acaba günah mı ettim diye psikolojilere girdim.gerçekten insanların bu dönmede iyi niyetle bile olsa bazı şeyleri düşünerek konuşmaları gerekiyor.bir insana destek olabilmek çok farklı bişey.ve bunu yapabilen insan sayısı çok az.biyeri düzeltirken başka yerden kırıyor insanlar bu konularda maalesef.Bir de boşanmak allahın en sevmediği helaldir diyen bir kesim var boşanmayı kötüleyen. Ben boşandığım dönem bunun üzerine ayetlere bakmıştım ve aynen şöyle bir ayet vardı; ‘sizden biri boşanmaya karar verirse önce güzellikle anlaşmayı denesin. Eğer olmuyorsa güzellikle birbirine yol versin. Eğer güzellikle ayrılırsanız Allah sizden birini diğerine muhtaç etmez’ aklımda kalan tam bu cümleler. Gerçekten ben evliyken maddi olarak bağımlı hissediyordum kendimi, ama boşandıktan sonra başta zorlansam da her geçen gün daha iyiye gittim ve zamanla hayallerimi bile aşan bi noktaya geldm :) onunla evli olsam bu kadar iyi bir işim ve maaşım olmazdı eminimki. Çünkü hayallerime bu kadar sıkı bağlanamazdım. Siz de hayallerinizin peşinden gidin fırsat bulmuşken derim :)
senden de dini boyutunu duyunca çok sevindim.Çünkü ben bu ayrılık olmasın diye elimden gelen herşeyi yaptım ama düzeltemedim vicdanım çok rahat.