İkinci evlilik yapanlar burada mı

Bakın bu kötü günler, dostunuzu düşmanınızı ayırt etmek için en ideal günlerdir aslında. Kuzeninizin o sözü ile siz de onun cancigerliğini ölçmüş oldunuz. Acı deneyimler yaşayacaksınız, buna hazır olun. Bu yoldan en kolay geçenlerden biri olarak ben de yaşadım. Ama bu zorluk yolda yanınıza alacağınız kisileri seçmek için bir fırsatiniz var. Gözünüzü seveyim, olumsuzluk veren, sizi yerden hatta buna teşebbüs eden insanları uzaklastirin kendinizden. Neşet Ertaş'ın bir sözü var:'Şahsiniza karşı haddİ aşan, hududu geçen insanları, altın olsa kesenizde, bal olsa kasenizde tutmayın.'

Bu nasil bir dusunce ya? Nazil bir kafa yapisi bu? Kusura bakmayin kizdim size. Ben de bosandim. Dunyanin sonu degil. Ne yani adam mi öldürdü bosanan kadinlar? Bu kadar ezik olmayin ya... Hepimiz sonsuza kadar sürsün umuduyla evlendik ama nereden bileceksin ki adamlarin ici curuk cikti, ayrildik. Bir oglum var benim ustelik. Ve orta yaslardayim. O kadsr genc degilim yani. Senin kadar da hayattan umutsuz degilim.
Kirli de degilim. Beden benim bedenim. Kirlenmedim. Arimla namusumla evlendim bosandim. Ben kirlendiysem bosandigim koca kirlenmedi mi? Kendinize gelin. Bosanmak ölüm degil. Bosanmak bir bitis degil, yeni bir baslangic. Rabbim sana deger verip seni ozene bezene yaratmisken, sen kendini ne kadar degersiz goruyorsun? Bu kafada evlenirsen karsindaki de ezer seni. Azicik kiymetini bil ya. Cık su ezik ruh halinden. Icim karardi seni okurken. Tek bosanan sen degilsin. Karakter onemli. Karsindaki karaktere onem veriyorsa senin bosandigina bakmaz bile. Eger bosanmani sorun ediyorsa o adamla yola cikilmaz da zaten.

bende 30 yaşındayım.bu ruh halinden çıkabilmek için yazdım zaten bu düşünceleri de ben seçmedim siz ne kadar şanslısınız nerde yaşıyorsunuz nasıl bir akraba çevreniz var bilmiyorum ama herkes sizin kadar şanslı değil hergün bunlara maruz kalarak büyüyünce ve yaşadığında bile maruz kalınca böyle düşünüyor insan.bende biliyorum kirli olmadığımı ama insanlar öyle bakmayınca hissiyatım değişiyor anlıyormusunuz.sen aile içinde boşanan bir kadının arkasından şimdi ona koca lazımdır diye şaka yapıldığını duydun mu ben duydum , tatile gideninin arkasından tek başına gidecek değil ya bulmuştur bi sponsor karışanı görüşeni mi var diyeni duymamış olabilirsin ben duydum, oğullarının kusurunu amaaan almış gül gibi oğlumu o dul haliyle o kadarcıkta çeksin diyenini , ne kadar namuslu olursa olsun evlenip ayrılanı benim kocam kabul etmezdi diyeni, şimdi o kocasından ayrıldı ya biraz mesafeli ol sen yine de dışarda görüşün çok eve sokma diyen anneleri , yaa sözde iyilik yaparken bile amaaan sende boşversene baksana oğluna dul kadın aldı ONA RAĞMEN herşeyini yaptılar sanada yaparlar sende evlenirsin yeniden merak etme diyenini mi daha anlatsam neler neler var birde boşanırken kayınpederimin boşanıp napcan peşine 40 tane serserimi takıcan yoksa bu halinle babanın evine mi sığıncaksın diyerek sözde yuvamı kurtarmaya çalışan kayınpeder mi dersin.kusura bakmada böyle bir ailede (annem babamdan bahsetmiyorum yakın çevre ) başka nasıl düşünebilirdim ??? silip atsam hangi birini silip atayım aöylermisin.

geciyor. acimadi cünkü cok yipranmistim, cok üzülmüstüm. o gün gelince basta bir burukluk oldu ama kurtulduguma sükrettim.

Hepsine cevabını vererek başla işe. Bikere dul değil boşanmış oluyor boşanan kadın. Artı sürekli boşandığın için çok mutlu olduğunu, evlenmenin çok matah bişey olmadığını gördüğünü, keyfine baktığını söyle kadın topluluklarında. Bana evlilik lafı açanlara amaaan ne evlencem ya böyle çok iyiyim rahat rahat geziyorum tozuyorum evlenip eve mi tıkılayım diyordum, bi süre sonra sustular. Cidden de keyfime baktım o dönem, hatta kocam beni öyle tanıdı ve şimdi de arkadaşlarımla gezip tozmama tatil yapmama karışmaz... insanlara laf söyleme ve karışma hakkı verirseniz, bunu sonuna kadar kullanırlar.

Benim ikinci, eşimin ilk evliliği, herşey ben nasıl istiyorsam öyle oldu. Normal olan da bu. Kına gecem bile ilkinden daha güzel daha eğlenceli oldu... Sen de eğer evlenirsen herşey daha güzel olacak büyük ihtimalle. Çok örnek var çevremde. Tekrar evlenmeyen de aday beğenmediğinden evlenmiyor emin ol..
Ayrıca O pis zihniyetli boşanmış kadına koca avcısı olarak bakan kadınlara sorun bakalım kendileri boşansa milletin kocasının peşinden mi koşacaklarmış? Ne alaka yani?

burada o kadar motive oldum ki inanın dünden beri üstümden ölü toprağı atmış gibi rahatladım içim umut doldu hepiniz çok teşekkür ederim.tavsiyelerinizin hepsini uygulayacağım

harikasınız..kına gecesi düğün yaptınız tekrar bunları yapmak tekrar içinizden geldi yani ne güzel.inşallah bende birgün eskisi gibi tüm bu heveslerimi en güzel haliyle yaşarım.

burada o kadar motive oldum ki inanın dünden beri üstümden ölü toprağı atmış gibi rahatladım içim umut doldu hepiniz çok teşekkür ederim.tavsiyelerinizin hepsini uygulayacağım
Ben de ilk birkaç ay bu durumdaydım çnkü o zamanlar örnek yoktu çevremde pek. Buradaki hikayeler çok iyi gelmişti o yüzden kendim de anlatmak istiyorum burada :) siz iyi olun ve daha iyi olacağınıza inanın yeter. Gerisi geliyor.

harikasınız..kına gecesi düğün yaptınız tekrar bunları yapmak tekrar içinizden geldi yani ne güzel.inşallah bende birgün eskisi gibi tüm bu heveslerimi en güzel haliyle yaşarım.
Aslında benm pek hevesim yoktu böyle şeylere ilkinde de istememiştim ama arkadaşlarım kına gecesi yapmam için çok ısrar ettiler eşim de mutlu bile oldu :) çok da güzel geçti ilkinden daha kalabalık daha eğlenceli bol gülmeli ve sıfır sorunluydu.
İlk evliliğmde kına gecesi sıkıntılı oldu, düğüne kavga ederek gittim ama ikincide benim bile beklemediğim şekilde herşey daha güzeldi. Çok şükür. İnşallah siz de herşeyin daha iyisini yapacaksınızdır...

Bir de boşanmak allahın en sevmediği helaldir diyen bir kesim var boşanmayı kötüleyen. Ben boşandığım dönem bunun üzerine ayetlere bakmıştım ve aynen şöyle bir ayet vardı; ‘sizden biri boşanmaya karar verirse önce güzellikle anlaşmayı denesin. Eğer olmuyorsa güzellikle birbirine yol versin. Eğer güzellikle ayrılırsanız Allah sizden birini diğerine muhtaç etmez’ aklımda kalan tam bu cümleler. Gerçekten ben evliyken maddi olarak bağımlı hissediyordum kendimi, ama boşandıktan sonra başta zorlansam da her geçen gün daha iyiye gittim ve zamanla hayallerimi bile aşan bi noktaya geldm :) onunla evli olsam bu kadar iyi bir işim ve maaşım olmazdı eminimki. Çünkü hayallerime bu kadar sıkı bağlanamazdım. Siz de hayallerinizin peşinden gidin fırsat bulmuşken derim :)

100 bin kere beğenmek istedim yorumu.

insan düşünce anlıyor dostu, düşmanı. boşanma mahkememin olduğu günde nispet yapar gibi teyzelerim falan gelmiş anneme, haberim yoktu. ben boşanayım da 95 yaşındaki babaannemi benle ayrı eve çıkarsın başından atsın diye beni kandırmaya çalışan halam, boşandım diye mutlu olan teyzelerim, bir çok akrabamı sildim o günden sonra. iyi oldu, zaten kıskançlık, hasetlik, fesatlıktan başka getirileri yoktu.

Neşet Ertaş ne kadar mükemmel bir insan ne kadar....

valla ben silip attım. teyzelerim sevindi boşandığıma, benimki gibi kv bulsa başında taşırmış tabi yüzüme söyleyemediler annemi üzmüşler hepsini sildik, halamı sildim, herkes gerçek yüzünü gösterdi. bir çok sözde arkadaşımı sildim, kocasını ayartacağımı sanan pis zihniyetlileri sildim, 15 yıllık dostum sandığım insanı sildim. sildim de sildim ne kadar kötü, gereksiz olan varsa.

tek başıma da kalsam sildim işte. eski dostlar var bir kaç tane, akrabadan daha iyi olan komşular arkadaşlar, o kadar. az ama öz.

hah şöyle kendine gel

ben de boşandım ben de saçmalıyordum o dönem burdan destek aldım çok şimdi kimse umrumda değil hele bir laf etmeye çalışsınlar kaplan gibi pençeleremi çıkarırım ben çok acı çektim kimse beni yargılayamaz kafasına göre

asla izin verme asla. sen ezik durursan üstlerine giderler.

ve sana bir şey söyleyeyim; dışardan çok iyi duran bir çok evlilikte o kadar sıkıntı var ki. ben boşandıktan sonra itiraf etmeye başladı arkadaşlarım şok oldum. boşanmayan da çocuk için, ailesi istemiyor diye, düzeni bozulmasın diye, etraf ne der korkusuyla boşanmıyor. kimsenin evliliği bizi alakadar etmiyor, bizim hayatımız da onları alakadar etmez.

Akrabayı akrep soksun diye söze başlamak istiyorum.
ah be birtanem, o kapanmaz dediğin yaraları hatırlamayacaksın gün geldiğinde biliyor musun?
Dünyam alt üst oldu demiştim, aynı senin gibi kendimi değersiz görmüştüm. Düştüğüm o ümitsizlik çukurundan beni babam çıkarttı yeni kimliğimi aldığım an, hoş geldin kızım dedi...
o an anladım ki, babam arkamdayken bir daha asla böyle güçsüz ve kıymetsiz hissetmemeliyim.
ben kendime saygı duyup insanlarla acılarımı paylaşmayıp dik durdukça otomatikman herkes saygılı durmak zorunda kaldı ve soru sormadı.
sonra karşıma hayatımın aşkı çıktı. Onun ilk evliliği ama ne kendi ne ailesi bir kez incitecek tek kelime etmediler bana. 4 senedir öyle mutluyum ki hatırlamıyorum bile...
Lütfen kendine değer ver ve kimseyle paylaşma biz hariç. İnan bana aynı yoldan geçtim, aynı yaralar var dizlerimde, ben söylüyorum bana güven, her şeyin en güzeli olacak, sadece sabır

Kesinlikle katılıyorum, kınadığını yaşamadan ölmüyor insanlar. İş arkadaşlarım toplaşıp eşleriyle bir yere hayırlı olsuna gideceklerdi. Ben de geleyim dedim, biri dedi ki biz ailece gidiyoruz, yeni boşandığım zamandı, öyle bir imalı söyledi ki eve gelip günlerce ağlamıştım.
sonrasında eşi onu bırakıp evlerine girip çoktan biriyle evlendi...şimdi ara ara beni arayıp sorular soruyor süreçlerle ilgili...
Bir de öz halam... öyle koymuştu ki söyledikleri, eski eşim için başında dursaydı sadece felan demeleri... üstelik 3 üniversite mezunu bir yerde üst düzey yönetici olan biri bunu diyen... 25 senelik evlilik üstüne kocası başkasıyla birlikte oldu, şimdi boşanıyorlar...
o sebeple bırak evreni seyret... ve kimseyi takmadan yoluna bak.

Ne oldum değil,ne olacağım demeli.
Benim de oldu çevremde bir çok örnek verebilirim.Kendince laf sokanlar, seni anlıyorum diyip alttan alta küçümseyenler...
Oluyor arkadaşım,en yakınım dediğin akraban, arkadaşın yabancıdan daha el oluyorlar.
Hiiiiç umrumda olmadı diyemem umrumda olduğu zamanlar da oldu ama söylediği sözleri de söyleyeni de oracıkta bıraktım. Aramadım sormadım ee haliyle bir süre sonra onlar da arayıp sormayı bırakıyor eksik olsunlar olmasa da olsunlar yani
Kendi mükemmel(!) hayatlarına zeval gelmesin.
Mutlu olursun yine kendilerince laflar imalar mutluluğundan şekil şekil olanlar onlar da eksik kalsın.
Geride prangalarımızı bıraktık şimdi onlar düşünsün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…