- 26 Nisan 2012
- 2.624
- 2.475
-
- Konu Sahibi girlpower12
Bakın bu kötü günler, dostunuzu düşmanınızı ayırt etmek için en ideal günlerdir aslında. Kuzeninizin o sözü ile siz de onun cancigerliğini ölçmüş oldunuz. Acı deneyimler yaşayacaksınız, buna hazır olun. Bu yoldan en kolay geçenlerden biri olarak ben de yaşadım. Ama bu zorluk yolda yanınıza alacağınız kisileri seçmek için bir fırsatiniz var. Gözünüzü seveyim, olumsuzluk veren, sizi yerden hatta buna teşebbüs eden insanları uzaklastirin kendinizden. Neşet Ertaş'ın bir sözü var:'Şahsiniza karşı haddİ aşan, hududu geçen insanları, altın olsa kesenizde, bal olsa kasenizde tutmayın.'100 kere de evlenip ayrılsam kimsenin ne kocasına ne sevgilisine göz dikerim ama böyle insanlar çok var . bu tarz şeyleri kişinin karakterine göre değil de yaşadıklarına göre değerlendiren herkese yazıklar olsun .
Bu nasil bir dusunce ya? Nazil bir kafa yapisi bu? Kusura bakmayin kizdim size. Ben de bosandim. Dunyanin sonu degil. Ne yani adam mi öldürdü bosanan kadinlar? Bu kadar ezik olmayin ya... Hepimiz sonsuza kadar sürsün umuduyla evlendik ama nereden bileceksin ki adamlarin ici curuk cikti, ayrildik. Bir oglum var benim ustelik. Ve orta yaslardayim. O kadsr genc degilim yani. Senin kadar da hayattan umutsuz degilim.maşallah ne kadar şanslısınız.Allahım iniallah bir gün bende bunları yaşayabilirim ama şuna bana o kadar uzak ki bunlar.ömür boyu kimseyi sevemeyecek asla güvenemeyecek ve yalnız kalacak ve en en en acısı hiç bir zaman anne olmayacakmışım gibi hissediyorum.
biiliyorum çok cahilce ama 2.evliliği olan bir kadını bir erkek ne kadar sevebilir sonuçta ben ilk onun olmayacağım diyorum kendimi iğrenç kirli ve bitmiş hissdiyorum
bende 30 yaşındayım.bu ruh halinden çıkabilmek için yazdım zaten bu düşünceleri de ben seçmedim siz ne kadar şanslısınız nerde yaşıyorsunuz nasıl bir akraba çevreniz var bilmiyorum ama herkes sizin kadar şanslı değil hergün bunlara maruz kalarak büyüyünce ve yaşadığında bile maruz kalınca böyle düşünüyor insan.bende biliyorum kirli olmadığımı ama insanlar öyle bakmayınca hissiyatım değişiyor anlıyormusunuz.sen aile içinde boşanan bir kadının arkasından şimdi ona koca lazımdır diye şaka yapıldığını duydun mu ben duydum , tatile gideninin arkasından tek başına gidecek değil ya bulmuştur bi sponsor karışanı görüşeni mi var diyeni duymamış olabilirsin ben duydum, oğullarının kusurunu amaaan almış gül gibi oğlumu o dul haliyle o kadarcıkta çeksin diyenini , ne kadar namuslu olursa olsun evlenip ayrılanı benim kocam kabul etmezdi diyeni, şimdi o kocasından ayrıldı ya biraz mesafeli ol sen yine de dışarda görüşün çok eve sokma diyen anneleri , yaa sözde iyilik yaparken bile amaaan sende boşversene baksana oğluna dul kadın aldı ONA RAĞMEN herşeyini yaptılar sanada yaparlar sende evlenirsin yeniden merak etme diyenini mi daha anlatsam neler neler var birde boşanırken kayınpederimin boşanıp napcan peşine 40 tane serserimi takıcan yoksa bu halinle babanın evine mi sığıncaksın diyerek sözde yuvamı kurtarmaya çalışan kayınpeder mi dersin.kusura bakmada böyle bir ailede (annem babamdan bahsetmiyorum yakın çevre ) başka nasıl düşünebilirdim ??? silip atsam hangi birini silip atayım aöylermisin.Bu nasil bir dusunce ya? Nazil bir kafa yapisi bu? Kusura bakmayin kizdim size. Ben de bosandim. Dunyanin sonu degil. Ne yani adam mi öldürdü bosanan kadinlar? Bu kadar ezik olmayin ya... Hepimiz sonsuza kadar sürsün umuduyla evlendik ama nereden bileceksin ki adamlarin ici curuk cikti, ayrildik. Bir oglum var benim ustelik. Ve orta yaslardayim. O kadsr genc degilim yani. Senin kadar da hayattan umutsuz degilim.
Kirli de degilim. Beden benim bedenim. Kirlenmedim. Arimla namusumla evlendim bosandim. Ben kirlendiysem bosandigim koca kirlenmedi mi? Kendinize gelin. Bosanmak ölüm degil. Bosanmak bir bitis degil, yeni bir baslangic. Rabbim sana deger verip seni ozene bezene yaratmisken, sen kendini ne kadar degersiz goruyorsun? Bu kafada evlenirsen karsindaki de ezer seni. Azicik kiymetini bil ya. Cık su ezik ruh halinden. Icim karardi seni okurken. Tek bosanan sen degilsin. Karakter onemli. Karsindaki karaktere onem veriyorsa senin bosandigina bakmaz bile. Eger bosanmani sorun ediyorsa o adamla yola cikilmaz da zaten.
Hepsine cevabını vererek başla işe. Bikere dul değil boşanmış oluyor boşanan kadın. Artı sürekli boşandığın için çok mutlu olduğunu, evlenmenin çok matah bişey olmadığını gördüğünü, keyfine baktığını söyle kadın topluluklarında. Bana evlilik lafı açanlara amaaan ne evlencem ya böyle çok iyiyim rahat rahat geziyorum tozuyorum evlenip eve mi tıkılayım diyordum, bi süre sonra sustular. Cidden de keyfime baktım o dönem, hatta kocam beni öyle tanıdı ve şimdi de arkadaşlarımla gezip tozmama tatil yapmama karışmaz... insanlara laf söyleme ve karışma hakkı verirseniz, bunu sonuna kadar kullanırlar.bende 30 yaşındayım.bu ruh halinden çıkabilmek için yazdım zaten bu düşünceleri de ben seçmedim siz ne kadar şanslısınız nerde yaşıyorsunuz nasıl bir akraba çevreniz var bilmiyorum ama herkes sizin kadar şanslı değil hergün bunlara maruz kalarak büyüyünce ve yaşadığında bile maruz kalınca böyle düşünüyor insan.bende biliyorum kirli olmadığımı ama insanlar öyle bakmayınca hissiyatım değişiyor anlıyormusunuz.sen aile içinde boşanan bir kadının arkasından şimdi ona koca lazımdır diye şaka yapıldığını duydun mu ben duydum , tatile gideninin arkasından tek başına gidecek değil ya bulmuştur bi sponsor karışanı görüşeni mi var diyeni duymamış olabilirsin ben duydum, oğullarının kusurunu amaaan almış gül gibi oğlumu o dul haliyle o kadarcıkta çeksin diyenini , ne kadar namuslu olursa olsun evlenip ayrılanı benim kocam kabul etmezdi diyeni, şimdi o kocasından ayrıldı ya biraz mesafeli ol sen yine de dışarda görüşün çok eve sokma diyen anneleri , yaa sözde iyilik yaparken bile amaaan sende boşversene baksana oğluna dul kadın aldı ONA RAĞMEN herşeyini yaptılar sanada yaparlar sende evlenirsin yeniden merak etme diyenini mi daha anlatsam neler neler var birde boşanırken kayınpederimin boşanıp napcan peşine 40 tane serserimi takıcan yoksa bu halinle babanın evine mi sığıncaksın diyerek sözde yuvamı kurtarmaya çalışan kayınpeder mi dersin.kusura bakmada böyle bir ailede (annem babamdan bahsetmiyorum yakın çevre ) başka nasıl düşünebilirdim ??? silip atsam hangi birini silip atayım aöylermisin.
burada o kadar motive oldum ki inanın dünden beri üstümden ölü toprağı atmış gibi rahatladım içim umut doldu hepiniz çok teşekkür ederim.tavsiyelerinizin hepsini uygulayacağımHepsine cevabını vererek başla işe. Bikere dul değil boşanmış oluyor boşanan kadın. Artı sürekli boşandığın için çok mutlu olduğunu, evlenmenin çok matah bişey olmadığını gördüğünü, keyfine baktığını söyle kadın topluluklarında. Bana evlilik lafı açanlara amaaan ne evlencem ya böyle çok iyiyim rahat rahat geziyorum tozuyorum evlenip eve mi tıkılayım diyordum, bi süre sonra sustular. Cidden de keyfime baktım o dönem, hatta kocam beni öyle tanıdı ve şimdi de arkadaşlarımla gezip tozmama tatil yapmama karışmaz... insanlara laf söyleme ve karışma hakkı verirseniz, bunu sonuna kadar kullanırlar.
harikasınız..kına gecesi düğün yaptınız tekrar bunları yapmak tekrar içinizden geldi yani ne güzel.inşallah bende birgün eskisi gibi tüm bu heveslerimi en güzel haliyle yaşarım.Benim ikinci, eşimin ilk evliliği, herşey ben nasıl istiyorsam öyle oldu. Normal olan da bu. Kına gecem bile ilkinden daha güzel daha eğlenceli oldu... Sen de eğer evlenirsen herşey daha güzel olacak büyük ihtimalle. Çok örnek var çevremde. Tekrar evlenmeyen de aday beğenmediğinden evlenmiyor emin ol..
Ayrıca O pis zihniyetli boşanmış kadına koca avcısı olarak bakan kadınlara sorun bakalım kendileri boşansa milletin kocasının peşinden mi koşacaklarmış? Ne alaka yani?
Ben de ilk birkaç ay bu durumdaydım çnkü o zamanlar örnek yoktu çevremde pek. Buradaki hikayeler çok iyi gelmişti o yüzden kendim de anlatmak istiyorum burada :) siz iyi olun ve daha iyi olacağınıza inanın yeter. Gerisi geliyor.burada o kadar motive oldum ki inanın dünden beri üstümden ölü toprağı atmış gibi rahatladım içim umut doldu hepiniz çok teşekkür ederim.tavsiyelerinizin hepsini uygulayacağım
Aslında benm pek hevesim yoktu böyle şeylere ilkinde de istememiştim ama arkadaşlarım kına gecesi yapmam için çok ısrar ettiler eşim de mutlu bile oldu :) çok da güzel geçti ilkinden daha kalabalık daha eğlenceli bol gülmeli ve sıfır sorunluydu.harikasınız..kına gecesi düğün yaptınız tekrar bunları yapmak tekrar içinizden geldi yani ne güzel.inşallah bende birgün eskisi gibi tüm bu heveslerimi en güzel haliyle yaşarım.
Bakın bu kötü günler, dostunuzu düşmanınızı ayırt etmek için en ideal günlerdir aslında. Kuzeninizin o sözü ile siz de onun cancigerliğini ölçmüş oldunuz. Acı deneyimler yaşayacaksınız, buna hazır olun. Bu yoldan en kolay geçenlerden biri olarak ben de yaşadım. Ama bu zorluk yolda yanınıza alacağınız kisileri seçmek için bir fırsatiniz var. Gözünüzü seveyim, olumsuzluk veren, sizi yerden hatta buna teşebbüs eden insanları uzaklastirin kendinizden. Neşet Ertaş'ın bir sözü var:'Şahsiniza karşı haddİ aşan, hududu geçen insanları, altın olsa kesenizde, bal olsa kasenizde tutmayın.'
bende 30 yaşındayım.bu ruh halinden çıkabilmek için yazdım zaten bu düşünceleri de ben seçmedim siz ne kadar şanslısınız nerde yaşıyorsunuz nasıl bir akraba çevreniz var bilmiyorum ama herkes sizin kadar şanslı değil hergün bunlara maruz kalarak büyüyünce ve yaşadığında bile maruz kalınca böyle düşünüyor insan.bende biliyorum kirli olmadığımı ama insanlar öyle bakmayınca hissiyatım değişiyor anlıyormusunuz.sen aile içinde boşanan bir kadının arkasından şimdi ona koca lazımdır diye şaka yapıldığını duydun mu ben duydum , tatile gideninin arkasından tek başına gidecek değil ya bulmuştur bi sponsor karışanı görüşeni mi var diyeni duymamış olabilirsin ben duydum, oğullarının kusurunu amaaan almış gül gibi oğlumu o dul haliyle o kadarcıkta çeksin diyenini , ne kadar namuslu olursa olsun evlenip ayrılanı benim kocam kabul etmezdi diyeni, şimdi o kocasından ayrıldı ya biraz mesafeli ol sen yine de dışarda görüşün çok eve sokma diyen anneleri , yaa sözde iyilik yaparken bile amaaan sende boşversene baksana oğluna dul kadın aldı ONA RAĞMEN herşeyini yaptılar sanada yaparlar sende evlenirsin yeniden merak etme diyenini mi daha anlatsam neler neler var birde boşanırken kayınpederimin boşanıp napcan peşine 40 tane serserimi takıcan yoksa bu halinle babanın evine mi sığıncaksın diyerek sözde yuvamı kurtarmaya çalışan kayınpeder mi dersin.kusura bakmada böyle bir ailede (annem babamdan bahsetmiyorum yakın çevre ) başka nasıl düşünebilirdim ??? silip atsam hangi birini silip atayım aöylermisin.
burada o kadar motive oldum ki inanın dünden beri üstümden ölü toprağı atmış gibi rahatladım içim umut doldu hepiniz çok teşekkür ederim.tavsiyelerinizin hepsini uygulayacağım
Akrabayı akrep soksun diye söze başlamak istiyorum.biliyormusunuz birgün canım kanım dediğim kuzenimle dertleşiyordum ve dedim ki herşeyi atlatırım ama bu evlenip ayrılmış olmanın acısı ve ezikliği ömür boyu gitmez üzerimden.beni artık adam gibi biri alıp napsın ki dedim.
bana ne dedi biliyormusunuz haklısın mesela Mehmet böyle bişeyi asla kabul etmezdi dünyanın en namuslu insanı da olsan evlenip ayrılmış birini kabul etmezdi dedi kocası için.
o anı o günü asla unutamıyorum.o günden beri şu aptal hayatta hiç bir boşanmış kadına bakmadığım gözle kendime bakmaya başladım.
kabul ettim beni kimse istemeyecek artık diye.
şimdi bu söyledikleriniz kalbimi ferahlattı.eşiniz ve evliliğiniz umut oldu bana.
inşallah evliliğiniz çok hayırlı olmuştur Allahım iki cihandada utandırmasın inşallah.
Kesinlikle katılıyorum, kınadığını yaşamadan ölmüyor insanlar. İş arkadaşlarım toplaşıp eşleriyle bir yere hayırlı olsuna gideceklerdi. Ben de geleyim dedim, biri dedi ki biz ailece gidiyoruz, yeni boşandığım zamandı, öyle bir imalı söyledi ki eve gelip günlerce ağlamıştım.Kuzeniniz mi bunu söyleyen?
Sokakta hiç tanımadığınız bir insan daha kıymetlidir nasıl bir kuzen ve Mehmetmiş o.
Evlerden ırak.
O anı unutun.Kendinizi kötü hissettirecek, pis zihniyetli insanlardan uzak durun.
Kınadığını yaşamadan ölmezmiş insan.
Asla yapmam dediğin şeyleri yapan insan çok gördüm.
Şu hayatta hicbisey şaşırtmaz artık beni.
Sizi de şaşırtmasın, kim ne söylerse söylesin..
Yediğiniz darbeler, kazandığınız hayat tecrübeleri önünüze bir adım daha tuğla koyuyor ilerleyebilmeniz için.
Hata yapmak değil, hatalardan ders çıkarabilmektir önemli olan..
Lütfen umudunuzu kaybetmeyin. Okadar güzel insanlar var ki şu hayatta.
İyiki dedirten...
Umudunuzu kaybetmeyin ve inanın. O gün geldiğinde aklınıza geleyim.
Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim, sagolun.
Rabbim sizinde gönlünüze göre versin. ♥
Ne oldum değil,ne olacağım demeli.Kesinlikle katılıyorum, kınadığını yaşamadan ölmüyor insanlar. İş arkadaşlarım toplaşıp eşleriyle bir yere hayırlı olsuna gideceklerdi. Ben de geleyim dedim, biri dedi ki biz ailece gidiyoruz, yeni boşandığım zamandı, öyle bir imalı söyledi ki eve gelip günlerce ağlamıştım.
sonrasında eşi onu bırakıp evlerine girip çoktan biriyle evlendi...şimdi ara ara beni arayıp sorular soruyor süreçlerle ilgili...
Bir de öz halam... öyle koymuştu ki söyledikleri, eski eşim için başında dursaydı sadece felan demeleri... üstelik 3 üniversite mezunu bir yerde üst düzey yönetici olan biri bunu diyen... 25 senelik evlilik üstüne kocası başkasıyla birlikte oldu, şimdi boşanıyorlar...
o sebeple bırak evreni seyret... ve kimseyi takmadan yoluna bak.