İkinci El Gelinlik Kavgası

Diğer konunuzdan okudum, anneniz çok terbiyesiz ve adalet duygusundan çok yoksun bir insan Allah sizin yardımcınız olsun, siz hiiiç kulak asmayın 2. El olsun güzelce kuru temizleme yaptırıp kullanın kardeşim kimsenin incisi dökülmez 2.el giyildi diye anneniz insan olsa alınan gelinlikten sonra size yardımcı olsa ne ala ama oda yok boş laf kalabalığı alınan 1500 liralık yatak örtüsüne laf eden nankör, 10.000 tlye gelinlik alınsa yine memnun olmadım der aklını başına al borçsuz harçsız evlenemeye bak kardeşim,eşinin ailesine de yazık çok güzel düşünmüşsün Allah işinizi rast getirsin

Çok özür dilerim ama okudum konularını ve tanımadığım annenden nefret ettim. Umarım evleneceğin bey iyi bir insandır ve seni sefil durumda bırakacak mahluklara muhtaç etmez-maddi manevi açıdan. Eskişehir güzel yer. Bu bahar yaz vakti de evlenmek için güzel zaman. Mutluluklar size Anneniz sanırım erkekleri cüzdan gibi görüyor ve eş adayından bu gelinlik şeysini bekliyor. Ama sakın sakın insanların ağzını tıkmak için onları eğlendirmek için bir araba parası verip de borç ödemeyin.

Mütevazi olmak hep kaybettiriyor insana. Karşı tarafa masraf olmasın mantığıyla yola çıkanların kıymeti hiç bilinmiyor bence. Sonu hep nankörlük.

Al benden de o kadar..
Çok isterdim konu sahibine ''Ne doğru düşünüyorsun.
Sevdiğin adamı zora sokmayacak tercihler yap. Siz artık biz oluyorsunuz.''
demeyi.

DİYEMİYORUM..
Üzgünüm.

Eski konusunu okumamıştım okurken çok üzüldüm bir annenin böyle birşey yapmasına bu yüzden ne denilse hakkıdır kesinlikle ..
Kadın kendi kızına bir el işi bir şey bile yapmamış yatak örtüsünü erkek tarafı alıyor en başta
Kesinlikle
Evlendikten sonra borç harçla başbaşa kalan konu sahibi ve kocası olacak
Bu devirde boşanmaların yüzde yetmişi ekonomi kaynaklı
Niye ilk günden bin bir borçla başlasınlar ki
Demiyorum nişanlısı hiç bir şey yapmasın ama konu sahibinin annesi kızına sandık çeyizi bile düzmemiş
Bu yüzden bazı şeylerden feraget edilebilir

Ben ikinci el bi siteye koydum satıldı :) Yer kaplamiyor artik.

İkinci el niye alıyorsunuz ki? Kiralayın gitsin bir daha kullanmayacağınız birşeyin dolapta yer işgal etmesine gerek yok. 4 bin liraya sıfır gelinlik dikitip kiralayabilirsiniz hem daha ucuz hemde beden ölçülerinize göre ayarlanmış olur.

Ben ikinci el bi siteye koydum satıldı :) Yer kaplamiyor artik.

Ay koydum da o siteye ölücü dolu orası ya. Pazarlık yapanlar sinir harbi geçirmeme neden oluyor.

Güneş gözlüğü koydum geçenlerde mağaza fiyatı 480 lira. Hediye, hiç kullanılmadı. Silme bezi, kullanım kılavuzu falan poşetinde daha, neredeyse sıfır. 200 liradan koydum adam gelmiş 50 lira olur mu diyor. Olur hatta hediye edeyim ben sana, ne para vericen dedim.

Bence kirala napcak duruyo askıda koyacak yer bile bulamıyosn. Hatıraysa milyon tane resim çekiliyo zaten hatırası yeterince kalıyo. Çocuklar giyer desen hangi kız annesinin gelinliğini giyiyo da seninki giyecek.. Annene de söyle çok istiyosan sen al de amerikada kızın ailesi gelinliği alıyo

Kiralasan olmaz mı?

Mütevazi olmak hep kaybettiriyor insana. Karşı tarafa masraf olmasın mantığıyla yola çıkanların kıymeti hiç bilinmiyor bence. Sonu hep nankörlük.
Bence de çok mütevazılığa gerek yok ama gelinliğe para verdirmesin de temizlik robotu aldırsın mesela :)
Gerçi artık yaygın ama kurutma makinası aldırsın veya alsınlar herneyse.
Her şeyden kısmasın, gereksizden işe yarayana kaydırsınlar parayı.
Sonra da rahat ederler hem.

Ben 2 sene önce diktirmistim 1900 TL'ye sonra onu bı bankaciya sattm 300 TL'ye ikinci ele düşünce çok ucuz oluyor gerçekten çok da güzeldi gelinlik bedeni uyan birisi aldı mecburen keşke banada gelseydi benim gelinlgm gibi bı tane bende alırdım ikinci el anneniz şöyle ikna edebilirsiniz gelinliğe vereceğiniz gereksiz parayı eşiniz size daha faydalı bişey yapsn öyle söylerseniz bişey demez bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…