- 7 Haziran 2016
- 1.044
- 1.021
-
- Konu Sahibi Caytiryakisikadin
2 farklı memlekette düğün yaptık, 2 kere giydim. 38 beden. Taşınırken tarlatanını unuttum. İstersen gönderebilirim. İade etmene de gerek yok. Bu arada mutluluklar dilerim. Gereksiz harcama bence de. Cvbından sonra resimleri kaldırcam
ya anlamadım, söylemeseniz nereden bilecek ki 2. el olduğunu ? Ben böyle yapar hiç iknaya uğraşmazdım, çünkü kavgasında mantıklı bi taraf yokMerhaba
Gelinliğimi ikinci el almak istiyorum. Çalışmıyorum ve nişanlımı da zora sokmamak istiyorum. Ayrıca gelinlik fiyatları çok yüksek. Bir defa giyeceğim bir elbiseye 6, 8 bin vermek istemiyorum. Bundan dolayı annem sürekli söyleniyor. Bir kez olacak alsın neden almayacakmış senin insanlardan neyin eksik diyip duruyor. Anneme hak veren var mı aranızda? Yazık değil mi o kadar ay çalışsın ben de bir gelinliğe yatırayım adamın emeğini.
Siz ne düşünüyorsunuz? Siz olsanız annenizi nasıl ikna ederdiniz?
o ikinci eldir birinci el diye almışsındırAslında o kadar yüksek bir meblağ da olmayabilir. Bir sene önce evlendim ve çok severek beğenerek diktirdiğim gelinliğe 2600 lira verdim. Çok daha uygun fiyatlı olanları vardı hatta bir ay sonra evlenen arkadaşım 1500 liraya satın almıştı. Diktirip kiralama seçeneği de mevcuttu çoğu yerde. Anneniz yıpranmış bir gelinlik olacağını düşünüyor olabilir. Bulunduğunuz şehirde sadece gelinlik üzerine çalışan bir merkez çarşı vs varsa gidin görüşün uygun bir şeyler bulursunuz inşallah.
Senin hala yorum yapabilme hakkını kendinde buluyor mu ya?Merhaba
Gelinliğimi ikinci el almak istiyorum. Çalışmıyorum ve nişanlımı da zora sokmamak istiyorum. Ayrıca gelinlik fiyatları çok yüksek. Bir defa giyeceğim bir elbiseye 6, 8 bin vermek istemiyorum. Bundan dolayı annem sürekli söyleniyor. Bir kez olacak alsın neden almayacakmış senin insanlardan neyin eksik diyip duruyor. Anneme hak veren var mı aranızda? Yazık değil mi o kadar ay çalışsın ben de bir gelinliğe yatırayım adamın emeğini.
Annesi kızına bakmamış biriAnnen senin için o kadar çabalayıp kenara köşeye para koyup hiç bişey gözünde kalmasın diye çeyizini dizmiştir eminim.. Kızının güzel bir gelinlik giymesini istemesi kadar da doğal birşey yok. Burda anneniz hakkında söyleneceğinize daha uygun 2.el olmayan gelinlikçi bulabilirsiniz. Benim gelinliğin özel dikimdi 2500 verdim. 6 8 bin olarak nerelere bakıyorsunuz anlamış da değilim. Annenizden bir sürü şey isterken sorun değil ama nişanlınızı zora sokmamak adına annenize kızıp onu ikna etmeye çalışıyorsunuz
Bunu yapmayın.. istanbulda yaşıyorsanız benim gelinlikçimi önerebilirim. Çok iyi gelinlikler dikiyor..
Eski konusunu okumamıştım okurken çok üzüldüm bir annenin böyle birşey yapmasına bu yüzden ne denilse hakkıdır kesinlikle ..Annesi kızına bakmamış biri
Anaanesi bakıp büyütmüş kadın oğluna bakmış
Üstelik nenenin miras olarak verdiği parayı kızın elinden alıp oğluna vermiş
Meblağ 240 bin
Şimdide aile olarak bir kuruş bir şey vermeyiz
Biz oğlan mı evlendiriyoruz
Her şeyi kocan alsın diyorlar
Ne çeyizi ne özenmesi
Değil yorum yapma ağız açma hakları bile yok
Normalde anneni ikna et güzellikle konuş derdim ama bunda konu sahibi düğün yaptığı için kadın otursun dua etsin
Ben öyle anneye haber vermeden nikahla evlenirdim
Yeni aldım der ikinci el alırdım hatta almaz kiralardımMerhaba
Anneniz çok istiyorsa kendisi odesin. Ben ve eşim calisiyorduk ama benim öyle başkasının giydiğini giymem vs kiralamam gibi düşüncelerim yoktu gerçi gelinlik hayalim vs de yoktu ama neticede evlendikten sonra rahat olmak istedim borç harç olmasın harcayacayimizi gösterişe değil gezmeye yemeye ve ev ihtiyaçlarımıza harcariz dedim gelinligimi de kendim almıştım zaten hatta çok araştırdım gelinlik kaftan kuaför ve 12 tane fotoğraf çeken bir paket sunan bir yer bulmuştum çok uygun bi şekilde halletmistim gelinligim de gayet güzeldi. Ben her harcamaya dikkat ettim davetiyeleri internetten hallettim çok uyguna geldi vs vs düğünden sonra tek borcumuz kredi kartına 7 bin TL idi üstelik iki farklı şehirde düğün yaptık hepsi çok güzeldi ve bu borcu da sanırım 6 ayda hallettik ben evlenip şehir devistirfigim için işten ayrılmak durumunda kalmıştım .Merhaba
İstediğim modeli diktirdim canım tesettürlü olduğum için baştan yapıldı her şey 6 kez provaya gittim. Kollara yakaya dantele bile provalarda karar verdim. İkinci el olma gibi bir ihtimali yok. Gidip mağazadaki bir modeli beğensem tadilat yapıp verebilirlerdi belki mümkün olurdu. Kaldı ki Konya'da bana benzer bir model için 5.500 fiyat vermişlerdi. Dantelleri bile dikmemişler yapıştırmışlardı. Seçeneğin olmadığı yerlerde herkes ne koparsam derdinde sahideno ikinci eldir birinci el diye almışsındır
ne üçkağıtlar dönüyor aklın durar
Almak mantıksız en güzeli kiralamak anne ben evimde bide onu kalabalık etmek istemiyorum ve böyle olacak bı gelinliğe o kadar vermek yerine başka ihtiyacımı alırım der kesip atarımMerhaba
Ilerde esin bu kadin 2.el gelinlik giydi beni dusundu demeyecektir muhtemelen. Hatta bahane bulacaktir mesela mobilyayi pahalisindan aldi gibi. Ben olsam daha uygun fiyatli ama yeni gelinlik giyerdim. Bedenine gore diktirebilirsin veya kiralayabilirsin daha uyguna gelirMerhaba