İkinci El Gelinlik Kavgası

Bende 2 yil once evlendim bende kiralama taraftariydim fakat kirayla satin alma fiyati aynıydı o yuzden severek 2500 tlye gelinligimi satin aldik. Kiralicaksaniz malesef satin almayla ayni fiyatta satin almak daha mantikli bu konuda. Ama bi tanidiginiz var da ondan alicaksaniz bilemem tabi yipranmamissa olabilir bi yikamaya verirsiniz yeni gibi olur.

Bulunduğum ilde çok fazla seçenek yok cok aradım uygun olanını. Rekabet olmayınca herkes yüksekten fiyat biçiyor
Anladigim kadariyla sorunlu bir anneniz var. Kendi cocugunun parasini yiyen yediren bir anne damadi da somurmek isteyecektir. Yapisi musait maalesef. Ben size farkli bir acidan bakmaniz icin yorum yaziyorum. O da su, evlilik arifesinde maddi acidan anlayisli gelinlere maalesef gereken deger verilmiyor sonrasinda. Ama hep isteyen gelinler bastaci ediliyor. Insallah damat bey ve ailesi istisna olurlar. Kizin ailesi kendi cocugunu sevip saymiyorsa maalesef dunurler fena eziyorlar.Yani sizin durumunuz da dikkatli olmanizi tavsiye ederim.Bugun kiyamayan delikanlilar evlenince kizi paspasa cevirebiliyor. Herkes uzerine duseni yerine getirsin. Anneniz de mustakbel esiniz de. Cok mutlu olursunuz insallah.

Bence de çok mütevazılığa gerek yok ama gelinliğe para verdirmesin de temizlik robotu aldırsın mesela :)
Gerçi artık yaygın ama kurutma makinası aldırsın veya alsınlar herneyse.
Her şeyden kısmasın, gereksizden işe yarayana kaydırsınlar parayı.
Sonra da rahat ederler hem.
Hanimlar vizyonu genis tutalim, w.polo bence uygun. Cocuk olunca o satilir golf alinir. Ev islerinden sorumlu bakanliktan ulastirma bakanligina terfi edelim lutfen.

Çok özür dilerim ama okudum konularını ve tanımadığım annenden nefret ettim. Umarım evleneceğin bey iyi bir insandır ve seni sefil durumda bırakacak mahluklara muhtaç etmez-maddi manevi açıdan. Eskişehir güzel yer. Bu bahar yaz vakti de evlenmek için güzel zaman. Mutluluklar size 💕 Anneniz sanırım erkekleri cüzdan gibi görüyor ve eş adayından bu gelinlik şeysini bekliyor. Ama sakın sakın insanların ağzını tıkmak için onları eğlendirmek için bir araba parası verip de borç ödemeyin.

Suan eskisehirde kalmıyorum ailemin
Çok özür dilerim ama okudum konularını ve tanımadığım annenden nefret ettim. Umarım evleneceğin bey iyi bir insandır ve seni sefil durumda bırakacak mahluklara muhtaç etmez-maddi manevi açıdan. Eskişehir güzel yer. Bu bahar yaz vakti de evlenmek için güzel zaman. Mutluluklar size 💕 Anneniz sanırım erkekleri cüzdan gibi görüyor ve eş adayından bu gelinlik şeysini bekliyor. Ama sakın sakın insanların ağzını tıkmak için onları eğlendirmek için bir araba parası verip de borç ödemeyin.

Suan eskisehirde kalmiyorum ailemin yanina taşındım. Evet dogru düşünüyorsunuz annem kendinden bi sey çıkmasın istiyor. Teşekkür ederim

Suan eskisehirde kalmıyorum ailemin

Suan eskisehirde kalmiyorum ailemin yanina taşındım. Evet dogru düşünüyorsunuz annem kendinden bi sey çıkmasın istiyor. Teşekkür ederim
Anneni umursama mutlu olmaya bak. Biz mesela okul bittikten sonra o sularda yüzcez(2-3 sene sonra falan belki geç) şu an konuşuyoruz gelinlik 5-6 bin en asgarisi salon desen bi araba parası ev eşya borç. Çeyreklik kim taktı kim takmadı şeysi olcak falan böyle uzar. Ben bir italyan düğünü izlemiştim filmde. Gelin sade bir gelinlik giymiş. Kır düğünü böyle fenerler asılmış. Sicilya kültürünü yansıtan bir orkestra. Kızın babası damada teslim ediyo kızı bir dans bi sohbet. Sonra zarflar dağıtılıyo ve herkes parasını isimsiz zarflara koyup süslü bir çantaya atıyor. Gördün mü ne kadar naif bi iş. Bizim insanımıza deniz kıyısı bi yerde düğün sade bi gelinlik mayısı yansıtan güllü yaseminli bi koku sonra frank sinatranın şarkısı falan olur mu olmaz. Erik dalı gevrektir davul zurna ortada koşan çocuklar(ıh stres bastı). Şahsen biz sade bi nikah yapıp eşin dostun katıldığı bi takı töreni yapıp yemeğe gidip ondan sonra yurtdışına balayına gitmek isterim. En azından tonla paramı yurtdışına tatile verdim derim içim acımaz

Hakkı yok ama cok kavga ediyor artık sinirlerim bozuldu. Insallah bulabilirim zaman daralıyor
İkinci el gelinliği hangi terziye ne kadar tadilat yaptiracaksiniz. Astarı yüzünden pahalıya gelmesin. Her bütçeye göre gelinlik var. Önce onlara gidin bir bakın.
Zaten kiralık gelinlikler 2. El oluyor. Onlarda tekrar dikim ve kumaş parası gitmediği halde neredeyse satın almış gibı yüksek rakamlar olabiliyor.

Dinlemiyorum ama aşırı söyleniyor duymazdan gelemiyorum
Duymazdan gel hayatım. O konuyu hiç açma. Bir şey derse tamam dersin en son gider bildiğini yaparsın.

Annenin bu konuda hiç mi hiç söz hakkı yok. Hele ki senin annenin 🙄

Benim eşimin durumu da iyi ancak ben düğün bile yapmadım. Ailemin tek kızıyım. Ne anneme babama yük olmak isterim ne de paramızı carcur etmek istemedim

Benim annem cocuk yasta sacma sapan bir dügünle evlenmis. Bir sürü sey icinde kalmis. Sirf annem istiyor diye uzun duvakli bir gelinligim ve üstü acik bir gelin arabasi vardi dügünümde. Ama annem beni zorlamadi, imkanim olmasa lafini bile etmezdi. Benim icin dikilen gelinlik bir kac saat giyildikten sonra 6 yildir kullanmadigim bir odada cürümeye birakilmis durumda. Yazik günah o verilen paralara. Bence en mantiklisi kiralamak. Bu arada annenizin istegi belli ki masumca degil, bir hirstan kaynakli. Yuva kuracaginiz adami dolayisiyla kendinizi de sacma bir hirs icin zora sokmayin derim.

Merhaba

Gelinliğimi ikinci el almak istiyorum. Çalışmıyorum ve nişanlımı da zora sokmamak istiyorum. Ayrıca gelinlik fiyatları çok yüksek. Bir defa giyeceğim bir elbiseye 6, 8 bin vermek istemiyorum. Bundan dolayı annem sürekli söyleniyor. Bir kez olacak alsın neden almayacakmış senin insanlardan neyin eksik diyip duruyor. Anneme hak veren var mı aranızda? Yazık değil mi o kadar ay çalışsın ben de bir gelinliğe yatırayım adamın emeğini.
Siz ne düşünüyorsunuz? Siz olsanız annenizi nasıl ikna ederdiniz?
Annene söyleme ikinci el olduğunu diktirdim de anlaşılır mı yada kirala

Merhaba

Gelinliğimi ikinci el almak istiyorum. Çalışmıyorum ve nişanlımı da zora sokmamak istiyorum. Ayrıca gelinlik fiyatları çok yüksek. Bir defa giyeceğim bir elbiseye 6, 8 bin vermek istemiyorum. Bundan dolayı annem sürekli söyleniyor. Bir kez olacak alsın neden almayacakmış senin insanlardan neyin eksik diyip duruyor. Anneme hak veren var mı aranızda? Yazık değil mi o kadar ay çalışsın ben de bir gelinliğe yatırayım adamın emeğini.
Siz ne düşünüyorsunuz? Siz olsanız annenizi nasıl ikna ederdiniz?
Ben senin taraftayım. Hadi herkes tarafını alsın haha anket yapsaydın güzel olurdu

İkinci el niye alıyorsunuz ki? Kiralayın gitsin bir daha kullanmayacağınız birşeyin dolapta yer işgal etmesine gerek yok. 4 bin liraya sıfır gelinlik dikitip kiralayabilirsiniz hem daha ucuz hemde beden ölçülerinize göre ayarlanmış olur.
Kiralama fiyatları çok yüksek ikinci el satın alma daha uygun

Ay koydum da o siteye ölücü dolu orası ya. Pazarlık yapanlar sinir harbi geçirmeme neden oluyor.

Güneş gözlüğü koydum geçenlerde mağaza fiyatı 480 lira. Hediye, hiç kullanılmadı. Silme bezi, kullanım kılavuzu falan poşetinde daha, neredeyse sıfır. 200 liradan koydum adam gelmiş 50 lira olur mu diyor. Olur hatta hediye edeyim ben sana, ne para vericen dedim.
Sorma resmen malını satın aldıkları için üstüne para isteyecekler

X