İkinci El Gelinlik Kavgası

Merhaba

Gelinliğimi ikinci el almak istiyorum. Çalışmıyorum ve nişanlımı da zora sokmamak istiyorum. Ayrıca gelinlik fiyatları çok yüksek. Bir defa giyeceğim bir elbiseye 6, 8 bin vermek istemiyorum. Bundan dolayı annem sürekli söyleniyor. Bir kez olacak alsın neden almayacakmış senin insanlardan neyin eksik diyip duruyor. Anneme hak veren var mı aranızda? Yazık değil mi o kadar ay çalışsın ben de bir gelinliğe yatırayım adamın emeğini.
Siz ne düşünüyorsunuz? Siz olsanız annenizi nasıl ikna ederdiniz?
ya anlamadım, söylemeseniz nereden bilecek ki 2. el olduğunu ? Ben böyle yapar hiç iknaya uğraşmazdım, çünkü kavgasında mantıklı bi taraf yok

Aslında o kadar yüksek bir meblağ da olmayabilir. Bir sene önce evlendim ve çok severek beğenerek diktirdiğim gelinliğe 2600 lira verdim. Çok daha uygun fiyatlı olanları vardı hatta bir ay sonra evlenen arkadaşım 1500 liraya satın almıştı. Diktirip kiralama seçeneği de mevcuttu çoğu yerde. Anneniz yıpranmış bir gelinlik olacağını düşünüyor olabilir. Bulunduğunuz şehirde sadece gelinlik üzerine çalışan bir merkez çarşı vs varsa gidin görüşün uygun bir şeyler bulursunuz inşallah.
o ikinci eldir birinci el diye almışsındır
ne üçkağıtlar dönüyor aklın durar

Aile geleneği olarak bir gelinliği 9-10 kişinin giydiği haberini okudum daha yeni , bir Avrupa ülkesiydi sanırım
Şu anda bulunduğum yerde , ikinci el her türlü eşya çok değerli ve çok da talep görüyor . Yepyeni ve kullanılabilir bir durumdaki eşyayı , neden kullanmayalım ki mantığındalar.
Bizimki gibi ülkelerde ise bu bir fakirlik göstergesi adeta.
İnsallah anneniz size anlayış gösterir. Eminim üzerinize çok yakışacak, içinize sinen, güzel bir parça bulursunuz. Annenizin de gönlü rahatlar . İkinci el deyince, kötü bir intiba uyanmış olabilir Zihninde

L...o gibi sıfır, ikinci el sitelerinde gelinlikçiler çok uygun fiyata gelinlikler ilana koyuyorlar. Oralara bakabilirsiniz. İstanbul'da iseniz Mahmutpaşa kürkçü han da üst katta gelinlikçiler var, orası da uygun fiyata satıyor, kiraya veriyor. Değerlendirmek isterseniz bakın derim.

Merhaba

Gelinliğimi ikinci el almak istiyorum. Çalışmıyorum ve nişanlımı da zora sokmamak istiyorum. Ayrıca gelinlik fiyatları çok yüksek. Bir defa giyeceğim bir elbiseye 6, 8 bin vermek istemiyorum. Bundan dolayı annem sürekli söyleniyor. Bir kez olacak alsın neden almayacakmış senin insanlardan neyin eksik diyip duruyor. Anneme hak veren var mı aranızda? Yazık değil mi o kadar ay çalışsın ben de bir gelinliğe yatırayım adamın emeğini.
Senin hala yorum yapabilme hakkını kendinde buluyor mu ya?
Ağzını bile açmaması gerekir kızının çeyiz parasını hiç eden biri olarak
Yani konu sahibi resmen sabır taşısın
Onuda sen al annecim hiç bir şey aldığın yok zaten de geç

Annen senin için o kadar çabalayıp kenara köşeye para koyup hiç bişey gözünde kalmasın diye çeyizini dizmiştir eminim.. Kızının güzel bir gelinlik giymesini istemesi kadar da doğal birşey yok. Burda anneniz hakkında söyleneceğinize daha uygun 2.el olmayan gelinlikçi bulabilirsiniz. Benim gelinliğin özel dikimdi 2500 verdim. 6 8 bin olarak nerelere bakıyorsunuz anlamış da değilim. Annenizden bir sürü şey isterken sorun değil ama nişanlınızı zora sokmamak adına annenize kızıp onu ikna etmeye çalışıyorsunuz :-)
Bunu yapmayın.. istanbulda yaşıyorsanız benim gelinlikçimi önerebilirim. Çok iyi gelinlikler dikiyor..
Annesi kızına bakmamış biri
Anaanesi bakıp büyütmüş kadın oğluna bakmış
Üstelik nenenin miras olarak verdiği parayı kızın elinden alıp oğluna vermiş
Meblağ 240 bin
Şimdide aile olarak bir kuruş bir şey vermeyiz
Biz oğlan mı evlendiriyoruz
Her şeyi kocan alsın diyorlar
Ne çeyizi ne özenmesi
Değil yorum yapma ağız açma hakları bile yok
Normalde anneni ikna et güzellikle konuş derdim ama bunda konu sahibi düğün yaptığı için kadın otursun dua etsin
Ben öyle anneye haber vermeden nikahla evlenirdim

Annesi kızına bakmamış biri
Anaanesi bakıp büyütmüş kadın oğluna bakmış
Üstelik nenenin miras olarak verdiği parayı kızın elinden alıp oğluna vermiş
Meblağ 240 bin
Şimdide aile olarak bir kuruş bir şey vermeyiz
Biz oğlan mı evlendiriyoruz
Her şeyi kocan alsın diyorlar
Ne çeyizi ne özenmesi
Değil yorum yapma ağız açma hakları bile yok
Normalde anneni ikna et güzellikle konuş derdim ama bunda konu sahibi düğün yaptığı için kadın otursun dua etsin
Ben öyle anneye haber vermeden nikahla evlenirdim
Eski konusunu okumamıştım okurken çok üzüldüm bir annenin böyle birşey yapmasına bu yüzden ne denilse hakkıdır kesinlikle ..

Merhaba

Yeni aldım der ikinci el alırdım hatta almaz kiralardım

Merhaba

Anneniz çok istiyorsa kendisi odesin. Ben ve eşim calisiyorduk ama benim öyle başkasının giydiğini giymem vs kiralamam gibi düşüncelerim yoktu gerçi gelinlik hayalim vs de yoktu ama neticede evlendikten sonra rahat olmak istedim borç harç olmasın harcayacayimizi gösterişe değil gezmeye yemeye ve ev ihtiyaçlarımıza harcariz dedim gelinligimi de kendim almıştım zaten hatta çok araştırdım gelinlik kaftan kuaför ve 12 tane fotoğraf çeken bir paket sunan bir yer bulmuştum çok uygun bi şekilde halletmistim gelinligim de gayet güzeldi. Ben her harcamaya dikkat ettim davetiyeleri internetten hallettim çok uyguna geldi vs vs düğünden sonra tek borcumuz kredi kartına 7 bin TL idi üstelik iki farklı şehirde düğün yaptık hepsi çok güzeldi ve bu borcu da sanırım 6 ayda hallettik ben evlenip şehir devistirfigim için işten ayrılmak durumunda kalmıştım .

Hem düğün öncesi hem de sonrasını iyi yonetirsrniz büyük borçlara girmeden halledersiniz eşimin biraz birikimi vardı benim vardı ailelere yük olmadan kimseye minnet etmeden her şeyi kendi istediğimiz gibi yaptık. Şuan Bir buçuk yıllık evliyiz Allah a şükür huzurumuz da yerinde gelinliğin en en iyisi bitmez ona ayiracahiniz bütçeyi iyi beyaz eşyalar alın uzun yıllar kullanın. Allah yardımcınız olsun yuvaniz huzurlu anlayışlı sevgi dolu olsun .

o ikinci eldir birinci el diye almışsındır
ne üçkağıtlar dönüyor aklın durar
İstediğim modeli diktirdim canım tesettürlü olduğum için baştan yapıldı her şey 6 kez provaya gittim. Kollara yakaya dantele bile provalarda karar verdim. İkinci el olma gibi bir ihtimali yok. Gidip mağazadaki bir modeli beğensem tadilat yapıp verebilirlerdi belki mümkün olurdu. Kaldı ki Konya'da bana benzer bir model için 5.500 fiyat vermişlerdi. Dantelleri bile dikmemişler yapıştırmışlardı. Seçeneğin olmadığı yerlerde herkes ne koparsam derdinde sahiden

Ben annenize hak verdim. Hayatta bir defa alıyorsunuz size özel olsa daha iyi olmaz mı ? Neden baskasının gelinliğini giyeceksiniz ? Çok uygun fiyatlara da bulabilirsiniz. Evlenme teklifi ediyorsa gelinlik almayı da Göze almıştır.
Bu kadar fedakar olmayın , asla yaranamazsınız.

Aslinda 3 saat giyilmiyor. Gunduz kuaforde basliyor, ve bence 2. Kez giyilebilecek hali kalmiyor tarlatan sekil degistirebilir yada astari kirilip potluk yapabilir
O kdr yuksek fiyatli olmasina gerek yok. Bir arastirin diktirip kiralayabilirsiniz
Sadece 2. El aramayin

Arkadaşımınkini giymiştim

Hatta arkadaşım boşandı sonra
Aynı gelinliği giydik diye sıra sana geldi gibi çapsız şakayı yapanlar oldu

Ölmüyorsun hiç bir şey olmuyor yani bir yerin de eksilmiyor :-)

16 yıllık evliyim içimde falan da kalmadı soran olursa hatırlıyorum

Bilmiyorum yani istiyorum diye tuttursam Eminim borç harç da olsa alırdı eşim ama gerek görmedim

Bir dünya para verip alan ve daha ertesi gün ben bunu nereye koyacağım diye hayıflanan arkadaşlarım oldu

Alanlara bir sözüm yok kimse yanlış anlamasın
Ama alınmaya bilir de yani
Bunu söylemek istedim

Şimdiden mutluluklar dilerim tüm kalbimle

Valla ben bu kiralama olayını hiç anlamadım. Gelinliğimi almadan önce kiralık araştırmıştım ben de, kiralar benim sıfır diktirip satın aldığım fiyattan yüksekti. Hiç de öyle uygun fiyatlı içime sinen hazır gelinlik de bulamadım ki son 1 senede fiyatlar aşırı aşırı arttı. 3-5 sene önce evlenenlerin tecrübeleri hiç işime yaramadı bu konuda. Piyasa bildikleri gibi değil artık maalesef.

Merhaba

Almak mantıksız en güzeli kiralamak anne ben evimde bide onu kalabalık etmek istemiyorum ve böyle olacak bı gelinliğe o kadar vermek yerine başka ihtiyacımı alırım der kesip atarım

Merhaba

Ilerde esin bu kadin 2.el gelinlik giydi beni dusundu demeyecektir muhtemelen. Hatta bahane bulacaktir mesela mobilyayi pahalisindan aldi gibi. Ben olsam daha uygun fiyatli ama yeni gelinlik giyerdim. Bedenine gore diktirebilirsin veya kiralayabilirsin daha uyguna gelir

X