- 5 Ekim 2020
- 13.184
- 35.079
- 36
- Konu Sahibi Pati12sever
Arkadaşlar babamın işi gereği memleketimizden farklı bir şehirdeyiz uzun yıllardır. Çoğu akrabamız da memelekette değil. Yaza düğünüm var inşallah. Kına şuan yaşadığım şehirde olacak ama düğün nişanlımın memleketinde 4 saat uzaklıkta bir şehirde olacak. Ben kına gecemde gelinlik giymek istiyorum çünkü malum korona var yaza ne olacağı belli değil herkes düğüne katılamayabilir. Hem de yaşadığım şehirdeki herks düğüne gelemez. Yaşadığım şehirdekilerin de beni gelinlikle görebilmesini istiyorum. Tesettürlüyüm o yüzden aynı gece de hem bindallı hem gelinlik giymek benim için zor olur. Benim ailem karışmak isteklerime fakat nişanlımın ailesine kına gecesi gelinlik giymek istediğimi söylediğim zaman çok tuhaf akrşıladılar. Kimse "sen nasıl istersen" demedi. "olur mu ki öyle" "bindallı istemezsen abiye alalım" "ikisini de giy". Kendimi kötü hissediyorum. Sizce olmaz mı. Kına yakılırken başıma kırmızı duvak takılıyor zaten. Fikriniz nedir ? Kına gecesinde gelinlik giyen oldu mu? Bu arada kınadan sonraki gün gelin alma ve fotoğraf çekimi. Ertesi günde düğün olacak yan, 3 gün giymiş olacağım gelinliği.
onu kına gibi değil de aslında 2 ayrı memlekette 2 ayrı düğün gibi düşğnsen daha mantıklı olur. Sen nasıl istiyorsan öyle yap senin günün kimseye laf düşmez.
Ama dikkat et gelinliğe bir şey olmasın.
Benim kendi yaşadığım yerde nikahım, eşimin ailesinin yaşadığı yerde düğünüm ve eşimin ailesinin köyünde de köy düğünü oldu. Nikahta gelinlik giydim. Düğünde de gelinliği şöyle bir giydim çünkü nikahta hem kirlenmiş hem de orasından burasından bir şeyler kopmaya başlamıştı. Bayağı çabuk gitti. Gelinlik gibi beyaz abiye almıştım onu giydim çıkarıp. Köydeki düğünde direk o abiyeyi giydim.
3 kere giymek riskli gibi geldi o sebeple.