- 10 Mart 2014
- 15.311
- 17.254
- 298
Ya da konu sahibi!Çocukluğunda ki yaşadığı travmadan olsa sizinle tanıştığında içki içiyor olmazdı hatta hiç tadını bilmezdi .
Rahatsız edici...
Eğer gerçekten çocukluk travması olsa esinize saygı duyun derdim ama adam basit oyuncu resmen
Doğru oda olabilirYa da konu sahibi!
Valla onu ben bilemem. Sadece travma durumu degil, dini hassasiyet de degil. İsine geldigi gibi takiliyor da olabilir. Sadece kisiler evli de olsa birbirlerini kisitlamamali onu soyleyebilirim. O marketten alma bu marketten alma eeeeeh yetti be der insan.
Bi insan her zmn degisir, degismistir icmemeye baslamistir.. olamaz mi?
Konu sahibi sen saygi duyulmasini istiosun ama kendin saygi duymuyosun esine bence..oglunu buyuturkende ortak kararlar almaniz gerekir..hepimizin bu konuda esiyle anlasamadiklarimiz oluyor..
Bir insan 11 yıllık eşini nasıl tanımaz? Atatürk’ü sonradan sevmemezlik yapmadı herhalde?
Ne kadar saçma sapan işler.
Bir insanın yanında bir gün kalsam ne olduğunu şak diye anlarım. Kaldı ki 11 yıl tanıyacağım, yok artık!
Ya yonelsin de,esine neden baski uyguluyor ben o kisma karsiyim. Kisiler evlendiler diye ayni goruse sahip olacaklar diye bir kural yok. Ama kisitlama bambaska birsey ve cok anlamsizTravma degildir sonradan degismistir bakis acisi. Esim evlenmeden oncede alkol almazdi ama alkol satan yerlerden alisveris yapmama gibi bir hassasiyeti yoktu. Hatta ben alkol kullanirdim arada ve alkollu ortamlarada giderdik. Evliligimizin ilk zamanlarinda da yoktu sonradan boyle bir yonelimi oldu.
Ben çok kurcalamadım olayı.
Valla ben cocuklari gezdirmek amacli goturuyorum markete :) illaki birseyler alirim eli bos cikmam marketten.. sirf oyalansinlar diye yani :) ama tek olsam zevk icin gormem asla, tercihim kiyafet dukkani magazalari :)market gezmesi ne yahu?
Ama bu dedikleriniz kişisel ruhsal değişiklikler. Fakat Atatürk’ü sevmek değişmez çünkü bu bir ideolojidir.İnsanlar değişir Janet; bazı huylar da aynı evin içinde ortaya çıkar, bazıları fevkaladenin fevkinde kendini gizler.
Hiç unutmam, bir tanıdık, kız çalışan, okumuş aklı başında biri. Algısı, farkındalığı da yüksektir hani, öyle bir yeteneği-mantıklı yönü de mevcut. Bu kız uzun bir flört dönemi ve ardından nişanlılık yaşadı. Yaşı da vardı.
Evleneceği adam da nasıl bonkör, nasıl kibar.
Evlendiler ve 6 ay içinde kadın şiddetin alasını gördü, kaçarak boşandı. Adam masa filan ısırıyormuş sinirden öyle bir ruh hastası, kendini 5-6 sene nasıl gizlemiş? Bu kız mı çok aptaldı?
Ya da işte fikirler, huylar olsun; insan değişiyor. Benim eşim çocukluk arkadaşım, düşün ki sevgililikten ayrı arkadaşlık olarak da tanırım kendisini. Evlendik, 2 senenin ardından böyle bir kendini salma yok yani, adam yayıldı. Çocuk oldu, ayarları oynadı resmen dedeye bağladı ve onun etkileşimiyle ben de aksi, kaknem suratlı biri oldum. Birbirimizi değiştirdik.
Şimdi tamir ediyoruz işte elimizden geldiğince-iyi yönlerimizi hatırlatarak birbirimize.
Yani öyle olmuyor o işler; evlilik işi bir çeşit kumar. En iyisini en doğrusunu ayıklamak için gözlemliyorsun ediyorsun zaten kötüleri, affedersin malları ayıklıyorsun ok ama işte "Herkesin bir karanlık yüzü var kimseye göstermediği" lafı gibi, yüzde bir de şansına, bahtına ne çıkarsa olayına kalıyor.
Konu içinde konu olmasın dedim ama beni rahatsız eden benzer şeyler de var aslında. Örneğin eşim Atatürk sevdalısı bir adam değil. Bunu başından beri biliyordum aslında. Hatta "sevdalısı değil" ifadesi hafif kalabilir. Bense Atatürkçü bir ailede büyüdüm. Oğlum 3,5 yaşında ona geçen bir Atatürk şiiri öğrettim. babası eve gelince baba sana bir şiir okuycam dedi yavrum hevesle, gitti okudu . Adam bana ters ters baktı. Ya aslında benim kafamda deli sorular belirmeye başladı. Ve ben çok doldum galiba.
İçki, alışveriş, Atatürk,..
Ama biz bir çocuk büyütüyoruz. Ben oğluma bir şiir öğrettiğimde onun bana ters ters bakacağını ben daha yeni öğrendim. Bunu nasıl çözebilrim bilmiyorum
Ben onun bu tür takıntıları (ya da hassasiyetleri !) olduğunu 11 yıllık ilişkinin ve 5 yıllık evliliğin son 2 yılında öğrendim de ondan.
Bu okuduğum kilit mesajlar sonucu diyorum kiİlk tanıştığımızda bu adam her gece bir bardaydı. İçki içmediği gün pek yoktu. Atatürkçü olup olmamasına da saygı duyuyordum. Aramızda problem olmuyordu ta ki oğluma öğrettiğim şiirde verdiği tepkiyi görene kadar..
Valla ben cocuklari gezdirmek amacli goturuyorum markete :) illaki birseyler alirim eli bos cikmam marketten.. sirf oyalansinlar diye yani :) ama tek olsam zevk icin gormem asla, tercihim kiyafet dukkani magazalari :)
Bu okuduğum kilit mesajlar sonucu diyorum ki
Sizde var değişik birşeyler
İçkiden Atatürk'e geçmek falan az değilsiniz
Haklisin valla ne diim :)iyide adam birşey almazsın gezer çıkarız demiş. müze mi bu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?