Değişir ki, yani o da karakteristik bir şey. İnsanların dini inançları değişiyor kaç sene sonra, yani siyasi görüşler de değişir. Bunlar zaten tamamen mantık içeren şeyler değil ki, bilgiyi işleme kadar duygular da hakim. Ha baştan ne kadar belli eder, ne kadar belli etmez, ne kadar sabittir orası da zamanla çözülüyor.
Ben konu sahibinin tepkisine bakarak, senelerce üzerine oynanmış bir sabır, öfke görüyorum açıkçası; eh "Yıkarım-yakarım" gibi bir huyu da varsa konu sahibinin, yani az saman alevi türündense benim gibi, kapıyı çarpıp çıkabilir bit kadar bir olaydan bile çünkü onun altı da doludur.
Ve şu da var ki, insanı konuşurken dinleriz ya biz, aslında nerelerde sustuğunu dinlemek gerekiyor birini çözmek için onu da yeni yeni fark ediyorum. Siyasi-dini konularda uygunluktan ziyade, saygılı davranabilecek bir hoşgörüde olan olgun insanların bir araya gelebilir olduğunu düşünüyorum, çeşitliliği severim. Ancak bu konuda alana tecavüz var, belki konu sahibi fark etti ve görmezden geldi, klasik bir değişebilir umuduna tutundu onu da anlayabiliyorum her ne kadar aptallık da olsa ama bu denli kopuşları hesaplayıp "Ayrılırız" diyerek kimse girmez bir evliliğin altına, flört ve nişanlılık dönemindeki nezaket ve hoşgörüye kandı belki, işte bilinmez. Ve cidden, yineliyorum, insan sessiz kalarak gizeleyebiliyor, bugün ufak eleştiri yapan, yarın holigan olabiliyor ya da tam tersi. İnsan işte ne diyebilirim, her şey mümkün.