İçki satan yerden alışveriş-Bu adam bana kafayı yedirtecek

Ya yonelsin de,esine neden baski uyguluyor ben o kisma karsiyim. Kisiler evlendiler diye ayni goruse sahip olacaklar diye bir kural yok. Ama kisitlama bambaska birsey ve cok anlamsiz
Bu konuda haklısın canım evet ama, bu insanlar ulaşımın, alışverişin imkansız olduğu bir yerde yaşamıyorlar ki? Ordan almasa başka yerden alabilir aynı şeyi. Veya sonra gider kendi alır.

Adamı rahatsız ediyorsa yanındayken almamak he demek bu kadar büyük bir gurur kırıcı meselemi?

Babasından çok çektiği için, kendi baba olunca ona benzememek için belli ki kendi kendine bir boykot yöntemi bulmuş travmasına. Saygı duymak neden zor olsun ki?

Birbirinizin hassasiyetlerine saygı duymak hoş karşılamak bu kadar zor mu? Eş olmak bunu gerektirmez mi? Eşiniz demekki sevmiyor buna dikkat ediyor siz de onun bu hassasiyetini size uymasa dahi desteklemek amacıyla bakıp geçseydiniz gününüz mahvolmazdı. Evet sizin yüzünüzden gününüz mahvolmuş. Namaz kılmıyor oruç tutmuyor diye market seçeneği olamaz mı yani. İçki konusunda hassasiyetini siz biliyorsunuz ama üzerine gitmişsiniz yine. Eşinizden özür dilemeniz gerek bence.

Tamam siz haklisiniz da annenizde kalacak kadarda abartmissiniz kusura bakmayin. Herkesin evliliklerinde sorun oluyor. Benim esimde cok guzel bir gunu mafetti sagolsun ama ben yine kendi evime geldim. Ufacik seyler icin ev ikinci planda birakilmaz orasi sizin yuvaniz. Siddet olur vs eyvallah derim . Oyle iki tartismaya siz yanlis yapmissiniz . Esinizde haksiz tabi. Kendisi almiyorsa bile size karisamaz. Bende tesetturlu bir bayanim icki nedir bilmem . Ama migros vs yerler ilgimi cekip ister istermez aliyoruz herseyi .

Bu konuda haklısın canım evet ama, bu insanlar ulaşımın, alışverişin imkansız olduğu bir yerde yaşamıyorlar ki? Ordan almasa başka yerden alabilir aynı şeyi. Veya sonra gider kendi alır.

Adamı rahatsız ediyorsa yanındayken almamak he demek bu kadar büyük bir gurur kırıcı meselemi?

Babasından çok çektiği için, kendi baba olunca ona benzememek için belli ki kendi kendine bir boykot yöntemi bulmuş travmasına. Saygı duymak neden zor olsun ki?
Elbette aisveris imkansiz degildir de canim,anlamsiz bir caba. Kadin evinin yakinindaki markete gidecegine taban tepip yzaga da gitmek zorunda degil ki? Hassas pasamiz gercekten hassas olsa der ki esine,bana yaz eksikleri gelirken alayim. Nereden aldigiyla o zaman kim ilgilenir? Kimse. O zaman konu sahibi elinde posetlerle dolanmak zorunda kalmaz kaldi ki yalniz cikmasina bile laf ediyormus.

Ayy sistim o ka hassasiyet benim bunyeme zarar be turnam

Ya yonelsin de,esine neden baski uyguluyor ben o kisma karsiyim. Kisiler evlendiler diye ayni goruse sahip olacaklar diye bir kural yok. Ama kisitlama bambaska birsey ve cok anlamsiz

Eşi hassasiyetini abartmis evet karsilikli anlayis lazim tabi. Bakis acisi degismis olabilir bende bunu pek sorgulamadim yadirgasamda saygi duydum ama tanidigimda, evlendigimde boyle biri degildi. Konu sahibinin eside onceden boyle biri degilmis. Bu yuzden evlilige huzurlu olarak devam etmek istiyorsa bunuda goz onunde bulundurarak adamin birazcik kendini esnetmesi şart.

Dedim ya bir onceki yorumda da dun cerez alacaktik, burasi alkol satiyor almayalim dedi eşim, tamam dedim gittik ilerden baska biyer bulduk aldik. Alternatif varsa eğer yaparsin ama cok buyuk marketlerde illaki alkol oluyor yapacak birsey yok. Oralardanda aliyoruz.
Hatta cok sevdigim biyer var ama alkollu bir mekan yined ben orayi baya cok seviyorum diye eşim kirmaz beni gideriz arada bir.

Adam en baştan böyle hassas olsaymis "ben boyleydim, sen kabul ettin" diyebilirdi ama sonradan olan degisimlerde bu kadar kati tutum sergilememek lazim yoksa yürumez.

Ama bu dedikleriniz kişisel ruhsal değişiklikler. Fakat Atatürk’ü sevmek değişmez çünkü bu bir ideolojidir.
Onun fikirlerini en başta kabul edersen ömür boyu da seversin. Sonradan a işte Atatürk bunu yaptı artık sevmiyorum demezsin ki. Ki konu sahibinin demesine göre önceden de sevmiyormuş ama çocuk olunca gözüne batmış.
Benim için ideolojilerin değişimi boşanma sebebidir, yapamam. Ki burda konu sahibinin eşi değişmemiş. Bir insan her zaman siyasi ve dini konularda uygun olduğu kişilerle evlenmeli bence.
Yoksa arada kalan çocuklara ne öğretecekler? Çok çatışmalar çıkar. Ve hayatımız siyaset nerdeyse, nasıl 11 yıl bir evin içinde hiç Atatürk ya da başka şeyler konuşulmaz?
Bana hiç mantıklı gelmiyor.

Değişir ki, yani o da karakteristik bir şey. İnsanların dini inançları değişiyor kaç sene sonra, yani siyasi görüşler de değişir. Bunlar zaten tamamen mantık içeren şeyler değil ki, bilgiyi işleme kadar duygular da hakim. Ha baştan ne kadar belli eder, ne kadar belli etmez, ne kadar sabittir orası da zamanla çözülüyor.
Ben konu sahibinin tepkisine bakarak, senelerce üzerine oynanmış bir sabır, öfke görüyorum açıkçası; eh "Yıkarım-yakarım" gibi bir huyu da varsa konu sahibinin, yani az saman alevi türündense benim gibi, kapıyı çarpıp çıkabilir bit kadar bir olaydan bile çünkü onun altı da doludur.

Ve şu da var ki, insanı konuşurken dinleriz ya biz, aslında nerelerde sustuğunu dinlemek gerekiyor birini çözmek için onu da yeni yeni fark ediyorum. Siyasi-dini konularda uygunluktan ziyade, saygılı davranabilecek bir hoşgörüde olan olgun insanların bir araya gelebilir olduğunu düşünüyorum, çeşitliliği severim. Ancak bu konuda alana tecavüz var, belki konu sahibi fark etti ve görmezden geldi, klasik bir değişebilir umuduna tutundu onu da anlayabiliyorum her ne kadar aptallık da olsa ama bu denli kopuşları hesaplayıp "Ayrılırız" diyerek kimse girmez bir evliliğin altına, flört ve nişanlılık dönemindeki nezaket ve hoşgörüye kandı belki, işte bilinmez. Ve cidden, yineliyorum, insan sessiz kalarak gizeleyebiliyor, bugün ufak eleştiri yapan, yarın holigan olabiliyor ya da tam tersi. İnsan işte ne diyebilirim, her şey mümkün.

Kim ne halt ederse etsin de arada saygı olmayınca ve baskıcı dayatmacı olunca karşıdaki böyle oluyo maalesef.Sonuna kadar haklısın sanki sevabı günahı ona herkes kendi hayatına baktı da başkaları kaldı zaten.

Aynen öyle yetti artık modundayım. Zaten 2 gün eve de onun için gitmedim. Burdaki bazı dikkatli arkadaşlar eski konularımı hatırlıyorlar sağolsunlar. Çok zor günler geçirdik daha yakın zamanlarda. Boşanmanın eşiğinden döndük. Ama bu konudaki son gelişmeleri ben yazmamıştım. Ben boşanma davasını açmıştım. Eşim beni geri döndürdü. Ve ozmandan beri gözümün içine bakan bir adam olmuştu yine. Tutkulu, sevgi dolu. Her neyse sorun bu değil zaten. Çocuk olasa bu tür takıntılar ya da hassasiyetler çok büyük problem oluşturmayabilir ama çocuk olunca olmuyor.

Hemen konuyu yine bazı bayanlar boşanmaya getirdiler. Ne kadar meraklısınız yahu birilerinin boşanmasına. Ben konuyu boşansam mı boşanmasam mı diye açmadım ki. Verecek bir öneriniz varsa söyleyin yoksa boşanmayı herkes akıl edebilir. Allaha şükür iyi bir mesleğim ve ayda 9 bin ila 10 bin arası gelirim var. Tek başıma ayaklarımın üstünde Allah sağlık verdiği sürece durabilirim de oğlumu büyütebilirim de. Ama konu bu değil ki. Eski konuları açanlar, boşan madem diyenler, inanılır gibi değil..
Ya yanlis anlamayin lutfen,bosan diyenler de sizin iyiliginiz icin soyluyordur. Yoksa siz bosansaniz onlarin eline birsey gecmeyecek. Esinizle olan eski problemlerinizi bilmiyorum,su konu beni de sinirlendirmeye yetti ama haklisiniz. Bardak tasmis annenize gitmissiniz. İnsanlari hayretle okuyorum evli kadin annesinde kalamaz bile demisler valla bravo. Kocalarin ayagini da yikayip suyunuda icebiliriz o halde. Saygi gormediginiz surece siz de saygi duymayin esinize. Sizin alisverisinize karismasin, kendisi ihtiyaclari da tamamlamadan gelmesin madem siz de kollariniz poset dolu eve uzak marketten tek basiniza donmek zorunda kalmayin madem. Adamda akil fikir olsa bunu dusunur

Elbette aisveris imkansiz degildir de canim,anlamsiz bir caba. Kadin evinin yakinindaki markete gidecegine taban tepip yzaga da gitmek zorunda degil ki? Hassas pasamiz gercekten hassas olsa der ki esine,bana yaz eksikleri gelirken alayim. Nereden aldigiyla o zaman kim ilgilenir? Kimse. O zaman konu sahibi elinde posetlerle dolanmak zorunda kalmaz kaldi ki yalniz cikmasina bile laf ediyormus.

Ayy sistim o ka hassasiyet benim bunyeme zarar be turnam
İçkili mekana gidip yemek yemem, hassasiyetin yanında midem almaz.
Tekel bayisine gitmemeye çalışırım ama başka yerde yoksa mecbur girer sigaramı alırım.
Real Migros vs ye girdiğimde koca koca içki reyonları vardır. Alışveriş yapmak istemem ama başka bir yere gitmek zor geldiğinden ihtiyacım olan şeyleri alırım.

Ama eşim derse ki, burdan almayalım diye hiç girmem. Girip gözüm kalacağına görmeyeyim daha iyi derim ben sonra kendim giderim :)

Herşeyin bir yolu yordamı var. Ergen gibi gerizekalı diyip annemin evine kaçmam yani( gerçi istesemde kaçamam teeee Türkiye’nin öbür ucunda çocuğun okulu falan üşenirim yani :D)

Eşinin bu konudaki hassasiyetini bile bile üstüne gitmişsin. Içki içene saygı duymuşsun ama eşinin bu konudaki fikrine saygı duymamışsın. Bence gereksiz bi tartışma olmuş ve gereksiz yere uzamış.

Eşi hassasiyetini abartmis evet karsilikli anlayis lazim tabi. Bakis acisi degismis olabilir bende bunu pek sorgulamadim yadirgasamda saygi duydum ama tanidigimda, evlendigimde boyle biri degildi. Konu sahibinin eside onceden boyle biri degilmis. Bu yuzden evlilige huzurlu olarak devam etmek istiyorsa bunuda goz onunde bulundurarak adamin birazcik kendini esnetmesi şart.

Dedim ya bir onceki yorumda da dun cerez alacaktik, burasi alkol satiyor almayalim dedi eşim, tamam dedim gittik ilerden baska biyer bulduk aldik. Alternatif varsa eğer yaparsin ama cok buyuk marketlerde illaki alkol oluyor yapacak birsey yok. Oralardanda aliyoruz.
Hatta cok sevdigim biyer var ama alkollu bir mekan yined ben orayi baya cok seviyorum diye eşim kirmaz beni gideriz arada bir.

Adam en baştan böyle hassas olsaymis "ben boyleydim, sen kabul ettin" diyebilirdi ama sonradan olan degisimlerde bu kadar kati tutum sergilememek lazim yoksa yürumez.
Evet sonradan olan degisimlere ayak uydurmak cidden cok Zor. Koskoca adamda travma gelistigine zaten inanmam mumkun degil.

Esinizin bu tutumu abarti ancak sizin tavrınız daha abarti bence. 10 yillik evlisiniz anladigim kadariyla. 10 yildir bu adam boyleyse, sirf icki sattigi icin yolunu bile uzatmayi tercih ediyorsa siz de biraz saygi duyacaksiniz. Bosu bosuna gununuz mahvolmus ve hic yoktan bir sebep yuzunden iki gun annenizde kalmissiniz. Araya sogukluk katmanin ne manasi var. Ben olsaydim o an esime tamam derdim. Ama cok begendigim bir sey olduysa daha sonra esim yokken gelir alırdım. Bunu da soylemezdim huzursuzluk cikmasin diye.

Ya yanlis anlamayin lutfen,bosan diyenler de sizin iyiliginiz icin soyluyordur. Yoksa siz bosansaniz onlarin eline birsey gecmeyecek. Esinizle olan eski problemlerinizi bilmiyorum,su konu beni de sinirlendirmeye yetti ama haklisiniz. Bardak tasmis annenize gitmissiniz. İnsanlari hayretle okuyorum evli kadin annesinde kalamaz bile demisler valla bravo. Kocalarin ayagini da yikayip suyunuda icebiliriz o halde. Saygi gormediginiz surece siz de saygi duymayin esinize. Sizin alisverisinize karismasin, kendisi ihtiyaclari da tamamlamadan gelmesin madem siz de kollariniz poset dolu eve uzak marketten tek basiniza donmek zorunda kalmayin madem. Adamda akil fikir olsa bunu dusunur

evet ama çocuğa bunların hissettirilmesi ne kadar doğru?
babayla kavga edilmiş, ananenin evine gidilmiş.
bu çocuk ne düşünecek?
bu yüzden çocuğun yanında kavga edilmemeli zaten de, edildiyse de çocuk anne babanın birbirine kin gütmediğini görmeli, yoksa bu kavga sebebi problem çözülür belki de çocukla başka sorunlar çıkar.

o yüzden bilinçli ebeveyn olup çocuğa hissettirmemek için eve dönmeliydi konu sahibi, annesinde kalması olmamış bence.
yine çocuğun yanında ne sebeple olursa olsun babaya gerizekalı denmez, olmaz yani, bunun istisnası olmaz.

İçkili mekana gidip yemek yemem, hassasiyetin yanında midem almaz.
Tekel bayisine gitmemeye çalışırım ama başka yerde yoksa mecbur girer sigaramı alırım.
Real Migros vs ye girdiğimde koca koca içki reyonları vardır. Alışveriş yapmak istemem ama başka bir yere gitmek zor geldiğinden ihtiyacım olan şeyleri alırım.

Ama eşim derse ki, burdan almayalım diye hiç girmem. Girip gözüm kalacağına görmeyeyim daha iyi derim ben sonra kendim giderim :)

Herşeyin bir yolu yordamı var. Ergen gibi gerizekalı diyip annemin evine kaçmam yani( gerçi istesemde kaçamam teeee Türkiye’nin öbür ucunda çocuğun okulu falan üşenirim yani :KK70:)
Ya iste bak ne guzel diyorsun sonradan giderim diye. Konu sahibinjn esi ona da izin vermiyormus kavga cikiyormus. Yahu sana ne benim nereden ne alacagimdan derim ben olsam. Kendisi almasin. Alana da karismasin.

Allah iyiligini versin anacigin onca uzakta miydi bilmiyordum

Değişir ki, yani o da karakteristik bir şey. İnsanların dini inançları değişiyor kaç sene sonra, yani siyasi görüşler de değişir. Bunlar zaten tamamen mantık içeren şeyler değil ki, bilgiyi işleme kadar duygular da hakim. Ha baştan ne kadar belli eder, ne kadar belli etmez, ne kadar sabittir orası da zamanla çözülüyor.
Ben konu sahibinin tepkisine bakarak, senelerce üzerine oynanmış bir sabır, öfke görüyorum açıkçası; eh "Yıkarım-yakarım" gibi bir huyu da varsa konu sahibinin, yani az saman alevi türündense benim gibi, kapıyı çarpıp çıkabilir bit kadar bir olaydan bile çünkü onun altı da doludur.

Ve şu da var ki, insanı konuşurken dinleriz ya biz, aslında nerelerde sustuğunu dinlemek gerekiyor birini çözmek için onu da yeni yeni fark ediyorum. Siyasi-dini konularda uygunluktan ziyade, saygılı davranabilecek bir hoşgörüde olan olgun insanların bir araya gelebilir olduğunu düşünüyorum, çeşitliliği severim. Ancak bu konuda alana tecavüz var, belki konu sahibi fark etti ve görmezden geldi, klasik bir değişebilir umuduna tutundu onu da anlayabiliyorum her ne kadar aptallık da olsa ama bu denli kopuşları hesaplayıp "Ayrılırız" diyerek kimse girmez bir evliliğin altına, flört ve nişanlılık dönemindeki nezaket ve hoşgörüye kandı belki, işte bilinmez. Ve cidden, yineliyorum, insan sessiz kalarak gizeleyebiliyor, bugün ufak eleştiri yapan, yarın holigan olabiliyor ya da tam tersi. İnsan işte ne diyebilirim, her şey mümkün.
Tabiki geçmişte görmedi diye de tamam yüzde yüz hatalısın da diyemeyiz. Ama bilemiyorum benim için eş seçiminde uyum çok önemli, çünkü kendimi biliyorum. Çok sevdiğim bir hocamın sözü var; siz, sonradan değişir düşüncesiyle evlenmeyin, şimdi kendi fikrinizden insanları evlilik için seçin, eğer sonradan değişirse bunu , o zaman içinde değerlendirirsiniz diye.
Şu an konu çok dağıldı ama sağlıklı olan konu sahibinin evine gitmesi, beraber konuşup bu işi tatlıya bağlamaları.

Back