Eşimle iki haftalık tatil için memlekete gittiğimizde, kaynanamla olan ilişkilerim yeniden bir dönemeçten geçti. Eşim öğretmen olduğu için tatil fırsatını değerlendirmiştik, fakat kaynanamın tutumu tatilimizi olumsuz etkiledi. kaynım tatil sırasında yeni biriyle tanıştı ve kaynanam biz orda olduğumuz için hemen nişan yapalım dedi. Ben kaynanamın yerine geçerek gelini çarşıya götürdüm, sabahtan akşama kadar nişan alışverişi yaptım; yüzük, bilezik derken, tüm hazırlıkları tamamladım. Aileye katıldığım günden beri sürekli iyilik yapmaya çalıştım, ama kaynanam sürekli bana misafirlerin yanında laf atıyor ve kendisini bir şekilde benim üstümde konumlandırma çabasında. Onun istediği gibi giyinmem gerekiyormuş. Dışarıda yemek yiyemezmişiz nişanlanacak kaynımada her gün dışardan yemek söylersiniz diyor. Geçenlerde eşimle konuşurken, kaynanamın beni şikayet ettiğini duydum Diyor ki sen benimsin ben sadece nikahını verdim. Karın misafirimin yanına gelip oturmadı halbuki oturdum çay içtik ki oturmak zorunda değilim onun misafiri sonuçta sende onlara gitme yardım etme diyor nişan akşamıda çeyizlik eşyaları aşağıya indireyim 5 dk ya araba gelir dedim yok indirme ayak altında kalmasın dedi bende içeri gittim 10 dk sonra yanıma geldi misafir gibi oturuyorsun eşyaları indirsene diyor oğluma söyleyimde oda sizde misafir gibi otursun babana yardım etmesin diyor. dedim 10 dk önce söyledim ya anne eşyaları indireyim mi diye sonra unutmuş numarası yapıp hı kusura bakma diyor. Resmen tatili mi zehir etti. yaptığım iyiliğe mi üzüleyim 5 yıldır bana yaşattıklarına mı kayınpederimle ayrılmışlar 15 sene önce kaynımda evlenirse tek yaşıyacak ama ben artık kaynanama gitmek istemiyorum eşimede söyledim benim arkamdan kuyumu kazıyor resmen annemin taziyesindede siz Kürt’sünüz biz Türküz davası çıkartmıştı herşey birikti artık